סיימנו בניית שלד-הנה החזית הקדמית

Rשף

New member
../images/Emo45.gif

נראה קצת כמו בנין משרדים

mol3

New member
הגדרת שלד

שלד הוא כל האלמנטים הקונסטרוקטיביים (תקרות, קורות, עמודים, יסודות). וכן מעטפת חיצונית. ובאם יש, אז גם ציפוי האבן. ולכן, מה שאתה רואה בתמונה, מוגדר בבנייה כשלד. על זה אוסיף, שיכול להיות שבמקרה זה גם קירות ההיקף משמשים כחלק מהשלד, בהיותם יצוקים ויכולים לשאת משקל (קיר נושא). בניגוד לקיר בלוקים, שם העמודים נושאים את המשקל לבדם והבלוקים נסמכים על העמודים ועל הרצפה שמתחת.

nob

New member
ציפוי אבן ירושלמית

כמה זה עולה בערך? וכמה מייקר שלד לעומת טיח רגיל?

mol3

New member
ציפוי באבן

התשובה קצת בעייתית, כי מדובר ביחסים בין הנפח ובין שטח המעטפת. ככל שהנפח הפנימי של המבנה גדול יותר ביחס לשטח המעטפת, אז השיעור היחסי של התוספת קטן יותר. בעיקרון, ובממוצע, מדובר על כ- 60$- 80 $ עלות ציפוי שנוספת על כל מ"ר בנוי (תלוי גם בסוג האבן). אבל יש לזכור, ששיטת הבנייה הירושלמית איננה רק ציפוי באבן. קיר ירושלמי בנוי (מבחוץ פנימה) - ציפוי אבן (4-5 ס"מ) קיר בטון יצוק (בדר"כ 20 ס"מ), רווח בידוד (בדר"כ 3 ס"מ) וקיר בלוק פנימי (בלוק 7). כך שמדובר בדר"כ בקיר שעוביו הכללי הוא כ- 35 ס"מ והוא בנוי באופן מסיבי בהרבה מקיר בלוק. הקמת שלד בצורה זו (כולל האבן), זה סדר גודל של עוד כ- 150$ עבור כל מ"ר למחיר השלד, (בממוצע). תשומת לב מיוחדת צריך לתת לאופן קשירתהאבן, בידודים בין האבן לקיר וכד'. לכן מומלץ להעסיק קבלן משנה שזה תחום התמחותו, או קבלן שמכיר את השיטה היטב.

nob

New member
התכוונתי למחיר למ"ר של ציפוי כמובן

זה בהחלט תוצאה של מכפלה של גובה בפרימטר ולא תלוי בשטח מגורים בנוי. 60-80$ זה המחיר של ציפוי למ"ר של מעטפת או התכוונת כתוספת לחישוב כללי של עלות למ"ר בניה?

mol3

New member
גם וגם

למעשה, כשבדקתי בעקבות השאלה, אז מתברר שהמחיר יוצא אותו דבר גם עבור מ"ר ציפוי. המחיר שנתתי קודם הוא תוספת למ"ר מבנה בנוי. אבל צריך לציין שזה מחיר ממוצע. ההבדל בין חיפוי באבן פשוטה (אבן פראית) ובין חיפוי באבן עיבוד "מוקדם" ישתנה בכמעט 100% ועשוי להגיע גם ל- 120$ למ"ר אם האבן היא אדומה. הממוצע הוא במחיר ציפוי באבן עיבוד "טלטיש" גוון אפור/לבן צריך לבדוק כל מקרה לגופו.

nob

New member
ציפוי כמו בתמונה למעלה

זה נחשב לאבן יקרה יותר או ממוצעת? כזה אני רוצה :)

mol3

New member
מהיקרות יותר

אבל שווה כל שקל. בסופו של דבר, האבן הזו נותנת למבנה מראה מושלם (לטעמי). המחיר שלה משתנה מעת לעת, ע"פ זמינותה. הבעייה שגם המחירונות (דקל וכד') אינם נוקבים במחירה, כי היא יותר נדירה. אם יש שמינות גבוהה המחיר יהיה סביר.

mol3

New member
מחירונות = מחירונים

השד יודע על איזה צירוף מילים חשבתי כשהקלדתי

fireman

New member
חיפוי אבן

לבית יותר יקר מטייח, חד משמעית. אני את הבית שלי בניתי באבן בשיטת ה"מהדרין", בניה באבן אורגינל. זה אכן יוצר קיר בעובי מטורף של 30 ס"מ ויותר. את החישוב כמו שהוא יוצא למ"ר בניה אתה תצטרך לחשב בעצמך לפי העלות בניה למטר של אבן שמחושבת עפ" שטח המעטפת ולא שטח הרצפה של הבית. יכול להיות בית של 100 מ"ר ששטח המעטפת שלו יותר גדול משל בית בשטח של 150 מ"ר מה שאני שילמתי על הבניה באבן זה בטוח לא מה שאתה תשלם היום.

mol3

New member
הערת בטיחות

סליחה שאני קרצייה... הפיגום התלוי שהותקן אצליכם לביצוע הכוחלה, איננו תקין (מרחק מהקיר ואי קיום מעקות). כל יום יש נפילה של כמה פועלים מכאלה פיגומים.חלקם נהרגים, אחרים נשארים נכים. אף אחד לא בודק ולא מפקח, עד שיש נפילה. ואז זו בעייה. אם יש לכם מנהל עבודה... תיתלו אותו (כי הוא לא יודע את התקנות) אם אין לכם...תיתלו את הקבלן הראשי (כי היה חייב למנות מנהל עבודה) אם אין קבלן ראשי...תתעוררו. אתם מסכנים את עצמכם בפלילים. בהעדר מנהל עבודה, היזם הוא האחראי על הבטיחות באתר. זה לא צחוק.

fireman

New member
אתה צוחק?

אני זרקתי את הקבלן של הכוחלה שלי באמצע עבודה אחרי שתפסתי אותו עושה את זה. אני עד היום תקוע עם מקטעי אבן שלא סיימו לבצע.

mol3

New member
זו באמת הדילמה התמידית

הרבה מנהלי עבודה, נשברים גם הם ומסובבים את הראש. הבעייה היא לא כאשר הכל בסדר, אלא כשמישהו נופל... והם נופלים בקצב מסחרר. וזו באמת דילמה של מנהלי העבודה כיום... האם להפסיק את העבודה באתר (כי הרבה פועלים פשוט מסרבים לנקוט צעדי בטיחות) או שלהמשיך לחפף. עדיף לעשות כוחלה לבד ולא ללכת לכלא לחצי שנה, בגלל איזה קבלן אידיוט.

30 איש נהרגים בשנה בנפילה מגובה

אני עצמי הייתי עד לנפילה שהסתיימה באגן מרוסק מגובה לא רב רק 6 מטר . הקבלנים בארץ עושים פיגומים שאלוהים ישמור איך הם בכלל עומדים . אין מידרך כמו שצריך, אין בכלל אזנים , לפעמים זה רק חבל ,

למעלה