סיכום כנס שלי (חלק א': פתיחה וצעצועים)

ailag

New member
סיכום כנס שלי (חלק א': פתיחה וצעצועים)

אני לא בטוחה אם לשרשר לליאורה או לא, אז בינתיים לא. (כי זה יתערבב בתגובות אליה ויהיה בלגן)
ההודעה שלה כאן
http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?forumid=1649&messageid=162487194
ואני בטוחה שיש פרטים שרק היא זכרה. סליחה אם יש כפילויות, אני לא טורחת להצליב :)

אז. הטיול שלי היה 5 ימים ורק יום לפני הטיול התברר שיכולתי להשיג יותר... (תוכניות שהיו לי לשאר השבוע בעבודה השתנו) טוף נו. אבל עם כל הבלגן יצאתי עם בקושי שינה, שזה היה משהו שרדף אותי כל הטיול :/
לונדון לא ממש רלוונטית לפה, אבל רק אגיד ששינה בהוסטל זה הזוי (חדר משותף עם אנשים שאני לא מכירה, אבל לשלם הון על מקום שאני מתכננת רק לישון בו כמה שעות??)
מה שכן רלוונטי זה זה ->
http://i420.photobucket.com/albums/pp281/ailaGb/mobile uploads/20120615_020855.jpg
גרתי לידה שלושה חודשים והיה מסביב כנראה שדה תפיסה שמנע ממני לראות אותה. אשכרה לקחתי אוטובוס לילה מעצבן שגרם לי לחזור להוסטל שעתיים+ מאוחר יותר רק בשביל להצטלם איתה.
אה, והייתי בהצגה בגלוב של שיקספיר, שבפעם שעברה שהייתי היה סגור - היתה הרגשה כאילו אני ב shakespeare code. הם הרי צילמו שם והמקום נראה בדיוק כמו מה שצילמו. (רק שזה היה המלט)

בדרך לשם היו כמה תקלות שלא אפרט מפאת שעמום, אבל בסוף עליתי על הרכבת. התוכנית הזאת נתנה לי השראה ליצור המון דברים והחלטתי ללכת עם זה ולא להגיד לעצמי שאני מגזימה אף פעם. אז היו לי איזה 8 דברים שבניתי וצריך לתקן או להרכיב כי היו מפורקים במזוודה.. חצי מהם עם לדים (נורות כאלו) שלא עובדים. אז שלפתי כמה מהם כדי לתקן, ומסתבר שזו שישבה מולי אוהבת מד"ב. התקשקשנו כל הנסיעה. בסוף היא ירדה לפני, בנורת'האמפטון. כשהיא קמה לארוז ולצאת היא אמרה לי:
"את יודעת שמאט סמית מנורת'האמפטון נכון?" "אה, כן.." "הוא שיחק כדורגל בקבוצה עם אח שלי." וירדה מהרכבת.

א א א א א?

הגעתי ועם כל הבלגנים ויתרתי על פגישת טרום-הכנס בבר לטובת מנוחה והתאפסות (וסיום הדבקות של דברים שהתפרקו :) כל הכנס תיקנתי דברים וכל הכנס קיטרתי שהם לא עובדים)

לפני שאשכח, הדברים שהכנתי הם: (צריכה להעלות תמונות נורמליות מתישהו)
(ומי שלא מעניין אותו יכול לדלג להודעה הבאה)

- הסוניק מהעץ: הוספתי לו סוף סוף את החלק שהיה חסר - החלק שזז (מודבק לבינתיים כי הוא בעייתי וכי צריך קודם לראות שהוא מסתדר עם הלד) , הצבתות, ומכיוון שהצבתות נמוכות, היה צריך להחליף בטריות לקטנות יותר ולחפור בשבילן חור בסוניק שיפסיקו להגביה את הלד. אז לא הצלחתי לעשות שזה אשכרה יעבוד וכל הכנס זה לא האיר :(
http://i420.photobucket.com/albums/pp281/ailaGb/Doctor Who stuff I made/20120620_013352.jpg

