סיכום הסקר הקודם, והסקר החדש

סיכום הסקר הקודם, והסקר החדש

תוצאות הסקר הקודם 30 איש השתתפו בסקר, ששאל האם זה רעיון טוב שהפלויד יתאחדו. נראה, שמרביתכם חושבים שזה רעיון לא טוב: שמונה גולשים בדעה שזמנם של הפלויד עבר, וחבל שיביישו את עברם המפואר, גולש אחד בדעה שיקשה עליהם לחזור ולנגן ביחד אחרי כל כך הרבה שנים, ועשרה גולשים – המספר הגבוה ביותר – בדעה שאיכות המוסיקה תפגע בגלל שהם יתאחדו רק בשביל הכסף, בעוד אינם סובלים אחד את השני. לטעמי, דווקא טיעון אחרון זה הוא הפחות משכנע. אף אחד מחברי הפלויד אינו זקוק עוד לכסף – הם כולם מולטימליונרים – ולכן המוטיבציה היחידה שתהיה להם לנגן שוב ביחד, היא הכיף שבדבר. בלעדי מוטיבציה זו, להערכתי לא נראה אותם ביחד שוב, מלבד גילמור + רייט, שהם חברים, ואולי שיתוף פעולה של שניים אלו עם מייסון ב"הופעות" בלוויות וחתונות... אבל מי יודע מה ילד יום, והלוואי ואתבדה. שבעה גולשים היו יותר אופטימיים, ומוכנים לקבל כל הרכב של הפלויד, גם אם זה רק גילמור ורייט, כאמור, או גילמור, רייט ומייסון. ארבעה גולשים מוכנים לקבל איחוד, אך בתנאים: שלושה מעדיפים איחוד רק אם ווטרס יחזור, וגולשת אחת – ששמה שמור במערכת
– מעדיפה לראות את כל החמישה ביחד. ולאור התוצאות נשאלת השאלה: לו הייתם יכולים לייעץ לגילמור מה לעשות, מה הייתם בוחרים לייעץ לו - להמשיך במצב הנוכחי, בו הלהקה לא פעילה? להקליט עם רייט ומייסון? לנסות להחזיר את ווטרס? אבירי השולחן העגול הסקר החדש שהעליתי לפני כמה רגעים, שואל שאלה לא רצינית מדי...: עכשיו, לאחר שגילמור קיבל תואר כבוד מהמלכה, מי מהפלוידים יהיה הבא בתור להכנס למסדר אבירי השולחן העגול, איזה תואר יקבל, ובגין מה? נתתי מספר אפשרויות, כטוב על דמיוני הפרוע, אבל אני בטוחה שלכל אחד מכם רעיונות משלו או משלה, אז זה המקום והזמן להעלותם....

edlessme

New member
בדיוק שומע את דוגס...

אז ככה שאני חייב להגיד רייט (אם לא גילמור..)

לסיד הכי מגיע לדעתי.

באמת בלעדיו "זה לא היה קורה",ובלי השגעונות והסיפורים של הבחור הזה,כנראה שלווטרס לא היה על מה לכתוב. האמת גם הייתי שוקלת לתת לווטרס,רק שמי יודע מה הוא מסוגל לעשות למלכה... נשמע מוזר,ווטרס ותואר אצילי,אך אם נתנו לג'אג'ר (אף על פי שזה היה בפרוטקציות) - שזה אחד הדברים המגוחכים ששמעתי - אז מי יודע... "פינת הייעוץ לגילמור" : אני הייתי מייעצת לו לפרוש מהעסק,לסגור את בסטת הפינק פלויד,ופשוט לנוח. הוא עשה כבר את שלו ממזמן. תנוח,גילמור,ידידי.

trancelover

New member
מזה משנה מה תייעצי לו לעשות

גם ככה הוא לא שומע אותך.. בכל מקרה הדבר היחיד הנכון שנשאר לו או לכל אחד בעולם לעשות זה להחזיר את ווטרס

זה נקרא מצב היפותטי ,טראנס-בוי.

גילמור לא יבקש מווטרס לחזור,בצדק. ו-ווטרס בלאו הכי לא יחזור.

המממ

אני רואה שסיד בארט מוביל כרגע (חצות) ושלריק רייט יש מעריצים!! מעניין מאוד...
נראה לאן זה יילך...

אני לא חושב שלאף אחד מהם מגיע

בגלל העובדה הפשוטה שגם גילמור, לפי דבריו, לא קיבל את התואר הודות למוזיקה שיצר, אלא בזכות התרומות שלו. מה גם שאין פה למי לתת את התואר. עם כל הכבוד לסיד, ריק וניק, בראייה היסטורית של הביוגרפיה של הפלויד, גילמור ו-ווטרס תרמו הכי הרבה. ומאוד קשה לי לתאר את ווטרס עם תואר אצולה. באמת שכן.

