[סיכום השנה] חמשת הגדולים :]

desire33

New member
[סיכום השנה] חמשת הגדולים :]

שבוע טוב לכולם.
הרבה זמן לא הייתי כאן, מסיבות כאלה ואחרות, אני אכנס בכל פעם שאוכל למצוא את הזמן המתאים.
מכיוון שכל האתרים בחו"ל התחילו לסכם את השנה שלהם בעולם הדרמות האסייאתיות, אני אסכם את שלי, עם חמשת הגדולים.
כמובן, ורצוי שכל אחד/אחת תסכם את השנה שלה, עם הדרמות שלה, עם הסברים קלילים, למה, וכמה, כך נוכל להשכיל, ואולי גם להסכים.
כן אני אוסיף את השחקן הטוב ביותר לדעתי השנה, ואת השחקנית הטובה ביותר לדעתי לשנה זאת.

סיכום:
אני חייבת לומר שמבחינתי הייתה לי שנה מאוד מורכבת מבחינת הדרמות, בעיקר הקוראיניות כמובן. כן, וזאת בוודאות אני אומרת שנת 2014, פחות
טובה משנת 2013 באיכות הדרמות שיצאו. מבחינת רייטינג ממש רואים את זה, מבחינת עלילה, וכל דבר שקשור להפקת הדרמות.
מה שכן, וזה נאמר לזכות שנת 2014, שחקנים חזרו לככב, ועל זה אני ממש שמחה.
רשת השידור tvN ממשיכה לככב, ולספק דרמות איכותיות ברמה הגבוהה ביותר שיכולים לתת. הם השקיעו הרבה הן מבחינת עלילה, הן מבחינת איכות
דרמה, ושחקנים. אז רשת הכבלים המוצלחת ממשיכה לככב לחלוטין. SBS מבחינת הימים של רביעי-חמישי, ממשיכה לככב, כרשת השידור הטובה ביותר
בימים אלה, עם דרמות ממש טובות ואיכותיות. ובימי שני-שלישי זה KBS המדהימה. כמובן שמבחינת דרמות משפחתיות, KBS לוקחת ובגדול, למי שלא מכיר,
אין לה ממש מתחרו תבז'אנר הזה, הם גם מפיקים הכי הרבה רייטינג. כן יש לי אכזבה עמוקה מJTBC, רשת הכבלים שממש כיכבה בשנה שעברה, פשוט נעלמה
לה לחלוטין בשנה הזאת, והאמת אין לי ממש מושג למה... חבל... טוב לאחר החפירה הקלילה, אני אתחיל עם הבחירות שלי.
בחירת הדרמות, לפי הסדר, מהטובה ביותר והלאה.
1. Misaeng - הדרמה הטובה ביותר לשנת 2014 לפי דעתי. שנה שעברה, כמעט בחרתי בJTBC שהפיקה את HEARTLESS CITY המדהימה, אבל לבסוף מאסטר
סאן של ג'י סו סאב נלקחה. אבל לשנת 2014, אין חוכמות, Misaeng פשוט עשתה לי את זה מכל בחינה.
שנבין, כל פרק מעל שעה, לפחות שעה ו10 דקות, ואף שעה ו20 דקות. הזמן עובר לי כמו מים, אני פשוט בוהה באחת העלילות היותר מציאותיות שהפיקו מדרמה מזה
שנים רבות. בכלליות, העלילה מספרת על עובד חדש שמתקבל באמצעות קשרים, ללא תעודת בגרות או מכללה אלא רק סיים 12 שנות לימוד והתקבל לאחת מהחברות
הטובות ביותר שיש בקוריאה בכל הקשור למכירה. מראים לנו את הצד האפל, העמוק והקשה כאשר אתה מתקבל לעבודה חדשה ומורכבת, ואת כל השינויים שלא רק
עוברים עלייך אלא גם על האנשים שמסביבך. זאת פשוט דרמת עילוי שנלקחה ממנגה קוראינית מוצלחת(או יותר נכון מנוואה למדייקים חח). קאסט פשוט נהדר, שעושה
את העבודה מדהים! הפסקול מרתק למסך! העלילה תשבור אותכם לחתיכות, ולפי דעתי Misaeng פשוט ברמה אחת ואפילו שניים מעל כל שאר הדרמות של השנה.
אני נהנית לשבת, ולצפות בה. אני בוכה איתם, מתרגשת איתם, כל האמוציות שהשחקנים מרגישים, מועברים אלינו כפי שהם חווים, וזהו, פשוט המלצה גדולה :]
