סיכום השבוע של פורום ביקורת מסעדות
סיכום השבוע של פורום ביקורת מסעדות. והפעם בסימן- הפורום מתחמם.
את החודש פתחה wan השגרירה שלנו בסינגפור במפח נפש עז על כך שישראלים רבים באים לבקר את סינגפור ומשום מה לא מתנסים במאכלים המיוחדים שהמקום מציע שהוא חלק חשוב ואינטגראלי מן התרבות המקומית. במקום להכיר ולחוות את השווקים ולהריח את הריחות המיוחדים והאקזוטיים, הם (מה שקוראים) "מסמנים V" על הארץ. אנשים, תפתחו! זאת היתה המסקנה של כל חברי הפורום.
ולנו יש פלאפל, פלאפל, פלאפל. קייס פתחה בסקר הפלאפל הגדול של פורום ביקורת מסעדות. אקדים ואומר שגם בקרב אניני הטעם הבולטים של הפורום (שאני ביניהם כמובן!) פלאפל מהווה את הנקודה המקשרת בין העממי לגורמה בהיותו מאכל מורכב ואצילי בעל גאווה ישראלית אמיתית המכניסה לו משמעות קולינארית מיוחדת. בין הפלאפלים שהומלצו: קייס: מחפוד מנג´וב בכפר יסיף- כדורים מפול ירוק בעלי ארומה מיוחדת וטחינה נדירה בטעמה. פלאפל תומא, כיכר מרכזית תרשיחא- בעל המקום מעריץ את הפועל ברשבע, לכן אם תצעק לו שהיא אלופה הוא יתן לך לטעום מהכדורים שלו העשויים על טהרת החומוס. אמא של פיונה (אש"פ של פורום ביקורת מסעדות): אין כמו תפארת הפלאפל בכפר-סבא. אם הם מחזיקים כל כך הרבה זמן, כנראה שיש דברים בפיתה. מאמי- מי מלך? מי מלך? מלכות הפלאפל משנקין ומהרצליה פיתוח (שאני באופן אישי לא הכי אוהב). אני וגוז- ג´ינה, אגדה של פלאפל ברחוב שוקן בת"א, פיתות באפייה במקום, פלאפל טרי וטעים. הר הבית של הפלאפלים. wan- בסינגפור אבל עדיין זוכרת את הפלאפל ברחוב הראשי של הוד השרון ליד תחנת הדלק, אלא היו ימים... ולפני שהיא תשכח, יש עוד אחד- דר´ סעדיה בקינג גו´רג´ בתל-אביב, לא רחוק מהסנטר שהחזיר אותה למוטב לאחר שלקתה בקלקול קיבה קטלני מאכילת פלאפל. וגם פלאפל ברחוב הראשי באחוזה שהיא לא זוכרת את שמו אבל מלא שם "כל השמן" (זמן)... טעות פרוידיאנית. ליטי- מלכת הפלאפל של פורום ב"מ: פלאפל נידאל מהכפר הדרוזי מסעדה (עשוי מפול). פעמונים בסוקולוב רמה"ש (חייב להסכים פלאפל מעולה, עברו שיפוץ לאחרונה), ואם לא בעלה, אז הפלאפל של אווזי יעשה לה את זה... גידי42- כשמדברים על פלאפל מייד מצלצלים כל הפעמונים- פלאפל פעמונים בגבעתיים- כי רק הסניטאריות קובעת. עוד הוזכרו- פלאפל אורדע ברמת-גן, תדמור בסלמה, פלאפל ארמון בחיפה ועוד.
כרמית חיפשה מקום לערוך בו אירוע יומולדת ל- 50 אנשים לארוחת בוקר, אבל ניסתה לחסוך כמה שיותר בכסף לכן כמעט כל ניסיון של חבר פורום לתת הצעה נתקל במחיר הגבוה. כתומתי המליצה על וילה פולק, שהם לוקחים 52 שקלים עבור ארוחה- יקר מדי. ליטי- כיופים, אבל זה לא טעים... ולבסוף ביאליקולית המליצה על נועה של ניק צור (סתאם...) ביאליקולית גם המליצה על מסעדת גיליס, כמו גן גידי42 שנהנו מהסטייקים וגם מהשירות שמתחיל להשתפר. כרגע על הלב שלי כמו סטייק פילה- לב שבור עד זוב דם.
