סיכום בעניין הקורבן

Dia Leoghann

New member
סיכום בעניין הקורבן

אנשים, הנה לכם סיכום של הנקודות העקריות בנושא ש"הצטרף" לשרשור 'הצמחונות והבשריות', אתם מוזמנים להגיב בצורה תרבותית, מכובדת ובוגרת. דרך אגב, כל ההודעות בשרשור צמחים-בשרים שאינן קשורות לשאלת הכותרת (מקומה של צמחונות בפגאניות, כן או לא?) ימחקו עם שקיעת החמה. זה באמת לא קשור לפורום ולא ממש מעניין אף אחד אם מישהו פה מעדיף סטייק על פני קולורבי או קישוא על פני צלעות כבש. אם אתם רוצים להמשיך את הדיון הנ"ל, אנא הסיטו אותו חזרה לעניין המקורי (אבל שימו לב שכל הודעה מתחת להודעה שאינה קשורה הולכת להימחק בגלל אופי מערכת תפוז). חלק מההודעות - אלו שממש לא היו קשורות לכלום (והיו יותר מדי כאלה) - כבר מצאו דרכן לפח האשפה. יום טוב לכולם!! Lestat אין לי שום דבר נגד הקרבת חיות בטקסים מסויימים. אם חלק מפולחן של אל או אלה מסויימים כולל הקרבת עז או תרנגולת, בעיני זה לגיטימי לחלוטין. למה לא לעשות ארוחה קדושה ולפחות לתת לנשמת בעל החיים לעבור לידי האלים? זה חלק מהמסורת העתיקה, אני פגני קוממי, ככזה אני רוצה לעסוק באותו פולחן שעסקו בו בימי קדם . הדבר אינו חובה ואף לא מומלץ אלא אם כן מדובר באדם מיומן שיודע מה הוא עושה. Unblessed אני לא מאמינה שיש לנו כבני אדם איזושהי זכות להרוג יצור חי שלא לשם אכילה, או מתוך הגנה. להרוד יתוש נחשב אצלי בדיוק כמו להרוג בן אדם, ואולי יותר כי לחלק גדול מהחיות אין ממש אפשרות להתגונן. טקס שכולל הריגת חיות הוא בדיוק אותו הדבר כמו סתם התעללות בחיות. אם אתם רוצים להעלות קורבן לאל או אלה שלכם, אז תגדלו אתם את החיה. מהזמן שהיא נולדה ועד הזמן שהיא תמות. רובין עוטה המגבת לדעתי אין לאדם זכות לרצוח חיה למען הפולחן, גם אם הוא גידל אותה. ואף יותר מכך, בעיני אין ברצח שכזה שום דבר קדוש.

Justin Angel

New member
רק תלונות...

זה לא פח אשפה, זה הריק הגדול של האינטרנט, משם כל המפלצות יוצאות בלילה וטורפות רשומות תמימות (מותר לי, לא ישנתי כל הלילה בגלל עבודת תכנות). --- בכל הרצינות, מעבר לנקודה הזאת אנשים שהם רגישים לנושא, שלא יקראו. זאת לא סתם אזהרה, זה נאמר בכל הרצינות. אני מבקש ממי שלא יוכל להתמודד עם גישה נגדית, שלא יקרא מעבר לכאן --- בכל מקרה, אני אשחק את הצד הנגדי (מה שאני באמת בנושא הזה). אני בעד הקרבות! אני מצטער, אבל אין לי שום כוונה להיות חסיד אומות העולם בנושא הזה. אם הדבר היה מותר מבחינה חוקית (מה שאגב הוא עדיין מותר בכמה מדינות בעולם כולל אירלנד, אם החיה הנידונה שייכת לך מבחינה חוקית) וגם לא היה גורם לי בחילה, אני הייתי "מקריב" חיות שדה. תנו לי להסביר, אין הכוונה שלי לגישה "בואו נקריב את זה כדי לרצות את האלים", זאת לא הסיבה. הסיבה פשוטה, הדרואידים הקלאסיים "הקריבו" חיות, זהו, אין על הנקודה הזאת וויכוח. אני כמישהו שמנסה לעשות ריקונטרקציה כמה שיותר מדוייקת לאותה תקופה ברוח ימינו, חושב שהדבר עדיין נחוץ. אני רוצה להבהיר שה"הקרבות" הנ"ל הן לא הקרבות של בני-אדם שהן נושא אחר לחלוטין (וכמעט פיקטיבי לחלוטין) מהקרבות של חיות, המניעים שונים, הכמות בבירור שונה, והמטרות שונות - אין קשר בין השניים, אבל נמנע מלהיכנס לכל העסק של "דרואידים לא הקריבו אנשים". "הקרבות" בדרואידיות היו צורה של דיוונציה. כמו שאני היום מביט על העננים, על רשרוש העלים, על הירח, על הכוכבים ומהם לומד על העולם ולוקח Omens על המצב הקיים, באותה צורה קריאה בקרביי ואיבריי חיות היא לאותה מטרה בדיוק. איך תוכל להתקרב לטבע מאשר פיזית להביט לתוך אחד מבריאותיו? אז עושים את זה בעננים שמביטים ובוחנים היום (וכיום ניתן גם ללמוד על התהליכים השונים המתרחשים במטרולוגיה וכך להבין אותם יותר טוב), וכמו שאני מביט על הכוכבים, מצבם, צורתם, גודלם (או "כבודם" כפי שניסח הרמב"ם) , מיקומם היחסי לגורמים אחרים וכך הלאה, אז אני אומר שאפשר להביט לתוך הטבע גם אם אביט לתוך חיה. כמו שהשמיים הוא חלק מהעולם, כמו שהים הוא חלק מהעולם, אז גם יצורי האדמה הם חלק מהעולם, ובהתאם לכך מכילים חלק מסודות העולם, ודרואיד אשר אמור לטעון לכל הידע הקיים (בימינו הדבר תיאורטי כמובן) לא יכול להתעלם ממקור הידע הזה. עד כמה שהאינטרנט מרגש, יש מקורות ידע קצת יותר אותנטיים ואני בתור אחד לא מוכן להתעלם מהם בכזאת צורה ברורה. נכון להיום אני לא מבצע קריאות כאלו מכיוון ואין הדבר חוקי, ואין לי את הכלים לפרש את מה שאני אראה, ובכנות אני יודע שהמראה יהיה קשה מאוד בהתחלה. אני מצטער אם זה כתוב בצורה מעורפלת, פשוט באמת בגלל חוסר שינה אני לא מתנסח בצורה הכי איכותית כרגע, אם יש שאלות הבהרה אני מוכן לענות. אני מבקש שהתקיפות ישמרו למינימום, ולנושאים עניינים. ברכות זוהרות