- "בליסוניק" - לא מזמן התחלתי לשחק בסכין פרפר, בליסונג, וכמובן שמיד עלה לראש המשפט this could be more sonic. אין שם הרבה מרחב פעולה יצירתי מעבר לצביעה, אז התאים יותר הסוניק הקודם שהצורה שלו די ישרה. אבל אני לא אוציא סכין פרפר (קהה! שלא ניתנת לנעילה! שלא חותכת כלום!) מהבית.. ואז מצאתי עטיפה לסוכריה שחשבתי לפני שנה שיהיה נחמד לשמור כי היא מתוחכמת קצת, והיום אני יודעת שהיא מתנהגת כמו סכין פרפר! אני לא יודעת למה עשו את זה אבל הפכתי אותה לסוניק משודרג.
http://i420.photobucket.com/albums/pp281/ailaGb/Doctor Who stuff I made/20120620_014027.jpg
http://i420.photobucket.com/albums/pp281/ailaGb/Doctor Who stuff I made/20120620_014055.jpg
http://i420.photobucket.com/albums/pp281/ailaGb/Doctor Who stuff I made/20120620_014358.jpg
[ יש סרט שעדיין עולה, אח"כ אקשר ]

- שרשרת דייויד דאלק ין ינג שכבר ראיתם.
http://i420.photobucket.com/albums/pp281/ailaGb/Doctor Who stuff I made/20120408_144722-1.jpg (רק בלי הסלוטייפ :) )

- vortex manipulator משודרג, שגם בו הלד הסתדר פעם כן פעמיים לא אז כבר לא השתמשתי וחבל. הוא די עקום וכל הזמן התפרק לי, אבל נחמד. (ליאורה, מה דעתך? אבל באמת באמת - אני לא אעלב - הוא יותר עקום או יותר מגניב?) (נראה לי עקום כי בקושי אמרו לי משהו עליו) (אין עם זה בעיה כי עקום אפשר לשפר)
החלפתי בו את הכפתורים לגלגלי שיניים מסתובבים עם חורים שגורמים לזה להראות כמו מערבולת בתנועה, והוספתי שעון נשלף (2 שקלים בהכל בדולר!) כדי שתדעו לאן הגעתם כשנחתתם.
http://i420.photobucket.com/albums/pp281/ailaGb/Doctor Who stuff I made/20120620_013732.jpg (לא היה לי כוח לשדרג את הדבר ליד. זה היה באיזה יום עמוס)
http://i420.photobucket.com/albums/pp281/ailaGb/Doctor Who stuff I made/20120620_013845.jpg שעון - הכפתור האמצעי שולט בו, והשמאלי באור.

- neural relay הדבר שיש להם על הצוואר בפרקים הראשונים של ריבר. היו בו שתי נורות ובורר - או ששתיהן דלוקות, או שרק אחת דלוקה... על כל המשתמע מהדבר. אבל החיווט נדפק איפשהו בדרך. אני צריכה מלחם. את הקופסה עצמה עשיתי מדברים שהיו לי בבית וכמעט הרגתי את עצמי כשחתכתי בפלסטיק עם סכין חם, עד שקלטתי שהוא מוציא אדים לא סימפטיים... :)
http://i420.photobucket.com/albums/pp281/ailaGb/Doctor Who stuff I made/20120612_021208.jpg

- eyepatch כי היתה מסיבה בנושא אבל בסוף לא השתמשתי.
ספוילרים לעונה 6 פרק 13 במהופך: יבסאוי לבכ ונממ אצוי "ביירד" ייא אוהש ללגבו
עם חורים כי וואללה, לא בא לי לאבד ראיית תלת מימד.
לא מוצאת -> לא יכולה לצלם -> תדמיינו -> הוא ממילא מחורטש משהו.

