סיכום כביסה..

תיקתקית

New member
סיכום כביסה..

קראתי פה הרבה הודעות על כביסה, ומעכשיו יש לי מכונה (אנחנו שתי שותפות) אז רציתי לסכם ושתחוו דעתכם..
כדאי להשרות לפני המכונה את הבגדים בגיגית מים עם חומץ. זה ריאלי? ייתכן שמספיקה רק פעם אחת כדי לקבע את הצבע? או אולי כדאי להקפיד על זה רק בכביסה עדינה כמו חזיות ובדים עדינים? (לטווח הארוך)
(אני מעדיפה למגבות בלבד) - להפעיל מכונה עם אבקת כביסה ביומט / טייד ולשים חצי מרכך חצי חומץ.
בשאר הכביסות לשים רק חומץ (במקום חצי מרכך)
מדי פעם לכבס וילון אמבטיה (מאיקאה, פלסטיקי כזה) עם חומץ כמרכך, מלח לימןו כאבקה, על תוכנית של 40 מעלות והרבה סחיטה.
בגדים כהים שהם לא בהירים או לבנים לשים ל30 מעלות עם 600 סל"ד.
בגדים בהירים מאוד ולבנים כולל חזיות לשים ל40 מעלות (גם לחזיות?) עם 500 סל"ד.
תחתונים, גרביים ומגבות (זה מגיע מהבית) לשים על 60 מעלות ו800 סל"ד.
לתלות בבית (זה אפשרי, אין לנו הרבה כביסה)
לא למלא את התוף עד הסוף, ולא לכבס מכונות ברצף
הכי טוב לשים שעון שבת למכונה, "להפעיל" אותה, ולכוון כך שהמכונה תסיים לעבוד כשקמים בבוקר (כמה זמן לוקח לה?) או דווקא כשחוזרים מהעבודה (ואז הכביסה מתייבשת טוב בלילה, בבית? בת"א הלחה והחמה?)
ממה שקראתי פעם אסור פתיתי סבון במכונה
אבל אפשר לשים אותם במים רותחים עם בגדים לבנים וחזיות ותחתונים לבנים, נכון?
כתמים עקשניים (לדעתי זה יהיה בעיקר כתמי דם) - מה הכי טוב, סנו אוקסיג'ן, קליה?
הפרדות: בגדים כהים וצבעוניים, בגדים בהירים ולבנים (צבעוניים ובהירים להשרות בחומץ כדי שלא יצבעו את שאר הכביסה), כביסה עדינה, תחתונים+חזיות+גרביים+מגבות. שכחתי משהו?

תגובות/המלצות/תובנות ועוד...........

אין לי( אישית) ניסיון עם חומץ, מעולם לא השתמשתי, חכי לתגובה מהמנוסות/מנוסים.
מגבות כדאי לכבס בנפרד, כל אבקה מתאימה, שוב אין לי ניסיון עם חומץ, אני מעדיפה רק מרכך, וכמה שיותר.
כיבוס וילון/ סמרטוטי ריצפה/שטיחונים אני מכבסת לעיתים עם חומץ לימון בנוסף לאבקה.
בגדים כהים שלא בהירים או לבנים 30 מעלות 600 סל"ד
בגדים בהירים מאוד ולבנים כולל חזיות(אם יש לך כדור,עוד יותר טוב), רצוי 30 מעלות, ואם יש לך במכונה 500 סל"ד זה מצויין
תחתונים, גרביים, מגבות,אפשר לשים על 800 סל"ד, אני לא עוברת מעל 40 מעלות, אבל אם כך עשו בביתך, אז אולי תמשיכי כך.
הכי טוב לתלות בבית, הבית מתמתא ריח נעים, הכביסה לא דוהה, הריח נשאר על הכביסה ולא מתנדך, ולא קורה כלום אם שכחת להוריד את הכביסה(אין שכנה שתולה כביסה, לא יורד גשם, במקרה של אובך הכביסה לא מתמלאת אבק וכו',)
לא כדאי למלא את התוף ולא לדחוס כביסה, לגבי כיבוס ברצף, אין מצב שאצלי זה יקרה, לעיתים אני עושה 4 מכונות ביום.
פתיתי סבון מותרים לכיבוס במכונה בתנאי שאת שמה אותם בתוך גרב, או שקית מיוחדת שמצורפת לאריזה, אם שמים פתיי סבון בתא האבקה הדבר יכול לגרום לסתימה.
לכתמים עקשניים, אין לי ממש המלצה, מדי פעם משנה.לעיתים זה עניין של הרגל או העדפה אישית.
להפריד צבעים,
הכי חשוב, להוציא הכביסה מייד בתום הפעולה, מונע קמטים וריח של עובש על הבגדים אני שכחתי משהו: לגבי שעון שבת, גם אני חשבתי על כך, גם לכוון שהמכונה תסיים את הפעולה קרוב לשעת הגעתי הבייתה מהעבודה אבל, בהשתלמות מכבי אש בעבודה, הסבירו לנו שלא כדאי להפעיל מכשירים כשהולכים לישון, עלול לקרות קצר, ומיכוון שאנו ישנים ולא מריחים דבר, זה עלול להיות מסוכן מאוד.

