סיכום השבוע- שגיב פרידמן - שוטרים.

עלמה 34

New member
סיכום השבוע- שגיב פרידמן - שוטרים.

אתמול בבוקר צפיתי בתכניתכם ובסיכום השבוע של שגיב פרידמן. שגיב ציין את העובדה כי שוטרים רבים מבקשים להתפטר בגלל העונש הכבד שקיבל השוטר שחר שירה בפורץ . שגיב ניסה להצחיק בבדיחה גרועה , יש לומר, והוסיף כי השוטרים המתפטרים מהמשטרה ממילא לא יתקבלו לשום מקום עבודה אחר . מנחי התכנית , שעד כה הרשימו אותי ברמתם האינטלקטואלית ,גיחכו ברקע. יש לי כמה דברים לומר לשגיב מעבר לכך שהוא מזלזל באינטלגנציה של קהל צופיו. אינני מבינה כיצד עורכי תוכנית דגל של קשת , תוכנית בוקר ביום שישי המגיעה כמעט לכל בית בישראל , מאפשרים לשגיב לומר אמירות שטחיות, רדודות , מנותקות בסיס ומציאות והכי חמור לא אחראיות. ציבור השוטרים מהווה כ 30000 אנשים לא כולל בני משפחותיהם ומכריהם ומעבר לכך שזו פגיעה ממשית ועלבון זו פשוט הפגנת בורות ונסיון שוב להפוך את ציבור השוטרים למושא לצחוק כפי שהשוטר הממוצע מוצג לרוב עי התקשורת . עיין ערך רב פקד מחוז חפצינו. אני מזמינה את שגיב לבסס מעט את התרשמותו על השוטרים להצמד ליום עבודה ולראות כיצד שוטר במשמרת אחת הוא גם עורך דין, גם משפטן, גם עובד סוציאלי, גם מורה, גם בורר, גם הורה , גם גננת ועוד אלף ואחד דברים שכן אם לא היה כזה לא יכול היה למלא את תפקידו בישראל 2010. השוטר גם עושה הרבה דברים מחוץ לעבודתו המוגדרת , שגיב, כמו למשל מעמיד בסכנה את חייו כדי לשמור על בטחונך האישי ויכולתך ,שגיב ,לבלות בסופי שבוע ובחגים עם חבריך בזמן שהוא או היא בעצמם עוזבים ילדים קטנים ואת בני משפחותיהם ועומדים בגשם ובקור כדי למלא את תפקידם.מיותר לציין שכל זאת במינימום תנאים , מינמום תמיכה ממשלתית ,מינימום תגמול והרבה כפיות טובה. כמובן שלא נדבר על כך שאתה חוזר מיום עבודה מול אוכלוסייה קשה ביותר כדי להגן על האנשים הישרים ואתה חוזר לרכבך ורואה שהוא ניזוק עי עבריינים. באופן כללי נראה לי שלו שגיב היה מצטרף יום אחד לשוטר מראשית הכנת תיק חקירה או ממש מזמן לכידת העבריינים או מנסה להחליפו בכל תחום שיטור שהוא נראה לי שכבר בעמידה הראשונה בבית משפט מול השופט ובנסיונות שלו להוכיח אשמתו של עבריין זה או אחר הוא היה מייד מחפש את תחפושת הכלב מהרצועה ובוחר להכנס אליה מהר מהר ולצחוק על תימנים או על הזמר שריף . זה נכון שלהומור דרושה אינטלגנציה אבל הלחץ הוא רייטינג לא חיי אדם. העומס הוא לא עומס נפשי מקסימום לא הצחקת .... אני עוקבת אחרי הקריירה שלך כסטנדפיסט, שחקן וכתסריטאי ואפילו שעשעת אותי לא מעט . אני סבורה שגם אתה לא התקבלת להרבה מקומות ואף זכורה לי תוכנית פריים טיים בה הגשת פינה שירדה מהר מאוד. אני יכולה לומר לך שלו אני הייתי עורכת התוכנית הייתי מצנזרת אמירה אווילית שכזו ובודקת היטב את החומר שאתה מוציא לאויר העולם. לעבודה אצלי , לא היית מתקבל. ולסיכום שגיב, נסה לדמיין יום ללא משטרה ותתפלל שאנו- אנו האנשים שבקלות היינו מוצאים עבודה בכל מקום אחר ולו רק בגלל שמעצם היותינו שוטרים הורגלנו למוסר עבודה בלתי אפשרי כמעט והכל נראה קל אחרי המשטרה , לא נעזוב אותה כי אנחנו נמצאים שם בגלל אידיולוגיה והדבר כן ראוי לכבוד והערכה ואם תחשוב על זה תראה שלא אתה ובכלל לא הרבה אנשים ירצו להחליף עימנו ויעוטו על התפקיד. ודרך אגב, לא כולם חושבים כמוך כשאני חיפשתי עבודה מחוץ למשטרה כי נאלצתי לעמוד 20 שעות על הרגליים בחום ולהגן על אזרחים, ברוב מקומות העבודה ראו את המשטרה כרזומה חיובי שמוכיח מוסר עבודה גבוה, יכולת עמידה בתנאי לחץ, יכולת התמודדות עם התנגדויות, אסרטיביות , שעות מאומצות וכו. על כישורים קוגנטיביים אני כבר לא מדברת . אתה יודע מה יהי דווקא מעניין לראות אותך עובד את כל שלבי הקבלה היום למשטרה מעבר להשכלה אקדמית בסיסית הנדרשת. ולעורכי התוכנית , אני מבקשת לחייב את שגיב להתנצל או לחילופין לערוך כתבה על פניה היפים של המשטרה והאנשים המהווים חלק ממנה .

למעלה