סיכום היום השני ומוקדמות נשים

cubano1

New member
סיכום היום השני ומוקדמות נשים

הדבר הראשון שזעק באליפות השנה היה חוסר שיווי המשקל בין שני ימי התחרות. זה משהו שאפשר היה לראות על הנייר - עם האמריקאיות הסיניות והרוסיות ביום השני - אך עדיין - הרושם הוא שגם השיפוט היה מאד לא שוויוני ומתעמלות מאד בכירות נפגעו, כולל לורן מיצ'ל שלא תהיה באף גמר על מכשיר. מבחינת הקבוצות - מילה אחת: ארה"ב! עם שתי פציעות בדקה ה90 של אנה לי ושל אליסיה סקרמון המצב נראה די עגום. הם איבדו את הקפטנית שלהן, הן נותרו ללא מומחית במקבילים, וכל חמש הבנות, הנותרות - כולל שלוש בנות ללא נסיון כמעט - היו חייבות להתחרות על כל ארבעת המכשירים. בסופו של דבר הנבחרת הוכיחה את עצמה. ללא אף נפילה ועם מעט מאד שגיעות האמריקאיות מעפילות מהמקום הראשון לגמר עם יתרון של כ3 נקודות על הרוסיות שבמקום השני. כל חמש הבנות סיימו בטופ-11, וגבריאל דאגלס הצעירה שסיימה במקום ה 5 לא תעפיל לגמר הקרב רב כי היא שלישית מבין האמריקאיות ורק 2 מתעמלות מכל מדינה יכולות להעפיל לגמר. ג'ורדין וויבר מעפילה לקרב רב מהמקום השני, עם סך של מעל 60 נקודות - כצפוי. היא גם תופיע בגמר על הקורה, הקרקע והמקבילים. אלי רייזמן היתה יציבה ואיתנה, גם כצפוי, וצברה 58.432 ומעפילה מהמקום ה 4. היא מדורגת ראשונה בקרקע ושישית בקורה. במקבילים המכשיר החלש שלה היא התעלתה על עצמה ורשמה 14 נקודות. גבריאל דאגלס שהפחידה את כולם בגלל חוסר נסיון וחוסר יציבות נתנה תחרות מצויינת ומעפילה לגמר במקבילים מהמקום ה 6. מקיילה מרוני היתה החוליה החלשה יחסית, אבל היא מעפילה לגמר הקפיצות מהמקום ה 1 ומועמדת להמשיך את שרשרת האלופות האמריקאיות במכשיר הזה. הרוסיות רכבו על הגב של ויקטוריה קומובה שכל החששות סביב הפציעה בקרסול התפוגגו עם סך מאד מאד מרשים של 60.157 עם הרבה חן וקצת עזרה מהשופטים, היא מעפילה ראשונה לגמר המקבילים, ראשונה לגמר הקורה וחמישית בקרקע. טטיאנה נביאבה, חוליה עצבנית ולא יציבה היתה מעולה בשני המכשירים בהם ביצעה תרגילים והעפילה לשני גמרים - בקפיצות ובמקבילים (14.833). דמנטייבה היתה צל של עצמה והיתה בינונית לגמרי. גם לאלופת אירופה הנוכחית הבמה הזאת בטוקיו קצת גבוהה. חשוב לציין ששלוש הנקודות שחסרו לרוסיות להגיע למקום הראשון הן בוודאי לא יהוו עניין במידה ומוסטפינה תתגבר על הפציעה שלה בזמן לאולימפיאדת לונדון! שלישיות הגיעו הסיניות עם קבוצה שכוללת נקודות אור לצד הרבה חושך. הסתמכות על שתי ותיקות להנהיג את הקבוצה התבררה כטעות. הא קסין הותיקה הובאה בשביל להביא מדליה במקבילים ובכלל לא העפילה אחרי שנפלה. גם kג'יאנג יויואן האולימפית היתה תחרות בינונית עם סך של 55 נקודות. נקודות האור היחידה היתה יאו ג'ינאן, שמדורגת שלישית בקרב רב עם 59.031, נושפת בעורפן של קומובה ו-וויבר. היא העפילה לגמרים בקורה ובקרקע. והואנג קיושואן הצילה את הכבוד הסיני ותופיע בגמר המקבילים, אך בתור נציגה יחידה מזה אני-לא-יודע כמה שנים. הרומניות נותרו מאחור, באופן לא מפתיע. היתה להן תחרות נפלאה בקורה, אך הופעה ביום הראשון לא עזרה להן. רלוקה היידו ואנה פרוגרס הצליחו להעפיל לגמר הקרב רב, אך רק מהמקומות ה 10 וה22! דיאנה בולימר הצעירה העפילה מהמקום האחרון לגמר הקרקע. בגמר הקורה תהיינה שתי רומניות - קטלינה פונור ואמליה ראצ'ה. פורגרס, אלופת העולם היוצאת נפלה על הקורה ולא העפילה. יפן אוסטרליה גרמניה ובריטניה משלימות את השמיניה שמעפילה לגמר ביום שלישי. אם אני לא טועה - מקומות 9-12 שזה איטלה צרפת קנדה וספרד מעפילות לאולימפיאדה אוטומטית - מה שמותיר את הולנד, ברזיל, קוריאה בלגיה ומקסיקו מאד מאוכזבות, אבל עם צ'אנס להעפיל דרך תחרות ההעפלה בינואר בלונדון. בקרב רב התחרות תהיה בין וויבר, קומובה ו-יאו ג'ינאן. יהיה קשה למישהי אחרת לעלות