סיכום ועדת חינוך הודעה לעיתונות.

ronen1981

New member
סיכום ועדת חינוך הודעה לעיתונות.

בעיקבות אי הבנה מצידי קיבלתי מענה שנראה לי שיש לו רלונטיות לפה. אי ההבנה נבעה מכותרת מטעה בעיתון שגרמה לי לחשוב שיו"ר ועדת החינוך (ששיך לרשימה שהצבעתי לה לכנסת) מחזיק בעמדה שאני מתנגד לה (היה נדמה לי בטעות שהוא מתנגד להכרה בתנאים מיוחדים לבעלי לקות למידה וכתבתי לו מכתב שיבהיר לי אם אכן כך הדבר,לשמחתי לא כך ולא הבנתי נכון.) מכל מקרה אני מצרף את זה לפה כי יש לזה רלונטיות.

ronen1981

New member
הקובץ

הודעה לעיתונות ועדת החינוך והתרבות. יו"ר הועדה ח"כ אילן שלגי: חבל שפעולת המשרד בנושא סינון מוגדר של זכאות להתאמות והקלות בבחינות הבגרות, החלה מאוחר מידי ולא לוותה בהסברה מתאימה" ח"כ גבריאלי: "העדר מדיניות מסודרת בנושא לקויות הלמידה מנציחה באופן ברור את הפערים בחינוך ומגלגלת את האחריות לחינוך ילדינו לידי ההורים." ביוזמת ח"כ ענבל גבריאלי קיימה היום ועדת החינוך והתרבות דיון בנושא: "ביטול התאמות משרד החינוך בבחינות הבגרות לתלמידים בעלי לקויות למידה". ח"כ אילן שלגי, יו"ר הוועדה (שינוי): משרד החינוך מודע לצורך של תלמידים לקויי למידה בהתאמות בבחינות ובמיוחד בבחינות הבגרות ועל כך הוא ראוי לברכה. לאחרונה, יש ידיעות לפיהן משרד החינוך הפסיק מתן ההתאמות בבחינות הבגרות לתלמידים לקויי הלמידה. אני מקווה שמדובר באי הבנה בלבד. ח"כ ענבל גבריאלי (ליכוד): בשנים האחרונות חלה עלייה גדולה במספר התלמידים לקויי הלמידה במערכת החינוך ובמספר מבקשי ומקבלי התאמות בבחינות בכלל ובבחינות הבגרות בפרט. ואולם השנה חל שינוי ביחס משרד החינוך ועל תלמידים לעבור ועדת אבחון אזורית על מנת לקבל ההתאמות המשמעותיות ביותר. יש כאן מצב מובהק של אפליה על רקע כלכלי כי האבחון שהוא תנאי לקבלת ההתאמות עולה כסף – 3000-1200 ₪. איני מתנגדת לצעדי הסינון שעושה משרד החינוך, אולם המסננת בעלת חורים גדולים מידי כך שתלמידים שאכן זכאים להתאמות ולהקלות בבחינות הם הנפגעים. יש להקים מנגנון פרופסיונאלי שיהיה ממונה על ביצוע האבחונים ובמקביל לקדם חקיקה שתפתור את בעיית האפליה. ד"ר יהודית אלדור, מנהלת היחידה לליקוי למידה, משרד החינוך: מתוך 12 התאמות לבחינות בגרות הקיימות, רק 3 מהן הפוגעות בתוקף הבחינה, נבדקו בוועדות ההתאמה. הסמכות לאישור 9 ההתאמות האחרות נשארו בידי הצוות החינוכי. השנה הוחלו נוהלי מעבר ותהליך אישור הזכאות הוחל אך ורק עבור תלמידים שזו להם ההבחנה הראשונה בבחינות הבגרות. תלמידי כתות י"א י"ב שקיבלו בעבר התאמות – התאמות אלו נשארו בתוקף. גב' אהובה אלה, אם לילדה לקוית למידה: יש לי בת היום בכיתה י', שכבר בכיתה ב' מתוך מודעות שלי, אובחנה כלקוית למידה. במשך כל השנים לקחתי אותה למורים פרטיים ואכן יש לה ציונים טובים. איני רוצה לדבר על הכסף הרב שאני כהורה, השקעתי ועל המאמץ וההשקעה של בתי בלימודים ואולם, משהגיעה לכיתה י', תחילת בחינות הבגרות, ועדת ההתאמות המחוזית לא אישרה לבתי קבלת ההתאמות בנימוק שיש לה ציונים טובים, וכמו בתי יש עוד רבים. האם זה צודק?! החלטות הועדה מעבר לדף... החלטות הוועדה 1. ועדת החינוך והתרבות נדרשה לנושא ביטולי התאמות בבחינות הבגרות, מתוך חשש כי נפגעו זכויותיהם של תלמידים באופן שרירותי. 2. הוועדה למדה כי משרד החינוך, התרבות והספורט הגביר את תהליך הפיקוח על אישורי ההתאמה ואת הסינון של האישורים, וכי לכל מי שנשללה זכותו גם ניתנה זכות ערעור. 3. הוועדה מודעת לצורך במיון זהיר וקפדני כדי למנוע ממי שאינם זכאים לכך להנות מהתאמות ובכך לפגוע באלה שאמנם זכאים להן. 4. הוועדה מבקשת מהמשרד לפעול להתייעלות התהליך ולנקוט בפעולת ההסברה המתאימות באופן שאישורי או ביטולי התאמות יינתנו זמן רב לפני בחינות הבגרות. 5. הוועדה משוכנעת כי יש לקדם את חקיקת חוק זכויות תלמידים עם לקויות למידה בחינוך הרגיל. הוועדה כבר קיבלה בעניין זה החלטה להחלת דין רציפות על החקיקה מהכנסת ה-15, אולם הממשלה טרם הסכימה לאשרה. הוועדה קוראת לממשלת ישראל לשנות עמדתה בעניין זה ובהקדם.

למעלה