סיכום חודש אוקטובר 2014

סיכום חודש אוקטובר 2014

413 הודעות, 28 משתתפים.
אני לא מרוצה מספיק. אולי אני אקשור פה את האנשים שלא משתתפים, אמסמר קרני צבי לראשם, ואשגר אותם לסטאניס בבליסטראות.
על כל פנים, שתי הודעות מערכתיות, או יותר מדוייק הודעה ושאלון:

הראשונה:
בהתאם להכרזה מהחודש הקודם, אני מכריז בזאת על פרסום נוסחה חדשה להאדמת גולשים: זאת בהתבסס על שתי תצפיות: הראשונה היא שהאדומים נוטים להשתמר. אותם שני אדומים היו לאורך כל המשמרת של מק, ללא שינוי מחודש לחודש. השניה היא העובדה שעצם זה שמישהו אדום גורמת לו לכתוב יותר מאשר לו הוא היה שחור. אי לכך, אני אתחיל למדוד מעתה לא רק את עצם ההשתתפות, אלא גם את מידת השיפור בהשתתפות ביחס לחודשים הקודמים. הנוסחה החדשה היא:
מדד רהלו"ר (רישום השתתפות לחודש ומדידת רצינות) = |מס' ההודעות שהגולש כתב החודש| חלקי ( |מס' ההודעות שהגולש כתב בחודש שעבר| + |ממוצע ההודעות לגולש בפורום החודש| )
או, אם תרצו:
R=C/(P+A)
לא הרבה יותר מסובך מ R+L=J, אז אני סומך עליכם שתבינו. בגדול ככל שתשתתפו יותר, תבטיחו את מקומכם, ככל שתשתפרו יותר, יש יותר סיכוי שתואדמו גם אם לא הגעתם למספר ההודעות של האדומים הנוכחיים, וככל שההשתתפות הכללית בפורום תהיה ערה יותר, הממלכה תהיה יותר יציבה וכס הברזל יחליף ידיים פחות. ועדיין יש לכל אחד סיכוי גדול יותר מבעבר לקבל את הגלימה האדומה.
בגדול, אביר הקרנפים (38) ואשת הדורני (37) נשארים אדומים, בשל מספר ההודעות הגבוה ביותר. מירטל נקודה (33) מאבדת את תואר מלכת האהבה והיופי. הכל לפי החוקים הישנים. לו הנוסחה החדשה הייתה תקפה, האדומים החדשים היו אשת הדורני ו-Blackshift, עם מדדי רהלור של 0.69 ו-0.62 בהתאמה. אני לא מחיל את החוקים החדשים כי אנשים צריכים לדעת מה החוקים לפיהם הם עשויים לנצח או לאבד את ראשם. ככה זה במשחקי הכס.

השניה:
בעקבות יציאת "העולם של אש ושל קרח", יש מי שטענו שפרסום קטעים מתוכו או מסקנות ממה שנכתב בו מהווה ספוילר, ומחייב סימון מתאים. אני אישית נוטה לומר שבספר לא עלילתי לא ייתכן ספוילר. אבל אני בהחלט מוכן לשמוע את דעתכם ואת נימוקיכם. האם להחיל חובת סימון ספוילר (עד כדי מחיקה של מה שמכיל ספוילר ולא סומן) על "העולם של אש ושל קרח"? דבריכם בהחלט יילקחו בחשבון, אז תכתבו אותם (מה גם שכל הודעה שלכם תקרב אתכם לזכיה בגלימה האדומה או לשימור שלה). התייחסו בבקשה גם לשאלה עד מתי לדעתכם צריכה לחול חובת סימון הספוילר, אם חלה כזו.

ללמוד את החוקים זה לסטארקים!

מה פיתום ליצור חוקים אחידים למשחקי הכס שכולם צריכים לעמוד בהם? זה לא סיוואס או משהו?

ספויילר - לדעתי חוקי הספויילרים הם שס]ויילר חזק ( סטייל - ג'ון לא מת, לא יודעת את זה אבל זה ספויילר) יוזהר בכותרת כספוילר, ספויילר חלש (ספר לא עלילתי) ירשם שורה לפני הספויילר ש""עלול להיות ספויילר".

לא רוצה להגרר למצב של משחק הרעב ( שבו סומן ספויילר על הספר לפני שהסרט יצא).

