סיימתי (כמעט לגמרי) קפושון-צעיף

ענבל30

New member
סיימתי (כמעט לגמרי) קפושון-צעיף

זה מועתק מרעיון שראיתי באיזה מקום ומצא חן בעיני
כובע קפושון שמחובר לו צעיף. במקור סרגתי אותו בשביל הבת שלי, והיא זו שמדגמנת אותו כאן, אבל למעשה זה one size ומתאים גם לגודל ראש שלי (אבל לא ממש מחמיא לי, אז אני אוותר
) קודם כמה תמונות להתרשמות, ואח"כ ההוראות הקלות-פשוטות

ענבל30

New member
היא נראית כמו גמד מהיער, לא? ../images/Emo13.gif

זה יצא ממש חמוד לדעתי. כאן מאחורה, התמונה קצת מטושטשת, מצטערת (נגמרה לקטנה הסבלנות ולא היתה לי הזדמנות לצילום נוסף
)

ענבל30

New member
ואפשר סגור...

אני מודעת לזה שזה לא ממש מחמיא לי, אבל בשביל ההדגמה זה לא נורא
וכאמור הוא לא גמור, אין פרנזים בסיום (אני לא בטוחה שצריך) וגם לא גזרתי את קצוות החוטים המבצבצים... פשוט מיהרתי לצלם ולהראות לכן

ענבל30

New member
ועכשיו להוראות

אני מתנצלת מראש שלא זוכרת את שם החוט, אבל זה צמר בינוני-דק מחליף צבעים, דומה במרקם שלו לצמר "מודה" אבל הרבה יותר דק. מסרגות מס' 4 וחצי מעלים 23 עיניים, סורגים 50-60 ס"מ בדוגמת פטנט (עין ימין עין שמאל, כל שורה חופפת לזו שמתחתיה) אורך הצעיף הוא עניין של טעם, אני סרגתי בלי למדוד, רק לפי איך שנראה לי. כאן מתחיל הקפושון - גם מרחיבים וגם משנים דוגמה: עוברים לסריגה חלקה (שורה ימין שורה שמאל) ורק את 8 העיניים הקיצוניות בצד אחד סורגים רק בימין (כדי ליצור את הפטנט שממסגר את הפנים) בשתי השורות הראשונות בדוגמה זו מוסיפים עיניים: בשורה 1 - מכפילים את 4 העיניים הראשונות ו-2 אחרונות בשורה 2 - מכפילים 2 עיניים ראשונות ו-2 אחרונות ממשיכים בסריגה חלקה (עם אמרת ימין ב-8 עיניים הקיצוניות כמו שהוסבר) עד שהגודל מספיק להקיף את הפנים. בצעיף שסרגתי, שמתאים לילדה בת 4 וחצי, אורך הקטע הזה הוא 60 ס"מ. כדאי לסמן את האמצע עם חוט צבעוני (הנקודה בה הקפושון מתקפל ל-2) מצמצמים עיניים כמו שהכפלנו: בשורה 1 - סורגים יחד 2 עיניים ראשונות ו-2 אחרונות בשורה הבאה - סורגים יחד 4 עיניים ראשונות ו-2 אחרונות לשים לב שהצמצום צריך להיות סימטרי - לצמצם את 4 העיניים באותו צד שבו הוספנו 4 עיניים. לחזור לדוגמת פטנט ולסרוג את קטע הצעיף השני באורך זהה. לסגור את העיניים, לתפור את החלק האחורי של הקפושון. סה"כ צריך כפקעת צמר אחת לקפושון צעיף כזה, והוא נסרג ממש מהר.

עדיLEE

New member
וואי ../images/Emo51.gifמזה בא בזמן בדיוק

מזכיר לי שהשבוע שאלתי את הקטנה שלי למה לא שמה הכובע של המעיל. מה אמרה הפצלוחית הקטנה?? כי לא סורגים לי.....חחחחחחח הגענו לזמנים טובים. אז סימנתי זאת כפרוייקט הבא שלי ושוב
שבת שלום לכולן
עדי

ענבל30

New member
גם אחותי רוצה לדגמן ../images/Emo6.gif

כנראה שזה באמת מתאים לכל גיל, אחותי בת 25, והנה היא מדגמנת את הקפושון...

מיה30

New member
איזה יופי אני ממש ../images/Emo99.gif

הפרוייקטים שאת מעלה ממש מדגדגים לי באצבעות...
*הצעיף ממש בשלבים אחרונים...

tova האחת

New member
איזה יופי.בדיוק היום ראיתי בבזאר

כזה רק תפור מפליז,וחשבתי איזה רעיון לשלב עם סריגה.והנה רק סריגה וזה מושלם.

יפהפה!

וגם עזרת לי לארגן לאחיינית שלי הפתעה! תודה תודה, וכל הכבוד ! (אני עוקבת אחריכן כאן בפורום כבר כמה זמן, רק שאין לי מה להוסיף או במה להשוויץ בינתיים, אז אני בשקט
. כשאגמור את הסוודר שאני עובדת עליו עכשיו, אולי אני אצייץ שוב...
)

ענבל30

New member
תודה, אהבתי את הכינוי שלך ../images/Emo6.gif

מתאים מאוד לפורום וגם מלא משמעויות

למעלה