- סביבונים - הכנתי עוד 2, למאט ולאלכס, אבל אלכס ביטלה ובסוף השני הלך לחברים שלי מהכנס.
http://dreidels.are-cool.net

- psychic paper לא שהיה לי ממש איך להשתמש בו (פעם אחת, והבנאדם לא שם לב כי היה לו מאט סמית מול העיניים)

(טוב שאני גרה לבד... http://i420.photobucket.com/albums/pp281/ailaGb/mobile uploads/20120607_114539.jpg )

ailag

New member
הסרטון של הסוניק השני (הבליסוניק)

http://www.youtube.com/watch?v=oyPyvyr34Rc

הוא והתמונות לא הכי מושקעים, עמכם הסליחה.. צילמתי מהר כדי שיהיה מה לשים פה.
תתעלמו ממה שאני אומרת שם על יוטוב, חשבתי שאעלה אותו לאתר אחר.

ailag

New member
חלק ב': יום שישי, את יודעת

אז. תור קבלת כרטיסים, הרשמה לתמונות, הרשמה לחתימות, לא הכי מעניין. ניסיתי לפתח שיחות ובאופן מפתיע זה לא עבד. פגשתי את ליאורה והיא הציגה אותי לאנשים שהיא פגשה - שני האמריקאים (גרים קרוב לאיפה שגרתי שם! געגועים...) ושני הבריטים. אנשים מאוד נחמדים. היה הסיפור של הפגישה עם מארק שליאורה כבר סיפרה. הבדיחות שלו קצת עצבנו אותי בשלב כלשהו אבל אני היחידה ובגדול זה מתגמד לעומת זה שהבנאדם אכן מגניב.
("מאיפה אתם?" "מאריזונה" "איפה?" (היא - ואני אגב גם - שמעה את השאלה לא נכון) "זה בארצות הברית..?" "אני יודע שזה בארצות הברית! אני גר שם יותר זמן ממך! בת כמה את? יותר זמן ממך!!")
(הבנאדם אגב בריטי במקור)

טקס פתיחה. אחד האנשים שמאוד התרשמתי מהם היה דוקא מנהל הכנס, שאחרי שהייתי בסגל בכיר של כנסים של יום עם 0-1 אורחים, מאוד התרשמתי מאיך שהוא מרים כנס של יומיים וחצי עם איזה 10 אורחים ועם סגל בערך בסדר גודל כמו שהיה לנו. והוא מעולם לא נראה לחוץ. לא זוכרת מה היה שם האמת, בטח האורחים אמרו שלום.

meet and greet אירוע לאנשים עם כרטיסי זהב שיושבים בו סביב שולחנות ומשאירים מקום לאליהו הנביא - סליחה, לאורחי הכבוד. עם כמה שהתמקדנו במאט ולפני זה בכינו שאלכס לא באה (דבר שאגב נשכח ע"י כל באי הכנס ברגע שדרכה כף רגלם בברמינגהאם) האורחים האלו מאוד מעניינים ושלא כמו מאט, מאוד נגישים. זה מגניב כשאנשים כמו קובאריאן פשוט מתיישבים בשולחן שלכם ושואלים מאיפה אתם.
במיוחד עשו עליי רושם באמת היא (פרנסס בארבר) שמצד אחד אפשר לראות בה את קובאריאן, מצד שני היא מדברת נורא נחמד, קול שונה (כמו שלמשל הקול של מאט משתנה בד"כ בין ראיונות איתו ובין כשהוא משחק את הדוקטור) וחיתוך דיבור שונה; ניב מקינטוש, הסילוריאנית, ששכנעו אותה לפתוח טוויטר ומיד היו לה איזה 1000 עוקבים. (עשו כתבות על זה באתרי גיקים - כ"כ מוזר להתקל בכתבות מחו"ל על אירוע שהייתי בו ותמונות של דברים שראיתי ב"שידור חי") מה שמיוחד בה שהיא אישה מאוד יפה, שהתחפושת מסתירה את כל הפרצוף שלה חוץ מהעיניים. אני עדיין לא מצליחה לראות את הדמיון. חבל על הפנים שלה האמת, אבל זה מעניין. סוג של טרנספורמציה גם בהתנהגות (מן הסתם, שם היא משחקת דמות). ובזה שבמציאות יש לה מבטא סקוטי מובהק.
אני יודעת שאני נתפסת לדברים שטחיים אבל הרבה מהתפקיד של שחקן זה לשלוט בדברים השטחיים כדי להעביר מסר כלשהו.
וסיימון פישר-בקר שאני לא יודעת למה אבל תמיד מאוד מרשים אותי. רק חבל שבמקום לדבר איתנו הוא ניהל שיחה פרטית עם מישהו כשישב בשולחן שלנו.