2.You Who Came From the Stars - כמובן, שאם MIsaeng לא הייתה קיימת, הדרמה של קים סו היון וג'ון גי היון הייתה לוקחת ובגדול. אין מה לעשות, מי שלא
ראה, שירוץ לראות. דרמה גדולה. ראשית, עלילה מקורית וחוויתית בכל המובנים. הומור גדול של אחת השחקניות היותר טובות בקוריאה, צמד פשוט יפה על המסך
שלא רק נראה טוב ביחד אלא גם שיחק ממש טוב ביחד. הם ריגשו, הם הצחיקו, היה את Shin Sung Rok שהיה בתור 'נבל', פשוט נהדר. הוא שיחק ממש טוב.
רוב הקאסט שיחק לידיים שלנו והעביר את "הסחורה", כל הפסקול היה מעולה, ובכלל כל האווירה סביב הדרמה הייתה לא רק באז גדול, כי פשוט הגיע להם.
3. What Happens to My Family? - הדרמה המשפחתית בין הטובות בשנים האחרונות. הדרמה עדיין לא הסתיימה, ועדיין ממשיכה, אבל פשוט קרדיט ענק
ליוצרים של הדרמה, פשוט גדרמה גדולה. איך הם שילבו בין הומור, עלילה מקורית, שחקנים אדירים, ופסקול קורע, פשוט להיט גדול. זאת הדרמה המדוברת
ביותר כרגע מלבד MISAENG שעושה המון רעש, וכלם מעריכים את העבודה הגדולה של השחקנים, וההפקה שלא מאכזבים משבוע לשבוע. בכל פעם, יש טוייסט
חמוד בעלילה, בכל פעם ההומור משתלב באופן קורע מצחוק, האמוציות והרגשות שמועברים, פשוט נפלאים. באמת המלצה לדרמה משפחתית מעולה. (רק שתבינו,
הם כבר עם 37% ברייטינג, וזה רק יעלה משבוע לשבוע).
4. Fated to Love You - רימייק ענקקק של הקוריאנים לדרמה טיוואנית נהדרת. אני פשוט התאהבתי בדרמה הזאת מן ההתחלה ועד הסוף. ג'אנג היוק(אחד
השחקנים היותר טובים ואהובים עלי), נתן תצודה עילאית לצד ג'אנג נה רה המתוקה ששיחקה נהדר. הם פשוט קרעו אותי לגזרים מרוב בכיף במיוחד ג'אנג נה
רה בפרקים 8-10, ונהנתי מכל רגע ורגע מהם, זה היה חוויה עוצמתית. הדרמה הייתה גם מאוד מצחיקה וזורמת, והחברה בקוריאה לאחר המון זמן, אפשר לומר
עשו רימייק די מושלם ואף הייתי אומרת עלו על היוצרים של המקור, פשוט כיף גדול.
5. Pinocchio - הפתעתי אותכם אה? חח. האמת הלתבטתי המון בין פינוקיו לבין Gunman in Joseon של לי ג'ונקי, שהייתה דרמה מאוד מאוד מיוחדת בעיניי ולא
רק בגלל שהוא השחקן שהכי נערץ עלי, פשוט הייתה דרמה תקופתית מדהימה. מה שכן, למה דווקא פינוקיו? בעיקר, בגלל שהופתעתי מהעוצמה שמקרינים כאן.
אני חייבת לומר, שלא ציפיתי לדרמה הזאת שתהיה ברמה כזאת גבוהה. ראשית, לי ג'ונג סוק השתפר במשחק שלו ברמות... שלא נדבר על פארק שין הי, שלפי דעתי
זאת הדרמה הטובה ביותר שלה מבחינת משחק. הם ממש ממש מתאימים אחד לשני, הם משחקים מעולה ביחד, יש כימיה נהדרת, ובעיקר? בעיקר זה העלילה.
אני ממש אהבתי את הקונספט שלקחו על כך שהתקשורת יכולה להרוס משפחות שלמות, וכאן זאת דוגמה קלאסית ונהדרת של SBS שמראה לנו כמה החיים יכולים
להיות קשים באמצעות כמה מילים ולווא דווקא אלימות. יש כאן הרבה מוסר השכל, הרבה חומר "אפל", הרבה עומק מתחת לפני השטח, וגם רומנטיקה מעולה.
ויודעים מה? הם בפרק 10, והאקשן מתחיל עכשיו.. וזה לא רק שזה נהיה מעניין ומסקרן, גם לא ממש ידוע לי לאיזה כיוון זה הולך, אז מאוד מומלץ.

