סיכום הסקר הקודם..

python 4

New member
סיכום הסקר הקודם..

טוב, היה לכם מספיק זמן להצביע, והתוצאות.. 25 אנשים הצביעו. הרוב (64%), כצפוי, לא יודעים ממש שבדית חוץ מאיזו sluta
פה ושם (אבל רוצים ללמוד יותר, לא?) 8% יודעים קצת שבדית. 4% (נו טוב, מישהי אחת) יודעת שוודית ממש טוב ויש לה מבטא שבדי סקסי מהמם שכזה, בעיקר כשהיא צועקת עלי sluta
! 8% - שני אנשים! - דוברים שבדית שוטפת, ואני מקנא! (מה גם שאתם גרים בשבדיה, רעים!
) ו- 16% - ארבע אנשים - מעדיפים ללמוד פינית! רק שתדעו לכם שפינית הרבה יותר קשה משבדית - שבדית היא שפה גרמאנית שעוד אפשר להבין בה מילה פה מילה שם רק על סמך ידיעת שפה זרה אחרת, אבל פינית היא שפה שלא קשורה לכלום. בכל מקרה, גם אני הייתי רוצה ללמוד פינית (זה סקסי במיוחד לדעת פינית, לא?
) אבל קודם גם אני רוצה לדבר שבדית עם מבטא! אז ל- 18 אנשים שרוצים ללמוד - איך אתם הולכים לעשות את זה?

liranlotker

New member
פינית דווקא קשורה מאוד להונגרית

שבעצמה קשורה לטורקית, שקשורה למונגולית. את ההקשר אני אתן לכם לנסות להבין לבד
(רמז - הפינים נראים מעט אסיאתיים).

p i n g o

New member
קשורה, אבל לא "מאוד"...

הונגרית ופינית נמצאות ב"ענפים" המרוחקים במשפחת השפות הפינו-אוגריות... למרות שאפשר לזהות דמיון במילים בסיסיות ואין ספק שלהונגרי יהיה הרבה יותר קל ללמוד פינית מאשר לישראלי או שוודי
. (למשל בהונגרית: kető ובפינית: kaksi - שתיים).

אני אגיד לך מה בקשר באמת בין פינ

לנד להונגריה. חוקר הונגרי נסע להלסינקי לפני מאות שנים ובביקור הזה הוא הבין מלא מילים שאנשים דיברו. לאחר שהוא חקר את הנושא, הוא הגיע למסקנה ששבט מונגולי שנדד לאירופה דרך אסיה, הגיע לאדמות של מה שנקרא הונגריה היום, השבט הזה התחלק לשניים כשהראשון התיישב בהונגריה והשני נדד צפונה למה שנקרא היום פינלנד. והא לכם למה הונגרית ופינית יש המון במשותף!

Image of me

New member
זה מעניין. בכל מקרה, יש הרבה

שפות שהן קרובות יותר לפינית ממה שהונגרית קרובה לפינית, כי הן שייכות לענף הפיני של המשפחה הפינו-אוגרית. רובן מדוברות בשטחה של רוסיה. ביניהן נמצאת השפה האסטונית.

p i n g o

New member
זה נשמע כאילו כתבת שאסטונית

מדוברת בשטחה של רוסיה...

p i n g o

New member
לפני מאות שנים?

אולי אז השפות באמת היו קצת יותר קרובות...
ואני חושב דרך אגב, שהפינים והאסטונים הגיעו לאירופה כמה מאות שנים לפני ההונגרים. ההונגרים הגיעו רק לפני כ-1100 שנה.

אייל136

New member
הנה אתר מצויין שעונה על כל מה שדנתם

בו, וגם מסביר קצת על סאמי (Sàmi Ædnen
), לדוגמא יש שפה שנקראת טַר סאמי- והיא מדוברת ע"י 6 אנשים במזרח רוסיה
אני, האמת היא, מאווווווווווווד אוהב פינית, אני מתעתד ללמוד אותה בעתיד ואני כבר יודע טיפה

p i n g o

New member
../images/Emo51.gif../images/Emo70.gif

ביקמרתי את הדף הזה, הוא מאוד מעניין...

Eldad S

New member
תודה רבה, אייל ../images/Emo45.gif

העליתי את האתר לקישורי פורום בלשנות (943)

Carcano

New member
זה מאוד מעניין

2 שפות מאותה משפחה שלא נראה שיש בינהם קשר חוץ מאותיות. לפחות אין קשר גאוגרפי

davgrun

New member
סיכום סקר הקודם

1.אני אחד מאלה שעניתי שאני יודע שוודית שוטפת ואני גר בישראל. 2. בנוסף ברצוני להודיע שאני מלמד שוודית למי שרוצה אבל בתשלום. מי שרוצה יכול להצקדר אלי ב- 054-4412310 או לכתוב: [email protected] אני מלמד בין היתר גם אחת הכותבת באתר זה. בהצלחה עם האתר דוד

mahaian

New member
Routsi-Russia

הרוסים החיים בצפון רוסיה באזורים של קרליה, סט פטרסבורג, (אינגריה)וארכנגלסק הם למעשה תערובת של פינים ושבדים והאלמנט הסלבי קטן באזורים אלו ביחס לאזורים אחרים של רוסיה . בשפה הפינית השם של שבדיה הוא Routsiכלומר הפינים קראו לשכניהם הוויקינגים ממזרח ''שבדים'' מכאן מ-Routsi השם התגלגל ל - Russia לרוסיה. אם כך רוסיה הינה שבדיה בשפת הפינים שהתגלגלה גם ליתר השפות... אגב יתקנו אותי הפינים אם לא איתתי נכון...

david80

Active member
../images/Emo4.gifאני לא יודע במה להצביע:

אני הרי דובר דנית שוטפת (שהיא דומה לשבדית בכ-50 אחוז מהמילים), אבל מכיוון שעליתי ארצה בגיל 4 (לפני כיתה א) אני לא יודע לקרוא דנית ושבדית באופן שוטף!

למעלה