Blackshift

New member
בבקשה לא :p

אני לא מרגיש בקיא מספיק בשביל שההודעות שלי ייחשבו למשהו :p (אחרי הכל אני קורא את הספרים בקצב צב אז אני עכשיו מתחיל את השלישי)
ואני גם לא רוצה להרגיש מחוייב מדי כי אמנם באוקטובר השתתפתי אבל לפני שבוע התחלתי ללמוד אז אני מציץ בפורום מדי פעם אבל בכל זאת חסר זמן לחלוטין

hagashaga

New member
הסבר

אפשר הסבר על מה זה התחרות הזאת איך זה עובד מה זה אומר להיות אדום? או קישור להודעה שבה התחילו את זה (לפני שהצטרפתי)? אין לי מושג על מה מדובר פה

גולשים אדומים

הם גולשים שמנהל הפורום חושב שכדאי לשים לב אליהם. מק, למשל, אדומה באופן בלתי תלוי כי היא הייתה המנהלת הקודמת של הפורום, ואני עושה לה כבוד לתקופה מסויימת של פוסט דימוס. סטראהד אדום באופן קבוע כי הוא המתרגם של הסדרה המתורגמת ובהחלט שווה לשים לב למה שהוא אומר (בפרט מאחר שהוא לא אומר כאן הרבה. הוא אדם עסוק). כשגולש צבוע בצבע אדום, שמים לב יותר לדבריו מעצם השינוי בתצוגה, ממש כמו שמנהל פורום בולט בצבע השונה שלו.

מעבר לשני הנ"ל (שהם החלטה שלי), מק הנהיגה תחרות בה מי שכותב הכי הרבה הודעות בחודש הופך לאדום. אני ממשיך בתחרות, עם טוויסט, כדי שיהיה יותר שינוי בצמרת, כאמור. אני בכל זאת אחיל את הטוויסט רק לאחר ההודעה, כלומר מהחודש הבא. כי חוק הוא חוק ולא חומר בידיו של הדיקטטור.

הסיבה למעין תחרות הזו היא הרצון לעודד כתיבה כאן. זה לא סוד שתפוז סוגרים פורומים שלא פעילים מספיק לדעתם, ולמעשה הפורום הזה נסגר בעבר למשך תקופה. אבל מעבר לזה, זה די נחמד לנצח ושכולם ייראו אותך אדום, לא? בפורום הזה, הכהנים האדומים מורשים להקריב לר'הלור קרבנות אדם, אז בכלל זה בונוס שווה.

גם לדעתי אין צורך בסימן הספויילר כשזה נוגע ל"עולם של..."

מדובר בידע מרחיב ואופציונלי בלבד לספרים/סדרה, ככה שאין פה ספויילרים כלפי הספרים/הסדרה עצמם.
&nbsp
היה אפשר לחשוב שכדאי להזהיר מספויילרים לספר עצמו, כפי שכדאי להזהיר כשכותבים על עלילות דאנק אג אך כפי שכתבת, בספר שאין בו עלילה, לא ייתכנו ספויילרים.

Macphista

New member
יש פה נוסחאות?

וואי, אצלי זה היה בעיקר מי שכותב הרבה/מי שבא לי.
הראש שלי נפוח משהו כדי להבין את הנוסחא החדשה...

הסיבה שאני בקושי כאן היא כי התחלתי עבודה חדשה ומדליקה שגוזלת הרבה מזמני.

והייתי בחופשה שבוע בנגב. התכוונתי לקחת איתי את הפופ פיגרס של ג'ון סנואו וקאל דרוגו כדי לעשות צילומים של summer is coming ו- winter is coming במקומות שונים אבל התיק שלי כבר היה כבד ופחדתי שהם יהרסו/יאבדו....

סיכום הסיכום:

אני מבקש מכל מי שמפרסם הודעות המכילות גילוי פרטים המופיעים ב"עולם של אש וקרח" לסמן גילוי נאות.

עם זאת, אני לא אמחק הודעות שלא מסומנות. על ספויילר חלש אני לא אפעיל סנקציה חריפה. צריכה להיות מידתיות בחיים. אני מאמין שמי שקורא קטע מ"עולם של אש וקרח" כאן לפני שהוא קרא זאת בספר, ייפגע, אך ייפגע הרבה פחות ממי שנמחקת לו הודעה שהוא השקיע בה.

כמובן שמי שלא סימן גילוי נאות, יכול ויכולים אחרים להתריע אחר כך שמעליהם יש פרטים מתוך עשאו"ק.

המדיניות הזו תהיה תקפה עד לתאריך יציאת עונה 5 לאוויר. אז יגיע הזמן להתנשא על הלא טמאים אפילו שגם אנחנו כבר לא בדיוק יודעים מה ייקרה

למעלה