אלה היו הבחירות שלי, אני מניחה שהפתעתי קצת חח.. מה שכן, אני רוצה לציין שModern Farmer שמשודרת בימי שבת, פשוט הדרמה הכי מצחיקה של השנה, אתם
לא מבינים כמה מצחיקה היא, ואני ממש נהנית ממנה. אם אתם מחפשים קלילות, וצחוק, פשוט לכו על זה, ענק.
כן אני ימשיך ויאמר שtvN זאת הרשת השידור הטובה ביותר של השנה, לא יאומן כמה סדרות גדולות הם הפיקו השנה, שימו לב לזה: A Witch's Love, I Need Romance 3,
My Secret Hotel, Gap Dong, Marriage, Not Dating, Plus Nine Boys, The Three Musketeers, Liar Game, וכמובן MISAENG. פשוט ערוץ מדהיםםם!!!.

שחקן השנה - ואו כמה לבטים היום.. זאת בחירה ממש קשה לעומת השחקניות שהייתה לי מישהי מההתחלה ועד הסוף. פשוט ג'אנג היוק בfated to love you היה ענק.
אריק שחזר מהסרטים פשוט שבר את כולם, ודי עשה את רוב הדרמה לבדו, הוא פשוט שיחק ענק בFinding True Love, יש את לי דונג ווק שהיה מדהים בiron man,
פשוט שיחק את אחד המשחקים היותר טובים שלו בדרמות ואני לא צוחקת. Shin Sung Rok היה עילאי בתור 'נבל' ב2 הדרמות שלו, שזה בכלל בונוס גדול, אז באמת
שהיה קשה. אבל, החלטה זאת החלטה, והחלטתי לתת את הפרס מבחינתי לIm Si Wan. כן, השחקן הראשי מMisaeng, הוא פשוט שבר אותי לרסיסים.
כן, הוא לא הכי טוב מביניהם, ידוע לי. כן הוא לוקה בחסר כשחקן. אבל לפעמים, מה שיותר מוציא ממך כאדם שצופה מהצד, זה מי הכי הרבה השפיע עלייך במהלך הדרמה,
ומי הוציא ממך הכי הרבה דמעות ורגשות. וIm Si Wan עשה לי את זה מכל הבחינות, כל פרק פשוט נותן מעצמו 110%, ואני איתו בכל דבר אין לי מה לומר חח.

שחקנית השנה - טוב כאן, אין חוכמות, Jun Ji Hyun, אין מה לעשות השחקנית הוותיקה והמדהימה מהסרט האגדי My Sassy Girl, שברה אותי לחלוטין הן מצחוק
והן מבחינת רגש ואמוציות בYou Who Came From the Stars, ופשוט ניצחה את כל השחקניות בהליכה. דווקא כאן פחות התלבטתי.

זהו, חפרתי, מקווה שגם אתם תחפרו, שיהיה שבוע טוב וחג שמח לכולם :]

aya19560

New member
DESIRE33 אני חייבת לציין שאני מסכימה איתך בכל מילה לגבי

הבחירה שלך בדרמות הקוריאניות ..אני חושבת שאנחנו בין ביחידות שמתלהבות כל כך מ MISAENG ןמהדרמה מה קורה למשפחה שלי..השחקנים מעולים.. הכימיה בינהם נהדרת והם מצליחם להעביר את הרגשות שלהם ולעורר בי הרגשה של כנות אמיתית והזדהות עם הגמויות שהם מציגים.. העלילות מדהימות מסקרנות מעניינות ומרתקות ...בקושי מצליחה לחכות לפרקים החדשים כל שבוע..ופס הקול מדהים..בקיצור די הצליח להם בחלק מהערוצים..

minseokah

New member
רשימה נהדרת

מסכימה עם הרבה מהבחירות שלך. דרמת השנה בשבילי היא Secret Love Affair, ובגלל זה אני חושבת ש-jtbc כן הצליחו השנה. יש להם דרמות פחות מוצלחות, אבל בסה"כ אני מאוד מרוצה מהדרמות האיכותיות שלהם. גם לtvN יש את העניין שהם מצליחים עם הדרמות האקספרימנטליות והרבה פחות עם המיינסטרימיות.

