סיינטולוגיה

ronbic

New member
סיינטולוגיה

שלום לכולם, רציתי לקבל מידע (מכל סוג שהוא) על סיינטולוגיה ודיאנטיקה. אשמח במיוחד לקבל מידע מאנשים שהתעסקו/למדו סיינטולוגיה ועזבו את העניין (ולכן מטבע הדברים הם גם יותר אוביקטיבים). בתודה מראש, רון (העניין חשוב מאוד - כל מידע יתקבל בברכה)

amichai58

New member
תשובה עדינה

תראה, יש לי דעה ברורה על סנטולוגיה, אבל אני מעדיף לא לכתוב אותה מיד, כי זה יראה תקיף ומתנפל. אז מה אני כן יכול להגיד. אני יכול להגיד, שיש אלוהים, אני בהחלט מאמין בו. ואז יש אנשים שבאו מטעמו ואני בהחלט מאמין להם. ויש כאלה שלא באו מטעמו - אבל אומרים שכן - והם אנשי שקר. והענין האמיתי - הוא למצוא בך יכולת להבחין מי זה מי. גם לנביאי השקר חסידים רבים לא פעם. וגם הם עשו ניסים. ולפעמים אנשי האמת - לבד כי אין ממש מי שמסוגל להבין אותם. לעיתים הם נרדפים. קרה שנצלבו, עונו, הורעלו. אז זה לא פשוט - ובכל זאת צריך הבחנה מי הוא מי.

תשובה וקישור

הסיינטולוגיה - היא המצאתו של סופר המדע הבדיוני רון ל. האברד. האברד שהיה סופר כושל ביותר אמר באחד מהראיונות עימו כי הדת היא הפרנסה הטובה ביותר ואף קיים את האימרה שיצר את כת הסיינטלוגיה. הסיינטולוגיה מציגה את עצמה כ"דת אלטרנטיבית" כשבפועל מדובר על כת אלימה שמטרתה היא איסוף כסף למנהיגיה, האלימות מתבטאת במיוחד כלפי אלו העוזבים אותה או מנסים לעזוב אותה. הקבלה אל הכת היא באמצעות קורס התחלתי כאשר ככל שאתה מתקדם בקורסים - כך מעמדך בכת גבוה יותר ואתה נחשף לחומר פנימי של הכת. בשנים האחרונות הורה בית המשפט בארה"ב לחשוף מסמכים סודיים של הכת ונמצאו של הוראות מחרידות של רון ל. הבארד ומאמיניו לפגוע ולעיתים אף להרוג את מתנגדי הכת. תחת סימאות חברתיות מפעילה הכת קורסים וסדנאות שונות תוך שהיא משתמשת בתתי מוסדות ועמות רשומות, בארץ משתמש הכת בארגונים הבאים לדוגמא: עמותת מגן אנוש לזכויות - עמותה שכביכול פועלת נגד פשעי הפסיכיאטריה - בפועל, בספרי הכת מתוארים הפסיכיאטרים והפסיכולוגים כאויבי הכת וכחייזרים המנסים לכלוא את נשמות האדם על פני כדור הארץ (קובץ ההנחיה OTIII) מכון דימור - כביכול משמש כהוצאת ספרים - בפועל - הוצאה לאור של ספרי הסיינטולוגיה בלבד וקיום קורסים של הכת. מכון אוקספורד - כביכול מכון אבחון והעצמה אישית - בפועל - מפעל גיוס לקורסים של הכת. ויש עוד ועוד. עוד התפרסמה הכת בארץ בשני מקרים: 1. מקרה זוגלובק - חלק מבני משפחת זוגלובק שנשבו בקסמי הכת ניסו להכריח עובדים להצטרף לכת, הם נתבעו בבית מפשט וחלקם הורחק מניהול החברה. 2. מקרה הריטאלין - במטרה לקדם פעילות של אחד המכונים של הכת, פנו חברי הכת באמצעות שתי עמותות בת שלהם לכנסת בבקשה לבטל את תרופת הריטאלין בארץ, ארגוני הרופאים, החינוך וההורים יצאו נגדם, החוק לא עבר. בעולם -נרשמו מקרים רבים בהם סיינטולוגים הובאו למפשטים פדרליים ופליליים על הונאה ואפילו רצח. אחד המקרים הקיצוניים היה בצרפת כאשר כל הראיות שהוכנו לקראת משפט פלילי ענק נגד מפעילי הכת - נעלמו מארכיון בית המשפט. באוניברסיטת אלברטה בקנדה נערך מחקר על מכוני הגמילה מסמים של הסיינטולוגיה ונמצא שמדובר במחנות עבודה ושטיפת מוח לצעירים. הרשת עמוסה בקישורים לאתרים של הסיינטולוגיה ובאותה מידה בקישורים של אנשים ששמו להם מטרה להראות את פעילותה האמיתית. אחד מאותם קישורים - על השקרים בסיינטולוגיה - מצורף כאן.

