סיינטולוגיה כאסטרטגיית למידה

WhiteBear

New member
סיינטולוגיה כאסטרטגיית למידה ../images/Emo35.gif../images/Emo70.gif

שלום אנשים. מדי פעם אני קופץ לפורום הנעים שלכם, ויש לי הפעם שאלה. אני סטודנט המתפרנס ממתן שיעורים פרטיים במתמטיקה. היות שאין לי תלמידים קבועים פניתי (דרך ידידה) למישהו שמציע להעסיק אנשים דרכו כמורה פרטי. הוא מבטיח לפחות 15 שעות שבועיות במחיר נחמד של 45 לשעה. אבל יש לו דרישה אחת, שאני אקח קורס למידה של סיינטולוגיה. לטענתו מדובר בדרך מאד חזקה לשיכלול יכולת הלמידה. אז ניכנסתי לאינטרנט וביררתי בנושא. מסתבר, מה שלא ידעתי, שסיינטולוגיה מוגדרת על ידי כמה מבקרים ככת, בין השאר יש גם ביקורות על חוסר הניסיון לאמת את הטענות שלה באופן מדעי. אז היות שקשה לדעת בהכרח מי דובר אמת ומי משמיץ, שאלתי היא האם מישהו פה חווה על בשרו לימוד דרך שיטת הסיינטולוגיה. האם יש לכם התנסות איתה, ואיזה חוות דעת גיבשתם עליה. בתודה רבה מראש, טל.

דליה.ד

New member
שלום טל!

אנחנו חד משמעית נגד הסיינטולוגיה! אל תאזין לאותו אדם!

יערה24

New member
שלום לך דליה

פעם ראשונה שאני נתקלת בשם הקורס הזה. תוכלי לספר אליו על מנת שנחכים? תודה יערה

מקומו של המדע בהערכת שיטות הוראה.

יש הרבה שיטות הוראה שלא נחקרו עד תום. גם לגבי אלה שנחקרו עולות לא פעם שאלות חדשות. כשלמדתי בחוג להוראת המדעים, המרצים בכמה קורסים שונים העלו את השאלה 'למה הרבה שיטות הוראה חדשות מצליחות יותר מהישנות רק בתקופת המבחן?' (ונתנו תשובות סבירות). בכל מקרה, עם כל הכבוד למחקר החינוכי, אם שיטה מסויימת תצמא מאוד חן בעיינך, אתה תשתמש בה למרות המחקרים השוללים אותה. אם שיטה מאוד לא תתאים לך, לא תשתמש בה. למרות כל המחקרים המחייבים אותה. המחקר יכריע רק כאשר האינסטינקט הפדגוגי שלך יתקשה לעשות זאת. בקש מהמעסיק שלך חומר על השיטה. אם החומר ימצא חן בעינך, קח את הקורס. אם הקורס ימצא חן בעינך, יישם את תוכנו. אם תיישם את תוכנו, יהיה הכרח לחשוב על הדיעות השונות לגביו. זה יכלול גם דיעות שמנוסחות כהשמצה פרועה ומכילות מילים כגון 'כת'.

nutmeg

New member
סיינטולוגיה

היא כת אם נותנים לה להפוך לכזו בחיים שלך. אישית, אני לא רואה איך מסובר פה על אסטרטגיית למידה או מה הקשר בין סיינטולוגיה להוראת מתמטיקה. מדובר על דרך חיים שכוללת כמובן גם דרך חשובה (אולי פה האסטרטגיה?)... בכל אופן מה שלי נראה מוזר הוא החיבור שאותו אדם עשה: אתן לך עבודה אם תעשה את הקורס. לא נראה לך שהוא רק רוצה עוד תלמידים לקורס? איך אתה יודע שיתנו לך עבודה אחר כך? חתמתם על חוזה התקשרות?