llkessem

New member
באמת?

היי, ג'סטין - היו כמה ימים משעממים בוואלה (סתם צוחקת) גרסיאלה סיפרה לי שהיו פה דיונים מעננינים. באמת היית מקריב חיה לצורך נבואה? זה קצת תמוה בעיני. להקריב באופן טכסי את החיה שיהווה את הסעודה המקודשת אני מבינה, ואפילו מכבדת, לא שאני מכירה הרבה פגאנים שמוכנים לזה. אבל, מה, אין לך מספיק אמצעי נבואה אחרים נגישים? או שזה למען איזה אידיאל של לעשות כל מה שהדרוידים פעם עשו?

Justin Angel

New member
ארנב לארוחה?

אני לארוחה טקסית שלי רוצה פרה גדולה, עסיסית ושמנה, לא איזה ארנב קטן :) כמו שאמרתי בהודעה הראשונה, כל אמצעי שכזה "מגלה" דבר אחר. זה לא כמו טארוט או רונות שבימינו לכו תמצאו הבדל בין התוצאות של השניים. זה שני דברים שונים לחלוטין שכל אחד מהם מספק מבט שונה, מטרה שונה ותשובה שונה. זה לא "אין דרך יותר טובה לעשות את זה", ברור שאני לא חייב לעשות את זה, אבל כדי להשיג את הדבר הספציפי שאני רוצה להשיג מאותה שחיטה אני יכול לקבל מאותה שחיטה. כמו לדבר עם פרח כדי למשל לקבל תשובה על שאלה, כמו להביט על העננים כצורה של דיוונציה, אז אני למשל רוצה מבט שונה על מצב קיים דרך בחינת קרביי החיה. למשל אם יש לי שאלה "האם היום ללבוש תחתוני ג'וקיס או בוקסרים?", אז אני יכול להביט על השמיים ולחפש את המשמעות של תנועת העננים או\ו מיקום הכוכבים, או לשפוך מים על החול ולבחון את צורת נפילת המים, קונפיגיורציית הפגיעה והצורה שנוצרה, אז גם קיימת האופציה של שחיטת חיה. וכל אחד מהדברים האלה יספק דבר שונה. ברכות זוהרות