לפודיום, שכן השלוש מדגדגות את ה60 ביום טוב, והרביעית - רייזמן - בעלת פוטנציאל של 58.5 - יותר מנקודה מתחת לאחרות - כך שרק אם יהיה לה ערב מושלם, ולהן ערב קטסטרופאלי היא תוכל לעקוף. אך בהתעמלות כמו בהתעמלות הכל יכול להשתנות - ובשניות. לורן מיצ'ל תנסה להתגבר על האכזבות, קוקו צורומי תנסה לנצל את יתרון הביתיות וכולן תתיצבנה עם אותן שופטות באותו הערב,. ולריה, דרך אגב דשדשה כל היום על סף הכניסה לגמר הקרב רב, עד שבשני הסיבובים האחרונים היא נדחקה אל מחוץ לגמר על ידי צרפתיות, איטלקיות, ברזילאיות בריטיות ושוויצריות. היום השני הזה חיסל כמעט את כל התקווה של מי שהתחרתה ביום הראשון. אני מקווה שהיא והמאמן שלה מנתחים את התוצאות - כי המסקנות מאד ברורות - גם ללא הפשלה במקבילים היא לא היתה עולה לגמר הקרב רב. היא עוד אולי יכולה להגיע לאולימפיאדה, אבל בלי סך של 54.5 נקודות אין גמר אולימפי בקרב רב, נקודה. ולריה כיום בתחרויות בינלאומיות יכולה להתקרב ל 54 ביום טוב - אבל היא צריכה להמשיך להתקדם ולשדרג בשביל לצאת מהתחום האפור הזה ולהעפיל בקלילות. בגמרים על המכשירים - הרושם הוא שאף אחת לא תוכל להגן על תוראה משנה שעברה. אלופת העולם בקפיצות היא סקרמון שנפצעה שלשום. אלופת העולם בקורה היא פורגרס שלא העפילה. אלופת העולם במקבילים היא טוודל שלא העפילה. ואלופת העולם בקרקע היא מיצ'ל שלא העפילה! הדרמה היתה בעיקר במקבילים. הסינית הא קסין פישלה - מה שהותיר את הדלת, והמקומות האחרונים התמלאו והתרוקנו במתעמלות מסבב לסבב. היתה שם לריסה מילר אתמול, יחד עם ג'סיקה לופז וסלין וא חרנר מהולנד. אך הן כולן נדחקו החוצה היום. היתה שם זייץ היום לכמה רגעים, אך היא נדחקה על ידי ידי טוודל, שבסוף נדחקה על ידי יונה דופורנה, קוקו צורומי ואסוקה טראמוטו היפיניות בסיבוב האחרון. בקרקע לורן מיצ'ל נדחקה החוצה אתמול לאחר שסיימה את היום הראשון כמדורגת ראשונה. זה אומר שכל שמונת המתחרות בגמר הן מהיום. אלי רייזמן מדורגת ראשונה והלהיבה את הקהל ואת השופטות עם ערבית בורג וחצי לדאבל טוויסט ישר לסלטה קדימה - כמות אלמנטים בפס אחד שלמתחרות אחרות אין בכל התרגיל...ג'ורדין וויבר גם מועמדת למדליה שם, עם הדאבל דאבל שלה. יהיו גם שתי סיניות, ויקטוריה קומובה, בת' טוודל ונסה פרארי ודיאנה בולימאר. בקפיצות התחרות היתה מאכזבת בעיקר בגלל שמתעמלות רבות בכלל לא מתאמנות על קפיצה שניה שהיא תנאי מוקדם להעפלה לגמר. מתעמלת אחת מהרפובליקה הדומניקאנית העפילה לאחר שביצעה קפיצת פרודונובה (קפיצת ידיים עם 2 וחצי סלטות לפנים) נוראית, אך בגלל שנחתה על הרגליים קודם לפני שנפלה לתחת היא קיבלה את הניקוד המלא (7.1) שהספיק גם לאחר הורדה גדולה. היא העפילה לגמר בשילוב עם יור'צנקו 1.5 ולעניות דעתי לא צריכה להיות שם. זה יותר מתאים לאקרובטיקה ולא להתעמלות. לזהב מועמדת מקיילה מרוני בעלת קפיצת האמנאר (יור'צנקו 2.5) הטובה בעולם. אם היא תבצע אותה כמו שצריך (היא מסוגלת לקבל 16 נקודות) המדליה שלה כמעט בוודאות. תהיה שם גם צ'וסוביטינה כמועמדת למדליה. גם היורשת של אריאלה קייסלין השוויצאית ג'וליה שטיינגרובר תהיה שם נחושה לגנוב מדליה ארד. שתיהן מתכננות לבצע קפיצת רודי בגוף ישר - שזה קפיצת ידיים עם בורג וחצי. תהיה שם גם ג'ייד ברבוזה מברזיל (ארד שנה שעברה), ומתעמלת ממקסיקו ומויטנאם! ולריה מקסיוטה סיימה עשירית ופספסה את הגמר ב2 עשיריות הנקודה. בקורה יהיה מעניין מאד - קומובה העפילה ראשונה עם 15.4, אך בניגוד לשאר המכשירים - כולן מסוגלות להגיע לפודיום. גם בגלל שזה מכשיר עם פוטנציאל גדול לטעויות, וגם בגלל שכולן פחות או יותר באותה רמה. לצד קומובה יהיו וויבר ורייזמן מארה"ב, יאו ג'ינאן וסואי לו מסין, פונור וראצ'ה מרומניה ויוליה אינשינה הרוסיה. היווניה וסילי מילושי פספסה את הגמר וסיימה במקום ה 9 בגלל 16 אלפיות....

