DviRincewind
New member
סיימתי את Night Watch!!! ../images/Emo58.gif
וואו, זה היה מצויין! אפילו מעולה! רק אזהרה: המשך ההודעה מכיל אך ורק ספוילרים, אז מי שלא קרא- שיקרא מהר מאוד!!! מי שכן מתכוון לקרוא, שיפנה זמן, כי זה ארוך והשקעתי!!!!
זה כבר הספר השני שפראצ'ט עוסק בו במסע בזמן, אחרי Johnny and the bomb (למרות ששם המסע בזמן היה הרבה יותר אינטנסיבי), והוא עושה את זה בצורה הטובה ביותר שאפשר. קצת התאכזבתי שלא ראינו איך וטינארי עולה לשלטון- דווקא ציפיתי שיקרה משהו לסנאפקייס שיגרום לוטינארי לעלות במקומו.
אהבתי מאוד את התחבולה של המאדאם עם הנקודות האדומות והלבנות... בתחילת הספר היא מתוארת כעדיין קיימת ומבקרת בקבר של קיל- זה אומר שיש לוטינארי דודה עדיין בחיים! זה משנה הרבה דברים! מה אם מישהו יחטוף אותה או משהו?
וכמה ציטוטים אהובים שאספתי מהספר:
"He killed a copper who was eating a pie?" said Fred Colon. "Yep." "What a bastard! What kind of pie was it?"
"Id be very worried if I saw a man singing the national anthem and waving the flag, sir. It's really a thing foreigners do." "Really? Why?" "We don't need to show we're patriotic, sir. I mean, this is Ankh-Morpork. We don't have to make a big fuss about being the best, sir. We just know."
Then there was the sound of splintering, two of big mary's locked wheels collapsed, and she toppled sideways in a mass of flame, splinters, smoke and dust. Vimes counted under his breath, and had only reached two when a cartwheel rolled out of the smoke and away down the road. This always happens.
"...there were six millers' wagons, one wagon of dried fruits and spices, four dairymen's wagons and three hegglers' carts. All wrecked, sir." "And what are we supposed to do?" "We could make an enormous cake, sir."
וזה שהכי גרם לי לצחוק: Lawn gestured weakly towards the kitchen. "I'll just have to take the turkey out--" "Stuff the turkey!" "I already--" "Come on!"
מה שבאמת אהבתי בספר זה שמאוד בלטה התכונה של פראצ'ט שהוא מאלתר תוך כדי כתיבה. הוא כבר סיפר כמה פעמים שכשהוא מתחיל לכתוב הוא אף פעם לא יודע איפה הוא יסיים, וממש אפשר להרגיש את זה- מרגישים שהדמויות פשוט חיות, פועלות, ומבצעות החלטות חופשיות לחלוטין, עד שמגיעים לסוף כלשהו, במקום הצורה הרגילה, שבה כל הדמויות חייבות לבצע החלטות מסוימות כדי להגיע לסוף שנקבע מראש (ע"ע הארי פוטר).
עוד חשוב לי להוסיף זה שלאט לאט פראצ'ט מתנתק מהפנטזיה ועובר יותר ויותר להתעסק בגורם האנושי. זה בא לידי ביטוי מאוד חזק בספרים כמו Night Watch ו-The truth. רק חבל שלא מתרגמים אותם, אחרת הייתי ישר נותן לאבא שלי לקרוא...
בקיצור, יישר כוח!
אשמח לשמוע מה דעתכם!
וואו, זה היה מצויין! אפילו מעולה! רק אזהרה: המשך ההודעה מכיל אך ורק ספוילרים, אז מי שלא קרא- שיקרא מהר מאוד!!! מי שכן מתכוון לקרוא, שיפנה זמן, כי זה ארוך והשקעתי!!!!