סיכום הכנס "הזכות לזכור החוב לא לשכח"

אמאiהבתR

New member
סיכום הכנס "הזכות לזכור החוב לא לשכח"

21-05-07 מתרחב המאבק על מימון נסיעות התלמידים לפולין משרד החינוך מודה: צריך לבחון מחדש את הקריטריונים לקבלת המלגות ח"כ אורלב – המפתח לבעיית המימון מצוי בידי ועדת התביעות בכנס שקיימה אתמול באשקלון, קבוצת "הכח להשפיע-תושבים עושים שינוי" מיסודה של עמותת "ידיד", הודה נציג מינהלת פולין במשרד החינוך, מוטי מלאכי כי יש מקום לבחון מחדש את הקריטריונים לפיהם מעניק משרד החינוך מלגות לתלמידים המבקשים לנסוע לפולין ומומלצים לנסיעה על ידי בתי הספר". מלאכי גם הודה כי " אופציית המלגות לא מוכרת לכל בתי הספר. בתי הספר צריכים לדאוג למלגה ולמלא בקשה. אנחנו לא פועלים מול ועדי הורים, רשויות מקומיות, אנו מדברים עם בית הספר כי הוא פועל על פי חוזר המנכ"ל לאורו אנו עובדים". סגן ראש עירית אשקלון, אבי וקנין, אמר בארוע כי "הרשויות המקומיות לא יכולות להרשות לעצמן להרים סכום כזה כדי לממן את הנושא. אני מסכים ש 3000 ₪ תמיכה לבית ספר זה סכום נמוך מדי. אבל יש לציין כי הורים, תלמידים ומורים לא יודעים על היצע המלגות. היינו רוצים שייצאו הרבה ילדים למסע לפולין, אבל הרשות לא יכולה לעמוד בכך תקציבית, זה הרבה כסף. העירייה פנתה למוסד מסוים שמנציח שואה והצענו לה את האופציה הזאת, אבל גם שם זה לא היה בסדר העדיפויות העליון שלהם. ח"כ זבולון אורלב, חבר ועדת החינוך של הכנסת ומי שהיה מנכ"ל משרד החינוך שהחלו הנסיעות לפולין תיאר נסיון לנסיעות בזק בנות יום אחד לפולין וציין כי " אמר לי מישהו, שאם היינו משקיעים את זה בסמינר טוב ביד ושם, זה היה עדיף. אני חושב שלא, אין תחליף לחוויה הרגשית, העוצמה, שירת התקווה, הדגל, הבכי, הדמעות. אני עברתי את שני המסעות. אין לי ספק ששמונת הימים טוב יותר, אבל אם אי אפשר, עדיין כדאי לעשות זאת ליום אחד." "הפתרון הוא שנשכנע את ועדת התביעות שמחזיקה סכומי עתק. ועידת התביעות אינה נשלטת על ידי מדינת ישראל, למרות זאת, היא חייבת למצוא מקום שהיא תוציא את הכסף הזה. בלי ועידת התביעות, אינני רואה פיתרון. אנחנו עוסקים כרגע בגיבוש לובי בכנסת כדי לקרוא לועדת התביעות להשקיע את הכסף בנוער בישראל.", אמר ח"כ אורלב. מנחת הארוע, רג'ין חזן דוידוביץ חברת קבוצת "הכח להשפיע-תושבים עושים שינוי" אמרה לעשרות בני הנוער, חברי תנועות הצופים, הנוער העובד והלומד, השומר הצעיר ומועצת הנוער העירונית כי " אני חייבת להגיד לכם. הנסיעה פשוט יקרה, נכון. יש מלגות, ויש עזרה פה ושם. אבל המלגות מכסות פחות ממחצית הסכום הדרוש ואילו העירייה מעניקה סכום של 3,000 ש"ח בלבד לכל בית ספר כתמיכה בנסיעה. כן כן מה שאתם שומעים. כל בית ספר מקבל מהעירייה תמיכה כספית שאינה מגיעה אפילו לעלות נסיעה אחת. אני וחברי קבוצת ההתארגנות שלנו החלטנו שזהו מצב לא תקין. זהו מצב בו העירייה ומשרד החינוך לא יכולים לשבת בחיבוק ידיים, לראות ילדים שרוצים ויכולים לנסוע לפולין אך לא עושים זאת רק משום שלהוריהם אין את היכולת הכלכלית." בעקבות הכנס סיכמו חברי קבוצת "הכח להשפיע-תושבים עושים שינוי" כי בתוך שבועיים יפגשו עם סגן ראש העיר ויחד איתו יגבשו תכנית עבודה שתוצג בפגישה מורחבת עם ראש העיר וממלא מקומו. הקבוצה פנתה גם לח"כ מיכאל מלכיאור, יו"ר ועדת החינוך של הכנסת וביקשה ממנו לקיים דיון בועדה. -------------------------------------------------------- רן מלמד, סמנכ"ל הסברה ומדיניות חברתית 0545-902096 ביפר 46011