Mנטה

New member
בתוך "עולם" הסיינטולוגיה יש גם

שיטת למידה שהם מלמדים. יש להם גם בתי ספר שעובדים לפי השיטה הזאת, יש אפילו אחד כזה (לא ממש חוקי) גם בארץ. אני לא מכירה את השיטה שלהם, אבל לא היתי פוסלת לפני שהיתי מכירה. יכול להיות שיש שם דברים שאפשר לקחת מהם, יכול להיות שלא. צריך לבדוק. מבחינת ה"כת"יות של הענין: כן, בסיינטולוגיה יש איזה ריח של כת, בעיקר בגלל שהכל אצלם נורא יקר ואנשים משלמים להם לנצח המון כסף. מצד שני, אם זה עושה להם טוב, לא אני אשפוט. חברים מפורסמים ב"כת": ג'ון טרבולטה.

WhiteBear

New member
רק הערה לגבי "כת"

הגדרה מעניינת שאני מכיר להבדל בין כת ל"בית ספר": כת - קל להיכנס, קשה לצאת... עובדים על להוריד את היכולת שלך לשפוט ולהתמודד עם המציאות ולהיות תלוי בכת. "בית ספר" - קשה להיכנס וקל לצאת... אתה צריך לעבוד קשה כדי לשכלל את היכולת שלך, וחלק מהותי מזה הוא להיות באותו בית ספר. (וכמו שאמרנו, זה קשה) כך שזה שמקום בנוי כך שהחברים שלו צריכים לשלם לו, לא הופך אותו בעיני לכת. אבל אם סדר העדיפויות שבית הספר מעמיד את עצמו הן מעל לדברים כמו משפחה-לימודים-עבודה, אז יש בעיה חמורה. זו דרכי להתבונן בנושא.
טל.

זו בהחלט כת על כל המשתמע מכך

הסיינטולוגיה מכניסה אל חוג חבריה אנשים באמצעות "קורסים" שונים, יש להם "קורסים" בשלבים, כשאתה מתחיל עם אחד וממשיך הלאה, כביכול. לידיעתך, דרכי הגייוס הקלוקלות של כת הסיינטלוגיה הופיעו בכלבוטק לפני מספר שבועות. הם אינם בוחלים באמצעים, כולל הקמת חברת כ"א פיקטיבית, מכוני "אבחון" למיניהם ועוד, בסופו של דבר, כל האנשים מתבקשים "רק לקחת קורס"... הישמר לך והזהר את תלמידיך.

Mנטה

New member
ובכל זאת לא היתי ממהרת לקטול

יש הרבה שיטות להכניס אנשים לאיזשהו מקום על ידי קורסים (מישהו אמר אוניברסיטה ?
). כשהיתי קטנה השתתפתי באיזה קורס של הסיינטולוגיה, אני לא זוכרת שכפו עלינו משהו או שהופעל לחץ כלשהו. אחרי קורס אחד לא המשכתי כי לא היה בא לי וזהו, בזה זה נגמר. רק חבל לי שלא למדתי את הקורס של "איך ללמוד" אולי בכל זאת הם עלו על משהו. (וזה שמשהו מופיע בכלבוטק ככת עדין לא הופך אותו לכזה בעיני, סה"כ מדובר במעוז השמרנות, וברור שתנועה כמו הסיינטולוגיה תיחשב בו ככת).

חגית35

New member
לגבי חברות כוח האדם הפיקטיביות

כמחפשת עבודה פוטנציאלית נתקלתי לא מזמן בחברה שכל הליך האיבחון בה היה חשוד עד מסריח- כולל שאלון בן 200 שאלות (שהיה שם סימן רשום של אוקפורד או משהו עליו כאילו זה אוניברסיטאי) שירד לרמה של חיפוש אחר הפרעות נוירופסיכיאטריות אצל המועמד, כמו האם יש לי OCD או טוראט או ADHD כמי שמצויה בכל ההפרעות הללו על בוריין בשל מעורבות אישית מאוד ... ידעתי חאן מכוונות השאלות שנשאלו בכמה וריאציות ומימין לשמאל וחשדתי אחרי שיצאתי משם שלא קראו לי לשם הצעת מקום עבודה אלא כדי לעשות איזו סטטיסטיקה למרות שאין לי דרך להוכיח... כי הרי הגיעו אלי דרך מודעה שפירסמו וקו"ח ששלחתי אליהם... ברחתי משם אבל השאלות חקוקות במוחי עד עתה כי הן מה זה אל חוקיות לדעתי. (שם החברה אגב היה Uman יומאן) לגבי הכת הסיינטולוגית- הגיע אלי פעם בטעות לדואר עלון שלהם שמצא את דרכו מהר לפח. הריח ה"קאלטי" שנבע ממנו היה מזעזע!! אפרת- האם יש לך שמות של חברות כ"א כאלו? לי זה חשוב בסטטוס בו אני נמצאת כרגע כמובטלת שמחפשת עבודה. ואולי כל ההפצה של קו"ח דרך האינטרנט מגיעה לידיים בלתי רצויות?! תודה!

