סיימתי סופסוף את השלישי

Outplay

New member
סיימתי סופסוף את השלישי

אני לא קורא או כותב פה בד"כ, אבל הייתי חייב לכתוב על השלישי.
*רקע: אני ממש לא אוהב את ההתעסקות במשולש של קטניס אלא יותר באקשן ובמשחקים ובמרד
*

שני הספרים הראשונים פשוט מושלמים ואין מה להוסיף / להוריד מהם. סיימתי כל אחד ב3 ימים בערך.
את השלישי קניתי ביום שהוא יצא בעברית ורק אתמול (!!) סיימתי אותו.
הוא פשוט איטי ומשעמם. כל הפרקים מלאים בתהיות של קטניס על החיים כשפועל קורה משהו בערך פעם בחמישה פרקים.
וגם שקורה משהו, הוא ממש מהיר ולא ברור ותוך שנייה מסתיים.
יותר מדי דמויות מתות, יותר מדי התעסקות בפיטה וגייל ולא במרד ויותר מדי סוף מטומטם.
נתחיל בנטייה שיש לקולינס שהייתה גם פעם אחת בסוף הספר השני - היא מרדימה / מעלימה / כולאת את קטניס לזמן ממושך, שזה בעצם השיא של הספר ואחר כך בא מישהו ומסביר לה הכל.
בשני זה לא ממש הפריע לי כי כן היה עניין במהלך הספר, אבל בספר כזה שלא קורה בו כלום עד שיש משהו מעניין אנחנו בכלל לא שם?!

אתמול קראתי את כל הסוף ברצף כי היה לי קצת זמן, אז אלו הדברים שהכי זכורים לי כרגע:
- פתאום פרים מופיעה לה בקפיטול מדלגת ומאושרת בדיוק שיש הפצצה? הכי לא אמין שלך?
- למה אחרי הכל, כולל 2 משחקי רעב המנצחים בעד להחזיר? לא למדתם? ועוד אחרי גמול רבעוני וכל מה שהיה בשלישי?
- כל כך חיכיתי לרצח של סנואו שהחץ בקוין היה יותר מעצבן ממפתיע.
- הסוף של קטניס פשוט נוראי. אחותה מתה, אמא שלה וגייל נוטשים אותה (ובכלל לא יוצרים איתה קשר?), היא חיה בודדה עם פיטה ושני ילדים שהיא בכלל לא רצתה, לא חבל? בכוונה לעשות לה רע? ככה הרגשתי שקראתי את זה.
- והסיום הכי מזעזע- הילדים שלה משחקים על קבר אחים?!

והכי הכי מעצבן אותי, שקטניס בקושי תרמה למרד משהו. הבנתי את הרעיון אבל היא יכלה לעשות כל כך הרבה דברים.
לסיכום, אני אמשיך להמליץ על הספרים אבל רק על השניים הראשונים, אני פשוט אגיד להימנע לגמרי מהשלישי.

N o R i K o

New member
ברוך הבא למועדון
MJ

אם תדשדש קצת בעבר הפורום תוכל לראות ש-90% מאיתנו מסכימים איתך על המרמור הנורא שבספר השלישי...

מה שכן, אני כן חושבת שהספר עצמו מעניין. הוא מציג פאן מאוד שונה של הספרים, בניגוד לספר השני שהוא וריאציה מתישה של הספר הראשון (כל כך מתישה שפשוט חיכיתי לרגע שבו קטניס תצא מהמשחקים, הייתי בטוחה ב-300% שהמשחקים לא יסתיימו באופן "תקין" גם הפעם - וצדקתי
).
אבל כן, העובדה שבמקום שקטניס תתמודד עם דברים אז הכל קורה ב-*בום! פצצה! מתעוררת בבית חולים*, ואחר כך שבמקום שהיא תחשוב בהגיון היא פשוט נכנסת לדכאון, תיסכלה את כולנו ~_~

כמה תשובות:
- אני אסביר את הקטע עם פרים: פרים מצטרפת לצוות החובשים של המורדים, וסנואו מציב את הילדים בפתח האחוזה שלו כדי להגן על עצמו. קוין המניפולטיבית שולחת את הפצצות שגייל תכנן, כי היא יודעת שאם הן יתפוצצו פעמיים - גם על הקפיטול וגם על הפאראמדיקים שלה שיבואו אח"כ לעזרה - אין סיכוי שמישהו יאמין שזו היא. פרים באה לעזרת הילדים, הפצצה התפוצצה... באסוש