ישרון

New member
פופוליטקה זולה של זבולון אורלב

צר לי לקרוא על איש חינוך מיומן כמו זבולון אורלב המנסה לסחוט כספים למסעות לחו"ל מועדת התביעות,כל עוד חיים בקרבנו ניצולי שואה הנוברים בפחי האשפה למחייתם,שאין להם די כסף בתחילת החודש למימון הטיפול הרפואי לו הם זקוקים.לשם כך קיימת ועדת התביעות. די בכך שמדינת ישראל קיבלה מיליארדים של מארקים לפיצוי ניצולי השואה ובנתה בהם את המוביל הארצי,את מקורות,את צים,את מיפעלי ים המלח,את הקרייה למחקר גרעיני ועוד ועוד. כיום כשהיגיעה השעה להחזיר לאותם ניצולים את ההלואה שהמדינה לקחה מהם אפילו את הריבית לא נותנים להם ופקידוני האוצר קופצים ידם,ואתם מאמינים לזבולון אורלב??. אני מקווה בכל ליבי שיהודי התפוצה השולטים בכספי ועידת התביעות ישכילו לנתב את הכסף למקום שלשמו הוא נועד ,ושילדי ישראל הרוצים לצאת למסע לפולין יצאו לעבוד ולהרוויח ביושר את כספם -די למדיניות ה"שנור"

מדריך1

New member
פופוליטקה זולה

אכן, אני מסכים עם ישרון. אורלב לא היה מעולם ואינו איש חינוך, גם כמנכל לא דאג לחינוך אלא רק לעצמו ומפלגתו. כל אשר סביב ליום אחד אינו אלא, פוליטיקה זולה הבאה להאדיר את ראשי הערים והעסקנים המקומיים ופרסומת חינם לאל על, ואיסתא. אילו אל על היתה מעמידה את כמות המטוסים הללו, ואיסתא את שרותי הקרקע חינם, בתוספת קטנה של עוד 150 דולר ניתן היה להוציא את אותם "מסכנים" לפולין למסע ראוי בן 8 ימים. זה בדוק. ראו כמה עסקנים יצאו למסע זה בחינם. מן הראוי, שהמאבק יהיה על כך שמדינת ישראל תסבסד יותר את ה ר א ו י י ם לצאת ולא כל אחדואז אולי נמנע מאותם מעשים מבישים הקורים לנו בפולין. הענין הפך לשיח ציבורי בפולין ולא לטובתינו.

ישרון

New member
סוף סוף מצאתי אוהד../images/Emo4.gif

תודה לך מדריך 1 אכן היטבת לקלוע לכוונותי. ראשית בעיות ההיתנהגות של חלק קטן מהתלמידים היוצאים מפיצות שם איום ונורא למטייל הישראלי. כתבתי כבר לפני מספר שנים עם חזרתי מפולין שהמלצתי כי לכל מקום בו מגיעה קבוצה ועורכת טכס ומשאירה פרחים ונרות יש לקחת שק לאשפה ולאסוף לתוכו את שאריות הטכס של הקבוצה שקדמה להם. באשר ל"נילווים"לקבוצות כתבתי לאמא אוהבת שלמיטב ידיעתי כל מי שמארגן קבוצה של 20 איש מקבל כרטיס נוסף,אז להיכן מגיעים 5 כרטיסים במוסד חינוכי המוציא 100 תלמידים לפולין????????????????????????. והכי חשוב ומונע צרות אני עדיין סבור שילד שיאלץ לעמול קשה ולהרוויח ולו מחצית מסכום המסע בכדי לקבל סיבסוד של המחצית השנייה יכבד מאד את המסע ואת הכסף עבורו עמל ובכך נשיג לקח חינוכי והוא"אין ארוחות חינם"!!!!!!

