סיכום אבחון

סיכום אבחון

לאחרונה היינו באבחון פרטי אצל מרפאה בעיסוק (אבחון שמקבלים עליו החזר חלקי מהקופה). האבחון כלל 2 מפגשים עם הילד ועוד מפגש איתנו ההורים לסיכום האבחון. לא קיבלנו את האבחון בכתב. עדיין לא החלטנו אם להמשיך את האבחון אצל אותה מרפאה בעיסוק. ביקשתי את האבחון בכתב והמרפאה בעיסוק אמרה שזה יקח עוד 3 שבועות (כ- 4 שבועות אחרי שנפגשה איתנו). הדבר יוצר מצב שאנחנו לא יכולים ללכת למרפא בעיסוק אחר ואנחנו בעצם שבויים שלה. היא אמרה שהיא מחויבת להעביר תוך חודשיים אבל תעביר לנו תוך 3 שבועות מהיום שדיברתי איתה טלפונית. -איך אני אמורה לנהוג במצב כזה ? -האם זה נכון שהמחויבות להעברת הדוח היא לזמן כה ארוך ? דרך אגב, כל הכסף שולם לה במזומן ביום של הפגישה שלנו

נאוה ר

New member
אלמוג שלום!

כמו בכל עיסקה פרטית היית צריכה לתאם גם את הפרטים הקטנים - תוך כמה זמן דו"ח, כמה כסף ישלמו וכו'. הדבר היחיד שאת יכולה לעשות זה לגשת לקופה שממנת לך חלקית ולשאול אותם האם באמת מקובלת עליהם תשובה תוך חודשיים. נשמע לי הרבה במשהו התפתחותי. אבל לכל מקום יש הנורמות שלו. אני למשל עובדת במקום ששם מותר עד חודש מיום האבחון. למה אתם לא רוצים את הטיפול אצלה ? האם זה קשור להתנהלות אחרת שלא מצאה חן בעיניכם?

תודה

האמת שלא חשבתי לרגע שזה אמור לקחת כ"כ הרבה זמן ודרך אגב זה מה שגורם לי לא לרצות להמשיך איתה. כמו כן, משהו באישיות שלה מפריע לנו אבל עם זה אולי אפשר להתמודד ועוד שאלות 1)האם מקובל לערוך טיפולים ברפוי בעיסוק לילד בן 3 וחציללא נוכחות ההורים ? היא טענה שמפיקים יותר מהטיפול. נראה לכם ? 2) היא טענה שהחוק בריפוי בעיסוק מאפשר עד חודשיים. יש כזה דבר ? ושוב תודה מראש

נאוה ר

New member
אלמוג שלום!

1) אני חושבת שטיפולים צריכים להיעשות בנוכחות ההורים כדי שההורים יראו יפנימו ויקחו הביתה וככה הטיפול לא יעמוד באוויר אלא יהפוך להיות חלק מהחיים. ובכך יהפוך להיות יעיל יותר. יש מקרים נדירים שבהם נראה שהילד לא מצליח ליצור קשר טיפולי או שלהורה מאוד קשה כאשר הוא חווה חוסר הצלחה של הילד, או שהילד לא מצליח לגדול בנוכחות ההורה בגלל מסרים סותרים או.... בקיצור מקרים נדירים. בכל מקרה תמיד אני משאירה כמה דקות שההורה יכנס בפנים ישמע מה היה ויקבל הדרכה מה לעשות. 2) לא שמעתי על חוק כזה. מעניין. אני רק מכירה חוקים פנימיים של מוסדות. מעניין אולי מישהו מהארגון יוכל לענות.... רק לידיעתך לכתוב דו"ח טוב לוקח המון זמן. בהצלחה נאוה.

למעלה