שנת 2013 הייתה מצוינת בדרמות יפניות, אבל לצערי לא ממש יצא לי לראות הרבה jdramas חדשות השנה :/ אלו שאני הכי זוכרת לטובה הן Boku no ita Jikan ו-Hirugao. הרבה אנשים אומרים ש-N no Tame ni ו-Ashita, Mama ga Inai היו מהטובות השנה, אז אני מקווה שיצא לי זמן מתישהו לראות

ובדרמות תאילנדיות יש שיפור משמעותי imo, הג'אנר נוער מאוד פופולרי ויש לו סוג הומור ואפיון דמויות שלא רואים בדרמות קוריאניות/יפניות, אז זה נחמד. אני מקווה שב-2015 תהיה מספיק הצלחה גלובלית חוץ מסין כדי שהקהל יגדל (ויהיה יותר ביקוש לתרגום שכרגע חסר
)

nuly123

New member
יש לי רגשות מעורבים לגבי Secret Love Affair

היא העיקה עליי חלק מהזמן, וכמעט פרשתי ממנה כמה פעמים, אבל בסופו של דבר סיימתי אותה בהערכה גדולה.

לגבי הרייטינג וההצלחה של הסדרות בערוצי הכבלים - בדרמבינס כתבו שאלמלא ההצלחה המרשימה של Misaeng (ובמידה מסוימת גם Liar Game), ישיבות סוף השנה של המנהלים הבכירים בערוץ tvn היו נראות אחרת (מן הסתם הרבה יותר קודרות...). היו לערוץ לא מעט סדרות שדשדשו ברייטינג או לא עמדו בציפיות (כמו My Secret Hotel), וגם סדרה שקוצצה וירדה מהמסך בטרם עת (Surplus Princess שאני דווקא חיבבתי מאוד).

לפי הסקירה הזו, שנכתבה באוקטובר השנה, דווקא ל-jTBC הייתה שנה לא רעה עם הצלחות כמו Yoo Na's Street ו-Secret Love Affair.

http://mydramalist.com/article/2014/10/12/ratings-war-old-tricks-always-win

cheburasha

New member
עשית לי חשק לעשות סיכום של הסרטים

מה שאכתוב כאן יהיה פחות מפורט ובטח שלא אובייקטיבי וגם הסקירה לא תהיה מלאה בכלל כי ראיתי בערך חצי מהסרטים שתכננתי לראות אבל בכל זאת, למה לא לדבר על זה

&nbsp
The Huntresses & The Pirates - שני הסרטים האלה מבחינתי היו ברמה דיי שווה. שתי קומדיות אקשן תקופתיות שהיה נחמד לראות
&nbsp
Tabloid Truth - זה סרט מתח מכובד שלא ידעתי מה לצפות ממנו חוץ מזה שכל כך הרבה שחקנים טובים - משהו צריך לצאת מזה.
&nbsp
The Fatal Encounter - סרט תקופתי עם היון בין בתפקיד של המלך המפורסם ביותר בהסטוריה של קוריאה. הסרט היה ממש מצויין. גם העלילה היה מעניין, גם הדמויות מעניינות וגם התקופה עליה הסרט נעשה היא מרתקת ואת זה הסרט הצליח להעביר. מאוד פעיל, מאוד פסיכולוגי והצילומים טובים.
&nbsp
Murderer - זהו סרט שנתתי לו ציון הכי גבוה השנה. בלי להמציא דברים מטורפים עם עלילה פשוטה למדיי לכאורה הסרט הזה היה מעניין ביותר השנה בשבילי. למרות שהרייטינג הכללי שלו לא גבוה.
&nbsp
זהו. אין לי עוד סרט להוסיף בלי שאוכל לומר עליו ביקורת שלילית. היו כמה שממש איכזבו. מקווה שאלה שלא הספקתי לראות עדיין יפתיעו לטובה. ודברים טובים תביא לנו השנה החדשה
&nbsp

nuly123

New member
זו שוב העונה הזו בשנה?

