סיכום חופשנת בחוף אמלפי- סורנטו

חיפאית88

New member
סיכום חופשנת בחוף אמלפי- סורנטו

היינו בחופשה באזור חוף אמלפי עוד לפני פסח אבל עכשיו מגיעה לדווח כאן. כמובן לפני הנסיעה עשיתי חיפוש במנוע של הפורום ולא מצאתי הרבה המלצות, ומה שכן רובן היו על מסעדות שהן יותר פיין דיינינג שלא תמיד מתאים לנו.

אז חוזרת לדווח כן ואשמח אם יתווסף למנוע החיפוש למען הבאים אחרי.

אתחיל מסורנטו שהייתה נקודת המוצא שלנו לשלושת ימי הטיול.
סימנתי לי מראש כמה מסעדות מומלצות לסורנטו, היות ושם השתכנו, אך הגענו ביום ראשון בצהריים, היה גשום וקר והיינו רעבים ושני המקומות המומלצים שהיו קרובים אלינו נפתחים רק בערב כנראה אז הוחלט להיכנס למה שיש קרוב אלינו.

Ristorante Zi’Ntonio- הייתה ממש מולנו, ולמרות שבכניסה היה תלוי תפריט עם תמונות (שלא היו נראות משהו), הבעל לחץ ונכנסנו. בתוכו הייתה אווירה חמימה ונעימה והושבנו מיד בקומה השניה. מלצרים מעונבים הגישו לנו תפריט ומיד מגיע לשולחן גם לחם עם שמ"ז ובלסמי (בבקבוק ספריי, רעיון נחמד!).
חלקנו לראשונה מנה של "chees and ham", צמת מוצרלה ועליה פרשוטו דקיק, היה מושלם. פשוט ומעולה.
לעיקריות אמנם לקחנו מנות שהן לא בדיוק מקומיות (למרות התכנון הראשוני), אבל זה מה שהתחשק לנו.
אני לקחי ספגטי קרבונרה, קצת יותר מידי אגוז מוסקט לטעמי אבל חוץ מזה טעים מאוד, הפסטה עצמה כמובן מצויינת. הבעל לקח ריזוטו פטריות ונהנה מאוד, לטעמי היה קצת טפל.
השירות במסעדה היה מעולה ומקצועי מאוד, עד כדי כך שלאחר זמן לא קצר שלא פינו לנו את הראשונות ולא הבנו למה, הסתכלנו קצת מסביב וראינו שאנחנו צריכים לסדר את הסכום בצורה של "סיימנו". הצחיק אותנו.

גלידריה- Gelateria Primavera
יש המון גלידריות במדרחוב של סורנטו, אנחנו נכנסנו לזו, בעיקר כי היה בה מקום לשבת (כבר אמרתי מזג אוויר מבאס?) אבל לא התאכזבנו. המון טעמים אופייניים לאיזור ורואים שעשויה במקום. במשך היומיים נטעמו שם פיסטוק- מעולה! סורבה לימון- מעולה! קרוקנט אמרנה (שברי שקדים מסוכרים, חתיכות שוקולד מריר ודובדבני אמרנה)- ואוו, שלמות! וניל עם קרם לימון ומרנג לימון- לא מספיק חמוץ לטעמי ווניל עם קרם שוקולד- טעים כמו שנשמע.
בהחלט מומלץ.

Da fillip
הלכנו למסעדה אחרי כמה המלצות שראיתי בלמטייל וגם בטריפ אדווייזר המקום היה נראה טוב. לנו יותר מהכל המקום נראה כמו סוג של מסעדה מזרחית- רק איטלקית, כולל האקווריומים וטלוויזיה פועלת עם ווליום.
לקחנו אנטיפסטי שהיה נחמד, חוץ מהבטטה שממש לא הייתה עשויה. אחרי זה סטייק פילה ברוטב בלסמי שהיה בהחלט טוב ועשוי מדיום כמו שביקשנו. הזמנו גם פיצה אבל זו הייתה נפילה, אחת הפיצות הגרועות שאכלנו.
לקינוח לקחנו טרמיסו, היה טעים כי אנחנו חובבי מתוק אבל לא מקומי אמיתי.
במסעדה מאוד גדולה, עם חצר משחקים וגינה יפה, חניון נח ככה שאולי עם ילדים זו אפשרות נחמדה אבל אני לא הייתי חוזרת.