מצחיק לראות את ההוא שמשחק סונטרן כי הוא ממש לא נראה כמוהו אבל בגלל שהוא כזה גוץ (מן הסתם סיננו שחקנים לפי מבנה גוף ובעיקר גובה) אפשר איכשהו לדמיין את זה.

שאלנו כמעט כל אחד מה המשקה האהוב עליו אבל לא היה דבר מעניין במיוחד, זה בעיקר שבר את הקרח. (הא! קרח!)
ניב סיפרה לנו על התהליך של לבישת התחפושת ועל זה שצריך לאכול פחות או יותר גרבר בגלל כל מה שעל הפנים (או שזה הסונטרן? נדמה לי הסילוריאנית) ומרק אפונים וכל זה, כשהיא הלכה הערתי שהתשובה שלה ל"מה המשקה האהוב עלייך" היתה צריכה להיות "אפונים".

אחרי זה היתה מסיבה. זה קטע שהתפספס לי כל הכנס כי כל הזמן או שלא היה לי כוח או שסתם לא מצאתי את עצמי שם, אבל ביום האחרון נכנסתי ל 3 הריקודים האחרונים והיה נחמד. מסתבר שלחלק מהשירים יש להם "כוריאוגרפיה" מיוחדת. שירים כמו star trekkin' across the universe שכששרים he's dead jim חלק מהאנשים נשכבים על הרצפה ואחרים "מחיים" אותם, וכששרים there's klingons on the star bridge now אנשים רצים פנימה עם האצבעות פרושות על המצח.

אז הייתי בלובי וראיתי את הקוספליירים. היו הרבה ריבריות, והן היו ממש טובות. היתה חבורת קוספליירים שהלכה על תמה של דוקטורים ומלוות בהחלפת מגדרים אם כי רק אמרו לי עליהם, ראיתי רק איזה 3-4. דיברתי על הגאדג'טים עם אחד (נדמה לי שהוא בד"כ משחק כפיל של מאט סמית) שהתחפש ל"ריידר סונג" והיה גם רוז עם הרובה הענקי. היה גם בחור עם פאה של איימי פונד אבל באופן די ברור גברי, זה היה משעשע :) חכו שאעלה תמונות של הקוספליירים. לא זוכרת כמה ליאורה העלתה. והאמת שאני סומכת על המצלמה שלה יותר כי (א) אני לא ממש אוהבת לתעד ו (ב) בהרצאות לפחות רוב הזמן לא נתנו לי לצלם כי אסרו על טלפונים. לא שזה רלוונטי לערב בלובי. אבל בכללי.
(לפעמים אני מצלמת המון במכה ולפעמים לא מצלמת דברים ממש חשובים :) )

(
מכאן יש פה ושם ספוילרים לעונה 6
קצת קשה לברוח מהם כשהאורחים הם בעיקר מהעונה הזאת)

רציתי לציין שברכבת (monorail) שלפעמים הייתי צריכה לקחת למלון, קצרה כזאת בין שני חלקים של התחנה, מוקרן סרטון פרסומת. בסופו אומרים את המילה hello במבטא שפתאום נהיה כמו זה של מאט כשהוא אומר את זה, למשל בסוף a good man goes to war. אז בגלל שזה בסוף הנסיעה, כל פעם עלתה לי הסצנה הזאת בדיוק. זה היה ממש נחמד :)
(במיוחד שההופעה שלו שם הכניסה אותי לסוג של מוד פאנגירל, שאני יכולה להגיד "אוי איזה חמווווווד הוא" למרות שברגיל אני לא כזאתי. אבל נו, כנס, ואני גם לא אעצור את עצמי מלהתלהב ממשהו שקשור לכנס גם אם זה דבילי)

shaharEB

New member
מאדאם קובראיאן היא סקוטית
?!?!