כמו שכותבים גם בדרמבינס - הגיעה עונת סיכומי השנה וטקסי הפרסים

הנה הבחירות שלי - שמבוססות בעיקר על מידת ההנאה שלי מהסדרות והציפייה לפרק הבא
כמו גם על מידת החיבור הרגשי שלי לדמויות ולסיפור (גם את הדירוגים שלי במיי דרמה ליסט למשל, אני מבססת בעיקר על הקריטריונים הסובייקטיביים האלה. בד"כ אני פחות מתייחסת למרכיבים כמו באזז ורייטינג - הם יכולים לגרום לי להתעניין בסדרה, אבל לא לאהוב/להתמכר...). אין לי כ"כ השראה לחפירות כרגע, אז זה יהיה קצר (כנראה
).

סדרת השנה שלי – The Three Musketeers
הסדרה שהכי חיכיתי לה משבוע לשבוע. עלילה מרתקת ויצירתית ששואבת את המיטב מהסיפור המקורי, ומעבירה אותו בצורה משכנעת לתקופת ג'וסון. קאסט מצוין ובמיוחד לי ג'ין ווק
חבל שהעונות הבאות עדיין בספק.

עוד בחמישייה הראשונה שלי:
Let's Eat
It's Okay, That's Love
Witch's Romance
You Who Came from the Stars

שחקנית השנה: ג'ון ג'י-היון (You Who Came from the Stars) הוורסטילית והמדהימה.
ציון לשבח:
גונג היו-ג'ין (It's Okay, That's Love)
אום ג'ונג-האווה (Witch's Romance)

שחקן השנה: ג'ו אין-סונג שהיה מעולה עם תפקיד חזק ומרגש ב- It's Okay, That's Love
ציון לשבח:
לי ג'ין ווק (The Three Musketeers)
שין סונג רוק (You Who Came from the Stars, Liar Game,Trot Lovers)

אנסמבל/קאסט השנה:
The Three Musketeers – איזה צוות שחקנים נהדר!

זוג השנה:
אום ג'ונג-האווה ופארק סו-ג'ון (Witch's Romance) – כימיה לוהטת ששדרגה קומדיה רומנטית די סטנדרטית...
ציון לשבח:
ג'ו אין-סונג וגונג היו-ג'ין (It's Okay, That's Love)
סויונג וקאם וו-סונג (My Spring Days)

הפתעת השנה:
Surplus Princess – לא ציפיתי ליהנות כ"כ מסדרה שנראתה כ"כ מטופשת על הנייר, אבל הייתה יצירתית ומקורית. חבל שהקיצוץ בפרקים (עקב הרייטינג הנמוך) השאיר תחושה של פוטנציאל לא ממומש.

פריצת השנה:
פארק סו-ג'ון (Witch's Romance).
נונה קילר!

פסקול השנה:
It's Okay, That's Love
– פסקול מגוון וכייפי, שלא נשמע כמו שכפול של אלף פסקולים שכבר שמענו.

אכזבת השנה:
Fated to Love You. כ"כ נהניתי מהפרקים הראשונים, וכ"כ הכרחתי את עצמי לצפות באחרונים (למרות הראשיים המעולים, ומכאן האכזבה).

הדרמה הגרועה של השנה:
Night Watchman's Journal. אני חושבת שהתיאור הכי מדויק למה שאני חושבת על הסדרה הוא "פחחחח...."

הסדרה שעוד לא התחלתי והיא הבאה בתור: Misaeng (לפעמים הבאזז, הרייטינג והביקורות עושים את שלהם...
).

maayanro123

New member
רגע, לא נהנית מסאדאם ומהדרקון ומהסלט שהלך שם?

איזו נפילה של סידרה

מה שבטוח - אני מתרחקת מסדרות היסטוריות אלא אם כן יש שם מישהו שאני ממש אוהבת (וב"שומרי הלילה" זה לא היה).
אגב, אני עוד לא בטוחה שהיא הסדרה הכי גרועה שלי השנה, אני שוקלת לתת את התואר ל The Liar Game שמתגלה כמתחרה ראויה

מה קרה עם שלושת המוסקטרים? חשבתי שהלך להם די טוב עם הרייטינג והכל ושהם כבר היו סגורים על העונה הבאה לפחות