אמאiהבתR

New member
גם אם ילד יעמול מאווווד קשה,

לא יגייס את הסכום של כ 4,500 -5000 ש"ח מחיר נסיע מלא. גם לא אם יעבודה במשך כל כיתה י' או י"א הרי יש מגבלה למס' השעות שיכול לעבות בהתחשב בכך שהוא תלמיד בי"ס ועליו להיות מוכן לבחינות ולהתעורר בשעת בוקר מוקדם וגם להגיע רענן לכיתה. תלמיד שיקבל סיוע יתנדב בקהילה"יחזיר" חזרה בהתנדבות בתרומה לעיר בה הוא חי . לכן הרווח של הקהילה הוא כפול ומכופל. נכון שצריך שתלמיד ימצא מתאים מבחינה רגישית ומבחינת משמעת להשתתף במשלחת.

Old Cat

New member
אכן אכן

לאן שהגיון פשוט של נער בן 17 מגיע, כל המורות ושאר ירקות לא תגענה. אלא שבמערכת "חינוך" בה אומרת מנהלת לאחת המורות: "תני לה ציון טוב, אמא שלה עיתונאית אז אני לא רוצה בעיות" אין לצפות לדבר אחר מאשר הבזיונות שהביאונו עד הלום.

אמאiהבתR

New member
זה בדיוק הנושא

כל תלמיד שמתאים וראוי להשתתף במשלחת, יקבל סיוע. ע"פ קריטריונים שיקבעו . התךמידים שיקבלו סיוע "יחזירו" לקהילה בדרך של התנדבות ותרומה.

Old Cat

New member
כל זאת בתיאוריה

אבל אנחנו יודעים איך דברים כאלו נגמרים. בסופו של דבר תתפתח תעשיית מלגות ותמיכות, תרומות ומעשרות, ותיכף ומיד תעלה זעקת "מגיע גם לי" מכל מי שבקיץ בילה עם חבריו בריביירה או למצער (מסכנים מסכנים...) בכפר נופש בטורקיה. כל ה "קריטריונים" יהפכו חיש קל לכיסוי לחלוקת העוגה לחברים מקורבים וכיוצא באלו. מבטיח לכם שגם ראש המועצה וגם סגן תת העוזר של מזכיר מחלקת החנופה לא ישלם על הכרטיס שלו אלא יצורף כ"עוזר לעוזר של עוזר למורה" על כרטיס חינם שממומן על ידי המילגות הללו. לפני שאת מבקשת תמיכות ומלגות אבקש לדעת: א. כמה מכוניות שטף בנך במהלך השנה האחרונה, כדרך לאיסוף כסף? ב. כמה קילומטרים כיתת רגליו בחלוקת מקומונים ושאר פרסומת, כדרך לאיסוף כסף? ג כמה המבורגרים חילק במזללת הזבל המקומית, כדרך לאיסוף כסף? ד. כמה קילו גזם בבתי השכונה פינה וסחב, כדרך לאיסוף כסף? ה. כמה ערבים בילה, במקום להנות ולבלות, בשמירה על ילדי אחרים, כדרך לאיסןף כסף? ו. כמה שעות השקיע במתן שעורי עזר לתלמידים בכתות נמוכות, כדרך לאיסוף כסף? שנמשיך הלאה או שהרעיון ברור? סיסמאות בנוסח "לכל ילד מגיע......." הן יפות מאד, ולא שוות הרבה מעבר לחלקן בהליך הפופולריזציה של אומריהן. את בונה על איזה תפקיד ציבורי? אילו באמת היה מיון מתאים, אילו באמת רק המתאימים היו נוסעים, אילו באמת היתה הכנה נאותה ומושקעת במשך זמן רב כולל הכנה של הורים ומורות (!) , אילו באמת ההורים היו שנה ומעלה לפני הנסיעה מכינים הנערים גם בעידוד לעבודה ולהשתכרות בעבודה ולא בשתדלנות, אילו כל זה כבר היה ואכן ביעילות ובאמינות וביושר - ניחא. היה מקום לעסוק במילגות ובסיוע למי שניסה ולא עלה בידו ובאמת ובתמים עשה כל האפשר וזקוק לעוד עזרה קטנה. בינתיים אינני חושב שכך המצב.