נעממהה

New member
הקבוצות שהגיע למקום ה-9-12

לא עולות אוטומטית לאולמפיאדה, אלא רק אלה שסיימו במקומות 1-8. בתחילת 2012 תערך תחרות בלונדון שבהם יתחרו שמונה הקבוצות שסיימו במקומות 9-16 וארבע הקבוצות שיסיימו שם ראשונות יעפילו לאולמפיאדה.

סיכום מעורר מחשבה

למה קיבלת את הרושם שהשיפוט היה לא שוויוני? גם לגבי קומובה, למה לדעתך היא קיבלה "עזרה" מהשופטים? לפני כמה ימים שמעתי שאנה לי נפצעה, אבל מה בדיוק קרה לה? חשבתי ששון ג'ונסון הייתה אמורה להיות מחליפה, למה היא לא החליפה בסוף? למה מקיילה מרוני הייתה החוליה החלשה? היא הגיעה למקום הראשון בקפיצות, ולמקום ה-12 הכללי, בעיני זאת לא חוליה חלשה בכלל. הא קשין- מתעמלת שהיא גאון מקבילים, אבל זאת לא הפעם הראשונה שהיא מפספסת בתחרויות. גם באליפות העולם הקודמת זה קרה לה, ואני זוכרת שגם בתחרויות אחרות, נדמה לי בגביע העולם שבו היא השתתפה. הסינים לדעתי צריכים לקחת את האפשרות הזאת בחשבון ולא לבנות עליה. רלוקה היידו- אני כל כך שמחה שהיא עולה לכותרות! למי שלא זוכר מי זאת, זאת הילדה הקטנה והשמנמנה שעשו עליה סרט תעודי בילדותה, על שיטות האימון ברומניה. את קטלינה פונור אני מאוד אשמח לראות בסרטון על הקורה. מעניין מאוד איך היא נראית. גם היא בשבילי הפתעה נעימה. גם את התרגילי מקבילים של טוואדל וזייץ הייתי שמחה לראות, מתעמלות שהאמנתי בהן. קוקו צורמי- מתעמלת טובה, יציבה ומנוסה. מגיע לה גמר ואפילו מדליה. אם לא במקבילים, אז אולי בקורה. למה לדעתך קפיצת יורצ'נקו 1.5 מתאימה יותר לאקרובטיקה ולא להתעמלות? מה הקשר בכלל בין קפיצות לבין אקרובטיקה? צ'וסו החביבה- תפתיע אותי כל שנה מחדש! האוצר הכי גדול שיש להתעמלות היום! כל הכבוד לה!