נועם@בת

New member
יכולה לחלק איתך את הנסיון שלי

להשרות בגדים בחומץ לפני הכביסה הראשונה- רק כשמדובר בבגדים מאיכול זולה, כמו בגדים הודיים או בדים מודפסים כאלה שמורידים טונות של צבע בכביסה. בגדים כאלה מומלץ להשרות בחומץ, ובכביסות הראשונות לכבס ביד כדי שלא יורידו צבע על בגדים אחרים. מרגע שהפסיקו להוריד צבע אין משמעות לחומץ. אם את רוצה שבגדים ישמרו על הצבע שלהם, תתלי בצל ותתלי הפוך. יש לי בגדים בני עשר שנים ויותר ששומרים על הצבע שלהם למרות שאני תולה כביסה בחצר ללא מסתור כביסה. חומץ כמרכך, אני שמה רק למגבות. כששמתי אותו עם מרכך לבגדים לא היה מספיק רך ולא היה ריח נעים. בכל מקרה תנסי ותראי מה התוצאה אצלך. חומץ ומלח לימון, נדמה לי שההמלצה היא על תוכנית בטמפרטורה גבוהה יותר מ40 מעלות, ובכל מקרה אם מדובר בוילון אמבטיה בלבד, אין טעם בסחיטה ארוכה. תחתונים וגרביים לא מומלץ לכבס ב60 מעלות, זה הורס את הגומי שלהם. 40 מעלות יספיקו, ואם יש גרביים מג'וייפות במיוחד (כמו של הילדים שלי שהולכים יחיפים עם גרביים) אז ריסוס בסנו אוקסיג'ן או מריחת קצת סבון כלים בהחלט עוזרים. חזיות, אם הן לא מאה אחוז טריקו ויש בהן סינטטי, עדיף ב30 מעלות. אני מכבסת הכל ב40 מעלות, פרט לדברים ממש עדינים, אבל אין לי חזיות עדינות. למלא את מכונת הכביסה אבל לא לדחוס. ככה הבגדים יכולים להתחכך זה בזה והם נשטפים היטב. כשהתוף דחוס הבגדים לא משתפשפים מספיק והשטיפה לא יעילה. שעון שבת לא עובד על כל המכונות, בעיקר לא על הגיטליות החדשות שאותן מפעילים רק בעזרת לחיצה על כפתור. תבררי איך זה הולך אצלך. כתמים טריים למרוח בסבון כלים כשמורידים את הבגדים, להרטיב טיפה לשפשף קלות כדי שהסבון יספג. להניח בצד או להכניס למכונה. לא להכניס רטוב לסל הכביסה שלא יווצר עובש. אופציה קלה יותר, לרסס בסנו אוקסיג'ן. כתמים קשים או ישנים לרסס במסיר שומנים קר (סנו פורטה או סנט מוריץ) ולהכניס מיד למכונה. לא מבינה בפתית סבון (אולי הגיע הזמן לנסות אותם) אבל לפני ששמים בגד במים רותחים לבדוק היטב שהוא עמיד לזה ולא נהרס. בגד סינטטי אסור להכניס למים רותחים. בעקרון לקרוא היטב היטב את התוויות של הבגדים ולוודא מה אסור ומה מותר. רצוי להקפיד על הפרדת צבעים. בגדים לבנים לכבס לחוד. בהירים לחוד וכהים לחוד. אפשר להפריד לפי צבעים. למשל אצלי יש הרבה אדום/ כתום/ ורוד/ סגול, אז אני מכבסת יחד גם בהירים וגם כהים. כנל שחור/ כחול/ ירוק רק שלשחור לא אצרף בהירים. כשיש ספק עדיף לא להכניס למכונה ולחכות קצת למכונה "מתאימה" ובלבד שהבגד לא יהרס. בגדים עדינים/ סינטטיים עדיף לכבס ב30 מעלות. אני לא מקפידה על זה ולא נהרסו לי בגדים. צמר חייבים לכבס בתוכנית מתאימה, עדיף ללא סחיטה. גם סריגים סינטטיים בחורף עדיף בטמפרטורה נמוכה יותר ובסחיטה עדינה. בתיה

