סיכום ביינים של הטור

gwiser051

New member
סיכום ביינים של הטור

נראה לי שארגון הטור אלפים+פירנאים אחד אחרי השני לא היה מוצלח מדי??

yossi113

New member
אז ככה:

בסעיף ההפתעות: ווקלר (כמובן) וקלודן. קלודן ממצב את עצמו לדעתי בתור מועמד אמיתי לניצחון בטור בעידן פוסט ארמסטרונג (בהנחה שקלודן לא יהיה זקן מדי). בסעיף ההבטחה: קרפט'ס - לדעתי הרוכב הרוסי הזה יזכה בחולצה הלבנה, ולאור יכולות הטיפוס והנג"ש שלו - הוא בהחלט מועמד להתברג בעשיריה בשנים הקרובות. האכזבה: על המשבצת הזו יש מתמודדים רבים - ביניהם הראס, המילטון ועוד... אבל את כולם לקח בסיבוב איבן מאיו שפרש ללא סיבה אמיתית מהטור. זה היה הרגע בו הפסקתי לאהוד את האיש הזה - לא משנה מה הוא יעשה בעתיד. הלוחם: אולריך - בניגוד מוחלט למאיו - על-אף כל האכזבות, ממשיך להילחם על מקום בפודיום - ואני מקווה שהוא יזכה בו. מגיע לאיש הסימפאטי הזה לזכות בטור עוד פעם אחת לפני שהוא פורש (כמובן שלא מדובר על השנה).

Sybh

New member
החמרת עם מאיו

מאיו רוכב מוכשר ומטובי המטפסים. האיש נפל בתחילת הטור בקטע הפאבה ואיבד כ-4 דקות לארמסטרונג. בהחלט יכול להיות שהסיבה לפרישתו באמצע הטור היא פציעה שמנעה ממנו לרכב ביכולת סבירה (ניתן היה לראות את זה בקטע בפרינאים בו הוא שקל לעצור וסיים אותו, כנראה, רק בשל לחץ הקבוצה בפיגור של כשלושת רבעי שעה מהמנצח). אם הוא אכן פרש עקב פציעה, אני חושב שראוי שתסלח לו. אם הוא לא נפצע וכבודו מנע ממנו לסיים את הטור בפיגור של למעלה משעה (ואולי אפילו שעות) מארמסטרונג אז זו יכולה להיות סיבה טובה להפסיק לאהוד אותו.

yossi113

New member
מסכים איתך לחלוטין

(אפשר לחשוב שמאיו זקוק לכפרתי...) ממה שהבנתי - מאיו היה מסוגל להמשיך, והשבירה שלו היתה מנטאלית (ע"ע המילטון ועצם-הבריח בשנה שעברה).

erezn

New member
תסלחו לי אבל

אני לא אוהד של מאיו/ארמסטרונג/אולריך/באסו או כל אחד אחר בטור. אני גם לא מבין בכך הרבה אבל... אם ניקח ארועי ספורט אחרים, רואים אלופי עולם ושיאיני עולם שמחליטים שהשנה לא הולך להם. רצי מרתון באים עם שאיפה לנצח ואחרי 20 קילומטר רואים שהפעם זה לא ילך. אותו דבר גם קורה אצל אנשי איירונמן. חאנוצ'י (שיאן העולם הקודם במרתון) פרש במהלך ריצת המרתון באליפות העולם באמונטון רק כדי לקבוע שיא עולם נוסף מספר חודשים לאחר מכן. יורגן זק- אחד מהאיירונמנים הבולטים פרש במהלך רכיבת האופניים באיירונמן גרמניה כדי לחזור שבועעים לאחר מכן ולנצח באוסטריה (או שזה היה להפך?). מה שאני מנסה לומר הוא שמותר לאתלט להכיר בעובדה שהשנה זה לא הולך. עבור אחד כמו מאיו לסיים את הטור אינו אתגר. יש עוד שנה, יש וואלטה. מותר לפרוש, זה לאו דווקא מעיד על לוזריות למרות שזה לא מצטלם טוב.

yossi113

New member
בינתיים גם הראס פרש

כך שגם הוא מקבל ממני ציון לגנאי.

למעלה