היא ממש מוכשרת בהסתרת המבטא ! ואני מזהה בדר"כ מבטאים סקוטיים..מורידה בפנייה את הכובע

לשמוע את מאט אומר hello.., הקנאה בוערת

ailag

New member
חלק ג': שבת בכנס, יום יפה

מתתי מעייפות אז פספסתי את ההרצאה הראשונה של הכותבים. חבל, אבל אין ברירה, עדיף מלנקר. הייתי במלון אחר, קרוב (ליאורה ואחרים היו במלון של הכנס), אבל כבר איחרתי להרצאה השניה אז לקחתי את המונית הראשונה שראיתי - שחורה - 8.40 פאונד לקצת מעל ל 2 ק"מ. פאקינ שיט. תכפילו ב6. אמרו לי שהיה לי מזל וזה גם מגיע ל 16 (לא כזה "מזל" כי שאלתי אותו למחיר לפני שנכנסתי) אבל זה שווה את הזמן שזה נותן בהרצאה! של כריסטינה (אורחת בונוס, החיילת מ good man goes to war) ופרנסס (קובאריאן). כריסטינה מנהלת עם המשפחה מסעדה סינית איפשהו ("טוב נו, 10% הנחה לחובבי דוקטור הו!") וכששאלו אותן מה היה קורה אם הן היו הבעלים של K9 והן היו מכניסות אותו לתצוגת כלבים, היא שאלה מי זה K9. ("בווווווווז"). פרנסס לעומת זאת סיפרה מה קרה כשהיא לקחה את הכלב שלה לכזו תצוגה, ובמקום להתרכז במסלול הוא התרכז ברגל שלה.
היא אישה כזאת נחמדה ואלגנטית, לא זוכרת אם אמרתי כבר.

מתישהו - בהרצאה הזאת? - היא סיפרה על ההופעות שלה דרך הפתח (hatch) בחצי הראשון של עונה 6 ומה שקרה כשהיא היתה צריכה להגיד "פוששששששששש..." ... נחמדה נחמדה אבל כשהיא אמרה את זה נראה לי שכל הקהל הצטמרר. כלומר, את הפוש עצמו. מה שקרה זה שמשום מה היא היתה צריכה להסתכל דרך הפתח למצלמה למטה (למה??) והחזיקו אותה אנשים ברגליים שלא תיפול (למה???) וביקשו ממנה לתת יותר אוויר ב"פוש" אבל מאיפה??

אגב, דיברתי עם הבחור שהתחפש לברווז ומסתבר שזאת בדיחה רצה בכנסים שם ולכן הוא חשב סוף סוף לגלם את דמות הברווז. התאכזבתי שלא שאלו את מאט סמית על זה, כי שאלות כמו איזה דוקטור אתה הכי אוהב כבר נהיו נדושות.

דן סטרקי וסיימון פישר בייקר - סיימון כל הזמן הבטיח לנו שהוא יעשה דוריום בטקס הסיום ולכן לא עשה את זה בהרצאות. אם כי הוא מתנהג קצת כמוהו.. צוחק צחוק עמוק כל הזמן, עושה "הממ?" (נדמה לי שדוריום עושה הממ), מדבר לאט ונראה יותר מדי סגור על עצמו, אם זה הגיוני. וטוען שהוא כחול. ואומר דברים בשם דוריום. ("אני אוהב X. כמובן שדוריום בעצם אוהב Y. הממ?")
אני לא זוכרת יותר מדי, רק תיאורים כלליים של תהליך ההתחפשות המייגע. מישהו - דן? - סיפר שיש לו מכנסיים מאוד צרות ומתישהו בצילומים הן נקרעו באזור המפשעה, אז מהר דחפו אותו לאיזה חדר אחר ומספר אנשים כרעו על ברכיהם (!) ועשו עליו ספריי בדיוק שם בשביל שלא יראו. סיימון סיפר משהו דומה, שבתהליך האיפור הוא כאילו בובה שמאפרים, ושיצא לו לא מעט שבאו שניים להשלים לו איפור, והם מדברים ביניהם, יוצרים איתו קשר עין כי הם עובדים על האיפור שלו, אבל מדברים ביניהם כאילו הוא לא שם.