- לגבי המשחקים לילדי הקפיטול - בוא נסתכל שניה על האנשים שהיו "בעד" - אנובאריה ממחוז 2, אקס קרייריסטית פסיכוטית, שלא באמת אכפת לה; ג'והאנה, שברור שהקפיטול דפק לה את הראש ואת המוסר ;
קטניס, שהיא סיפור בפני עצמה - באותה שניה שבה קוין מציעה את המשחקים קטניס מבינה שקוין עצמה היא לא הפתרון הפוליטי הנכון לפאנם ושהיא בעצם הזו שאשמה במוות של פרים, ובגלל זה היא אומרת "אני מוכנה, עבור פרים"- היא יודעת שהתנגדות לקוין לא תועיל לה ושמה שהיא צריכה לעשות זה להרוג אותה ולא את סנואו, והיא אומרת "עבור פרים" כדי לצפות שהיימיץ' יבין אותה. היימיץ' הוא הרביעי להצביע בעד והוא גם המכריע, שמבין את קטניס ואת המטרה שלה.
מסכימה איתך שזה פשוט פשע שסנואו מת "סתם ככה". אבל דווקא זה היה הצעד בסוף שהיה הכי נכון מצד קטניס לעשות, וההבנה היחידה שלה במלחמה עצמה, הצעד היחיד שלה. חבל שמכאן היא רק מדרדרת

על האחרון אין לי מה להוסיף, הסוף אכן מחפיר, אני עדיין שוברת את הראש על אמא שלה ועל גייל, שוקלת גם לחתוך ורידים...

בקיצור, אתה יותר ממוזמן לגלוש כאן ולהתמרמר איתנו

יאאא אורררר!!!

מסכים איתך שהספר השלישי פשוט גרוע.
אני מבחינתי אפילו הייתי קורא רק את הראשון אם הייתי יודע שזה ככה.
הבעיה שכשקוראים את השני, אז די נשארים במתח לדעת מה בדיוק קרה/הולך לקרות, והראשון דווקא לא הסתיים כ"כ במתח, הם פשוט חוזרים הביתה.
קולינס ממש לא היתה צריכה לעשות טרילוגיה...

ורדונה2

New member

גם אני חשבתי לעצמי כשסיימתי את השלישי שחבל שבכלל קראתי את הספרי המשך... קולינס לא הצליחה לשמר את ההצלחה של הראשון. יצא לה ספר מצוין ב"פוקס" וכל השאר היה נפילה רצינית.
באמת אחרי השני כבר אי אפשר להפסיק וחייבים לדעת מה קורה בסוף. לא יודעת מה יהיה עם הסרטים, אבל אני ממש מקווה שאיכשהו ישנו לגמרי את כל העלילה

ורדונה2

New member
מסכימה עם כל מילה

כייף לראות שאוכלוסיית הגברים בפורום מתרחבת...

ספר מזעזע ומחריד, הספר הכי מאכזב שקראתי בחיי. מסכימה עם הטענות שלך לגביו.

RC153

New member
וואי זה כל כך נכון

הרגע סיימתי אותו ודבר הראשון שעשיתי היה לכתוב סטטוס בפייסבוק ופשוט להמליץ לאנשים לא לקרוא אותו. אני מצטערת שקראתי אותו. הוא לא משתווה לשניים האחרים בכלל, אחרי הקריאה של השניים הראשונים לא נשאר מישהו לא המלצתי לו לקרוא את הספרים.....ועכשיו.......:-\

Ayelet 363

New member
MJ

אני מצטערת עם זה משהו שכבר נשאל.
משהו שהסרט גם לי לחשוב עליו- אמורה להיות הקבלה בין הקטע שבו קטניס יורה בתפוח בספר הראשון, במקום במטרות, לבין הקטע בMJ שבמקום לירות בסנואו היא יורה בקוין?

ושאלה נוספת- בעצם, למה צריך מנצח במשחקים? נכון, אם לא יהיה מנצח לא יהיה מי להראות בסיבוב הניצחון, מחוז לתת לו מתנות... אבל חוץ מזה? אני לא זוכרת אם הסבירו.
או שהסיבה שציינתי באמת חשובה כל כך?

