סיכום הילטון וחתול אחד

סיכום הילטון וחתול אחד

בלילה בין חמישי לשישי הייתי במזח הילטון. בעצם אני לא בטוח בשם - זה במקום שיש את החוף הנפרד לדתיים (שמישהו יגיד לי איך קוראים לזה). באמצע המזח (ליד הקיר). משעה 2 עד הזריחה (בערך ב-6). הים היה גלי. מספיק בשביל להרטיב יופי את מי שעומד על הסלעים של המזח. ניסיתי ללכת על טורפים. התחלתי עם שרשרת של פתיונות גומי דמויי דיונון קטן עם צבע זרחני, ומצופי זריקה. אבל אחרי משהו כמו רבע שעה זרקתי לא טוב והכל נתפס בסלעים שמתחתי והצלחתי להציל רק שני פתיונות. לפעם הבאה. המשכתי עם שתי חכות. אחת קטנה (2.5 מטר) וקרס קטנה עם גמברי. איתה הוצאתי קרס קטן ועוד 3 דגים קטנים שאין לי מושג איך קוראים להם (יש איפשהו תמונות?). הקטנים (12-14 סנטימטר) שימשו כפתיון חי בחכה הגדולה. עם החכה הגדולה זרקתי כמה סוגי פתיונות - חי, ראשי קלמרי וחתיכות קלמרי, עם משקולת. לא הרגשתי שום אכילות, אבל מישהו זלל את הפתיון. אני מניח דגים קטנים. את הפתיון החי תפסתי בפה, אבל מהר מאוד הם נעלמו. אני מניח שהצליחו להשתחרר. אם איזה טורף היה תופס אותם אני מניח שהייתי מרגיש משהו. לפי מה שקראתי כאן, פתיון חי צריך לצוף, זה נכון? כנראה שאחת הטעויות שלי היתה המשקולת. ונראה לי שפעם הבאה אני אנסה לתפוס אותו בגב ועם מצוף זריקה. וחתול שכל הזמן הסתובב שם הצליח לגנוב לי דג אחד ! לסיכום: דגים - קדחת. אבל אחלה אחלה מזג אויר, והעברתי לילה של כיף נטו. ועד משהו על ציוד - הייתי בחנות הוק אנד פיש ביפו. מ-ד-ה-י-ם. איזה מבחר פנטסטי. חשבתי לקנות איזה פתיון דמי, אבל היו שם מאות סוגים. לא היה לי שום מושג מה מתאים לישראל. אשמח להצעות. חוץ מזה, לא היו מצופי זריקה רגילים, אז קניתי כאלה שממלאים מים. מצוף של 20 גרם עולה 6.80 ש"ח. רק צריך לשים לב שכשהוא ממש מלא במים, הוא שוקע. אז צריך להשאיר קצת אויר. בכל מקרה, 20 גרם היה מעט מדי, אז שמתי (ואיבדתי) שניים ביחד. זה כבר הופך לסיפור לא זול.

לגבי הוק & פיש ../images/Emo26.gif

חנות נוראה. אני נשבעתי לעצמי שיותר לא אכנס אליה. יחס מגעיל מהמוכרים ומחירים יקרים ללא הצדקה, סיוט לקנות שם. אם אתה מעוניין בפתיונות דמי איכותיים (של חברת Rapala) או דלתות או בכלל כל ציוד שהוא, גש לעזרא (אביב ספורט וסחר) ברחוב פינסקר 2 תל אביב. יש לו כל מה שתרצה במחירים מצוינים (הוא היבואן של Daiwa ושל Rapala ואולי של עוד חברות, אינני יודע) והוא יעזור לך בכל מה שתרצה. אדם סבלני ומאוד נחמד. החנות שלו פתוחה אך ורק בין 9:00 ל 14:00 ובימי שישי הוא סגור.

יחס

אכן היחס לא היה משהו. המוכר לא עשה לי בעיות ונתן מה שביקשתי וענה על השאלות שלי, אבל לא הראה איזה רצון לעזור לי למרות שהיה מאוד ברור שאני די מבולבל. הוא רק עשה מה שהיה חייב. אחר כך חציתי את הכביש ונכנסתי לחנות של ארמנדו. חנות קטנטנה ונראית מקצועית, אבל הוא היה די קצר רוח כשהתברר לו שאני לא מתכנן איזו קניה גדולה, אלא רק צריך מצוף ועצה טובה. הייתי שמח לנסות את עזרא, אבל מה זה שעות הפתיחה האלה? הוא לא רוצה אנשים עובדים בין הלקוחות שלו? ממש לא לעניין שצריך לקחת יום חופש כדי להגיע לקנות אצלו. יש אלטרנטיבות עם שרות טוב ושעות פתיחה נורמליות (או לפחות שיעבדו ביום שישי)?

רק עזרא

ממליץ שתתקשר ותתאם איתו מראש. שווה בוקר אחד לפני העבודה בסביבות 8:00 לקפוץ אליו. הוא עשיר בידע רב ולא בוחל בלהעבירו. הוא בעצמו דג בשרתון(מציצים-צד שמאל). המחירים שלו זולים ביותר בשוק ואל תשכח קודם כל הוא יבואן שמספק לכל החנויות בארץ ואח"כ שמח למכור גם לבודדים... שווה מאמץ. תהנה.

שרתון

יוביוב. צד ימין של המזח נקרא חוף שרתון. צד שמאל מציצים(של הדתיים). האם הייתה בשרתון(החלק הימני),צמוד לקיר ההפרדה ? שכם אם זה אתה שהיה עם טלסקופית חומה משהו כזה אז נפגשנו כאשר אני הגעתי לפני 6:00 בבוקר לצד השמאלי ואמרתי בוקר טוב כשהצצתי לחלק הימני... בכל מקרה אצלי היה יבש לחלוטין עד 10:00 בבוקר בכל השיטות ואז פרשתי.. תהנה בפעמים הבאות.

א-ה-ל-ן !!!

כן, זה אני עם הטלסקופית החומה וצמוד לגדר. זוכר אותך. היחיד שעבר ואמר משהו נחמד. רוב הדייגים שעברו לא אמרו כלום או רק שאלו אם יש משהו. מה שמעורר את תשומת ליבי לכך שככה ראיתי ברוב הפעמים. וגם כאשר אני מציע לחברה אחרים קפה מהתרמוס שלי, או שבסוף הדיג אני מציע למישהו את מה שנשאר מהפתיונות שלי, כולם מופתעים עד כדי הסתייגות שמישהו בכלל מדבר איתם. לא שאני שמח שגם אתה לא הוצאת כלום, אבל זה קצת מרים את הכבוד שלי מהרצפה
איזה עולם קטן.

שאלה לך דודי

חוף השמאלי זה שרתון עם כך הייתי שם הרבה מאוד פעמים ואני חשבתי שהימני זה מציצים ותבלבלתי. יום רביעי אני הולך לקנות חכת בולונז 6 מטר אצל עזרא פיברגלאס.וביום שבת ב"ה אני במציצים ב-6 בבוקר או בשובר גלים בבוגרשופ,אולי נתראה דודי. אם אני יבוא אז אני יהיה בשובר הימני! ביי ומקווה לראותך.

למעלה