סיימתי עכשיו את סופת חרבות

• פותח הנושא Doji
  • פורסם בתאריך

Doji

New member
סיימתי עכשיו את סופת חרבות ../images/Emo12.gif

יש לי מספר שאלות. [קראתי באנגלית, כך שאני לא יודע אם המונחים תורגמו באופן זהה לעברית...] [יש ספויילרים בהמשך לסופת חרבות למי שלא קרא] קודם כל - הפרק של "החתונה האדומה" בו לורד פריי רוצח את רוב וקייטלין היה גאוני ומותח וקראתי אותו כשאני מחזיק את הספר בידיים רועדות. מרטין אומנם זרק רמזים לאירוע הזה לאורך הספר וחששתי ממשהו לא טוב שיקרה, אבל קייטלין השכיחה ממני את האיום (ומעצמה!) כשביקשה מלורד פריי מזון ושתיה והוא הסכים והיא נרגעה כי תחת חוקי האירוח אסור לפגוע באורח שאוכל בביתך. כך שהקטע הנוראי בו המוזיקה בחתונה פסקה והנגנים (שניגנו מוזיקה גרועה כל הערב! הייתי צריך לנחש....) שלפו נשקים הפתיעה אותי. בפרק האחרון מנקודת מבטו של דאבוס(davos) הוא מבריח את אדריק אחיינו של סטאניס כדי שמלסינדרה לא תשרוף אותו ואח"כ הוא מגיע אל סטאניס ומתוודה. סטאניס לקראת סוף הפרק מתכנן להרוג את דאבוס על הבגידה, אבל פה מסתיים הפרק. בפעם הבאה שנתקלים בסטאניס ואנשיו מדרגון-סטון זה כאשר הוא בא לעזרת משמר הלילה ולוקח בשבי את מנס ריידר (המלך מאחורי החומה). מה עלה בגורלו של דאבוס? הוא הציע לסטאניס לנוע צפונה לחומה, מלסינדרה הסכימה וחסה על חייו של דאבוס??? זה לא נשמע הגיוני במיוחד. כמה ספרים מרטין תכנן בסדרה? האם הספר הרביעי מתחיל מנקודת הזמן שנגמר הספר השלישי? (אני מקווה שלא כי אין לי כח לחכות עד שהדרקונים של דאניריס יגדלו)

תשובות

קודם כל, הפרק של החתונה האדומה ריתק אותי גם כן, אחד מן הקטעים הטובים בספר. דאבוס, כפי שנרמז, נשאר בדרגונסטון, לאחר שמליסנדרה אכן חסה על חיוו. מספר הספרים המתוכנן-6 או7 והספר הרביעי מתפרש על פני כארבע שנים, כך שיכול להיות שנמא את דאני מייד או לאחר סוף השלישי, או שלוש שנים אחריו.

nedisrael

New member
אני לא חושב שזה היה תלוי במליסנדרה

שהייתה שוחטת את דאבוס בכל מקרה. לדעתי, סטאניס היה זה שביצע את ההחלטה. מילסנדרה עדיין לא שולטת בסטאניס בגוף ובנפש. בינתיים.

דאבוס

עד כמה שאני יודע, מופיעים POV של דאבוס בספר "משתה לעורבים", כך שהוא עדיין חי. בסופו של דבר, דאבוס מביא לידיעת סטאניס ומליסנדרה את המכתב שמספר מה שקורה בצפון - ללא ספק, סכנה לממלכה. מליסנדרה כנראה רואה שמדובר באויב הנצחי של רלו'ר, ומה שקורה בווסטרוז מבחינת מאבק המלכים הוא רק משני ל"מלחמה הגדולה" הזו של רלו'ר כנגד "האחר". כך שאין לה סיבה להעניש את דאבוס. לפי מה שהבנתי ממה שנכתב בפורום, הספר הרביעי משתרע על פני 5 שנים. בפעם האחרונה ששמעתי על מספר הספרים - היה מדובר ב-7 ספרים.

Doji

New member
תודה למשיבים ../images/Emo140.gif

מעניין איך מרטין יתמודד עם כתיבת ספר הרביעי שמשתרע על פני 5 שנים - לחיבור כל קווי העלילה יתווסף עכשיו התמודדות עם מימד הזמן ולא רק המקום... אוליי בגלל זה הספר הרביעי מתעכב.

למעלה