שעון שבת עובד על כל המכונות כי הטריק שלו

הוא הפסקת זרימת החשמל ולכן מפעילים את המכונה כרגיל אבל אין לה בעצם חשמל וכשמגיע החשמל היא עובדת אבל במרבית המכונות החדשות אפילו הפושטיות יש מנגון הפעלה מאוחר

נועם@בת

New member
לא מדויק

בחלק מהמכונות (אולי זאת שאלה של איכות או מחיר) אם הזרם מפסיק המכונה מתנתקת, וכשהוא מתחדש את צריכה שוב ללחוץ על המפסק אחרת המכונה לא נדלקת. בתיה

dify

New member
טוב תשמעי

אצלי ההרגלים קצת אחרים. כ-ל הכביסה ב30 מעלות, 500 סל"ד. אין הפרדה של שום דבר. חצי חומץ, חצי מרכך. מעולם לא עשיתי לבגדים שום טיפול לפני לבישה ראשונה או לפני כביסה ראשונה. כמעט כל הבגדים, המגבות, ושאר הדברים נקנו בשוק. ב11 שנים שאני מכבסת לעצמי מעולם לא ירד צבע, מעולם לא נשאר ריח של מרכך, לחזיות לא קרה שום דבר. הבדים לא נהרסו מהר יותר (יש לי בגדים בשימוש כבר עשר שנים ולא היית מנחשת). כל הכביסה נתלית תוך כמה שעות מרגע שהמכונה סיימה (אבל ממש לא באותו רגע, לפעמים גם שלוש שעות אחרי, ממש לא קורה כלום ואין בעיה עם הריח) על חבלים שעומדים בחצר באיזור שיש בו בממוצע שעתיים שלוש שמש ישירה כל יום, בשאר הזמן צל. אם משאירים אותם יותר מיומיים הבגדים מתקשים, אבל יממה זה סבבה לגמרי. מעולם לא כיבסתי את וילון האמבטיה, ובאותה נשימה- מעולם לא היה עליו עובש או בעיות אחרות הוא נראה חדש דנדש (הוא בן 9). סך הכל הבגדים אצלנו במצב מצויין וגם המכונה (טפו טפו בת 11 לא ראתה טכנאי מעולם). כך שאני לא רואה טעם להתאמץ יותר מזה. למרות שכמובן מותר לך :) אין לנו בגדים הודים כך שאין לי מושג לגבי בעיות בצבע עם בגדים מהודו, אולי להם מגיע יחס מיוחד. אין לנו גם בגדי מעצבים, אולי גם הם צריכים יחס מיוחד. אבל תכלס- בגדים רגילים צריכים יחס רגיל
הדבר היחיד שכן הייתי משנה זה לגבי בגדים לבנים, על מנת לשמור על הלובן, בעתיד אשרה בחומץ לפני שימוש ראשון. וגם זה קרה רק לבגדי הקרטה ולחזיה, כל האחרים נשארו לבנים בכל מקרה, גם בכביסה הרגילה עם שאר הבגדים.