ברור שזו לא היכרות ממקור ראשון

אני לא מבינה באיזו חוצפה אדם שאינו מכיר אישית את הארגון, יכול לכתוב כאלה סילופים והשמצות תוך הסתמכות על מאמרים ומאמרי עיתונות שהם שטיפת מוח בפני עצמם, ורבות כבר נכתב על מגמתיותה של התקשורת ושימושיה. בהרבה מן המקרים מאמרים אלה מגמתיים והיד שבוחשת בכתיבתם היא ידה של הכנסיה וקנאים דתיים מסוגים וממינים שונים, שגם אותם הייתי שופטת או מאשפזת. ניסיוני הקצר בסיינטולוגיה היה נעים למדי. איש לא ניסה למנוע ממני לעזוב ואיש לא ניסה לפתות אותי להישאר. ידידים אחרים שלי שהיו בסיינטולוגיה זמן רב יותר לא דיווחו על שום ניסיונות אילוץ מהסוג המתואר למעלה. ידיד אחר, שלומד סיינטולוגיה עד היום, הוא אדם חביב ולא אלים שאינו עוסק בשום פשע זולת רצונו לעסוק בתכנים שמענינים אותו וזוהי זכותו על פי כל קנה מידה. זאת בניגוד לפעילי יד לאחים שמפיצים חומרי הסתה מהסוג שפירסמת כאן, אשר משתסים בפעילי דתות אחרות, רודפים אותם, ועוברים על חוקי המדינה תוך שהם נהנים מעצימת העין של השלטונות - ומשום מה איש אינו שופט אותם על פשעיהם. אגב התחזות ובי"ס אוקספורד (שעליו לא שמעתי), פעילי יד לאחים אף שינו את שם הכת שלהם ל"לב לאחים" כדי לא להיות מזוהים עם הארגון, ולהתחזות בציבור כאגודה לבבית. בעניין הריטאלין: הריטאלין הוא סם שנוי במחלוקת ואני לחלוטין מבינה את ההורים הרבים, סיינטולוגים או לא, אשר מתנגדים למגמה הרווחת של מורים בבתי ספר בארה"ב ועכשיו גם בארץ, אשר מאלצים את כל הילדים, לא רק את הסובלים מבעיות מיוחדות, לבלוע אותו עוד בבוקר, משום שקל יותר ללמד ילדים מסוממים, שקטים, שלא עושים בעיות. ככה לא מחנכים דור שלם של אנשים. לו היו מכריחים את ילדי לבלוע ריטאלין, גם אני הייתי מקימה צעקה עד לב השמיים ותובעת ממערכת החינוך להתעדכן ולמצוא דרכים אל לב הדור החדש במקום לסמם אותו לשם נוחותם של המורים.

אלי ו.