Siren, המליץ על מסעדת סי-באס, שגם אני ביקרתי בה (ומאד נהנתי ד"א), בין היתר ציין שאכל עם בן זוגו- תשכחו מכל מה שידעתם על סלטים- בסי באס יש את הכי טובים, פילה סלומון ופלמידה ממולאים בפירות ים, שרימפס ברוטב שמנת טבסקו ודבש (נשמע מדהים גם בעיני). אדידושים מזהיר בכל לשון- אנא אנא שמרו נפשותיכם- אל תזמינו ג´מבו שרימפס, אנא. אדידושים אושפז במחלקה הפסיכיאטרית זה חמש שנים בגלל מנה זו, שהחזירה אותו לימי ילדותו של סבא שלו בטרזנשטט.
Amoureuse- אלת האהבה של הפורום, פותחת את היום וסוגרת אותו בשחיתות. את הבוקר פתחה במסעדת פארידה (המומלצת גם בעיני), היא הזמינה יוגורט וגרנולה שהיו קצת חסרים באחוזי שומן, וכל החלומות על יין התמוגגו להם. אבל היא נהנתה וכל שמונת המושחתים שהיו עמה הביעו שביעות רצון. בלילה הלכה לאחר מחכים לגודו, הצגה טובה מאד, למרמורק ונהנתה מהמקום, מהסלט הטרי עם הירקות הקלויים וכן גם מהעוף בצ´ילי שמנת של בעלה.
אני פתחתי דיון על אוכל- אומנות או אמנות (בקובוץ). לאחר דיון מעמיק, הגענו למסקנות מעורבות, אבל אני חושב שכולנו נטינו לחשוב שאוכל הוא לא אמנות של ממש, אלא תחום הדורש הרבה יצירתיות וכישרון.
קרן בכותרות- קרן האגדית נסגרת.
מי שלא הספיק להזמין מקום, פספס את ההזדמנות האחרונה לעשות כן. למזלי ולמזלם של גידי ומרב נזכה, ובמקרה של מרב (שזכתה) ליהנות ממטעמיו של חיים כהן. wan, אכולת קנאה וביקשה, עד שתחזור ארצה, להפציר בחיים כהן שישקול שוב את החלטתו לסגור את המסעדה. מרב חלקה איתנו בחוויות שלה על המסעדה ומסתבר, עפ"י ניתוח מעמיק של SigurRos, שכבד אווז בלגינה קיש קיש קריה, וקרן היא מסעדה טובה אבל לא "מדהימה". ליטי, מלכת הפלאפל מלמעלה, סיפרה לנו שקבוצת אנשי גסטרונומיה צרפתיים עומדת לפנות לאפיפיור בבקשה להסיר את האיסור על גרגרנות. סיגור-רוס גרס כי על הגרגרנות להישאר חטא, כי אם בגרגרנות יקלו מה יקרה הלאה? האם נדרדר במדרון שאולה... ולדיון החם ביותר השבוע- מה אוכלים אחרי סקס? אותו פתחה כתומתי כתומת החזה. תלתלית- פיצה עם פפרוני ואננס. גידי42- מעדיף אותן בסיבוב נוסף לכן כדי לשמור על הכל פתוח הוא מעדיף לקחת טייק אוויי ולא להשתמש בצלחת... אש"פ- חייבת גלידה אחרי, כי כואב בשפתיים... ביאליקולית- פיצה והגאן-דאז... קצת מיושן ביאליקולית... גידי42 פתח בדיון על יין, ואמר שהוא אוהב יין לבן, בגלל זה אני ברוגז ולא רוצה לדבר על זה וגם נגמר לי הכוח מהסיכום.
סיכום השבוע של פורום ביקורת מסעדות. והפעם בסימן- הפורום מתחמם.