סיכום הסופ"ש והודעה לאוסטרלים.

אוריא

New member
סיכום הסופ"ש והודעה לאוסטרלים.

נתחיל מאתמול. קבענו בסידני עלי בשש וחצי. הגענו בזמן והסתכלנו מעט על הים מלמעלה. זה נראה כאילו הים גלי מידי בשביל סידני, ולכן החלטנו לנסוע לדולפינריום. פעמיים הייתי שם והאמת, ובניגוד לרוב האנשים פה, לא אהבתי את המקום במיוחד. הפעם היתה שונה. הים היה הרבה יותר שקט מאשר בהרצליה. ברגע שהגענו אדם כיוון אותנו למקום המצאם של הטורפים. ז´רז´רנו את עצמנו לדעת שם. ללא תוצאות. מאוחר יותר התקדמנו לעבר קצה המזח. טרכון(?) אחד קטן יחסית נתפס אבל השתחרר לי בסלעים. לפחות אנחנו יודעים שיש לנו תחליף לסידני בחורף כשלא נוכל לעמוד שם. היום לעומת זאת, קבעתי עם Rembi. הים היה יותר נמוך וגם יותר צלול. בבוקר כבר ממש קר. לבשתי ארוך עד כמעט תשע בבוקר. המים ממש חיממו לי את הרגליים. ניסיתי את הפתיונות הרגלים. הדלתות כרגיל כיכבו שם עם החניתנים משבוע שעבר. שמתי לב שהחניתנים אוהבים את השמש. ברגע שהשמש כבר על המים, וזה קורה מאוחר יחסית שם בגלל המצוק שמעל, החגיגה האמיתית מתחילה. עוד דבר שלמדתי היום - לאחר הזריקה של מצוף ההטלה ומתיחת החוט, כדאי לתת 2-3 הקפצות קטנות של המצוף בתוך המים. זה משפריץ מעט מים, מרעיש ובקיצור יוצר אקלים טוב יותר. בשבוע שעבר התוצאות היו טובות עם דלתא אפורה. מכיוון שלא הצלחתי להשיג כאלה השבוע, השתמשתי בדלתא לבנה. התוצאות היו זהות. לאחר אין ספור אכילות, הדג הראשון נתפס על הקרס. משיכה קלה על מנת לקבוע את הקרס בפה, והדג מזנק מחוץ למים. עוד גלגול של רולר, ואני כבר שומע את הקלאץ´ מזמזם את זמזום הזה שגורם לנו להתעורר בשעות לא סבירות בעליל, ועוד ביום שבת. עוד כמה משיכות של הדג, גלגולים שלי והדג היה היה כבר על הסלעים. עכשיו התחיל החלק המענין. רמבי לבש את כפפתו המיוחדת "לדגים שאני לא מכיר" והרים את הדג על מנת להוציא ממנו את הקרס. בעוד אנחנו מתעסקים עם הקרס והדג, אני נזכר עם מי יש לי עסק, ואומר באמת בתמימות, "אתה לא מתכוון להחזיר אותו למים נכון?". הקלות הבלתי נסבלת של התשובה שקיבלתי ("בטח שכן") - מדהימה אותי אפילו עכשיו כשאני כותב את זה. כאילו זה כל כך ברור שמחזרים חניתן כזה למים. היה וויכוח. הוויכוח אפילו התלהט, אבל הדג נכנס לשקית. גם זה לאחר הבטחה מצידו שהדג הבא יוחזר למים. לאחר אותו וויכוח בדיוק, גם הדג השני הוכנס לשקית. אני לא יודע אם שמעתם על זה, שם באוסטרליה, אבל דגים זה משהו שאוכלים !

דעתי על הויכוח שהתנהל ביניכם ../images/Emo26.gif

אהלן אורי, שמעו, הפתרון לויכוח מאוד פשוט: מי שמוציא את הדג גם מחליט מה עושים עם הדג. היות ואתה הוצאת את שני הדגים (לפחות ככה הבנתי מהסיפור), אתה מחליט מה אתה רוצה לעשות איתם - לשחרר אותם או לאכול אותם לשובע. לגבי הדולפינריום: הדולפינריום היה המקום בו התחלתי לדוג, לכן דגתי בו כמה פעמים ואז הוא ממש נמאס עליי. חשוב לזכור שגם היה קיץ, וקיץ מאוד יבש מדגים (תקנו אותי אם אני טועה...?) . בכל אופן, דגתי בכל מיני מקומות והמצב היה בערך זהה לדולפינריום, אולי טיפה יותר טוב. עכשיו חורף והדולפינריום מתחיל לחיות מחדש לכן אני יותר מסמפת אותו... אבל עדיין אני לא אוהב לבוא בסופי שבוע לשם בגלל העומס הבלתי יתואר של דייגים. כשאני בא לשם זה בדרך כלל בבקרים או בלילות. לגבי החניתנים: אורי, האם הם באותו גודל של החניתנים שהוצאת פעם שעברה ? וכמובן, מזל טוב וימשיכו לבוא !