New member
תיאולוגיה אנא התעדכני

אף אחד לא מכריח ילדים לקחת ריטאלין. בודאי שלא מורים, שאינם מוסמכים לרשום תרופות. תרופת הריטאלין בישראל נמכרת כחומר ממכר ולכן המכירה שלה מוגבלת מאוד. בכדי שילד יקבל ריטאלין הוא צריך לעבור אבחון אצל פסיכיאטר ילדים או נוירולוג ילדים שמתמצא בנושא הפרעות קשב. יש ילדים שזקוקים לריטאלין שבגלל הפצות דיסאינפורמציה כנגד התרופה סובלים ומתוסכלים. למעשה אני מכיר ילד מסוים בכיתה של בני שכנראה זקוק נואשות לריטאלין, הילד אובחן (ביוזמת ההורים) ככנראה סובל מ ADHD אך בגלל הסטיגמה שמישהו הכניס לאם לראש היא מסרבת להמשיך את האבחון ולבדוק אם התרופה אכן תעזור. בינתיים, הילד לא מסוגל להקשיב בכיתה, מתוסכל מאוד, מפריע, ופותח בריבים עם חבריו ולכן הופך להיות מנודה. עצוב. אני מכיר עוד ילד היפראקטיבי שנמצא בבי"ס מיוחד פשוט בגלל שרפואית אסור לו לקחת ריטאלין. הוא פשוט אומלל, הוא לא מסוגל לשבת לקרוא (כיתה ג') למרות שקוגניטיבית מצבו תקין, אמו עוקבת אחרי מחקרים כל הזמן לחפש תרופה בשבילו. הוא מקבל תרופות הרגעה במקום הריטאלין שאסור לו לקבל. אין לי מושג בנושא סיינטולוגיה. בנושא ריטאלין, זו תרופה לגיטימית שעוזרת לילדים רבים כבר 50 שנה. כמו כל תרופה, גם לריטאלין יש אפשרויות לשימוש שלא לצורך, זה אינו גורע מחשיבותה לנזקקים לה. אגב, לא מדובר בלבו של דור חדש. פגיעות התפתחותיות בילדים הרבה יותר נפוצות כיום מאשר בדורות קודמים ולא מדובר באבחון בלבד. בבריטניה לפני עשר שנים היה ילד אוטיסט אחד על 2000 ילדים, כיום יש אחד ל 85! הסיבות לכך אגב אינן ברורות.

אז אנחנו כנראה מקבלים את העדכונים

שלנו ממקורות שונים. בארה"ב ריטאלין נמצא בבתי ספר רבים בארון תרופות ומחולק לילדים מדי בוקר. הנוהג חודר גם לישראל וידוע לי על בית ספר שסירב לקבל ילד אלא אם כן יקח ריטאלין. אני מציעה לך לקרוא ספר ששופך אור חדש על ילדים היפראקטיביים,בשם ילדי האינדיגו.

עוד קישורים (במקרה יש לי):

http://www.rudy.org.il/Indigo.cfm http://ahava.netfirms.com/Attributes_of_a_Crystal_Child.htm http://www.litebooks.net/indigo.htm ועוד... http://www.greatdreams.com/indigo.htm http://www.indigochild.com/ http://www.metagifted.org/ http://groups.yahoo.com/group/indigo-adults/?yguid=133606894

