../images/Emo41.gifסיכום האירוע מנקודת המבט שלי../images/Emo41.gif
סיכום האירוע מנקודת מבטי
עובדות: 1. לאור הפיגוע האחרון בחדרה, שגבה חיי ישראלים ושיגורי הקסאמים בימים אחרונים, ראש הממשלה ושר הביטחון הורו לצה"ל להפעיל מכבש לחצים על הפלסטינים. 2. בגין הוראה הנ"ל, חיל האויר בארבעה ימים אחרונים מקיים פעילות התקפית אגרסיבית ורצופה בעזה, מה שכולל גם תקיפה של משגרי חוליות קסאמים ופגיעה נקדותית ורציפה במנהיגי טרור. 3. פגיעה במשגרי חוליות קסאמים היא עניין של דקות ספורות, ולכן חשוב למטוסי חיל האויר לפגוע במהירות האפשרית לזירה כדי לסכל את הפעילות, ולכן סביר הדבר שטייסי חיל האויר עוברים את מחסום מהירות הקול גם בשטחי ישראל, אף על פי שבימי שגרה חל איסור לעשות זאת. 4. הערים שבהם שמעו והרגישו את הבום על קולי, לפי YNET ותפוז, הם: א. הרצליה ותל אביב, ב. נתניה והסביבה ג. אילת ד. ראשון לציון המשותף לכל הערים האלה שהם ממוקמים בסמוך מאוד לבסיסי חיל אויר. 5. חיל אויר וצה"ל הכחישו כל פעילות חריגה בתחומי מדינת ישראל. 6. המכון הסוסמלוגי אישר שלא הייתה רעידת אדמה בישראל בימים אחרונים.
מסקנות: 1. חיל אויר מקיים בתור שגרה מבצעית בימים אחרונות פעילות מבצעיות ענפה בשטחי אזח"ע - דבר זה אינו ניתן להכחשה, בזאת בשם התמונות שיוצאות מעזה הבוערת. 2. סביר מאוד להניח שצה"ל וחיל האויר לא יפרטו בתקשורת, שגם עלולה להגיע לידיים של גורמים עיונים במדינות אויבות, את הפעילותיות המבצעיות של חיל אויר, את המסדרונות האויירים שבהם חיל האויר משתמש לצורך תקיפת יעדים בעזה ובגדה המערבית ואת שעות ההתקפה האופטימלי לתקיפות מסוג אלה. 3. סביר להניח שמדינת ישראל לא תבצע ניסויים בראשי חץ גרעיניים טקטיים - או בשמם הידוע יותר פצצות ניוטרון סמוך מאוד לחופי ישראל, וזאת תוך כדי ידיעה מראש שכל אזרח המבלה על חוף יכול להביט על ניסוי כזה. 4. סביר להניח שמדינת ישראל לא תבצע כלל פעילות גרעינית, אם בצורת ניסוי או תרגיל בתוך השטח ימי שלה, חשוב להגיד שעל פי מקורות זרים ישראל ביצעה ניסויים גרעיניים בשנות השישים באוקיינוס ההודי - זה מקום יותר נורמלי, רחוק מכל חוף ואנשים. 5. סביר להניח שמכשיר ליצירת רעידות אדמה הוא דבר הזוי ביותר, וקיום על פי הידוע לי, אין טכנולוגיה המאפשרת להרעיד את אדמה בצורה כזו. 6. נצא מתוך נקודת הנחה שאכן קיים טכנלוגיה אשר יכולה לגרום לרעידות אדמה, סביר מאוד להניח שניסויים כאלה לא יבוצעו סמוך מאוד לחופי ישראל וכל זאת שעיני אזרחים יכולים להסתכל עליו. 7. ככול הידוע לי, לא נמסר על פעילות חריגה בעולם.
- מסקנה סופית 1. הרעש שנשמע הוא פעילות מבצעית של חיל האויר בגין אירועי פח"ע - פעילות חבלנית עיונת שהראו לאחרונה בחדרה ובישובים סביב עוטף עזה, קרי קסאמים.