שפרד את שפרד רועי כבשים בע"מ, מה עוד אפשר להגיד שלא אמרו. מארק הוא חביב הקהל כמו שאמרו לי מראש וכמו שליאורה סיפרה. מטייל בקהל אל שואלי השאלות ואל האנשים בצדדים (למה למה למה אני לא מגיבה מהר מספיק. הוא התעכב במבט על הסוניק שלי וסתם לא הגבתי, הייתי צריכה להגיש לו אותו, זה היה יכול להיות מעניין) אומר דברים מצחיקים וכו'. מורגן מתנהג כמו זקן חרש וסנילי. חלק מזה זה בטח הצגה, אבל איזה? לא מבין שאלות, לא שומע, צריך שהבן שלו יסביר לו וכו' וכו' אבל הוא לא עונה כמו טיפוס הזוי, הוא אומר דברים מעניינים וטובים כשהוא מתחיל אשכרה לדבר. לא ברור הקטע.
לא זוכרת דברים שאמרו כ"כ.
שאלה למורגן : how do you put up with your son?
ממארק אי אפשר להשיג מידע על פרוייקטים עתידיים כי הוא, לדבריו, תמיד משקר. עד כדי כך ששאלו אותו באיזה כנס באיזו תוכנית הוא רוצה להשתתף והוא אמר שיהיה נחמד אולי לקבל הזמנה מדוקטור הו.. כשבכיס שלו היה הכרטיס לקארדיף.

קתרין סטוארט וניב מקינטוש - קתרין שיחקה את חברה של הסילוריאנית והופיעה שלוש וחצי שניות על המסך. כלומר, שלא תטעו, הייתי נלחמת בחמישים נזירים חסרי ראש בשביל תפקיד של שלוש שניות בדוקטור הו כן? אבל לא היה כ"כ מה לשאול אותה. היא נראית ישראלית, משום מה, אם כי מדברת בצורה ממש לא ישראלית. היא יכולה להיות סוג של פרחה לא קיצונית אם היא לא פותחת את הפה (כי אז יוצאת אנגלית רהוטה וחיתוך דיבור שונה לגמרי :) ) ניב.. כבר אמרתי מה אני חושבת עליה. מסתבר שבגלל שהתפקיד שלהן קטן יחסית אז לא התחילו לבנות איתן עולם שלם של העבר שלהן, אבל בשביל לשחק נכון (אני מניחה שהכוונה למשל שלא יצא שאחת מהן תגיב לשניה כאילו הן מכירות חמש דקות פורמלית והשניה תגיב לראשונה כאילו הן מאוהבות 5 שנים) הן ישבו ובנו סיפור רקע, לפחות בקווים כלליים. שוסטרה מצילה את ג'ני מ.. משהו. או היתה באיזה פריק שואו. כי צריך איכשהו שהן יפגשו, בחורה ולטאה באנגליה הויקטוריאנית במאה ה-17.

ו.. ואז חתימות. תורים תורים תורים. כולם חתמו לי על התוכניה. השתדלתי גם להגיד לכל אחד משהו נחמד שאני חושבת עליו, כי אני לא אוהבת את המנהג הזה של חתימה לשם החתימה. בשביל מה לקשקש משהו בטוש? אני הרי לא הולכת למכור את זה באיביי. הם מעבירים אותנו כמו בפס ייצור כי צריך להספיק הרבה. אני משערת שזה התחיל מאמנים שאשכרה דיברו עם אנשים, ואז מישהו אחד רצה חתימה, ואז ארבעים אחרים.. ואז זה איבד את התוכן שלו. אז לי פחות אכפת מהחתימה (לא, אתם לא יכולים לקבל את החוברת החתומה) עם כל הכבוד אכפת לי ממי שחותם.

