סיכוי להתנדבות עם 21 נפשי

alismooth

New member
סיכוי להתנדבות עם 21 נפשי

היי.. התגייסתי לפני חצי שנה בערך וקצת אחרי הגיוס השתחררתי על פרופיל 21 נפשי.. היום אני רוצה מאוד לחזור לשרת. אמרו לי שיש יותר סיכוי לעשות את זה דרך העלאת פרופיל ולא דרך התנדבות.. זה נכון? יש תפקידים שייחסמו לי דרך התנדבות בגלל הפרופיל? ועוד שאלה - מי שמתחיל במסלול התנדבות יכול לצאת לקצונה? תודה רבה..

g a l4

New member
האמת שמהרבה בחינות

זה דווקא יכול להיות ההפך.
יש סיכוי שיחסמו לך יותר מקצועות בגלל פרופיל נמוך מאשר אם תתנדבי.
יצא לי להיתקל באנשים שנלחמו על להעלות פרופיל במקום לבקש להתנדב והגיעו למקצועות כאלו של "אין לנו איפה לשים אותך אז נשים אותך פה ותתמודד". ברגע שאדם מתנדב יש לו את ה"חופש" כביכול לבקש תפקיד שהוא מעוניין בו (כמובן בהתאם לפטורים ולבעיה הנפשית/רפואית שלו)

יכול להיות שאמרו לך לגבי העלאת פרופיל בגלל שכבר התחלת את השירות הצבאי ועברת חלק ממנו, אולי מהבחינה הזו זה יהיה יותר קל, אולי בגלל זמן להשלמת השירות ודברים כאלו.. האמת שמצבים של חזרה לשירות אחרי קבלת פטור במהלכו אני לא ממש מבינה אז אני לא רוצה להטעות אותך בטעות.. מצטערת.
מבחינת התפקידים שתוכלי לקבל, כמו שאמרתי, בהרבה מקרים אם יש את האפשרות אז עדיפה ההתנדבות על פרופיל נמוך..

לגבי קצונה- כעיקרון אם סיבת ההתנדבות אינה מונעת זאת ונתוני אותו החייל מתאימים, יש אפשרות לצאת לקצונה גם כמתנדב.

בהצלחה :)

נ ו ע ה 12

New member
חייל שהתגייס כבר וקיבל פטור נפשי

לא חוזר לצבא בתור מתנדב אלא פשוט כ"חייל רגיל" דרך תא מוחזרי שירות... לכן אין כאן בעצם אופציה להתנדבות.

למעלה