cubano1

New member
מענה לשאלותיך

התוצאות ביום הראשון היו עובדתית נמוכות יותר. ההסבר הוא בעיקר כי המתעמלות ביום השני היו טובות יותר, אך יש גם סיכוי כמיטב המסורת שהשופטות השאירו "מקום לשיפור" ליום השני. זה משהו שדי ידוע בתחרויות התעמלות מימים ימימה - השופטות שמרניות יותר בתחילת התחרות ונדיבות יותר בסופה. ספציפית לגבי קומובה - ראיתי את התרגיל שלה ביו טיוב - עבודה מצוינת, אבל הוא היה גבוה לעין ארוך מתרגילים אחרים. כשמחלקים פתאום 15.7 או 15.6 אחרי שלא חילקו שום ציון מעל 15 זה מעורר תהיות אצלי - במיוחד אחרי שהסיניות כבר התחרו... מה גם שהיא ביצעה את אותה העזיבה פעמיים. לי זה נראה קצת מוגזם. אנה לי נפצעה בשרירי הבטן, שון ג'ונסון היתה המחליפה שנשארת בבית - כנראה שלא ראו סיבה מוצדקת להקפיץ אותה בטיסה שתערוך 24 שעות ולא תשאיר לה זמן התאוששות לפני התחרות. מקיילה מרוני היתה החוליה החלשה מכיוון שהיתה הכי נמוכה מהמריקאיות בקרב רב, ולפי דעתי לא השתמשו ב 3 מתוך 4 התוצאות שלה. כמובן שהיינו מתים שתהיה לנו חוליה חלשה כזאת - אבל מבין האמריקאיות היא היתה החלשה ביותר בסיכום הדברים, גם על סמך התוצאות וגם על סמך הציפיות. מסכים איתך לגבי הסינים - בנו עליה יותר מדי, ונפגעו בגלל זה. הקפיצה שמתאימה יותר לאקרובטיקה היא לא היור'צנקו 1.5, אלא הפרודונובה. ולא התכוונתי לקפיצה עצמה, אלא לאופן הביצוע - זאת קפיצה שרוב הבנות, וגם חלק ניכר מהבנים מבצעים אותה על עיוור - קופצים, מתגלגלים עד שנופלים על התחת... זאת קפיצה של 7.1 נקודות - כך שגם נפילה על התחת כל עוד הרגליים פוגעות במזרון קודם יכולה לספק "רק" 5 נקודות +... זה קצת מרגיז שאיזה אחת מהרפובליקה הדומיניקנית מבצעת דבר כזה, יחד עם יור'צנקו בורג וחצי (עם החזקת גוף נוראית על פי הבלוגרים) ועולה לגמר באליפות העולם! כמובן שזה ניצול של הקוד נקודות ואני לא מאשים את המתעמלת - אלא את יוצרי הקוד.