אל תהרגו אותי, אבל אני באמת חושבת ש You Who Came From The Starsממש over-rated והיא הסידרה שעשו עליה הכי הרבה רעש השנה על כלום.

nuly123

New member
טוב, האמת שהתבלבלתי

Night Watchman's Journal הייתה אמורה להיות סדרת השנה שלי
אני לא מבינה איך יכולתי לטעות ככה

סאדאם דווקא היה נקודת האור הכמעט יחידה מבחינתי - הוא כ"כ הצחיק אותי
ויש לו את אחת הפריזורות המשובחות השנה

Liar Game הייתה די בינונית לטעמי, ומדורגת אצלי במקום טוב באמצע

לגבי "שלושת המוקסטרים" יש כל מיני דיווחים סותרים... הרייטינג היה סביר לערוץ כבלים (סביב 1%), אבל השקיעו בה המון כסף וכנראה ציפו ליותר, לפי הסקירה בדרמבינס:
http://www.dramabeans.com/2014/12/three-musketeers-nixing-follow-up-seasons/

לגבי You Who Came From The Stars - מסכימה שהיה סביבה הייפ מוגזם, ואין ספק שמבחינת עלילה נטו יש טובות ממנה. ויחד עם זאת - אני ממש נהניתי ממנה, ובשבילי זה היה ממתק צבעוני ומלא קסם
עם משחק מעולה של הראשית, שהפכה לאחת השחקניות האהובות עליי (צפיתי בה בשני סרטים, והיא פשוט נפלאה בעיניי).
אני זוכרת שהתחלתי לצפות בסדרה כשבערך חצי מהפרקים שודרו בקוריאה. לא ממש התלהבתי מהפרק הראשון, אבל ככל שהסדרה התקדמה - התמכרתי, נהניתי והייתי במתח לקראת הפרקים הבאים :) אחרי כל החודשים האלה, אני לא זוכרת את העלילה לפרטי פרטים, אבל אני כן זוכרת את התחושה הכייפית שגורמת לי לחייך גם עכשיו

maayanro123

New member
חחח בסומפי צחקו עליו שהשיער שלו נראה כמו פרסומת לשמפו..
וזה הספיק כדי שיהיה לו מקום של כבוד בספיישל תסרוקות גרועות שלהם שהיה לא מזמן

אני עוד לא סיימתי את Liar Game, נשברתי באמצע ואין לי כוח להמשיך, נראה לי שזה אומר משהו.. (וכן, אני ידועת שפיספסתי את הקטעים הטובים של אדון רוק, אולי מתישהו יהיה לי חשק להשלים את זה..)

האמת היא שגם את You Who Came From The Stars לא שרדתי עד הסוף, בעיקר משעמום וחוסר עניין וזה לא הרגיש שזה מתקדם לאנשהו

אין לי שום דבר נגד הקאסט, הבעיה שלי היא עם העלילה ועם זה שעשו מהסדרה הזאת יותר ממה שהיא. יכול להיות שזה גם בגלל שציפיתי ממנה להרבה אחרי כל הביקורות הטובות ששמעתי, וזה פשוט לא עמד בציפיות מבחינתי.
וטוב, על טעם ועל ריח

nuly123

New member
אני חולקת על סומפי בסוגיה הזו

וחושבת שמעצב השיער עשה עבודה נהדרת בסדרה הזו

אחרי שסוף סוף למדתי לשחרר ולפרוש מסדרות שלא עושות לי את זה, אני מדגישה שוב את המובן מאליו - יש כ"כ הרבה סדרות וכ"כ מעט זמן (וגם מספיק דברים אחרים לעשות בו), כך שבאמת אין טעם להתעקש על משהו שלא נהנים ממנו.
לא סתם אומרים "כגודל הציפיות - גודל האכזבה", אם כי תמיד יש מקום להפתעות לטובה או לרעה

maayanro123

New member
חחח אני אהבתי רק את השיער הבלונדיני שלו (עם השמפו)

האמת היא שגם לי לקח הרבה זמן ללמוד לשחרר מסדרות, אבל מאז שהתחלתי לעשות את זה זה חסך לי הרבה זמן יקר ותסכול

nuly123

New member
השיער שלו היה הדבר שהכי התפתח בסדרה

ולגבי הללמוד לשחרר - מוטב מאוחר מאשר לעולם לא, כפי שאומר המשפט הידוע...

למעלה