אז ככה

קראתי פה הרבה הודעות על כביסה, ומעכשיו יש לי מכונה (אנחנו שתי שותפות) אז רציתי לסכם ושתחוו דעתכם.. כדאי להשרות לפני המכונה את הבגדים בגיגית מים עם חומץ. זה ריאלי? ייתכן שמספיקה רק פעם אחת כדי לקבע את הצבע? או אולי כדאי להקפיד על זה רק בכביסה עדינה כמו חזיות ובדים עדינים? (לטווח הארוך) לא צריך להשרות בחומץ אבל כן צריך לכבס בנפרד בגד חדש (אני מעדיפה למגבות בלבד) - להפעיל מכונה עם אבקת כביסה ביומט / טייד ולשים חצי מרכך חצי חומץ. בשאר הכביסות לשים רק חומץ (במקום חצי מרכך)אין שום עניין לעשות חלק ככה חלק ככה מה שנוח לך מדי פעם לכבס וילון אמבטיה (מאיקאה, פלסטיקי כזה) עם חומץ כמרכך, מלח לימןו כאבקה, על תוכנית של 40 מעלות והרבה סחיטה. וילון פלסיטק אין צורך לשים במכונה אבל אם כן אז רק ב30 אפשר לשטוף את זה עם חומץ ומלח לימון כשזה ע הריצפה בגדים כהים שהם לא בהירים או לבנים לשים ל30 מעלות עם 600 סל"ד. בגדים בהירים מאוד ולבנים כולל חזיות לשים ל40 מעלות (גם לחזיות?) עם 500 סל"ד. תחתונים, גרביים ומגבות (זה מגיע מהבית) לשים על 60 מעלות ו800 סל"ד.אין סיבה להרתחה לתלות בבית (זה אפשרי, אין לנו הרבה כביסה) לא למלא את התוף עד הסוף, ולא לכבס מכונות ברצף הכי טוב לשים שעון שבת למכונה, "להפעיל" אותה, ולכוון כך שהמכונה תסיים לעבוד כשקמים בבוקר (כמה זמן לוקח לה?) או דווקא כשחוזרים מהעבודה (ואז הכביסה מתייבשת טוב בלילה, בבית? בת"א הלחה והחמה?) את צריכה לבדוק כל אחד והנוחות שלו ממה שקראתי פעם אסור פתיתי סבון במכונה אבל אפשר לשים אותם במים רותחים עם בגדים לבנים וחזיות ותחתונים לבנים, נכון? כתמים עקשניים (לדעתי זה יהיה בעיקר כתמי דם) - מה הכי טוב, סנו אוקסיג'ן, קליה?SAFTIL הפרדות: בגדים כהים וצבעוניים, בגדים בהירים ולבנים (צבעוניים ובהירים להשרות בחומץ כדי שלא יצבעו את שאר הכביסה), כביסה עדינה, תחתונים+חזיות+גרביים+מגבות. שכחתי משהו?

goanin

New member
עצות

אם מכבסים מגבות לבד לבד, כאילן בלי בגדים - עדיף בלי מרכך בכלל. ודווקא בשאר הכביסות, כשיש בגדים - שימו מרכך. בקשר לוילון האמבטיה: הכל נכון, אבל לכבס על 60-90 מעלות. מה הקטע הזה שאסור שביבי סבון במכונה? מותר! כתמי דם: אוקסיג'ן, או סינטבון. לא מכבסים לבן עם בגדים בהירים. לבן רק עם לבן. אבל אחלה סיכום.

gines 5

New member
מנצלת את השירשור לשאלה...

איכשהו,עלה מן השירשור, כי הטיפול בבגדים כהים, אינו רגיל. האם הדבר נכון? מדוע? אם כן - מהו הטיפול הנאות בבגדים כהים? (מכונה לא מלאה / הגבלת טמפרטורה / הגבלת מהירות הסחיטה) תודה

תיקתקית

New member
דווקא בגדים כהים הכי קל,כל השאר יוצאים מהכלל

אלא אם הבגד חדש ומוריד צבע, ואז כדאי להשרו בחומץ ולכבס ביד כמה פעמים עד שהוא מסיים להוריד צבע. וגם אם הבגד מוריד צבע, אם זה כביסה של כהים לא אמורים לראות את זה על בגדים אחרים..

gines 5

New member
אוקיי......

אז למה במכונת כביסה שלי (סימנס 8 ק"ג) יש תכנית מיוחדת לבגדים כהים, מורים שם להכניס עד 3 קילו כבסים כהים, ומגבילים את הסחיטה ל - 800 סל"ד, ב - 30 מעלות. האמת היא שמגבות מטבח כהות וסמרטוטי שיש יומיומיים אני מכניסה מינימום 60 מעלות עם מרכך... את רואה משהו מוטעה?!

נועם@בת

New member
יכול להיות שסימני שפשוף נראים יותר על בגד כהה

ולכן בבגדים כהים, מן הסתם בבדים טבעיים, כדאי להשתמש בתוכנית עדינה יותר. מודה שלא ניסיתי את זה. אצלי כמעט כל הכביסה היא על 40 מעלות כביסה עדינה ו700 סל"ד. את המגבות אני מכבסת על 50 מעלות כביסה לא עדינה ו1200 סל"ד. בגדים עדינים או צמר מכבסת בתוכנית מתאימה. בסה"כ בגדים מחזיקים אצלי שנים במצב טוב למרות שאני תולה כביסה בחוץ ללא מסתור כביסה בתיה

gines 5

New member
אני מכבסת בדרך כלל ב - 30 מעלות ובסחיטה מלאה.

אני עושה טעות? למה צריכים בכביסה רגילה להוריד את רמת הסחיטה?

למעלה