סיכויי קבלה לתואר שני

boringvered

New member
סיכויי קבלה לתואר שני ../images/Emo35.gif

שלום, רציתי לברר מה הסיכויים להתקבל לתואר שני בלימודי מידע לבוגרי תואר שאינו בתחום שיש להם ממוצע ציונים גבולי - היינו לדוגמא 85? וזאת בהתחשב שבנוסף ללימודי התואר יש הכשרה במחשבים ונסיון מקצועי בתחום, אנגלית שפת אם וידע ונסיון בבניית אתרים - האם יש אפשרות להתקבל למרות שהציון הוא מתחת לדרישת הסף? תודה. ורד

tulipani

New member
לדעתי לא צריכה להיות בעיה

אני התקבלתי לתואר שני במחלקה עם ממוצע כזה (וגם הגעתי מתחום אחר לגמרי). העניין היחיד הוא שצריך לעבור את קורסי ההשלמה בממוצע מסוים. מספר קורסי ההשלמה משתנה אצל כל אחד, תלוי מה למדת בעבר. קחי בחשבון שיכולים להיות לא מעט קורסים כאלה, ויש סטודנטים שמקדישים שנה שלמה רק להשלמות (לא כולם, זה מאוד אישי - תלוי במספר הקורסים ובכמות הזמן שיש לך להשקיע). נקודה נוספת היא לאיזה מסלול של תואר שני את רוצה להתקבל. יש כמה מסלולים במחלקה, ועד כמה שידוע לי, תנאי הקבלה משתנים. במסלול טכנולוגיות מידע, למשל, יש בחינה שצריך לעבור. ונקודה אחרונה - האם את רוצה מסלול עם תזה או בלי? אני חושבת שיותר קל להתקבל למסלול בלי תיזה. בכל מקרה, הכי טוב יהיה לברר במחלקה עצמה. שיהיה בהצלחה!

abcd80

New member
היי

אני רוצה לדעת אם הבנתי נכון מה שרשמת - ניתן להתקבל עם ממוצע שהוא פחות ממה שנדרש? ובכלל אם עשיתי תואר ראשון והחוג המשני היה מידענות ואני רוצה להתקבל לתואר שני בתחום לימודי המידע אז אני צריכה לעשות השלמות??והאם בגלל זה זמן התואר השני יתארך?

tulipani

New member
הבהרה

התשובה שכתבתי מבוססת על נסיוני האישי בלבד, זו כמובן לא תשובה מוסמכת. יכול להיות שהקבלה תלויה בכל מיני גורמים מלבד ציוני תואר ראשון (כמו נסיון בעבודה, תחום לימודים קודם, כמה מועמדים יש וכו'), וחוץ מזה צריך לזכור שתנאי הקבלה יכולים להשתנות משנה לשנה. לכן אני לא יכולה לענות לך בוודאות אם אפשר להתקבל עם ממוצע שהוא נמוך ממה שנדרש. במקרה שלי, התואר הראשון שלי לא היה קשור בכלל למידענות, וגם לא למדתי אותו בבר-אילן. לכן הייתי צריכה לעשות השלמות. אין לי מושג מה קורה עם מי שלמד מידענות בתואר ראשון (ראשי או משני). אם אני זוכרת נכון כתוב על זה בחוברת של תכנית הלימודים של המחלקה (אפשר למצוא אותה באתר המחלקה). ושוב - הכי בטוח זה פשוט לברר במחלקה.

boringvered

New member
תודה תודה ועוד שאלות אם אפשר

כל מסלולי ההשלמה דורשים בחינות או עבודות? כמה עבודה נדרשת מעבר לזמן השיעור - אני שואלת כי אני גם אמא וגם מתכוונת להמשיך לעבוד בתקופה הזו - וחשוב לי לדעת אם הדבר ריאלי. היינו, כמה זמן אני אזדקק נאמר לקריאות מאמרים, הכנת עבודות, וכן הלאה. שוב המון תודה! ורד

abcd80

New member
הכי טוב

שתתייעצי גם עם יועצת המחלקה ללמודי מידע ויענו לך על כל השאלות. או אפילו תדברי עם ראש המחלקה גם זה יועיל.

abcd80

New member
ועוד משהו

אם את רוצה לראות את הסילבוסים של הקורסים של התואר השני תכנסי לאתר של בר אילן יש שם ספר מערכת שעות ותעשי חיפוש לפי תחום וחוג שם הכל מפורט.

אז ככה...

אני באתי מתחום אחר לגמרי, הייתי אמא לשניים (ועוד אחת שהתווספה בזמן הבחינות) והצלחתי לעבור שנה מלאה של השלמות. המחלקה ממשתדלת לרכז את כל ההשלמות ביום אחד - אבל לא הצלחתי השנה לקחת קורסים מעבר להשלמות, בגלל עומס המשפחה והעבודה. זה לא קל - אבל אםשרי.

למעלה