סיכום חלקי של הערב בקלובו.

מיכי 10

Member
סיכום חלקי של הערב בקלובו.

חלקי - כי נאלצתי להגיע היום באוטובוס. חיכיתי לו המון, והוא נסע המון זמן, אז אחרתי הרבה.
היינו חמישה-עשר. ג'אן פיירו חילק עלון קטנטון שהוא הכין עבור יריד הספרים, על אספרנטו "היהלום שבכתר" של השפות. הוא הכין גם חומר לימודי נסיוני עבור היריד, אשר מכיל המון חומר באספרנטו + תרגילי לימוד, אותם יהיה מוכן לבדוק בעצמו עבור אנשים שישלו אותם פתורים!
הוא לימד איך לקלוט ולהביא אספרנטיסטים פוטנציאליים אל הדוכן של אספרנטו.
כשהגעתי, הוא ביקש לעשות משחק תפקידים. יהודית היתה תורנית בדוכן א-ו, ואני שיחקתי בצחוק מבקרת, ששואלת המון שאלות על השפה, ובכלל לא מבינה בשביל מה צריך ללמוד אותה. אחר כך הסבירו ג'אן פיירו, יהושע וגבי מה כן או לא כדאי לומר בתורנויות שלנו בדוכן. היה בהחלט מעניין!

מיכי 10

Member
(לא הספקתי לערוך).
ט"ו בשבט שמח

לפני שג'אן פיירו החליף אותי הערב (לקראת יריד הספרים), התכוונתי להנחות ערב בנושא ט"ו בשבט. {זה יידחה אולי לשנה הבאה}.

אז בסוף שכחתי אפילו לציין את החג לאילנות.

מתוך הישיבה החודשית של ההנהלה.

היינו הערב תשעה חברי הנהלה + אורח: ג'אן פיירו.
היו לנו הרבה סעיפים. מסיבות שונות ובאופן טבעי, אדווח רק על חלק מהדברים.

* דיברנו על יריד הספרים, אשר ייפתח בשבוע הבא. היריד יהיה בהתארגנות ביום ראשון הקרוב - 8.2.15 במתחם התחנה בירושלים משעה 14:00 עד השעה 18:00.
לקהל, ייפתח היריד רק החל מהשעה 18:00 באותו ערב, עד 22:00.
בימים שני עד חמישי באותו שבוע, היריד יהיה פתוח מעשר בבוקר עד עשר בערב. הכניסה חופשית.
ג'אן פיירו הראה לחברי ההנהלה את החומר הפרסומי שהכין לכבוד היריד, ועמרי הראה לנו את העלון (הדו-צדדי) הצבעוני שהוא הכין בעזרתו של יהושע עבור היריד, וגם לאחריו, ואשר יודפס בכמות גדולה.

* ג'אן פיירו תרגם לאספרנטו (ברשות המחבר) את הסיפור "אספרנטו", מתוך ספרו החדש של עמוס עוז "בין חברים". עמרי ימסור בשמו את התרגום לעמוס עוז ביום שלישי, כאשר עוז יהיה ביריד הספרים, לצורך מתן הרצאה (לא ידוע לי באיזה נושא).

* סיכמנו עוד קצת את עניין משלוח Israela Esperantisto למנויים בחו"ל, אשר חילקנו בינינו, ומשלוח לישראלים אשר לא היו ב-Zamenhofa Vespero.

* קיבלתי סעיף לסדר היום, בו ביקשתי כמה דברים סידוריים הנוגעים לישיבות ההנהלה. וגם ביקשתי לחלק בצורה אחרת את הזמן המוקצב למפגשים החצי שנתיים שלנו - Zamenhofa Vespero ו-Landa Kunveno, כך שיוקצב יותר זמן למפגשים החברתיים בין כולנו, על חשבון התוכניות האמנותיות, ההרצאות, ההודעות, הבחירות וכיו"ב.

* דובר על התוכניות לקונגרס שייערך באפריל ביחיעם + התייחסות לתאריך - יום הזיכרון לשואה ולגבורה.

* דרור דיבר מעט על אתר אל"י, והמאמצים שלו לחדש בו, כך שיהיה כל הזמן חי ומעודכן.

* התעדכנות בעניין איסוף החומר לספר הזיכרון ליוסי.

* תזכורת בעניין מינוי רב שנתי ומשפחתי לחברות באל"י.

ג'יס, מיכל.

Eldad S

New member
תודה רבה על הסקירה, מיכל.

אני הייתי רק בחלק מהזמן בישיבת ההנהלה, כי הייתי צריך ללכת מוקדם.
נשמע לי שדנתם על נושאים חשובים מאוד אחרי שיצאתי.
חן חן על התיאור הממצה.
Koran dankon, vi vere estas tre elstara raportantino

Eldad S

New member
כדאי להוסיף שאת, שכיכבת בתור מבקרת

ביריד הספרים, בדוכן האספרנטו שלנו, שאלת את יהודית שאלות מצוינות, ואותי שכנעת באופן המושלם ביותר שאת המבקרת הסקפטית הרהוטה ביותר שהייתה לנו אי פעם.

מיכי 10

Member
חח. תיזהרו מהשאלות האפיקורסיות שלי.

אז עדיף בעיניך שאעבור לצד השני של המִּתרס, ואהיה deĵorantino ביריד הספרים

Eldad S

New member
ללא ספק.

עם שאלות כאלה, נראה לי שאת כבר מוכנה עם תשובות הולמות לכל אפיקוירס שהוא...

Eldad S

New member

:Kaj pri tute alia afero
?Ĉar nia enigmulo estas en eksterlando, ĉu vi volus provi proponi enigmon al la forumo

מיכי 10

Member
Stranga, ke mi nur nun atentis ĉitiu mesaĝo de vi.

Mi vere jam pensis pri skribi iun enigmon. Sed kabeemulo
הקדים אותי.
Do, des pli bone kaj des pli bon; Mi tre ĝoas, ĉar li estas vera eksperto

מיכי 10

Member
vere? li ankoraŭ ne revrnis. Eble ni jam solv

נשלח מהפלאפון שלי, אז אין לי אייקונים. של תוהה, למשל. (;

מיכי 10

Member
תיקון טעויות:

גם בפעם השנייה זה des pli bone.

ושכחתי עוד אות. צ"ל: ĝojas, כמובן. :)
נכון, שתיים בלילה, זאת לא שעה ראויה לכתיבה, ועוד מהפלאפון...

למעלה