סיימתי את three parts dead

מיכאל ג

New member
סיימתי את three parts dead

ואני רואה את זה ככשל אישי של כולכם - כולכם! - שלא שמעתי על הסדרה הזו עד עכשיו (הספר יצא ב-2012).
אז, אם לחזור על מה שכבר כתבתי על הספר, פנטזיה אורבנית, עולם שניוני סטימפאנקי למדי, אבל במקום לונדון הויקטוריאנית הבסיס כאן הוא ניו יורק המודרנית, כולל גורדי שחקים, מעליות, רכבות, טיסות טרנסאטלנטיות ועיתונים - וגם גרגוילים, שלדים מדברים, אלים וקוסמים שדומים יותר לעורכי דין מאשר לגנדלף.
שם המשחק הוא איך לתקוע כמה שיותר מוזרויות שלא אמורות להשתלב מקטלוג ה"ריהוט" של הפנטזיה, העולם המודרני, הדת והאימה, ולשלב אותן בכל זאת לעולם אחיד, וזה עובד. מזכיר את תחנת רחוב פרדידו, עם קצת פחות דגש על זוועות ועלילה יותר מהודקת. ספרים אחרים שזה הזכיר לי הם מטרופוליטן, בת דרקון הברזל, ברזיל (יש סצינה לא קצרה שעוסקת בצנרת קירור) ואולי גם הסדרה ugly americans. כמו האחרונים, גם כאן יש לא מעט הומור וניתן למצוא משפטים כמו:
There was a Hell, and there were demons in it. Tara had visited, on school vacation.
עוד דברים ששווה להזכיר - מתוך ארבע הדמויות הראשיות שלוש הן נשים, כל אחת חזקה בדרכה שלה, הדמות הראשית לא לבנה, ואין שום עלילה רומנטית בספר.
בקיצור, לא הפנטזיה של סבא שלכם. גם לא של אמא. מי שאוהב את הגיבורות שלו עם גופיה ויתד ביד, נלחמות בערפדים, חפשו משהו אחר. מי שהיה רוצה לראות את הדמויות של האשה הטובה רק עם יותר כוחות קסם - זה בשבילכם.

avivs

New member
נשמע על הנייר טוב...

אבל אני ישר חושב על כל ספרי הפנטזיה האורבנים סטייל "דרזדן", עם הרבה הומור שלא באמת מצחיק, קרבות ארוכים מדי ותחושה של פרק מסדרת טלוויזיה.
מקווה שהספר הזה יותר טוב.

מיכאל ג

New member
שוב מקרה של גיהנום קופא

שנינו לא אהבנו את דרזדן, מסתבר.
אני לא ממש רואה דמיון לדרזדן. טכנית זו פנטזיה אורבנית כי היא מתרחשת בעיר וזו פנטזיה, אבל הסדרה לא מתרחשת בעולם שלנו, ואין כאן דמות שמספרת את הרפתקאותיה בגוף ראשון. זו אפילו לא סדרה בהמשכים. לכל ספר גיבור/ה אחר/ת. זה יותר כמו עולם הדיסק או ניו קרובוזון של מיאוויל.

D O 7

New member
יפה

שמעתי שהוא אחלה ספר. יש לי אפילו את כל השלישיה שיצאה לזה

ניימן3

New member
חשבתי על פרדידו כבר בפסקה הראשוניה שלך!

עוד לפני שהזכרת אותו בשנייה.

וקצת כמו שאביב אמר: על הנייר נשמע טוב, אבל לא מצאתי עדיין אפילו סדרת פנטזיה אורבנית אחת(!) שאני אוהב. לכולן יש הומור דלוח, מי יותר מי פחות, מפלצות מונפצות ויכולת ספרותית ירודה באופן כללי. כאילו, כולן = כל אלו שאני ניסיתי, ואני מודה שיש עוד הרבה שלא ניסיתי.

אז, אהמ, נראה לך ש - Three parts dead ישנה את דעתי..?

avivs

New member
כן, מסכם את איך

שאני מרגיש בגדול כלפי פנטזיה אורבנית.
מצד שני, קראתי שני ספרים מהסדרה של "ג'ו פיט" Already Dead, ונהניתי מאוד. אפל ביותר.

ניימן3

New member
קראתי את הראשון של ג'ו פיט (בהמלצתך!)

הוא באמת אפל, אבל לא התחברתי אליו יותר מדי אז לא המשכתי הלאה (אם כי גם לא סבלתי נורא)

Yuli Gama

New member
ניסית כבר קייט דניאלס?

אני עוקבת אחרי הרבה סדרות אבל מבחינת סיפור, דמויות, עלילה ורמת כתיבה אני חושבת שהיא הטובה ביותר.

avivs

New member
הסדרות האלה

תמיד מרגישות לי מטופשות, בעיקר כשהגיבורה היא בחורה (שוביניסטי מצדי).
המילטון עם הערפדים שלה היה טוב לספר אחד וזהו.

Yuli Gama

New member
קייט דניאלס הרבה יותר טובה מהמילטון

בכלל, קשה להשוות ביניהן (או להזכיר אותם באותו משפט...). אני ממליצה שכן תיתן נסיון ולו לספר אחד. הדמות נהדרת. זה לא רומן רומנטי במסווה של פנטזיה, זה פנטזיה ערונית טובה ומלאת אקשן (למרות שלדעתי זה טיפה יותר נוטה למד"ב כי יש חוקיות לפנטזיה בעולם הזה). הכל מקרה, גם הכתיבה, גם הדמויות וגם העולם מעולים.

למעלה