ישרון

New member
לאמא אוהבת

לולא הייתי כה ספקן בכנות כוונותייך הייתי רושם לך כאן את מספר הטלפון של בני הצעיר הוא היה משכילך בתחום של איך לעשות כסף בעבודה ולהצליח בבגרות ,מטמטיקה אנגלית מחשבים בחמש יחידות,להספיק ליסוע בחורף לפולין על חשבונו ובכלל זה "דמי הכיס" ובקייץ שאחרי לארגן קבוצה מבני\ות כיתתו לסוף שבוע באנאטליה במלון 5 כוכבים בכדי להעביר קצת בסבאבה את העצב שבמסע לפולין.וכל זאת מכספו הפרטי לחלוטין אותו הרוויח ביושר בעבודות גינון אותן הוא מקפיד לעשות בימי שישי בהם לא לומדים בבית הספר ,ובימי חמישי בלילה במלצרות בקייטרינג. אמת דיברת הרבה יותר פשוט ליצור קרן למילגות ,לשים בראש העמותה מנכ"ל בשכר,להוסיף לו גם מזכירה ,וכל זאת מכספי קרן התביעות!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

אמאiהבתR

New member
ישורון לולא הייתי כה ספקנית בתועלת של תשובה ל

לדבריך הייתי משיבה לך. כנראה שאין טעם להמשיך ולהשיב לך, ולכן סלח לי אם לא אעשה זאת. ולא איני זקוקה לרעיונות מאיש לגבי אפשרויות עבודה לילדיי, הם מוצאים מקומות עבוד גם ללא עזרתי!

אמאiהבתR

New member
בנותי..

מעבר להיותן מתנדבות ופעילות בקיהלה. נוהגות לשמור על ילדי שכנים,לתת שעורים פרטיים לילדים,לעבוד כל אחת מהן אם במלצרות ואם בתחום דומה. שתהין התנדבו בזמן המלחמה בקיטנה של ילדים מהצפון. וכל אחת מהן מתנדבת בעיר. כל הכוונה היא ליצור מודעות לחשיבות המסע. כן,וגם אני חושבת שצריך לשנות מהיסוד את האופן שבו הדברים מתנהלים כיום. בזה אין בנינו מחלוק. צריך לשנות את אופן ההכנה,המיון והסיוע.

אמאiהבתR

New member
אפשר להסכים שאנחנו לא מסכימים?

אין כאן עניין של אהדה. מדובר ברעיון. כל תגובה ודעה מתקבלת בברכה. כולנו מסכימים שכפי שהדברים מתנהלים היום הם דורשים שינוי. ביקורת היא דבר נהדר ווטוב,אך האם צריך להשאיר הדברים כמות שהם? ברור שצריכה להיערך חשיבה עמוקה בנושא ולבנות תוכנית חדשה ומסודרת. לכל רעיון שלכם לשנות יתקבל בברכה. ולהזכירכם אנחנו פועלים לגמרי בהתנדבות.

מדריך1

New member
תגובה

ראשית- זהו פורום של בני נוער שחזרו מפולין או מתעתדים לצאת לפולין. בינתיים מתנהל כאן נגוח בין מבוגרים , אני ביניהם, ואף מלה של בני הנוער ובצדק. את המלחמות בעד ונגד יש לנהל במקום אחר ולא כאן. אכתוב פעם אחרונה בנושא זה- ראשית לישרון, המפתח שאתה מציין לגבי כרטיסי אינו מדויק לגבי מכרז הטיסות- מעבר לכך 100 תלמידים הם 3 אוטובוסים ששוים- 3 אנשי בטחון, 6 מורים { בניהם מנהל המשלחת}, חובש או מגיש עזרה ראשונה ואוליי גם איש עדות כך ש5 כרטיסי חינם לא מספקים, והוכוח באם צריך כל אלה אלה הוא מיותר כי כל בתי הספר מחויבים לפעול לפי חוזר מנכל. מעבר לכך , אני מציע לאם אוהבת שיוזמתה ברוכה שלא תיפול בפח של עסקנים פוליטים ודומיהם, ותשמש ככלי נגוח כלפי הממסד. שנית- תיזמי מערך קריטריונים ל- מי התלמיד הראוי לצאת לפולין, ולא רק מי ראוי לקבל מלגה, כי רק הראוי לפולין צריך לצאת. תיזמי שותפות של הורים בפקוח על הכנת התלמידים לפולין, שותפות של הורים בבחירת חברת הנסיעות, כי תחרות קיימת וצריך לנצל זאת, תיזמי פקוח על המסלול בפולין, על ידי מי הוא נבנה והאם הוא תואם את מטרות המסע שהוגדרו על ידי משרד החינוך, תיזמי שקיפות בכל הנוגע לקבלת החלטות בנושא פולין. ועוד ועוד. מאחל לך שתצליחי להזיז דברים בצורה חיובית.

למעלה