סיימתי בראשית.

• פותח הנושא noa6h
  • פורסם בתאריך

noa6h

New member
סיימתי בראשית.

סייימתי את כל עלילות בראשית.. מה בדרך כלל לומדים אחר כך? מכיון שאני ממש לא מבינה בתנך.. אני אשמח לעזרה ממכם. ראשית, אני לא מבינה מה זה יהושע ותהילים? איך זה קשור לעלליות בראשית? מה זה בדיוק ספר עם שירים על בראשית?.. אני לא מבינה איך גם שם מופיע בריאה.. הרי יש שתי בריאות בפרק א' ובפרק ב'. אני כבר ממש מבולבלת.. ומה זה בדיוק יהושע?..ואיך זה קשור לעלילות בראשית? אני אשמח לתשובות ולעזרה.. ואפילו אם יש לכם אתר שיכול להסביר לי.. עוד יותר אשמח. תודה נועה

סיימת את כל ספר בראשית?

אם כן, הספר הסתיים במותם של יעקב ובנו יוסף בארץ מצרים. את בטח מאוד סקרנית לדעת מה ההמשך, מה היה גורלם של בני ישראל במצרים, האם הם נשארו שם עד עצם היום הזה או אולי חזרו לארץ כנען... ספר ההמשך נקרא "שמות", ואם אהבת את הראשון בסדרה אני בטוח שתהני גם מהשני. וקצת רקע, התנ"ך בנוי משלוש חטיבות, תורה נביאים כתובים. ספר בראשית הוא אחד מחמישה חומשי התורה, חמשת הספרים שמרכיבים את התורה שלפי המסורת נתנה על ידי אלוקים למשה בהר סיני. החומשים הם: בראשית, שמות, ויקרא, במדבר ודברים. ספרי הנביאים מתחילים ביהושע, שהיה מנהיג העם אחרי משה, הוא הכניס את בני ישראל לארץ, והוביל את מלחמות כיבוש ארץ ישראל. ספר תהלים הוא מה"כתובים", ספר קודש שאינו נבואה, הספר המורכב מפרקי שירה, המסורת מיחסת אותו לדוד המלך. עוד על התנ"ך, בקישור http://he.wikipedia.org/wiki/תנ"ך

למעלה