Unblessed

New member
בוא נעשה דבר כזה

אני אנסה להגיב במתינות ואתה תקרא את הדברים בלי לרצות לחשוב שאני מנסה להפוך אותך לצימחוני, כי אני לא. אם אתה לא מסכים אל תמשיך לקרוא. אתה אומר שאתה מנסה לחיות כמה שיותר קרוב לדרואידים ה"ישנים". אני לא מכירה אותך, אני לא אשפוט אותך, אני לא אעביר עליך ביקורת. אני רק אנסה לשאול אותך כמה שאלות, בשביל שלי יהיה מושג יותר ברור על מי שאתה ולא כדי לנסות לגרום לך לחשוב על האמונות שלך פעמיים. כשאתה אומר שאתה מנסה לחיות כמה שיותר קרוב לדרואידים, אתה גם עושה את זה בדרכים שיהיו יותר קלות לך? כי בתכלס להקריב חיה זה הרבה יותר קל מאשר ללכת לחיות בצורה מבודדת במדבר או באיזשהו מסלול של החברה להגנת הטבע... השאלה השניה שלי אליך היא אם אתה מסכים איתי שכדי שתהיה לך הזכות להקריב חיה מסויימת אתה צריך לגדל אותה בעצמך ולדאוג לה לכל הצרכים שלה עד שתקריב אותה? ירדן

Justin Angel

New member
תשובות :)

בקשר לשאלה הראשונה, אני לא מנסה להיות כמה שיותר קרוב לדרואידים, פה צריך לבוא הסבר ארוך על דרואידים ריקונסטרקטים, אבל נסתפק בנגיד שזה לא כמו שאת אומרת את זה. כן, אני גם מבצע צורות אחרות של קריאה בטבע. אין לי תשובה כל-כך לשאלה השנייה, היות ובעיקר אף-פעם לא חשבתי על זה יותר מדי, אבל נניח שאנימ סכים עם האבחנה שלך.

L e s t a t

New member
למה שלא תיתן הסבר ארוך?

אני מאוד הייתי רוצה לשמוע או לקרוא את ההסבר הארוך שלך על רקונסטרקציה דרואידית, זה נשמע לי מאוד מעניין. למה קורה הרבה שמישהו שואל אותך שאלה בעלת אופי קצת יותר עמוק מידע בסיסי, אתה עונה לו "אה, זה נושא עמוק שדורש הסבר ארוך ואני לא מתכוון אפילו להתחיל לכתוב אותו כי זה ייקח הרבה מאוד זמן"? למה שלא תרים את זה ותכתוב את ההסבר הארוך פעם? או לפחות תיתן מקורות מידע כדי שנדע איפה לחפש את התשובה?

Justin Angel

New member
אתה מדבר יותר מדי :)

אתה יודע מה קורה שמדברים יותר מדי, נכון? פוגע בך מטאור ענקי ונשארות רק הנעליים עם תגית הזיהוי. מסקנה? לא לשאול יותר מדי שאלות. אל תדאג, אני מקדים אותך כבר בחצי שנה של עבודה על לפתור את הבעיות שהצגת :)

dopey_wizard

New member
דעתי היא (ושאלה)

שהקרבת קורבן במונחים של מותר או אסור.. זה מותר, בגלל שזה בעצם מה שעשו האנשים אותם אנחנו ממשיכים (לא להתחיל להגיב.. אני מתכוון לאמונות שלי..) למרות שאני חושב שהקרבת קורבן הוא משהו לגיטימי, אני אישית לא הייתי מוכן לבצע משהו כזה.. שקשור בלהרוג חיה אומללה. ומכאן עלתה לי שאלה חדשה.. האם הייתה מוכן להשתתף בטקס שבו מקריבים קורבן??? ואת התשובה עליה אני לא ממש יודע.. אני חושב שאני צריך לחשוב על זה.. ובנתיים זה מתקרב לתשובה של "הייתי מוכן להשתתף פעם אחת וללמוד ולראות, ואני כמעט בטוח שלא הייתי רוצה לעשות זאת שנית.

Swicca

New member
בסדר.....

... אני יודע שזה לא מעניין אף אחד אבל כל אדם לדעתו שלו וזה לא משנה כמה תדונו על זה דבר ראשון זה לא עניינו של אף אחד מה משהו אחר היה עושה. תחשבו על עצמכם בלבד ועל תכריחו אחרים לחשוב כמוכם ... כי זה לא עובד ככה!!! אור ואהבה ,שימי.

יטבת

New member
קורבנות כתודה

במסגרת ידיעותיי המצומצמות: הקרבן אמור להיות מתנה לאלים, איזושהי אמירת תודה על עזרתם לנו. אז אם אדם יש לו חלקת עגבניות, והשנה היה גשם בזמן, ושמש בזמן והאדמה היתה פוריה אז צמחו לו הרבה עגבניות והוא רוצה להודות לאלים שעזרו לו בכך ולכן הוא נותן חלק מהפרי שלו לאלים. אם לאדם יש עדר כבשים, ושוב, הייתה שנה טובה ופוריה ונולדו הרבה טלאים, כתודה לאלים, הוא נותן להם טלה אחד או שניים (כקורבן) גם ביהדות אגב, זה קיים, חג השבועות = חג הביכורים בכל מקרה, מכיוון, שאני לפחות, לא מגדלת גידולים חקלאיים או חיות, אלא עובדת במשרד לפרנסתי ומרוויחה מזה מזומנים (פחות או יותר
) אם אני רוצה להודות לאלים אני חושבת שאני צריכה לתת להם חלק ממה שהם עזרו לי להשיג, הווה אומר לתרום כסף. ציינו פה את מנהג תרנגול הכפרות של יום כיפור. כשאני הייתי ילדה היינו עושים כפרות עם כסף שאח"כ היה הולך לתרומה. אז אולי כשרוצים לשחזר מנהגים צריך לחשוב על המהות של המנהג ומה היתה המטרה שלו ולשמור על המטרה רק להתאים את הביצוע בהתאם לזמנים המודרנים.