amichai58

New member
לכולם - על היפר אקטיביות ורטלין

לגבי היפר אקטיבים - יש ברבים מהם המון דברים יפים שאין לאחרים. הבעיה היא עם חברה שדורשת מילד קטן לשבת שעות בכיתה בלי לזוז. עם זה קשה להם - זה לא אומר שבמונחים אובייקטיבים זה בעייתי. החברה שדורשת את זה מכולם בצורה המונית היא החולה. ילדים היפר אקטיבים - רבים מהם יכולים להשתלב בדברים אחרים - כמו ספורט, חלק באומנות, חלק בקסם שלהם שהם מנסים המון דברים ועוד. לגבי רטלין - רטלין מתאים נדמה לי ל80%. אז יש כ20% או משהו דומה של כאלה שהרטלין לא מתאים להם - ועליהם שומעים הרבה רעש. ושוב יש שאלה למה זה מתאים - אם רוצים שילד כזה ישב בכיתה - צריך לתת לו תרופה. אם זה נכון שילדים קטנים ישבו כל כך הרבה זמן בשיעור - זה שאלה אחרת - אך קשה מאוד להילחם בה בחברה בה אנו חיים. בשביל זה צריך להקים דת חדשה בנושא :) (... הייתי צריך לקשר את זה איכשהו לתאולוגיה - לא ? האמונה שככה צריך לעשות לילדים - זו אמונה של ה"דת" בתרבות המערב - החילונית והדתית כאחד)

אלי ו.

New member
גם בארה"ב אין זכות למורה לתת תרופה

לילד ללא אישור רופא ואישור ההורים. מה שכן, ריטאלין בגרסה ה"רגילה" משפיע רק ל 4 שעות, ולכן המורים עושים שירות להורים ונותנים לאחר 4 שעות את הכדור השני. כיום כשיש ריטאלין SR ל 8 שעות הצורך בכך פחת. חלק גדול מהנזקקים לריטאלין לוקחים אותו בכדי לשפר את הריכוז, ולאו דוקא בכדי לדכא היפראקטיביות. תנועה דתית שפוסלת תרופה באופן גורף נשמעת לי מאוד בעיתית.

יש הרבה תנועות דתיות שמתנגדות

לחידושי הרפואה: החל מהפלות, המשך בהשתלת איברים, וכלה בחיסונים, באמצעי מניעה ובתרופות. נזכיר כאן את נטורי קרתא, את הכנסיה הקתולית, את ההאמיש, ואני מתעצלת לרענן את זיכרוני ולהוסיף עוד דתות. אבל יש. העובדה שתנועה דתית פוסלת או מאשרת שימוש בנייר טואלט בשבת נשמעת לך יותר הגיונית? בעייתית או לא - זוהי זכותם המלאה של אנשים לדבוק בדעותיהם בנוגע למה שנעשה בגופם.

אלי ו.

New member
טוב בסדר

הטיעונים נגד הפלות הם בזכות חיי העובר הטיעונים נגד השתלת איברים מן המת הם בגלל החשש להרג התורם לפני זמנו אני לא מכיר מספיק את הטיעונים נגד חיסונים הטיעונים נגד אמצעי מניעה הם שוב, בעד ערך אחר (ילודה, לפחות ביהדות) מניעת תרופה שיכולה לסייע לילד להתפתח אינה נופלת באותה קטגוריה.

לא בהכרח מדויק.

בנוסף לטיעונים הספציפיים שהעלית, יש בציבור החרדי גם את האימרה: "חדש אסור מהתורה". בטיעון זה הם משתמשים כדי לאסור חידושים, סתם כך. מפני שהם חדשים. ראה בספרו של אמנון לוי - "החרדים", עדויות על כך. בין השאר: כשרצו לפתוח את המכון הטכנולוגי למציאת פתרונות הלכתיים לבעיות שנוצרו על ידי כניסת טכנולוגיה חדשה לשימוש, רבני הציבור החרדי אסרו על כך, מפני ש "חדש אסור מהתורה".

arifell

New member
כן, הם מתעלמים בצורה מאד נוחה

מהעובדות הבאות: 1. הם כן עושים דברים חדשים על הזמן, בעיקר הגבלות בימינו אנו, אבל העובדה הכי חזקה להיותם מחדשים דברים מאז תקופת התורה, היא העובדה שהם מתהלכים בבגדים שהיו אופנתיים בפולין במאה ה17. 2. כשבתורה כתוב "חדש, הם מתכוונים לסוג של דגן, או לשלב בגידולו, ולא לדברים חדשים...

למעלה