לייזר

New member
ניר אורי בקשר לדולפי

חברה הכי טוב זה כל פעם להחליף מקום ולא חסרים לנו מקומות וראינו השבוע שהים בסדר יש גם דגים אורי אני דיברתי אתמול אם אלון בזמן שאתם לא הוצאתם דגים גיסי היה בגן והוציא יופי של קרסים.טוב לגבי המקום.אני אומר שלפחות אני טוב לי ללכת למקום שנוח להגיע ויש חניה ואחרי שגומרים לדוג אז באמת עייפים וכיף שהבית קרוב. שבוע טוב נ.ב ניר תגיד לאדם .שמרתי לו טחינה פיתות ודגים מטוגנים עד 1030

לייזר -

אתה מתכוון ל 10:30 היום בבוקר ?! כי הוא הלך לזרוק שרק... בכל מקרה עוד לא אמרתי לו, אולי עוד מעט אני אתקשר אליו.

Rembi

New member
כתב ההגנה !

אורי, יש לי שתי פתרונות שאבצע בפעם הבאה שאתה ואני נדוג ביחד ! 1.) אני אביא איתי כלי שנוכל לשמור את הדגים חיים בפנים ופשוט בסוף היום אתן לך לבחור אחד שאותו תוכל לשמור הביתה ! (מכל סוג כמובן). 2.) מצלמה חד פעמית, ככה תמיד הדגים יתועדו וישארו אצלך ! צריך להבין, אם אנחנו לא ניזום איזה שהוא מהלך לשימור הדגה, אף אחד לא .... נכון שזה נראה מוזר, ואפילו "אבל בלאו הכי יש סירות דייג עם רשתות כפולות" אבל גם "צעדה של אלף מילין מתחילה בצעד אחד קטן !" הההמממממ...... כשאני כותב את זה אני נזכר בפעם הקודמת שהוצאתי לך דג מהקרס ובאופן אינסטקטיבי זרקתי אותו למים ! הלוואי שבפיספוסים היו יכולים לראות את הפרצוף הנדהם ! :) דג ממש מצחיק החניתן, הפה הארוך ממש מגביל את סוגי הזרזרות שניתן לתפוס אותו ! בהחלט נכנס לקטגוריית "המועדפים" מסיבה ממש פשוטה.... החולשה הידועה שלי לדגים שקופצים מחוץ למיים בעת המאבק ! ניסיתי מגוון שונה של זרזרות, אך לצערי ללא הצלחה. כשראיתי את מבנה הדג בפעם הראשונה הבנתי מדוע ההצלחה המקסימלית היא ב Rubber Tail. בעת ה"נשיכה" הראשונה הדג תופס את הזרזרה (לזרזרות מסוג זה יש מרקם דומה לגוף דג) ואז מכניס את הזרזרה לתוך הלוע. אם זה היה גוף קשיח, הדג היה מבחין שמשהו "חשוד" והיה משחרר את הזרזרה ! אני בטוח שישנם גם דגים אחרים באיזור, בגלל מערכת הריפים הקרובה. בהחלט איזור עם פוטנציאל ! אני חושב שבפעם הבאה אני אנסה Fly Fishing באיזור, למרות המגבלה של הסלע ! ההמממ... אני חושב שהפתרון הטוב ביותר יהיה להצטייד ב"סל" לאיסוף החוט. לדעתי האישית, דייג מסירה קטנה באזור הזה פשוט יהיה חוויה לא נורמלית בגלל מערכת הריפים, והאפשרות להתקרב אליהם. בניחוש פרוע, אני חושב שהחניתן הוא ממשפחת Bone Fish, שעליה נמנים ידידנו הברקודה, ועוד... אבל יכול להיות שאני טועה... בכל אופן, אורי, באיזה פתרון בחרת ? :) רמבי נוריאל. נ.ב - למרות הכל חוק הג´ונגל באמת אומר שמי שתפס את הדג יחליט מה לעשות איתו... זה הסיבה שניסיתי רק לשכנע אותך להחזיר אותו למיים, אבל בפועל לא החזרתי.... נ.נ.ב - אני בהחלט צריך להפתר מההרגל המגונה של ללכת לדוג בלי נעליים !!! במיוחד באיזורים מסוג זה !!! מה אתה אומר ?

