ועכשיו להוראות
אני מתנצלת מראש שלא זוכרת את שם החוט, אבל זה צמר בינוני-דק מחליף צבעים, דומה במרקם שלו לצמר "מודה" אבל הרבה יותר דק. מסרגות מס' 4 וחצי מעלים 23 עיניים, סורגים 50-60 ס"מ בדוגמת פטנט (עין ימין עין שמאל, כל שורה חופפת לזו שמתחתיה) אורך הצעיף הוא עניין של טעם, אני סרגתי בלי למדוד, רק לפי איך שנראה לי. כאן מתחיל הקפושון - גם מרחיבים וגם משנים דוגמה: עוברים לסריגה חלקה (שורה ימין שורה שמאל) ורק את 8 העיניים הקיצוניות בצד אחד סורגים רק בימין (כדי ליצור את הפטנט שממסגר את הפנים) בשתי השורות הראשונות בדוגמה זו מוסיפים עיניים: בשורה 1 - מכפילים את 4 העיניים הראשונות ו-2 אחרונות בשורה 2 - מכפילים 2 עיניים ראשונות ו-2 אחרונות ממשיכים בסריגה חלקה (עם אמרת ימין ב-8 עיניים הקיצוניות כמו שהוסבר) עד שהגודל מספיק להקיף את הפנים. בצעיף שסרגתי, שמתאים לילדה בת 4 וחצי, אורך הקטע הזה הוא 60 ס"מ. כדאי לסמן את האמצע עם חוט צבעוני (הנקודה בה הקפושון מתקפל ל-2) מצמצמים עיניים כמו שהכפלנו: בשורה 1 - סורגים יחד 2 עיניים ראשונות ו-2 אחרונות בשורה הבאה - סורגים יחד 4 עיניים ראשונות ו-2 אחרונות לשים לב שהצמצום צריך להיות סימטרי - לצמצם את 4 העיניים באותו צד שבו הוספנו 4 עיניים. לחזור לדוגמת פטנט ולסרוג את קטע הצעיף השני באורך זהה. לסגור את העיניים, לתפור את החלק האחורי של הקפושון. סה"כ צריך כפקעת צמר אחת לקפושון צעיף כזה, והוא נסרג ממש מהר.