סיכום חודש ינואר 2020 ע"פ רהאנליזות MERRA

avi k 2

Active member

סיכום חודש ינואר 2020 ע"פ רהאנליזות MERRA קווי אורך ורוחב – 35.625 – 33

חודש ינואר ביחס ל 40 השנים האחרונות הסתיים כ - קר מהרגיל, ב – 0.29 מ"צ מתחת לממוצע.

חודש ינואר ביחס ל 30 השנים האחרונות הסתיים כ- קר מהרגיל, ב – 0.43 מ"צ מתחת לממוצע.

חודש ינואר ביחס ל 20 השנים האחרונות הסתיים כ- קר מהרגיל, ב - 0.53 מ"צ מתחת לממוצע.

חודש ינואר ביחס ל 10 השנים האחרונות הסתיים כ- קר מהרגיל, ב - 0.92 מ"צ מתחת לממוצע.

avi k 2

Active member

סיכום חודש ינואר 2020 ע"פ רהאנליזות MERRA- קווי אורך ורוחב – 35 – 32

חודש ינואר ביחס ל 40 השנים האחרונות הסתיים כ - קר מהרגיל, ב – 0.71 מ"צ מתחת לממוצע.

חודש ינואר ביחס ל 30 השנים האחרונות הסתיים כ- קר מהרגיל, ב – 0.83 מ"צ מתחת לממוצע.

חודש ינואר ביחס ל 20 השנים האחרונות הסתיים כ- קר מהרגיל , ב - 0.92 מ"צ מתחת לממוצע.

חודש ינואר ביחס ל 10 השנים האחרונות הסתיים כ- קר מהרגיל, ב - 0.11 מ"צ מתחת לממוצע.

avi k 2

Active member

סיכום חודש ינואר 2020 ע"פ רהאנליזות MERRA- קווי אורך ורוחב – 35 – 31.5

חודש ינואר ביחס ל 40 השנים האחרונות הסתיים כ - קר מהרגיל במידה ניכרת, ב – 1.60 מ"צ מתחת לממוצע.

חודש ינואר ביחס ל 30 השנים האחרונות הסתיים כ- קר מהרגיל במידה ניכרת, ב – 1.76 מ"צ מתחת לממוצע.

חודש ינואר ביחס ל 20 השנים האחרונות הסתיים כ- קר מהרגיל במידה ניכרת, ב - 1.86 מ"צ מתחת לממוצע.

חודש ינואר ביחס ל 10 השנים האחרונות הסתיים כ- קר מהרגיל במידה ניכרת, ב - 2.08 מ"צ מתחת לממוצע.

avi k 2

Active member
סיכום חודש ינואר 2020 ע"פ רהאנליזות NCEP

סיכום חודש ינואר 2020 ע"פ רהאנליזות NCEP קווי אורך ורוחב – 35 – 32.5

חודש ינואר ביחס ל 72 השנים האחרונות הסתיים כ – ממוצע מינוס, ב – 0.03 מ"צ מתחת לממוצע.

חודש ינואר ביחס ל 40 השנים האחרונות הסתיים כ- ממוצע מינוס, ב – 0.09 מ"צ מתחת לממוצע.

חודש ינואר ביחס ל 20 השנים האחרונות הסתיים כ- קר מהרגיל, ב - 0.35 מ"צ מתחת לממוצע.

חודש ינואר ביחס ל 10 השנים האחרונות הסתיים כ- קר מהרגיל, ב - 0.62 מ"צ מתחת לממוצע.

avi k 2

Active member
סיכום חודש ינואר 2020 ע"פ רהאנליזות NCEP

סיכום חודש ינואר 2020 ע"פ רהאנליזות NCEP קווי אורך ורוחב – 35 – 30

חודש ינואר ביחס ל 72 השנים האחרונות הסתיים כ - חם מהרגיל, ב – 0.44 מ"צ מעל הממוצע.

חודש ינואר ביחס ל 40 השנים האחרונות הסתיים כ- חם מהרגיל, ב – 0.38 מ"צ מעל הממוצע.

חודש ינואר ביחס ל 20 השנים האחרונות הסתיים כ- חם מהרגיל במעט, ב - 0.12 מ"צ מעל לממוצע.

חודש ינואר ביחס ל 10 השנים האחרונות הסתיים כ- קר מהרגיל במעט, ב - 0.12 מ"צ מתחת לממוצע.

quant1

New member
חודש הראשון העונה קר מהרגיל. לחץ גבוה במע' אירופה וקר בישראל

quant1

New member
סיכום ביניים של החורף - מפת משקעים וטמפ' בישראל ובאירופה

guprnds

Active member
מעניין להשוות את המפה הזו ל'תחזיות' העונתיות באוקטובר

guprnds

Active member
בראיה מרחבית, אני לא רואה הרבה דמיון בין ה'חזוי' למצוי

quant1

New member
מרכזי החיזוי לא חזו יובש במרכז ומז אירופה - זה פספוס גדול

הייתי שמח לראות גם את התחזית שהייתה באותו זמן לטמפ' ב 850מב ולחץ ב 500מב כדי להבין יותר איזה תהליכים מרכזי החיזוי חזו מראש ואיזה לא.

לנו קל להסתכל על נקודת המבט הצרה של ישראל - אצלנו ירד הרבה גשם עד כמה שאני מבין כתוצאה משילוב בין קור שגלש אלנו מצפון מזרח (סיביר,אורל, הקווקז), וורטקס חזק ו NAO ו AO חיוביים חזקים במחצית השניה של דצמבר ובינואר וטמפ' גבוהה של הים התיכון. אני לא יודע כמה מהנ"ל נחזו מראש ומתי ע"י מרכזי החיזוי האירופאיים.

אבל לפספס את היובש במרכז ובמזרח אירופה זה פספוס גדול.
מפת התחזית מאוגוסט לא מראה יובש לא במזרח אירופה ולא בבלקן, ולכן ספק אם הם חזו את החסימה בסתיו שנבעה משילוב של קצב הצטברות שלג גבוה בסיביר ולחץ גבוה בסיביר ובקווקז בסתיו, צפון אוקינוסים חמים ולחץ נמוך מעליהם ולכן גם לחץ גבוה מעל סקנדינביה וצפון מזרח אירופה.
והפספוס של היובש במערב גרמניה והולנד מרמזת שלא בטוח שהם חזו שיהיה וורטקס כל כך חזק עם NAO ו AO חיוביים כל כך בהמשך.

guprnds

Active member
תקן אותי אם אני טועה

ל'תחזית' הזו יצאו בהמשך תיקונים רבים שנראים לגמרי אחרת... לא כך?

יובל 42

New member
אתה טועה

את הצפי הזה שהוא צפי משולב של כל המודלים סודרי הביא רק פעמיים.
פעם באוגוסט (שהבאתי) ופעם בנובמבר (שהביאו מתחתי) ובשתי הפעמים הצפי לאזורנו היה זהה פחות או יותר ומפליא בדיוקו.

אתה כנראה מתכוון לצפי של מודלים ספציפיים (אי.סי. CFS וכד') שאכן הרבו לזגזג ולהחליף גרסאות.

עם זאת, מסכים עם QUANT שבראיה מרחבית של אירופה כולה התוצאות הרבה פחות מרשימות ולמעשה די כשלוניות.

בכל מקרה לאזורנו, דיוק מדהים. אפילו הצורה של האזור הגשום זהה כמעט לחלוטין למה שצפו המפות.

guprnds

Active member
אוקיי...

מקריות מעניינת בפינה הנידחת שלנו ;)

למעלה