לייזר

New member
לרמבי שלום

ראשית תמשיך לדוג בלי נעלים ולך כמה שיותר יחף ושלא יקלקלו אותך. החניתן הזה הוא חלק או אם קסקסים? האמת שראיתי מוציאים כאלה באילת גם באורך מטר אבל בלי קסקסים. שבוע טוב

Rembi

New member
לייזר - חניתן

לייזר, הדג היה חלק, עם כמעין "מקור" ארוך. (שתי לסתות מאורכות). למען האמת זו הפעם הראשונה שנתקלתי בצורה זו. לכן השתמשתי בכפפה לאחוז אותו (כלל ברזל אצלי, דג שאני לא מכיר אני משתמש בכפפה מיוחדת לתפוס אותו, כי אף פעם אתה לא יודע מאיפה הוא יוציא את הקוץ !) לגבי הנעליים... זו פשוט מחלה ישנה, משום מה אני אוהב להרגיש את החול ברגלים ואת המים... לפעמים זה קצת לא נוח שיש סלעים אבל...:) עוד מחלה ישנה אצלי זה להכנס לתוך המים עם החכה ולנסות להתקרב לריף כמה שיותר... דייג מוצלח ! רמבי נוריאל.

לייזר

New member
זה הדג ש....

הבנתי זה הדג שראיתי באילת חלק והם זורקים אותו חזרה . אני רק לא יודע אם ביגלל כשרות או שהוא לא טעים תודה על התשובה. לייזר

rondadon

New member
מתוך סקרנות...

מה תעשה עם יעלה לו אינטיאס של 10 קילו על הז´רז´רה? (ובעונה הנוכחית זה יכול לקרות...אם המים מספיק עמוקים באיזור...)

Rembi

New member
אנטיאס של 10 קילו...

רון, במקרה שכזה אני אחרוג מהרגיל... אני אתן לו יותר זמן לצלם אותו...
ואז בחזרה למים.. רמבי.

אוריא

New member
גם אני נותן לך שתי אפשרויות. ../images/Emo77.gif

ובכן, גם לי יש שתי אפשרויות לתת לך בפעם הבאה שאני ואתה נלך לדוג ביחד: 1. לטגן את הדגים עם קמח בשמן עמוק. 2. להכין רוטב ולבשל את הדגים בתוכו. האמת משתי אפשרויות נהייתי רעב.
עכשיו ברצינות, קצת נראה לי מוגזם ומתחסד. יש הבדל אם לוקחים דגים בוגרים או לא. יש שוני באם לוקחים את הדגים ולא אוכלים אותם (כי כמה כבר אפשר לאכול). אי אפשר לומר שזה אותו הדבר לדוג את הדגים בחכה או עם רשת כפולה. אני ואתה ראינו באותו יום שבת את הדייגים מנקים את הרשת. לצערי הרב את הדגים הקטנים שהם תפסו הם כבר לא החזירו למים, כי כבר לא היה בשביל מה. שלא יבינו אותי לא נכון - דגים קטנים מחזירים למים ! ועכשיו עם כל הכבוד לצעדות של אלף מילין - בואו נתחיל עם הדברים הפשוטים. בואו נדאג שאנחנו משאירים אחרינו מזח נקי בכל פעם שאנחנו הולכים לדוג. נאסוף את שאריות הפיתות הבצק קליפות הגמברי ושאר ירקות. בואו נחזיר את כל הדגים הקטנים למים שימשיכו לגדול. בואו נפסיק להשתמש בשיטה המשיכה במשולשות שפוגעות בדגים שליד. ועוד משהו, אני מרשה לעצמי לומר, בואו נהפוך את הדייג למאתגר יותר וניתן לדגים יותר סיכוי ולו רק ע"י שימוש בחוטים דקים יותר. שיהיה לכולם דייג טוב ומהנה. ובתיאבון.

למעלה