סיימתי לקרוא את שר הטבעות ו...

Raistlin

New member
סיימתי לקרוא את שר הטבעות ו...

אני חושב שאני סופסוף יכול להשוות בין רומח הדרקון לשר הטבעות. אז ככה - כמו שאמרתם בשר הטבעות יש בהחלט הרבה יותר תיאורי נוף והסיפור נבנה סביב העולם ולא סביב הדמויות, אבל משום מה התאכזבתי לגלות שהעלילה צפויה ונדושה אז נכון רומח הדרקון לא הרבה יותר טוב (לפחות יש מדי פעם קטעים מותחים) אבל הדבר שהכי כאב היו הדמויות, נכון כבר הזכרנו שוב ושוב (ושוב) שרומח הדרקון עושה תיאור הרבה יותר מעמיק של הדמויות אבל עוד לא קרה ל (כמעט) אף פעם שקראתי ספר ולא הזדהיתי עם שום דמות... מה לי ולחבורת הוביטים ?!? מדי פעם קיוויתי שפרודו יוותר ילך הביתה יעזוב תטבעת בשקט והספר יגמר, אב לאאאאאא... זה נמשך ונמשך ונמשך.... ואני לא מדבר על תיאורי הנוף הארוכים, זה החלק הטוב של הספר. עכשיו חשוב לזכור שיש הבדל בין דמות שאוהבים או מעריצים לבין דמות שמזדהים איתה, די אהבתי את סם וגימלי בשר הטבעות ולעומת זאת ברומח הדרקון הזדהתי מאד עם רייסט למרות שאהבתי את גדיל ושנורר יותר. אז עכשיו תגידו לי איזו דמות אהבתם ועם איזו דמות הזדהיתם בשר הטבעות ורומח הדרקון נ.ב לפני שסוקלים אותי, זו דעתי על הספר ומותר לא להסכים איתי.

האם יותר לי לציין שוב שהעלילה

בשר הטבעות היא בלתי מקורית מכיוון ש 95% מהכותבים בתחום העתיקו אותה? כשזה יצא זה היה מקורי ועוד איך. לגבי ההזדהות עם הדמויות... יכול להיות שזה מחייב קצת דמיון, אבל לא שמת לב שההוביטים הם הדמויות הכי אנושיות בספר, כאילו?

Raistlin

New member
מצטער, אבל לא

אולי ההתנהגות שלהם הכי אנושית אבל הכל יחסי

איך אפשר להחליט מי אנושי ומי לא?

אחרי הכל, גם אנס סדרתי הוא אנושי... אני יודעת מה אתם הולכים להגיד: "לפי ההתנהגות", אבל ההתנהגות זה לפי הנורמה, ואיך אתם יכולים להחליט מהי הנורמה? אי אפשר, כיוון שאין נורמה. בשר"ה אהבתי הכי... הכי... לא אהבתי אף אחד. העלילה לא התחברה אלי, והשתעממתי כמעט מכל רגע. החלקים המתים שם חגגו. אני לא. מצדי, רומח הדרקון הוא אחד מספרי הפנטסיה הכי טובים שנתקלתי בו (הסדרה כמכלול), ושר הטבעות אחד הגרועים. ברומח הדרקון, הכי אהבתי את פיזבן וגדיל. מיותר לציין שגם רייסטלין נתקע שם איפשהו.
נטע

הו. חלק מאד מאד גדול מספרות

המד"ב והפנטזיה עוסק בדיוק בשאלה הזאת. האם אלפים הם אנושיים? וקנטאורים מכונפים? מה עם יצורים ירוקים קטנים מהמאדים?? מה עם אנדרומדנים שבמקום רגליים יש להם דיסקים עם שפיצים ומקיימים יחסי מין ע"י הצלבת קרני אור? מה עם רובוטים? מה עם אנשים שנפגעו בלידה, ומאז הם נעולים בתבת מתכת וכל העצבים שלהם מחווטים למכשירים של ספינת חלל? בחינת הגבולות של הגדרת האנושי מרגע שההגדרה החיצונית שטחית אינה תופסת היא אחת התרומות החשובות שהספרות הדמיונית יכולה להביא למאגר החשיבה האנושית.

אנשים שנפגעו בלידה

אנשים שנפגעו בלידה, ומאז הם נעולים בתבת מתכת וכל העצבים שלהם מחווטים למכשירים של ספינת חלל אינם אנושיים. אני יודע שזו הכללה גסה, אבל עוד לא פגשתי זמר שהיה לגמרי אנושי. והם לא אנושיים אפילו אם הם שרים רק לגבישים או ללטאות אש. הממ, עכשיו שאני חושב על זה - מה בדיוק הקטע שלה עם שירה בציבור?

אתה חושב שזו קנוניה??

הלווה (או איך שלא קראו לה) היא בעצם שרה´לה שרון במסווה?

כנסי רגע לפורום השני

יש שם הודעה של ארתור גריבץ על שינוי תאריך (מצטער, אבד לי דואלך השני) אני שוקל ללכת, אבל זה בצ´כונה שלך. מתאים לך? אני חשבתי מקפרי, אבל גם שרה´לה שרון לא לגמרי אנושית.

Josephin

New member
הרומח- התחלתי...

סוף סוף ובלחץ חברתי אדיר מצד 2 חברות וחבר אחד, התחלתי לקרוא את הרומח. סיימתי את הרשומות. די אהבתי אותו. יש שם דמויות שבנויות לעומק וזה דבר שנורא חשוב לי כקוראת. הכי אהבתי בינתיים זה את גדיל, תניס וחלמיש. גם את פיזבן די חיבבתי. רייסטלין וקיטיארה הם דמויות גדולות. לא יכולתי לאהוב אותם וגם לא להזדהות איתם לאורך זמן (לפעמים רק בנקודות מסויימות), אבל הם בנויים נפלא.

Rid

New member
!?!?!?

עדיין קשה לי להאמין שיש פה נסיון להשואה בין שר הטבעות לרומח הדרקון...?!?

Time & Death

New member
כמוני כמוך... אני לא ממש אהבתי את

טולקין, בגלל אותם תיאורים ממסטקים של הנוף שכולם כן אהבו, כנראה שאני מעדיפה לדמיין את זה לבד בלי לראות איך הסופר דמיין את זה.... בנוגע לדמות שהכי אהבתי ברומח הדרקון... איך לא? רייסט... הוא הדמות שהכי קל לי להזדהות איתה, אין לי מושג למה, כנראה בגלל שיש לי את האופי שלו... וחוץ מזה, כל שאר הדמויות היו בעיניי קצת.. אממ... ילדותיות, או שפשוט לא חיבבתי אותן במיוחד.. בכל מקרה, רייסט הוא הדמות הכי טובה שם, מה שהופך את כבשן הנשמה (שד"א הרבה יותר טוב באנגלית.. כמה לא צפוי..), את רחים לנשק ואת האגדות לספרים האהובים עלי... אני יכולה לצטט קטעים שלמים ממלחמת האחים ומכבשן הנשמה.. העובדה שהם היו אצלי במשך כל פסח של כיתה ו´ דיי עוזרת לעניין וזה שיש לי את אחים לנשק ואת הכבשן (באנגלית כמובן..) גם תורמים...

למעלה