 

חיפאית88

New member
פוזיטנו- La Tagliata

את המקום הזה סימנתי מראש בטריפאדווייזר והייתי חייבת להגיע לשם- וממש לא התאכזבנו.

הדרך למסעדה שממוקמת מעל פוזיטנו, צרה, מפותלת ומפחידה עוד יותר מהכביש הרגיל באזור, הגשם והערפל שהיו בזמן הנסיעה ממש לא עזרו. כשהגענו למסעדה הבעלים קיבל אותנו ואמרתי שהייתה דרך קשה ומפחידה, ענה לנו שעכשיו אפשר לשבת ולהירגע, שני בקבוקי יין והכל יסתדר.

מדובר במסעדה ששיכת למשפחה, האמא מבשלת במטבח, האבא מטפל בחווה והבנים מארחים. אין תפריט- מגיעים ואוכלים מה שמיגישם לך. מבחר מנות אנטיפסטי, 4 סוגי פסטה, הכל טרי ובעבודת יד כמובן, קינוחים, יין, שתיה קלה, לימונצ'לו וקפה- הכל כלול.

מתחת למסעדה יש חוות עם חיות וגידולים של המקום שאפשר לסייר בה.
באנטיפסטי היו המון דברים וכבר לא ממש זוכרת, היו גבינות ונקניקים שמכינים שם, סלטים, פול, מאפה תרד וגבינות, ברוקולי בגבינה, כדור בשר ברוטב עגבניות ועוד ועוד. לצערי דווקא הלחם היה קנוי ולא עשוי במקום לדעתי.

בצלחת הפסטות היו רביולים גדולים במילוי ריקוטה, קנלוני במילוי מוצרלה, סוג פסטה שאני לא זוכרת את שמו אבל במרקם מצויין, קצר ושטוח בתרד, ברוקולי וגרגירי חומוס, וגולת הכותרת מבחינתי, ניוקי במילוי מוצרלה. הניוקי היו פשוט מושלמים, אווריריים ונעימים, לא כבדים ולא דבקים. הטובים ביותר שאכלתי.
גם הקינוחים היו טובים, בעיקר עוגה מקומית עם מילוי בארומה של קליפת תפוז ויסמין, לא סגורה ממש מה היה בה.
אם אתם באזור- מסעדה שלגמרי שווה את הסטיה מהדרך הראשית, לא לוותר!







 

חיפאית88

New member
ועוד שניים בקטנה- אמאלפי ומינורי

גם באמאלפי היו לי מסעדות מסומנות אבל שוב הגשם השטוף והקור גרמו לנו להיכנס למסעדה רנדומלית. התיישבנו ב‪Locanda del Marinaio, המסעדה קצת יותר מודרנית ופחות מסורתית. לא זוכרת את הכל אבל אני לקחתי לעיקרית פסטה מסולסלת מוקפצת עם ירקות ותבלינים, נשמע סופר פשוט אבל היא הייתה כל כך מדויקת שזו אחת המנות הזכורות לי ביותר. השאר היה פחות מוצלח עד כמה שזכור לי.
לאחר מכן המשכנו לקינוח בקונדיטוריה מפורסמת המינורי Pasticceria Sal De Riso השייכת מסתבר לקונדיטור מפורסם באיטליה.
המקום מקסים עם ויטרינות מלאות בעוגות, מקרונים, גלידות, קינוחי כוסות, עוגיות ועוד. היה קשה לבחור, הלכנו על עוגת 5 שוקולדים שהייתה טעימה אבל קצת יותר מידי ג'לטינית ועוגת לימון אופיינית לאזור שהייתה טעימה מאוד. אם אתם באזור בהחלט שווה עצירה.







 
כמה תמונות נוף

האזור מדהים
מאתגר לנהיגה כדאי לשכור רכב קטן
אוכל משובח(יש כמה מסעדות מכוכבות) ולימונצ'לו





 
למעלה