ברור שזו לא היכרות ממקור ראשון
אני לא מבינה באיזו חוצפה אדם שאינו מכיר אישית את הארגון, יכול לכתוב כאלה סילופים והשמצות תוך הסתמכות על מאמרים ומאמרי עיתונות שהם שטיפת מוח בפני עצמם, ורבות כבר נכתב על מגמתיותה של התקשורת ושימושיה. בהרבה מן המקרים מאמרים אלה מגמתיים והיד שבוחשת בכתיבתם היא ידה של הכנסיה וקנאים דתיים מסוגים וממינים שונים, שגם אותם הייתי שופטת או מאשפזת. ניסיוני הקצר בסיינטולוגיה היה נעים למדי. איש לא ניסה למנוע ממני לעזוב ואיש לא ניסה לפתות אותי להישאר. ידידים אחרים שלי שהיו בסיינטולוגיה זמן רב יותר לא דיווחו על שום ניסיונות אילוץ מהסוג המתואר למעלה. ידיד אחר, שלומד סיינטולוגיה עד היום, הוא אדם חביב ולא אלים שאינו עוסק בשום פשע זולת רצונו לעסוק בתכנים שמענינים אותו וזוהי זכותו על פי כל קנה מידה. זאת בניגוד לפעילי יד לאחים שמפיצים חומרי הסתה מהסוג שפירסמת כאן, אשר משתסים בפעילי דתות אחרות, רודפים אותם, ועוברים על חוקי המדינה תוך שהם נהנים מעצימת העין של השלטונות - ומשום מה איש אינו שופט אותם על פשעיהם. אגב התחזות ובי"ס אוקספורד (שעליו לא שמעתי), פעילי יד לאחים אף שינו את שם הכת שלהם ל"לב לאחים" כדי לא להיות מזוהים עם הארגון, ולהתחזות בציבור כאגודה לבבית. בעניין הריטאלין: הריטאלין הוא סם שנוי במחלוקת ואני לחלוטין מבינה את ההורים הרבים, סיינטולוגים או לא, אשר מתנגדים למגמה הרווחת של מורים בבתי ספר בארה"ב ועכשיו גם בארץ, אשר מאלצים את כל הילדים, לא רק את הסובלים מבעיות מיוחדות, לבלוע אותו עוד בבוקר, משום שקל יותר ללמד ילדים מסוממים, שקטים, שלא עושים בעיות. ככה לא מחנכים דור שלם של אנשים. לו היו מכריחים את ילדי לבלוע ריטאלין, גם אני הייתי מקימה צעקה עד לב השמיים ותובעת ממערכת החינוך להתעדכן ולמצוא דרכים אל לב הדור החדש במקום לסמם אותו לשם נוחותם של המורים.