אני למדתי

למדתי לעולם לא לשפוט שיפוט מהצד, כלומר מהצד של הצופה. בשיפוט יש כל כך הרבה פרמטרים. לא המתעמלת ה"טובה ביותר" אמורה לנצח. אם זה היה כך, לא היה צורך בשיפוט, היינו יודעים זאת מראש. מעבר לכך נשאלת השאלה מי היא המתעמלת היותר טובה (זה שיש לה יותר דרגות קושי? זו שיש לה הכי פחות טעויות? ואם יש מתעמלת שגרועה באימונים ומפציצה בתחרויות או להיפך? וכיו'ב). השיפוט היבש אמור להיות ברובו כמותי, ולא איכותי. וברור שאף פעם אין שיפוט 100% "יבש". אבל גם אילו היה כזה שיפוט, והמתעמלות היו נשפטות ע"י איזו מכונה ששופטת בדיוק לפי הספר, עדין היו יכולים לקרות מקרים כמו שקרו היום, וכמו שקרו כמעט בכל תחרות שהיא. אני חושבת שאני יכולה להיזכר בטענה על שיפוט לקוי בכל תחרות שאליה התוודעתי. מעולם לא שמעתי על תחרות, שהיה שם שיפוט הוגן במאת האחוזים, מאת כולם (תקשורת, מתמודדים, מאמנים, קהל, הורים וכו'). ויש כל כך הרבה ניואנסים. שהקהל לא מודע אליהם. למשל כאשר מתעמלת מבצעת אלמנט קשה ומרהיב, אך האלמנט לא נחשב בדרגת הקושי הרצויה בכלל שהסתיים פחות מ-10 מעלות בעמידת ידיים במקבילים, או חסר יותר מ-10 מעלות בסיבוב בקרקע ועוד. וההורדה בערך גם משפיעה על קריטריונים אחרים בציון ההתחלתי, ועוד קריטריונים יורדים, חוץ מהערך של אותו אלמנט ובסוף המתעמלת מקבלת ציון נמוך בהרבה מאשר אם לא הייתה מבצעת את האלמנט, או ביחס למתעמלת אחרת שביצעה את האלמנט ברמת קושי נמוכה יותר. התופעה של "שמירת ציונים" של שופטות לבית האחרון ידועה. היא ידועה לכל השופטות ולמארגנים. השופטת הראשית של התחרות, מתפקידה לדאוג שזה לא יקרה. וזה אחד הדברים הראשונים שהיא שמה לב אליו, אין מצב שהיא לא שמה לב. והיא תעשה הכל כדי שזה לא יקרה. וגם השופטות, בחיים לא ירצו להגיע למצב שייראה שקוף שהן שמרו ציונים. אני מאמינה שאם שופטת שמרה ציונים, היא עשתה זאת בבחינת רמאות לשמה, שהייתה מודעת לרמאות הזאת, ולא מתוך חוסר מודעות. כל השופטות מודעות לכך. זה יכול לקרות גם מתוך חוסר בטחון של שופטות, אבל זה עדין חוסר מוסריות. יכול בהחלט להיות, שמתוך 50 שופטות של התחרות, ישנן 5 שופטות שאינן ישרות מספיק, או לא מוסריות. אולם לא סביר, שבאליפות העולם, הרוב הגדול של השופטות יהיו רמאיות/חסרות בטחון/ לא מוסריות. ולכן אני לא מאמינה בקלות לשערוריות שיפוט. לגבי הקפיצות ו"האשמה" של יוצרי הקוד, אני לא לגמרי מסכימה איתך. המתעמלת מהרפוליקה הדומיניקנית הסתכנה, יותר מכל מתעמלת אחרת בתחרות, ובסיכון יש סיכוי. והסיכוי התממש. בעיניי מתעמלת טובה זאת מתעמלת ששילוב דרגת הקושי ואיכות הביצוע שלה בתחרות הוא הגבוה משל כולן. ולאוו דווקא, מתעמלת שדרגת הקושי ורמת הביצוע שלה תואמות. לכן אם מתעמלת ביצעה קפיצה קשה עם ביצוע גרוע, או קפיצה קלה עם ביצוע מושלם, מגיע לה לעלות לגמר. אני אפילו אוהבת את האופציה הזאת, שאפשרית דרך החוקה (הקוד). זה עושה את ההתעמלות למעניינת יותר ונותן אופציה לכל אחת. אני אפילו חושבת, שברמה הבינלאומית, מאמן טוב זה מאמן שמצליח למצוא את ה"פירצות" הללו בחוקה, ודרכן להביא את המתעמלת שלו למקום גבוה. דבר אחרון, בוא לא נשכח שאלו רק המוקדמות. נניח שהיה בחוקה חוק, שמי שנופלת על או מהמכשיר, לא הייתה יכולה לעלות לגמר, לא משנה מה הציון שהיא קיבלה. זה לדעתי היה יכול להיות חוק לא הוגן. נפילה, למרות הורדה גדולה בחוקה, אינה מעידה על שום דבר. אותו אלמנט אצל אותה מתעמלת ובאותה תקופת זמן, יכול לצאת מושלם בפעם אחת ולהסתיים בנפילה בפעם אחרת. אלה רק המוקדמות. אני אומרת- נתן לכל מי שהתברגה למיקום הדרוש לעלות לגמר, לא משנה מה הייתה דרגת הקושי או הביצוע שלה, ואח"כ בגמר תהיה התחרות האמיתית, ושם נראה מי המתעמלת הטובה יותר ומי טובה פחות.