הערה על דגימה סטטיסטית.

מי שחייב 200 שאלות לכל דגימה נראה לי מסריח בלי קשר לתוכן השאלות. ככה לא מנהלים דגימה לשום דבר. באמת האנשים היחידים שיענו ברצינות ל200 שאלות יהיו כאלה שיחשבו שהם יקבלו עבודה בזכות זה. מדגם המורכב מאנשים כאלה אינו מדגם מקרי גם אם לא לוקחים בחשבון שבשאלון לקבלת עבודה, המועמדים מיפים את התשובות. אם זה לא לצורך סטטיסטי. אם מדובר באמת בחברת כוח אדם, זה גם מסריח. מי מצליח למיין מועמדים לפי 200 קריטריונים? וגם אם עוסקים בהפחתת המידע ושיקלול...זו יותר מדי עבודה לבוחן כדי להיעשות ביעילות.

zivadina

New member
קל להכנס-קשה לצאת

הגדרה נהדרת לכת, טל, ותודה שהארת את עיני.

WhiteBear

New member
תודה ../images/Emo13.gif

ההגדרה לא שלי, וקשורה לבחור נהדר מפורום אומנויות לחימה (148) בשם דוד כפרי.

בנגלה

New member
לא ממש יודע מה זה סיינטולוגיה..

אבל נראה לי ש45 שקל לשעה זה ממש מעט!! מורים לוקחים 70 ומעלה...

הפרדות בחיים

ללמוד כיצד ללמוד זהו שם של ספר שאני למדתי ממנו רבות ואין לי כל קשר ולא היה לי אף פעם לסינטולוגיה אבל... את הספר קיבלתי מאדם שלמד בחייו סינטולוגיה אני עושה הפרדות בחיים לא ממש מעניין אותי איך הוא קורא לזה אני קיבלתי את הספר קראתי אותו ומצאתי אותו עניני ולא קשור לשום כת או משהו דומה לזה עדיין אני לא ממליצה שום קורס בסינטולוגיה אף פעם לא עשיתי אבל בהחלט ממליצה על הספר ללמוד כיצד ללמוד הוא מתאים גם לילדים וגם למבוגרים אני קראתי אותו בגיל מבוגר מאד ואחרי תואר ראשון והוא סייע לי מאד בקריאה שלי בהצלחה

כן בשמחה

הספר הוא ספר עם מעט מאד מלל צריך לקרא אותו לאט ולהבין כל מילה למרות שהוא רשום בשפה פשוטה הוא מדבר על 4 או 5 לא זוכרת כרגע מכשלוים בקריאה אחד מהם לדוגמא הוא המילה שאינה ברורה כשאת קוראת קטע ויש בו מילה שאת אולי מכירה משמיעה אבל לא ממש מבינה את מהותה אז את עלולה ל"התקע" במחשבה בנסיון לפענח מה משמעות המילה (נכון שבבלי סודות מלמדים להבין מתוך ההקשר אבל מנסיוני אני תמיד הייתי צריכה להבין את מהות המילה ולא מתוך הקשרה. אחפש את הספר ואביא מחר את שם המחבר בעקרון לפי מה שהבנתי המחבר הוא מוליד שיטת הסינטולוגיה אבל כאמור זה לא רלוונטי אני גם בחיי לא מתייחסת לסמלים אלא מפעילה את שיקול הדעת שלי לגבי הדבר עצמו וכאמור מהספר שיפרתי מאד את קריאתי

למעלה