פאנגירל

New member
לא קראתי את הראשון כבר המון זמן, אבל

מהסרט נזכרתי (או יותר נכון הנחתי) שה'תקווה' הזו שסנואו הזכיר חשובה מאוד. כי גם אם כולם מתים זה יהיה רע לקפיטול, כי המחוזות יאבדו את התקווה. זו יהיה בדיוק כמו מה שסנואו לא רצה - פשוט להוציא את כולם להורג. הוא רוצה את התקווה הזו. הוא צריך אותה. אבל, מצד שני, הוא גם לא רצה להכפיל התקווה, ולתת לה לצאת משליטה...

וואו ההסבר שלי ממש מבולבל
סלחי לי, רק עכשיו התעוררתי וזה מוקדם מדי כדי שהמוח שלי יתעורר יחד איתי

Ayelet 363

New member
איזו תקווה?

אני זוכרת שדיברו על תקווה, אבל לא בדיוק... אז אני לא בטוחה אם הבנתי- הוא חושב שאם הם יאבדו את התקווה הם ינסו שוב למרוד?

וזה בסדר. תודה רבה!!

N o R i K o

New member
MJ

אם המחוזות היו צריכים פשוט להקריב את הילדים שלהם בכל שנה, אחד אחד, הם אולי היו מחכימים להבין שהסיבה היחידה שהקפיטול עושה את זה היא כדי להשפיל אותם ולנצל אותם. אבל עצם העובדה שהקפיטול מבטיח להם מנצח, מבטיח להם מישהו שיביא להם עושר ותהילה לשנה אחת, נוטעת בהם תקווה שאולי באמת הילדים האלה הם "מנחות" לקפיטול (הרי זה התרגום של Tribute בסופו של דבר) ואולי המחוז שלהם ינצח ויביא להם את התהילה הזאת.
למחוזות ה"אנדרדוג", כמו 10-12, ברור שזה לא נעשה למטרות האלה, ולכן הם יותר נרתעים מהקפיטול, הם יותר מודעים למצב, המרידות מתחילות כבר שם. לעומת זאת, במחוזות של ה"קרייריסטים" - 1-4- מאמינים שבאמת הקפיטול עושה את זה לטובתם. הרי שנים על גבי שנים יש להם מנצחים, המחוז שלהם עשיר יותר, בקשר טוב יותר עם הקפיטול... הוא לא שולח ילדים להרג סתם, זו באמת מנחה מבחינתם.

ולגבי השאלה השניה שלך - אין קשר.
בספר הראשון קטניס יורה את החץ בתפוח כדי להסיח את דעתם. כדי לגרום להם לשים לב אליה.
בספר השלישי קטניס יורה את החץ בקוין כי היא מבינה מי באמת אשם. אין פה עניין של הסחת דעת לטובתה.

Billy Shirs

New member
XDD
MJ

אני לגמרי מסכימה איתך. השלישי באמת היה די מאכזב. גם יש לי בעיה עקרונית עם הקטע שכולאים את קטניס בלי להגיד לה שהיא נשפטת בכלל - באמת מאוד דמוקרטי מצידכם:\

Black Stain

New member
חח אני מרגישה יותר
MJ

ויותר מיעוט לגבי הדעה שלי על הספר השלישי, אני מאוהבת בו.. אבל אתה צודק בהמון דברים
גם אני שנאתי את זה שקטניס לא נכחה ב80% ממאורעות הספר, שנאתי המון בחירות שקולינס עשתה, שנאתי את הסוף.
אבל עדיין הוא היה אחד הספרים הסוחפים והמטלטלים רגשית שקראתי

לי סתם היה

נורא עצוב שהרגו את פיניק ופרים. לא הבנתי בכלל למה זה היה נחוץ. אולי על פרים עוד איכשהו, כי זו היתה הסיבה להרג של קוין אבל פיניק?
הוא היה כזה חמוד וכזה מסכן, וסוף סוף הוא היה מאושר, וגם אנני. אז ככה בשניה הרגו אותו.
מעצבן אותי, זה לא היה מקדם עלילה בכלל, קראתי את משחקי הכס וכל דמות שמתה שם תרמה מאוד להתקדמות של העלילה.
פה זה היה מיותר, סתם הרגו אותו כדי להרוג מישהו.

N o R i K o

New member
MJ מעליי

שימי לב להבא.. אני גם אשמח אם תסמני ספויילרים למשחקי הכס, כי זה דבר שאני מתכננת לקרוא בעתיד

למעלה