cubano1

New member
שיפוט

אולי למדת את זה בקורס שופטים... שיפוט אינו אובייקטיבי - וההיסטוריה מלמדת שלאורך השנים ישנם מגמות בשיפוט שסביר להניח שלא נעלמות עם כל קוד חדש.... גם היום יש הנחות למתעמלות "כוכבות" וקשיחות עם מתעמלות פחות מוכרות, או ממדינות פחות חזקות. וגם היום יש "התחממות" של השופטות לאורך תחרויות, עם שיפוט שמתחיל שמרן ומתחמם עם הזמן. מותר וגם רצוי לשפוט את השיפוט בשביל לעלות את המגמות האלה - אין עם זה בעיה. שיפוט מגמתי הוא חלק מהסיפור כמו גם ההתבכיינות עליו מצד הצופים. לגבי הקפיצות - נסכים לא להסכים. בניגוד למקצועות אחרים שמחשבים שמונה אלמנטים או כמה שזה לא יהיה - הקפיצה מורכבת מאלמנט אחד, ודין נפילה בקפיצות אינו כדין נפילה בקורה. אני חושב שקוד השיפוט צריך לקחת את זה בחשבון. חוץ מזה יש כאן עניין נוסף שהוא חישוב דרגות הקושי המוגזם, הן של האמנאר והן של הפרדונובה... לדעתי המתעמלת שנפלה על התחת לא היתה צריכה להיות בגמר, כמו שצ'נג פיי לא היתה צריכה לזכות במדליה בביג'ינג בקפיצות אחרי שנפלה לברכיים בנחיתה בקפיצה השניה. ברור שהציון צריך לקחת בחשבון גם את הקושי ולתגמל מתעמלות שהולכות על כל הקופה - אבל יש גבול... אני לא צריך מתעמלת שתנסה לעשות טריפל על הקרקע ותיקח את הזהב אפילו שנפלה על הראש... התוספת ניקוד עבור אלמנט קשה יותר לא צריכה להיות גבוהה יותר מההורדה על ביצוע כושל של האמלמנט - בטח ובטח במכשיר כמו הקפיצות. ואת זה אני מקווה שיתקנו בקוד הבא.

דווקא ממש לא

את כל מה שאמרתי דווקא לא למדתי בקורס שיפוט, להיפך, אני בטוחה ששופטות רבות לא יסכימו איתי. אני לא מאמינה שהשיפוט אובייקטיבי במאת האחוזים. בפירוש לא. השופטים הם בני אדם, ולבני אדם יש מגבלות והם לא בדיוק יכולים להיות אובייקטיבי. מי שלדעתי צריך לשפוט את השיפוט זאת וועדת השיפוט הבינלאומית, וועדה מקצועית, השופטת הראשית וכיו'ב. למה דווקא הן? בגלל שרק להן יש את כל הפרמטרים ולא לאף אחד אחר.

nitsansh

New member
הוויכוחים האינסופיים האלה זכורים לי מהפורומים

של החלקה אמנותית... זה היה לפני שעברו לשיטת הניקוד החדשה וממשיך גם אחריה...

איזה פורומים יש להחלקה אומנותית?

והאם הם בעברית? אשמח להיכנס ואף להשתתף בפורום כזה

nitsansh

New member
עברית??? באיזה לה-לה-לנד את חיה??

הפורום הטוב ביותר, בעיקר בגלל שהוא לא רק אמריקאי... http://www.fsuniverse.net/forum/ חלקו פתוח רק למנויים בתשלום, משהו כמו 7 דולר לשנה... זה הפורום היחיד באינטרנט שאני מוכן לשלם בשבילו...