~מתערבת~

אמ
.. טוב, אז ככה...קודם כל, מה שאני הולכת להגיד אינו כולל חרקים, שלמרות שהם נחשבים לבעלי חיים- זה לא משנה את העובדה שהם לא..איך להסביר את זה..נעימים?! כלומר, מקקים? באמת, שאני מאוד אוהבת חיות..אבל מקקים?
אני מאמינה בגלגול נשמות- אז לפחות כשאני הורגת מקק אני גואלת את אותה נשמה מחיים בזבל (תרתי משמע)
. אבל זה מופרע! לא להרוג נמלים למשל? את דורכת ברחוב על נמלה ואת מקוננת את מותה? לא..אז גורלה היה להידרס על ידי נעלך. מצד שני אני מבינה שכל בעלי החיים שווים, אבל אני פשוט לא יכולה להתייחס למקקים בשיויון נפש...! בכל אופן, כמו שהתחלתי לומר- בעלי חיים, פרט לחרקים, לדעתי לא צריך להקריב סתם מתוך כוונה לרצות את האלים. הרי האלים יצרו את התרנגולת כדאי שתהלך על האדמות, מדוע ירצו שבני האדם ישחטו את יצירתם לשווא? עד שתשכנעו אותי אחרת, אני לא מוצאת שום היגיון בלהרוג את פרי יצירתם של האלים בשביל לרצות אותם.

L e s t a t

New member
בדיוק

עד שנשכנע אותך אחרת... הבעיה היא - שאנחנו (לפחות רובנו) לא נוהגים "לשכנע אחרת" כשזה נוגע לעניינים כאלה. אם את לא רוצה להקריב קורבנות - אל תקריבי קורבנות, בימינו זה לא חובה לתרום כבשים למקדש השכונתי (מה גם שאלא אם כן את גרה בהודו, ביפן או בהאיטי - אין מקדש שכונתי
)... Jeder Mann lebt mit seinem eigenen Glauben ("איש באמונתו יחיה")

Justin Angel

New member
אני אחזור על עצמי לשם הדגשה...

את לא רוצה לתת קורבן לאלים? אל תתני. פאגאניות היא דת אינדווידואלית ואף-אחד לא אומר לך או מכריח אותך לעשות כלום. חוץ מלהיות נחמד, זה חובה :)

Justin Angel

New member
שלום שלום :)

הגישה שהצגת היא גישה בעלת אופי מונותאיסטי, משהו בסגנון - "אלוהים נתן לי, ברור שהוא רוצה חלק בחזרה" זה כמובן בניגוד לגישה הפולנית "עד שנתתי לך מתתי" (מה? אז מה אם זה לא קשור?)
הגישה שלי לעניין היא "אם האלים רוצים, הם יודעים לקחת לבד" אני לא במשוואה הזאת בכלל :) למשל היה אפשר לראות שבאירלנד הטובה והישנה הSidhe עשו פשיטות בקר על עדרי אולייד (אולסטר), הם לא באו יפה וביקשו, הם עשו מה שצריך. כנ"ל על מזומן, אם האלים רוצים מזומן, תוך עשר דקות כל הארנקים בחדר אצלם. אני לא רואה אף-אחד מסרב לאל חמוש עם ניסיון לחימה של כמה אלפי שנים :) ברכות מנצנצות

graciella

New member
אגב קורבנות

אני צמחונית, מעריצה חחיות את כולן אבל יש הבדל בתודעה הפגאנית כשמדובר על קורבנות, לפי המיתוס האל מקריב עצמו שנה מדי שנה, השמאן מקריב עצמו עבור קהילתו, מה הורים לא מקריבים את עצמם? ומי אמר שאכילת פירות וירקות זה לא הקרבת חלק מהעץ או האדמה? אי אפשר להיות ראדיקלי בנושא, יש צורך להגן על חיות הגדלות בתנאים נוראיים או המתתם בלי יסורים מיותרים, הפגאנים הקדמונים שצדו למחייתם ערכו טקסי הודייה. אנו לא יכולים להתעלם מסביבתנו- היום נמשכים קורבנות אדם תראו מה שהולך בעירק, בעזה, חברון... גרסיאלה

למעלה