הגיגים על תוארי כבוד

רק לשם הבהרה, כמה הערות: תוארי הכבוד (אצולה) באנגליה מוענקים כיום למעשה ע"י ממשלת בריטניה, בדומה לפרס ישראל בארץ. הם ניתנים לאנשים ממגוון תחומים - החל מאנשים הפועלים סתם למען הקהילה, מתוקף עבודתם, עובדי מדינה בכירים (לדוגמא, ראש הסקוטלנד יארד הוא תמיד "סר") אמנים (בעיקר בתחום התאטרון), ועד סלבריטאים שתרמו להעלאת קרנה של בריטניה בעולם, כגון מה שמו, הכדורגלן, בקהם. ע"מ להצדיק מתן התואר, שלא ייראה כאילו זו תחרות פופולריות, נדרשים כל המועמדים להראות תרומה לקהילה. דייויד גילמור קיבל את התואר שלו גם על המוסיקה, וגם על התרומות הנכבדות שנתן לצדקה, בשנים האחרונות. יש כאן גם לא מעט פרוטקציה - ראו מקרה מיק ג'אגר - ואני בטוחה שלגילמור יש קשרים, שהניבו לו את התואר הזה. אבל גילמור בהחלט קיבל את התואר בזכות היותו מוסיקאי ידוע. למעשה, הפלויד כבר זכו לתוארי כבוד עבור יצירתם, עם קבלתם ל-Rock'n'roll Hall of Fame האמריקאי. הפרוייקט הזה, שהחל בתחילת שנות התשעים (למיטב זכרוני) נועד, לפחות בתחילתו לחלוק כבוד לאמני רוק'נ'רול (במובן הרחב של המונח) אשר לא זכו להכרה ממסדית, מעצם הדברים. בשנותיו הראשונות, לפחות, הפרוייקט הזה אכן היה מכובד ונתן כבוד לאמנים רבים - חלקם מאבות הרוק'נ'רול - שנשכחו מלב. הפלויד התקבלו ל-Hall of Fame הזה בשנת 1996. כל חמשת הפלוידים "זכו בתואר" הזה - כולל סיד ורוג'ר. (רוג'ר, כזכור, לא בא בגלל "שפעת פתאומית" וסיד לא בא מסיבות מובנות). לכן אם מדובר בתרומה מוסיקלית, הרי שלדעתי מגיע לכל חמישתם לקבל כבוד על תרומתם, בין אם בארה"ב או באנגליה. זה בניתוח רציני של המצב - לעומת הסקר שהעליתי, שהוא הומוריסטי ולא רציני (ובלאו הכי, השאלה היא "מי הבא בתור" ולא "למי מגיע"...). וזה מביא אותי לחשוב על מה יקרה בעתיד, כאשר הלחץ ייגבר לתת לאמני רוק תארי כבוד, בממלכה המאוחדת. האם מגיע למיק ג'אגר התואר, אותו הוא מקבל בדיוק היום (מידי הנסיך צ'רלס)? האם ראוי לתת לו תואר, ולקית' ריצ'רדס לא? ואם לא להם, למי כן (שכן הם בין המוסיקאים הבריטיים החשובים ביותר)? וכן הלאה. (אגב, הספקולציות שאני קוראת באתרים בריטיים של יודעי דבר, הוא שאמנים - וגם אמנים גדולים - שהסתבכו בעבר עם החוק, ייצטרכו לחכות זמן רב עד שיקבלו תארים. אבל גם ג'אגר הסתבך עם החוק, כך שזה קצת מקלקל את התאוריה...). ההערכה שלי היא, שבסופו של דבר מרבית האמנים הבריטיים מהשורה הראשונה יקבלו תארים, אלא אם ישמיצו את משפחת המלוכה בפומבי או יושלכו בפועל לכלא בסמוך לטקס, פחות או יותר. גם התנגדותם-שלהם לתוארים מסוג זה תחלש עם הזמן, כי הגיל עושה את שלו, והם כבר לא "מורדים" - הם הממסד. בכ"א, אלו רק הגיגים שלי. מה דעתכם? האם הייתם נותנים בכלל לשאר הפלוידים תארים כגון ה-CBE שקיבל גילמור, על תרומתם למוסיקה? מה עם אמנים אחרים? מה צריכים להיות הקריטריונים למתן תוארים כאלו למוסיקאים?

למעלה