סיכום בקיעה

רן333

New member
סיכום בקיעה

שלשום, 25.7.07, הסתיימה בקיעת הפיתונים המתכדרים שלי שעליה כתבתי **קודם**. כל חמשת הביצים בקעו, וכל הנחשים נראים בריאים. שניים מתוכם הם נקבות. האחת במשקל של כ-65 גרם ובאורך של כ-41 ס"מ, והשניה במשקל של כ-50 גרם ובאורך של כ-39.6 ס"מ. שלושת הנותרים הם זכרים. אחד במשקל של כ-50 גרם ובאורך של כ-40 ס"מ, ושני הנותרים - במשקל של כ-55 גרם ובאורכים של כ-41 ו-40.4 ס"מ. כל הנחשים נשקלו בדיוק של 5-/+ גרם. כל אחד מהבוקעים שוכן בכלי פלסטיק נפרד (בתוך מערכת המגרות שצילמתי בשרשור שאליו קישרתי קודם), עם כלי מים, וללא מחסה.

מנוצי

New member
ארוע מרשים ותמונות נהדרות.

אחד ממיני הנחשים האהובים עלי ביותר.בעבר ניסיתי לגדלו (קניתי מבחור בשם יובל בתחילת שנות ה-90 -גידל זוחלים במפעל לדבקים בקרית אריה בפ'ת של אביו).ללא הצלחה.

רן333

New member
אני לא יודע את פרטי המקרה שלך, אבל

אני כן יודע שבעבר פיתונים מתכדרים נחשבו נחשים קשים לגידול. זו הייתה תוצאה של ייבוא פרטים בוגרים שנתפסו בטבע. הנחשים האלה עברו טראומה רצינית בלכידה ובמשלוח, ומכיוון שהם לא נושכים - האנשים שטיפלו בהם לא תמיד הבינו את מצבם. בשלב מסויים התחיל ייבוא של פרטים צעירים, ואלה היו קלים יותר לגידול. כיום, הרוב המוחלט של פיתונים מתכדרים שנמכרים כאן בארץ הם מה שנקרא CH. הנחשים האלה בוקעים ב"חוות" אפריקאיות שבעליהן דואגים ללכוד נקבות בתקופה שלפני הטלת הביצים, ומייצאים את הצעירים הבוקעים מהביצים. הנחשים האלה נוחים יחסית לגידול, והבעיה היחידה היא שחלק מהם נושאים טפילים שונים (חיצוניים - בעיקר קרציות, וגם פנימיים - תולעים וחד תאיים שונים). אני מקווה שעם הזמן יותר ויותר מגדלים ישראליים יתחילו להרבות פיתונים מתכדרים בצורה סדירה, ואז יגדל ההיצע של פיתונים ילידי שבי אמיתיים - מה שנקרא CB (נחשים שבקעו בשבי, ושההזדווגות שהובילה להטלת הביצים שמהן בקעו ארעה בשבי). הנחשים האלה פשוטים לגידול, וקשה שלא להצליח איתם.

מנוצי

New member
רב תודות

תודה על ההרצאה בנושא המתכדרים.אני זוכר שהפיתונים היגיעו מחו'ל בתוך מיכלי קלקר גדוליםכשהם נתונים כל אחד בשקית בד. ייתכן וחלקם או רובם נתפשו בטבע

Sprite2k

New member
תמונות נהדרות, כל הכבוד!

אפשר לדעת באיזה מצלמה השתמשת?

Jiv

New member
מדהימים..

נחשים מדהימים , אהבתי את תמונה הרביעית..

רן שלום לך..

המון זמן אני לא כותב בפורם וזאת עכב עסקיי...אבל אני רוצה שתדעו וחשוב לי לומר שאני מקדיש לפחות קריאה ומעקב שותף אחר ההודעות ואיני מדלג על שום הודעה שתוכנה עוסקת בזוחל...אני מאוד שמח בשבילך ועוד יותר על אופן הצגת הדברים...כל מגדל נעשה מומחה לו רק קרא את תוכן ההודעות שלך...חברים אני מקווה שאני מדבר בשם כולם אבל זכינו למספר אדומים בלא מובן המילה,אני רק יכול לברך אתכם על תרומתכם הענקית לכולנו,לא יזיק לכם מעט עידוד הרי אנו זקוקים לכם,המשיכו כך.

למעלה