בינתיים באולם הגדול הופיע דאלק, הופיע דברוס בגודל כף יד (וידאו בקרוב) (תזכירו לי אם אשכח), קוספליירים נהדרים, סיילנט..

היה לי זמן פנוי והייתי רעבה (וחוץ מזה שתה עלה 20 שקל במלון!!) אז הלכתי למרכז הירידים הסמוך. כיאה לאנגליה ההליכה היתה ליד אגם קטן עם המון ירוק כזה קריר ויפהפה. זיהו שאני מהכנס, בטח בגלל הסוניק בכיס המעיל. חזרתי בדיוק כשהתחיל האירוע הבא אז לא הצלחתי לשבת עם כולם. נדמה לי שכתבתי קודם ואין לי כוח לחפש - לא יכולתי לצלם כי המצלמה שלי בטלפון ואסור טלפונים, השגתי אישור רק ביום האחרון. שוין. תסתכלו על התמונות של ליאורה. היו שם דברים מצוינים, כמו 11 הדוקטורים והטארדיס (חברה שלנו מגרמניה עם שיער כחול ושמלת טארדיס, ועוד 11 אנשים..), אסיר אפס - בצורה של הדוקטור ואמיליה הקטנה יד ביד, הברווז, חבר שלנו התחפש לסיילנט ומסתבר שעוד מישהו אחר (כנראה הם רצו לתאם אבל שכחו שהם ראו זה את זה) ועוד כמה. אין לי מושג איך השופטים הצליחו לדרג. היה נהדר.

בחוץ שוב קוספליי, חזק בהרבה כי היתה תחרות תחפושות וכי היה מוקדם יותר. אחרי שחברים שלי אומרים שאני ריבר בגלל השיער הדי-מתולתל מי שהתחפש לטום בייקר אמר שלא, יש לי פשוט שיער של טום בייקר! שם עליי את הכובע והצעיף (שהיה על חמישה דוקטורים!) ו-וואלה, צודק.

אני די בטוחה שהיה משהו מהותי לספר פה אבל לא נזכרת. יאללה מאט סמית. מקסימום אשלים בתגובות.

אחת ב"מיני חבורה" שלנו הלכה לישון מוקדם והתנצלה אז אמרתי לה: היי, מחר כריסמאט, ואת הולכת לישון כדי לקום מוקדם בשביל המתנות!

ailag

New member
חלק ד': ימי ראשון זה מגניב. (
ים)

שוב ספוילרים
איפשהו לכלמיני.

היום הזה היה שונה במהותו (רובו) בגלל באמת מאט. פתאום במקום הרבה אורחי כבוד מכל מיני סוגים היה אותו - והשאר בקטנה. שזה קצת חבל כי השאר אחלה אבל מה לעשות, מאט..

הגעתי קצת באיחור, גם בגלל בעיית שינה דפוקה (גם בשבוע+ האחרון אני עייפה כל הזמן) וגם, טוב אני אודה, הייתי קצת בלחץ. זה מצחיק, כי הוא כולה בנאדם (קטן ממני! בשנה!) אבל ההקשר והכנס מעצימים את זה כל כך.. שזה דבר טוב, כי עדיף להתרגש ממאט סמית מאשר להגיד "אה, שיהיה" בכנס. אגב, בתור לחתימה שלו דיברתי עם מישהי שבאמת היתה ככה - לא הצטלמה ולא היה לה אכפת במיוחד מהחתימה כי "כבר ראיתי מספיק סלבס בחיים". והיא עוד הגיעה מארה"ב (אם כי אאל"ט לא במיוחד לכנס). זה עצוב.

עכשיו, לפני הסיפור על היום הזה אקדים ואומר: מכירים את הילדים התחמנים האלה שאם מחלקים משהו הם יבואו כמה פעמים ויגידו "לא קיבלתי!" וימצאו כל מיני דרכים לשנורר כמה שיותר דברים? אז זאת אני. הרבה מהדברים ביום הזה כוונו למטרה העיקרית של לדבר איתו כמה שיותר, למרות שהוא לא יזכור אותי בכלל. למה? ככה.

