סיכום חודש ספטמבר 2017 ע"פ רהאנליזות NCEP-

avi k 2

Active member

חודש ספטמבר ביחס ל 68 השנים האחרונות היה חם מהרגיל , ב – 0.66 מ"צ מעל הממוצע.
חודש ספטמבר ביחס ל 30 השנים האחרונות היה חם מהרגיל, ב – 0.26 מ"צ מעל הממוצע.
חודש ספטמבר ביחס ל 10 השנים האחרונות היה ממוצע, ב – 0.01 מ"צ מעל לממוצע.
נתוני שיא לחודש ספטמבר 2017 : והיו כאלה............
הטמפ' במפלס 700 מ"ב היתה הטמפ' הגבוהה ביותר מתחילת המדידות בשנת 1948.
הטמפ' במפלס 850 מ"ב היתה הטמפ' ה - 3 הגבוהה ביותר מתחילת המדידות בשנת 1948.
גובה מפלס 500 מ"ב היה הגובה הגבוה ביותר מתחילת המדידות בשנת 1948.
גובה מפלס 700 מ"ב היה הגובה ה - 2 הגבוה ביותר מתחילת המדידות בשנת 1948.
גובה מפלס 850 מ"ב היה הגובה ה – 6 הגבוה ביותר מתחילת המדידות בשנת 1948.
עובי השכבה בין 1000-500 היה הגובה ה - 3 הגבוה ביותר מתחילת המדידות בשנת 1948.

guprnds

Active member
תזכיר הסטורי

• הריאנליזה של NCEP מלפני חודש: חודש אוגוסט ביחס ל 30 השנים האחרונות היה ממוצע מינוס, ב – 0.1 מ"צ מתחת לממוצע.
  • הריאנליזה של NCEP מחודש זה: חודש ספטמבר ביחס ל 30 השנים האחרונות היה חם מהרגיל, ב – 0.26 מ"צ מעל הממוצע.
  • הניחוש של בועז לגבי אוגוסט מה- 31/7: הצפי באוגוסט הוא לטמפרטורות גבוהות מהרגיל ב- 1.5-2.5 מעלות ביחס לממוצע 1981-2000.
  • הניחוש של בועז ב-5/9: ספטמבר צפוי להיות חם מהרגיל במידה ניכרת.
  • הטיעון של "מלך השלג" באותו יום: קיבלנו 5 ימים ברצף משמעותית מעל הממוצע ( 2-3 מע ברוב התחנות). אפשר לומר כמעט בבטחון ש5 הימים הקרובים, למעט אולי מחר, מעל הממוצע חלקם משמעותית. וזה עוד תוך התעלמות מהתחזית של פרסוף לוהט לפרצוף בשבוע הבא. כדי לאזן את זה, תצטרך לפחות 10 ימים בהמשך החודש עם 2-3 מעלות מתחת לממוצע. תזכיר לי מתי זה קרה לאחרונה?
  • התשובה של בועז למחרת: לא יקרה...להערכתי חודש ספטמבר יסתיים חם מאוד מהממוצע.
  • "ספקנות זה בריא" מזכיר על כשלון הניחוש לגבי אוגוסט: למיטב זכרוני דובר על אוגוסט חם בכדי 2.5 מעלות מעל הממוצע. השמ"ט מדבר על סדר גודל של עד כמעלה.
  • בועז בתשובה: לא ניתן לדייק ב-100%, הצפי הוא בדיוק מקסימלי אפשרי ( לא היה קיץ קריר או ממוצע).
נו?... האם לא הגיע הזמן לסיים עם "הסטטיסטיקות הסודיות למיניהן" שאולי יש להן מראית עין של משהו מבוסס, אבל בבסיסן אין הן שונות משרטוט מפות אסטרולוגיות?

termometer

New member
לא יעזור לך.

בועז,לפני שהוא חזאי הוא קודם כל איש עסקים המשווק את האתר שלו.
בתחום הזה הוא עושה זאת מצויין.הוא מקדם את האתר שלו קידום אורגני ואני מאמין שגם קידום ממומן.
הוא יודע מה מעניין את האוכלוסייה של האנשים הפשוטים,שזה למשל "תחזיות" לטווח ארוך.

כל כלה תחפש בגוגל "תחזית לחודש קדימה" ע"מ לראות אם היא תוכל לקיים את החופה שלה תחת כיפת השמיים. האתר של בועז נראה טוב ומקיף הרבה תחומים,משדר אמינות, וכך, את אותה כלה וחתן הוא הרוויח לחודש הקרוב.
מן הסתם ש-50% סיכוי שהוא יטעה ב"תחזית"...אז מה? מאז נכנסו עוד 1000 כלות שחיפשו בדיוק את אותו ביטוי חזק בגוגל ועוד 2000 זוגות שסגרו צימר לסופ"ש עוד חודש וממש רוצים לנצל את הבריכה וחוזר חלילה.פראיירים לא מתים.
אז מה אם אין דבר כזה תחזית לחודש ימים? אז 100-200 איש שמבינים עניין מעמידים אותו במקום מדיי חודש. so what? אפילו לא מכה בכנף.
לאדם הפשוט אין מושג שאין תחזית אמינה מעל 5 ימים קדימה.את בועז זה לא מעניין.
גם ההודעה שאני כותב עכשיו וזאת שאתה כתבת לפני לא מזיזות לו. אפילו לא אלפית האחוז מהאוכלוסיה קוראת את זה.

לא יעזור לכם כלום.הוא עושה את זה 20 שנה וימשיך לעשות את זה כל עוד הוא יכול.והוא יכול. לעולם לא יקרה מצב שהאדם הפשוט יבין במזג האוויר ברמה שהוא יוכל להסתכל על תחזית,הזויה ככל שתהיה, ולפסוק אם היא אמינה או לא.

במשך 15 שנה שאני מתעסק בתחום כבר יצא לי להיתקל באנשים פשוטים שהתווכחו איתי ש"ראו תחזית לשלג בעוד שבוע בירושלים אצל בועז", אחרי שאמרתי להם שיש עוד המון זמן עד שיהיה ניתן לדבר על כך שתהיה מערכת בכלל.. לך תסביר להם מה זה תחזית לשלג...

בשורה התחתונה,עדיף לא להשקיע בזה זמן. מעבר ללהזהיר את האנשים הקרובים אליכם, שבוודאי גם ככה שואלים אותכם(קוראי הפורום) בעצמכם על מזג האוויר אם הם צריכים, עדיף פשוט להתעלם...
חג שמח

למעלה