נעממהה

New member
הרבה הרבה מעבר לסתם "לקחת סיכון"

בהיבט של "מגיע" או "לא מגיע", אני חושבת שיש עוד מתעמלות שיכולות לבצע את הקפיצה הזו ולסיים על הישבן. אני מסכימה עם קובנו שכשכל התרגיל מושתת על קפיצה אחת בלבד- מי שמסיים כך לא צריך להיות בגמר- לא משנה מה הוא עושה באוויר. ככל הידוע לי אם מתעמלת לא פוגעת עם הרגליים קודם במזרון- הציון שלה יהיה אפס, אבל מכיוון שהרגלים של המתעמלת מהרפובליקה הדומיניקנית פגעו קודם- היא קיבלה את דרגת הקושי. "נפילה, למרות הורדה גדולה בחוקה, אינה מעידה על שום דבר. אותו אלמנט אצל אותה מתעמלת ובאותה תקופת זמן, יכול לצאת מושלם בפעם אחת ולהסתיים בנפילה בפעם אחרת." זה לא שהיא פישלה או משהו כזה. בכל הפעמים שהיא התאמנה על האלמנט הזה בטוקיו היא סיימה כך ואף גרוע יותר. מה שקורה הוא שבנות מתחרות עם תרגלים לא גמורים שמעולם גם לא היו גמורים- זה נראה לך ראלי שכך יהיה בספורט שחלק נכבד ממנו הוא יופי ושלמות? אבל אני רוצה להתמקד בהיבט אחר של העניין. הקפיצה שהמתעמלת מהרפובליקה הדומיניקנית מבצעת היא מסוכנת מ-א-ו-ד. רק מתעמלת אחת -פרודונובה- בכל ההסטוריה של הנשים הצליחה לבצע אותה עם נחיתה בעמידה, וגם היא הצליחה לעשות זאת פעם אחת בלבד. מלבד זאת פרודונובה הייתה לגמרי על-אנושית בנושא של סלטות קדימה. רק שתביני למה: בקרקע היה לה אלמנט של דאבל סלטה לפנים אחרי סלטה לפנים בגוף ישר. הירידה שלה מהקורה הייתה דאבל סלטה לפנים מריצה בלבד (אלמנט נדיר מאוד גם כן) וכמובן יש על שמה את הקפיצה הזאת בשולחן הקפיצות. אז אם מתעמלת כזאת נדירה הצליחה לעמוד רק פעם אחת בסוף התרגיל הזה- מתעמלת בינונית ומטה תצליח טוב יותר? שאר הציונים של ימליט פנה על שלושת המכשירים האחרים הם בסביבות האחת עשרה נקודות!! הבעיה בקפיצות עם סלטות מרובות לפנים היא שפעם אחת היא תפספס טיפה והמתעמלת עלולה לנחות בצורת "סקורפיון"- לא מספיקים להכניס את הראש, נוחתים על הסנתר ויש פגיעה בעמוד השידרה הצווארי. לא נראה לי שיש צורך שאפרט לך את המשמעויות של פגיעה כזו, אבל בקיצור נמרץ היא תסתיים במקרה הטוב בשיתוק רציני של חלק נכבד מהגוף. מסיבה זו, לדוגמא, אסרו לנשים את ה"תומאס" ודומיו- אלמנטים על סלטות באוויר שמסתיימים בגלגול על הקרקע (הבנים דווקא מבצעים זאת המון). שמעת על המתעמלת ילנה מוקיאנה? היא הייתה מתעמלת רוסיה ואלופת העולם ב- 1978. באותה אליפות היתה לה מדליה על כל דבר מלבד הקפיצות.שבועיים לפני האולמפיאדה במוסקוה ב-1980, היא התאמנה על ה"תומאס" ונפלה בצורה שתיארתי קודם- היא שותקה ונפטרה ב-2006 כתוצאה מסיבוכים של השיתוק. מוקיאנה חוייבה לעשות את האלמנט הזה ע"י המאמנים שלה למרות שהזהירה שוב ושוב שהיא עוד תשבור את המפרקת מזה. רצו שהיא תהיה מיוחדת, פורצת דרך. (סרטון לזכרה - http://www.youtube.com/watch?v=1upEG29eBHg ) יש אלמנטים שדורשים גובה ומהירות שרק הבנים יכולים לייצר. אלמנט התומאס למשל דורש תזמון מדוייק עד כדי פחד- אם מסתובבים לאט מידי עלולים לשבור את המפרקת, אם מסתובבים מהר מידי עלולים ליפול על הגב. רק הבנים שמייצרים גובה מספיק ומהירות מספיקה- יכולים להגיע למצב שתווך התמרון של הגלגול גדול יותר. הפרודונובה בקפיצות לא שונה בהרבה. הבנים רצים מהר יותר, מסתובבים מהר יותר, דוחפים חזק יותר ובסופו של דבר מגיעים לרגליים. להזכירך שולחן הבנים גם גבוהה בכמה סנטימטרים משולחן הבנות- עוד גורם חשוב שעוזר לגברים לעמוד על הרגלים בסיום הקפיצה הזאת, וגם הם מסיימים נמוך. הקפיצה שרואים בסרטון היא הקפיצה הטובה ביותר שהייתה לימליט פנה ביפן. נסי לדמיין איך נראו הפעמים האחרות. אנשים ממש עוצרים את נשימתם כל פעם שהיא מבצעת את האלמנט. "המתעמלת מהרפוליקה הדומיניקנית הסתכנה, יותר מכל מתעמלת אחרת בתחרות, ובסיכון יש סיכוי. והסיכוי התממש.... אני אפילו אוהבת את האופציה הזאת, שאפשרית דרך החוקה (הקוד). זה עושה את ההתעמלות למעניינת יותר ונותן אופציה לכל אחת." אופציה לכל אחת להיפצע. יש סיכון ויש סיכון. יש סיכון של נפילה מהקורה, כמו כשעושים בורג על הקורה (קייטלין אוהשי) ויש סיכון שהוא הרסני למתעמלת- כמו לתת למתעמלת לבצע דאבל/שניים וחצי יורצ'נקו בתחרות, כשבאימונים היא לא מצליחה לבצע זאת כמו שצריך. כמו שידוע לנו בפעם האחרונה זה הסתיים בברך פרוקה וברצועות קרועות בברך. "אני אפילו חושבת, שברמה הבינלאומית, מאמן טוב זה מאמן שמצליח למצוא את ה"פירצות" הללו בחוקה, ודרכן להביא את המתעמלת שלו למקום גבוה." עקרונית את צודקת, אבל לא כשזה בא תוך כדי סיכון המתעמלת!! קחי למשל את המאמן של ולריה- הוא הכניס לה אלמנטים שלא מסכנים נפילה ושבירת המפרקת- דאבל סלטה בגוף ישר ואלמנט חדש ומקורי. הוא הצליח לגרום לכך שישימו לב לורליה ושהיא תתקדם משמעותית! אני לא חושבת שצריך לפסול את האלמנט הזה לנשים, אבל כן להוריד את דרגת הקושי שלו ולתת אפס על כל נחיתה על הישבן- כדי שהוא לא יהיה שווה את הסיכון. חוקים כאלה ימנעו ממתעמלות להסתכן או לבצע קפיצות שערורייתיות בתחרויות אבל יאפשרו ליחידות סגולה לבצע את האלמנט כראוי. הייתי רוצה שיהיה מצב שאם מתעמלת לא מצליחה לבצע את האלמנט למצב עמידה באופן רציף באימונים לתוך משטחים רכים יותר- לא יהיה שווה לעבור איתה לשלב הבא ולסכן אותה! בנוסף לא יווצרו מצבים מגוחכים באליפות העולם. לילה טוב!

