סיימתי תואר ראשון ולא יודעת מה לעשות הלאה

rinatadm

New member
סיימתי תואר ראשון ולא יודעת מה לעשות הלאה

סיימתי תואר ראשון במקצוע שלא מעניין אותי, גיליתי שדברים אחרים שמעניינים אותי, אך תחומי העניין רבים (גם משום שאין לי הרבה ידע לגבי המקצועות שנראים לי), אינני יודעת כיצד ממשיכים מכאן ואיך לא נעצרים במקום. האם יש כאן מישהו שמנוסה בדילמות לגבי המשך הלימודים והמשך התחום המקצועי... אשמח לקבל עצות, או הפנייה לגורמים שעוזרים לצורך קבלת מידע על לימודים...

הי רינת,

הי, אני אשמח לעזור . אנא כתבי את הסיפור שלך בצורה בהירה מפני שכתבת בצורה כללית ,שאינה מאפשרת התייחסות קונקרטית. בברכה אילת לבנון מאמנת אישית ויועצת קריירה

rinatadm

New member
כיוון בחיים

כרגע סיימתי ללמוד לשון עברית ובלשנות כתואר ראשון באוני' ת"א, אני מעוניינת להתמקצע באיזה תחום, אך אינני בטוחה לגבי התחום, בגלל מגוון התחומים שפתוחים בפני. אני מתחילה לחשוב על כיוון של הנדסת תעשיה וניהול, אך אינני בדיוק יודעת מה זה... אני יודעת באופן כללי, אך אני לא רוצה לגלות פתאום שזה לא מה שחשבתי ואולי זה לא יתאים לי. חשבתי להשתלב אולי בתחום העבודה במשך שנה ואז לראות מה באמת הכיוון שלי, וכך יהיה לי דיי זמן מספיק בכדי לחשוב על כך לעומק. רציתי לדעת מה בדר"כ עושים ואיך מוצאים את הכיוון?

הי רינת

הי, נסיון החיים שלנו והבחירות שלנו עד היום , יכולים ללמד אותנו הרבה מאד על עצמנו- מה אנו בוחרים לעשות בזמננו הפנוי? מה התחומים שמעניינים אותנו? מה הכישורים שרכשנו עד כה? מהם המקומות החזקים שלנו? לגבי הבחירה שלך בלשון עברית ובלשנות- מה הביא אותך לבחור את התחום? אני מבינה שאינך מעוניינת לחפש עבודה בתחום. מה מביא אותך לבחור לעזוב את התחום ולחפש תחום אחר? מה מושך אותך בהנדסת תעשייה וניהול? מה היום חשוב לך בבחירת מקצוע? מהם המרכיבים ההכרחיים עבורך בעיסוק העתידי שלך? מציאת הכיוון היא תוצאה של התבוננות שלך בעצמך מתוך החוויות שצברת עד היום. יש שעושים את זה לבד ויש שנעזרים באנשים מקצוע שונים. אני חושבת שהתנסות בשוק העבודה יכולה להיות מצוינת עבורך. זהו זמן בו תכירי את כישוריך בעבודה, תוכלי לבחון ממה את נהנית, במה את טובה וכו.. זהו פסק זמן ללמידה שיכול מאד להועיל. אם יש לך שאלות נוספות אשמח לסייע. בברכה אילת לבנון מאמנת אישית ויועצת קריירה

גאיה111

New member
הערה-

רינת כתבה, כי התחום שבחרה אינו מעניין אותה לכן היא עוזבת, מן הסתם...

למעלה