סיכום ביניים: 15 שעות משחק של פיינל פנטסי 15

Oisun

New member
סיכום ביניים: 15 שעות משחק של פיינל פנטסי 15

מה אומר ומה אגיד... אכזבה גדולה. נכון, אני רואה שהביקורות מהללות, אבל אני פשוט לא מצליח להתחבר למשחק, עד כדי שאני שוקל פשוט לעזוב אותו. אתן כמה נקודות התייחסות:

העולם: ענק, יפהפה ומושקע. אממה - להתנייד בו זה פשוט סיוט. יש את המכונית הזאת (מכונית ב-FF, וואט דה פאק) שלנהוג בה זה יותר להילחם בה, כי היא מתוכנתת להישאר רק על הכביש אז אין זרימה בכלל, ולהגיע מנקודה לנקודה לוקח כמה דקות טובות. מנגנון הפאסט טרבל מסורבל מאוד, ואפשר לעשות אותו רק דרך המכונית ולא דרך שיטוט במפה.

הסיפור והדמויות: העלילה שטחית למדי והמשחק לא מצליח לעורר בי רצון גדול להתקדם בקווסטים העיקריים על חשבון הקווסטים הצדדיים. הדיאלוגים משעממים. אף אחת מהדמויות לא הצליחה לעורר אצלי אמפתיה, ולטעמי הן אפילו מגוכחות. נוקטיס שטחי בטירוף בהתחשב בזה שהוא הגיבור, ושלושת החברים שלו קצת פאתטיים. הסיבה העיקרית לכך היא הדיבוב - הוא לא אמין בטירוף. יש תחושה שמפתחי המשחק ליהקו מדובבים בלי שום קשר אחד לשני, אחד בריטי, אחד אמריקאי, אחד יעני מסתורי. גם אין שום קשר בין תזוזת השפתיים למה שהם אומרים - כי זה מיועד ליפנית מלכתחילה. גם הדמויות המשניות לא מצילות את המצב, ובמיוחד סידני - מוסכנית עם מחשוף מביך ומבטא טקסני שלא קשור לכלום.

הקרבות: קראתי שכל העולם ואשתו משבחים את מערכת הקרב החדשה. מצטער, זו האכזבה הכי גדולה עבורי. במשחקים הקודמים היתה חשיבות עצומה לתכנון ולקריאת היריב. כאן מדובר באקשן מוד שאמנם גורם לקרב להיות שוטף מאוד, אבל גם עכשיו, 15 שעות בתוך המשחק, זה עדיין מרגיש לי שאני לוחץ על תערובת כפתורים בלי באמת לדעת מה אני עושה. וניסיתי לחזור לטוטוריאל שוב ושוב, פשוט לא מובן. גם כשהשגתי את יכולת ה"ליברה" שמנתחת את היריב - הניתוח עולה בצורה של אייקונים קטנים ולא ברור מה החולשות ומה החוזקות של האויב. גם ה-Wait Mode לא מציל את המצב.

לסיכום: אני נזכר בפיינל פנטסי 10, ואפילו ב-13 שלא היה להיט, ונהיה עצוב. שם היה סיפור, דמויות ממכרות, היגיון ברור בקרבות. עולם שקל להבין. וכאן? זה לא פיינל פנטסי שאני כל כך אוהב. זה פשוט לא אותו משחק. יש את האריזה, יש את הדימיון, אבל המשחק עצמו - זה פשוט לא אותו משחק. א-כ-ז-ב-ה.

מישהו 2

New member
אכזבה בלתי נתפסת, כבר התפשרתי על הכול, רק הסיפור

והסרטוני עלילה וגם את זה הם חרבשו. על הפנים.

דפקו אותנו בגלל פפ7 וKH3. היה צריך להיות מאסטר פיס.

לפפ15 היה פוטנציאל ענקי לא רק להציל את סדרת פפ אלא להחזיר את כל הJRPG למיינסטרים.אם רק היו משאירים את העלילה המקורית ומערכת הקרב המקורית סטיל קינגדום הרטס.

רק מה, סקוור החליטו שרימיק של פפ7 וKH3 יותר חשובים מפאקינג פפ15, הם די הכריחו את טטסויה נומורה (הבמאי המקורי של פפ15/KH3 ומעצב הדמויות)
לעבור לעבוד על KH3 ופפ7 במקביל.

ובגלל שהוא בכל זאת רק בן אדם אחד שלא יכול לעבוד על 3 משחקי AAA במקביל נדפקנו.

מערכת הקרב השתנתה והרבה יותר גרוע מכך כל הסיפור השתנה בגלל זה לסקוור היו עשרות סצנות מעבר שהם היו צריכים לזרוק לפח ולא יכלו להכניס למשחק, דמויות שראינו בעבר נגנזו כלא היו.

סקוור שכחו שהחזון המקורי היה בכלל משחק KH למבוגרים.

אני אקנה רק בהנחה רצחנית כי אם הייתי רוצה רק קרבות כייפים בשביל זה יש לי את הדמו של פפ15 חחח.

לפחות יש לנו את פרסונה 5, וDQ11 שיתנו לנו קרבות נורמלים בתורות ויראו לפפ15 מאיפה משתין הלוויתן.

וגם איך הם העזו להכריח אותנו להשתמש במכונית לכל המשחק.

זה פאקינג משחק JRPG כל האפיל של המשחקים האלה זה שיש לך עולם ענקי לחקור, מה אתם שמים אותנו בתוך רכב אוטומטי חצי מהמשחק?!!? מישהו שם בצוות שיחק יותר מדי AC4 או זלדה ווינד וויקר, כי הם היו צריכים ללמוד מהמשחקים האלה, שזה מ ש ע מ ם להיות תקוע בכלי תחבורה איטי ומשעמם חצי מהמשחק.

לפחות שהיו נותנים לנוקטיס והחבורה שלו אופנועים שיש עליהם שליטה ידנית שזה יהיה כייף לנהוג בכבישים האלה.

גם אני הבנתי שהwait mode לא מציל את המצב כי הוא נראה מהסרטונים כמו משהו שהוסיפו בשניה האחרונה אם היו מבססים עליו את כל המשחק היה יוצא משהו כמו "טרנזיסטור/vagrant story. ואז היתה לנו חצי נחמה.

Oisun

New member
הווייט מוד זה בדיחה

רק נותן לך יותר זמן לתכנן התקפה, אבל מה זה שווה כשכל מנגנון ההתקפה בנוי כמעט אך ורק על תקיפות פיזיות? הוציאו את כל המשמעות של תקיפות MP, ועד עכשיו, אחרי 20 שעות משחק, לא הצלחתי להבין את האנלייז של האויב, מה התורפה ומה החוזק שלה. מה שאני לא מבין זה איך לעזאזל המשיק הזה מקבל דירוגים של 9/10 או 4/5. באמת לא מצליח להבין.

statrix

New member
הוא לא מקבל ... נותנים לו ..

האמת לא שיחקתי אבל נשמע כמו אוברייט\הייפ מאשין קלאסי
אם אתה שואל איך >

למעלה