כרגיל- דעותינו חלוקות

ופה זה ממש עניין של דעה, ולא של עובדה חד משמעית. הסיכון שבקפיצה, לדעתי נמוך יותר מאשר הסיכון שבסלטה לגלגול בקרקע. זאת מכיוון שמשטח הקרקע קשיח יותר ממזרן הנחיתה בקפיצות. מזרני הנחיתה בקפיצות עבים רכים יותר ומיועדים לספוג נחיתות מגובה. זה לא שזה לא מסוכן. את מוזמנת לחפש חומר על המתעמלת ג'וליסה גומז, ששברה את המפרקת על סוס הקפיצות כאשר קפצה יורצ'נקו רגיל. אז יצאו בטענה, שביצוע ערבית אל המקפצה וכניסה אל הסוס "על עיוור" בקפיצה לאחור זה מטורף ומסוכן מידיי, ורצו להוציא את היורצ'נקו מהחוקה. היום יורצ'נקו קפיצה קלה ולא מלהיבה, ילדות בנות 10 מבצעות אותה. 20 שנה קודם לכן, אמרו אותו דבר על פליק-פלק על הקורה. אלמנט קרקסי ומסוכן. בטח שאינני בעד להוציא מתעמלת לא מוכנה לקפיצה מסוכנת. אני בעד להכין את המתעמלת עד הסוף לבצע בבטחה קפיצות קשות. והיעד הזה, הוא לא העסק של וועדת השיפוט של ה-FIG.

cubano1

New member
אופס -

זה מהאימון פודיום - אבל כנראה דומה מאד למה שהיה בתחרות

למעלה