סיימתי סוף סוף,

מישהי1632

New member
סיימתי סוף סוף,

את התואר השני.
התזה והבחינה מאחורי. עדיין צריכה לעבור את הבירוקרטיה ולקבל אישור על האיחור בתאריך הבחינה, אבל המשימה עצמה הסתיימה, ועם ציון טוב.
עייפה נורא. חזרתי מהבחינה, נשכבתי במיטה עם כאבי גב ובקבוק חם וישנתי עד הערב. היה קשה, כי אני לומדת לאט, ומשך ימים הלכתי לישון עם ציוץ הציפורים של הבוקר. לא יודעת אם הייתי עושה את זה שוב. היה קשה, פיזית. אני לא בת 25. ועדיין, לא יכולה ללכת ולהתגאות בפני האנשים ה"רגילים", למשל לספר לאנשים בריקודי עם. אנשים נורמלים מסיימים תואר שני שלושים שנה קודם.
יכול להיות שהייתי יכולה להמשיך לדוקטורט, אבל עד כאן.
ותודה למי שעודד ותמך.

ברכותיי

היה לי ברור שזה יסתיים עם ציון טוב.
את כל כך חכמה ומשקיעה ולוקחת את הלימודים ברצינות שזה בכלל לא מפתיע. כל הכבוד לך!
ברור שאת יכולה להתגאות, זו אפילו חובה! הרבה יותר קשה לסיים תואר בגיל חמישים פלוס עם משרה מלאה, ילדים, בעיות פרנסה ובריאות מאשר בגיל 25 בדירת שני חדרים עם שותף ומשלוחי קופסאות אוכל מההורים. לבני ה-25 יש כמה דברים ללמוד ממך

הרימי ראש, זקפי כתפיים ולכי להתגאות בהישגים שלך, כי יש במה!

נ.ב
את יודעת שיש הרבה אנשים נורמליים בלי תואר בכלל, נכון? ביניהם גם מאד אינטיליגנטים? רק אומרת...

מישהי1632

New member
תודה, מלכת השלג

לא התכוונתי לומר שמי שאין לו תואר הוא לא נורמלי או לא חכם... חס וחלילה. אני לא חושבת כך.
רק שמי שכבר עושה תואר, בדרך כלל מסיים אותו שלושים שנה קודם.

מישהי1632

New member
ולא התכוונתי חלילה לפגוע באף אחד,

מכירה כמה פרופסורים לא חכמים כלל, ואנשים חכמים להפליא ללא תארים. זה לא מדד.

זה אכן לא מדד

ולמען הסר ספק, לא נפגעתי אישית, ולא באופן כללי

פשוט, בניגוד אלייך, אני מאד מעריכה את ההישג הזה שלך. לא כל אחד יכול להוציא תואר, לא כל אחד יכול להוציא תואר שני, לא כל אחד יכול לשלב לימודים לתואר עם עבודה במשרה מלאה וניהול חיי משפחה. זה דורש המון תכונות כמו ניהול זמנים, משמעת עצמית, יכולת למידה עצמאית ועוד ועוד...לא רק שכל. ואת עשית את זה, תוך כדי עבודה, ניהול בית וכו' זה וואו רציני!

דרך אגב, אני עשיתי תואר שני בגיל המקובל, אבל זה לא ממש עוזר לי עכשיו כאשר בגיל 40 אני נדרשת לחשב מסלול מחדש...את לא חושבת שאני עלובה בגלל זה, אני מקווה... ככה זה, החיים לוקחים אותנו לכל מיני מקומות ומציבים בפנינו כל מיני קשיים. תואר שני בגיל חמישים פלוס נחשב בדיוק כמו בגיל 25 ואפילו יותר, כי בת החמישים נדרשת להשקיע יותר ובמרוכז בגלל שלל התחייבוותיה האחרות, בעוד בת ה-25 יכולה להתרכז רק בלימודים ומקסימום למלצר קצת בנוסף.

כן, גם אני בלי תואר שני.

ואני כותבת עכשיו עבודות למישהי שעושה תואר שני. באחד המקצועות שאני חלמתי ללמוד...

גם אני just saying

מילקי91

New member
מזל טוב

ויש גם הרבה אנשים עם תארים , פרופסורים שהם

רחוקים מלהיות נורמליים .

מישהי אהובה, מזל טוב!

וכל הכבוד לך!
למה את ממעטת בהישג שלך? למה את לא מרשה לעצמך לשמוח - וכן, גם לחלוק את השמחה! את לא בשום תחרות עם אף אחד, ותני לי לספר לך משהו: ישנם הרבה אנשים בעולמינו זה שנולדים חיים ומתים - ללא שהוציאו תואר שני! ובטח שלא בהצטיינות! והם נורמליים לגמרי.
כך ש1. אין לך מה להתבייש בכך שלא עשית את התואר בגיל 30, ו-
2. יש לך הרבה מה להתגאות ולשמוח על עצם ההישג, שהוא שלך ונטו שלך!
איזה כיף!

אופירA

New member
מנהל
בתפיסה שלך, אנשים נורמליים מסיימים תואר שני בגיל 30

בתפיסה שלי - ואני בת גילך, ואפילו טיפה צעירה יותר - אנשים נורמליים לא עושים בכלל תואר שני. ובני גילי לא עשו גם תואר ראשון. ואלו שכן עשו, לא מעניינים לי בכלל את הצורה (ואני כמובן לא עשיתי, ולמרות זאת תופסת את עצמי בצדק יותר חכמה מרובם...).
לא עשיתי תואר בכלל כי היו לי קשיים רגשיים והתנהגותיים. לא מתביישת בשום דבר. גם בגיל מבוגר יותר עדיין היו לי הקשיים הללו, ולא יכולתי ללכת ללימודים.

אז לא די שאת שופטת את עצמך לרעה על כל מה שאת עושה, אלא גם מודדת את עצמך לפי קריטריונים של דורות הרבה יותר צעירים מהדור שלך. פתטי לגמרי...

גם היום רוב האנשים לא עושים תואר שני. בשום גיל. מאיפה הבאת את זה, אין לי מושג. את פשוט מחליטה שאת לא טובה, ואז לא משנה אם הציון שלך יהיה טוב, את כבר מזמן החלטת שלא תעברי את המבחן ולא תסיימי את התזה ותהיי פתטית. אז עכשיו כשסיימת ועברת (מה שהיה ברור לכולנו...), את פתטית רק בגלל שלא האמנת שתצליחי... מה שמוכיח שהפתטיות שלך נובעת אך ורק מהאמונות והתפיסות שלך, ולא משום מצב כלכלי או השכלתי נתון וחיצוני לחשיבה שלך.

אני לא אומרת לך כל הכבוד על התואר השני, כי אין לך מה לעשות עם המחמאות האלה... את לא תופסת את ההצלחה שלך כמשהו ראוי למחמאה, אז חבל לי לבזבז מחמאה על ריק.

לאורה101

New member
בשעה טובה

ללמוד ולסיים בכל גיל הוא אתגר, כל גיל והאתגרים המלווים אותו.
זה לא מובן מאליו.
שאפו גדול

isola bella

New member
כל הכבוד לך!!

סיימת תואר שני ועוד עם ציונים טובים לדברייך
על אף שאת גם אישה עובדת גם אימא לילדים
וגם עברת התמודדות עם מחלה קשה
אני ממש מורידה בפנייך את הכובע!!
&nbsp
קבלי שאפו ענקי
&nbsp