צילומים. הגעתי יחסית בסוף (תור כזה כמו בבנק, בריטים..) ועמדתי ליד ידיד שלי מהמלון שהביא בננה (הצטלם עם מאט גב אל גב, הוא בפרצוף מבסוט מעצמו, מאט מחזיק את הבננה בהבעה של WTF?) וליד קוספליירים מעולים של הדוקטור, איימי וריבר. אני הייתי בחולצה כמו של קפטן האמר מדוקטור הוריבל רק עם סוניק (הדפסתי בעצמי אבל הרעיון לא מקורי, למישהו יש מושג מאיפה זה??) שאולי 1-2 שמו לב לרפרנס.. אכזבה. ועם הוורטקס מניפולטור, שני הסוניקים והניורל ריליי - כלומר הכל חוץ משרשרת דייויד-דאלק :) כשהגעתי לצילום השתמשתי בpsychic paper על מי שהיה אחרי בתור אבל היה יותר מדי מאט בסביבה בשביל שהוא ישים לב.
אגב, מאט בכל תמונה דופק את אחת מפוזות הדוגמן שלו (השוויתי עם אחרים ולכל אחד פוזה קצת אחרת אפילו), כל בנאדם שואל מה שלומו, מתעניין וכל זה, למרות שזה חתיכת יום מתיש ומדובר על אחרי שעה וחצי שהוא מצטלם רצוף. והבנאדם קורן. בכל הראיונות האלו שמדברים על כמה שהוא מקצועי? על זה הם מדברים. כי כל שחקן אחר היה פשוט מתקתק עבודה, ובצדק, ועל שחקנים אחרים ראיתם שהם רוצים להיות נחמדים אבל וואלה זה מתיש, והוא - כאילו הרגע פגש אתכם ברחוב אחרי ארוחת בוקר טובה.
הכנס הזה גרם לי ממש להעריך את הבנאדם. אין שום סיבה שהוא יהיה ככה חוץ מחיבה אמיתית לחובבים.
הגיע תורי! רציתי שה"פוזה" לתמונה תהיה ככה שהוא מחזיק את הסוניק מהעץ ואני את הבליסוניק, בעיקר בשביל שהוא ישאל :) (כאמור, מטרת העל: צומי. הנוכחות שלו הפכה אותי לטיניבופרית חסרת תקנה ובאמת שאני לא כזאת) ביקשתי שיחזיק את הסוניק והוא הסכים אז נתתי לו את הסוניק והוא הסתכל בו במבט מוזר ושאל מה זה.. אמרתי שעשיתי אותו לבד, התרשם. הצטלמנו. יצאתי נורא כי כל כך התרכזתי בעניין הסוניקים שלא התרכזתי בפרצוף נורמלי. אבל למי אכפת?

ואז הנגלה השניה של החתימות התחילה (איזה יופי לעבור על פני אנשים מהנגלה השניה - ששילמו יותר - ולהתלהב שכבר ראיתי אותו והצטלמתי איתו) והיו איזה 5 שעות עד ההרצאות אבל נתנו לי ולעוד כמה להכנס לאולם. אז עברנו לקשקש בשורה הראשונה, ולתפוס מקום! ברקע ניגנו קמיליאן סירקט (גם בתחרות התחפושות אגב), הכל בשביל האווירה.
התחיל תור לחתימות, אבל זה היה לפי מספרי הרשמה והייתי בסוף, אז התקשרתי לליאורה ובמבצע צבאי שמרנו שמונה כסאות (חצי מהשורה הראשונה) לנו ולחברים שלנו. עקרונית לא אמורים לשמור מקום אז כל הזמן וידאנו שיש מספיק אנשים כך שהאחרים "רק קמו לרגע". הצלחנו!
לא השתלטתי על המקום הכי טוב, אבל שורה ראשונה, מקום רביעי מהאמצע? פאקינג איי.

חתימות - זה היה גם אחרי שהמסכן תקתק חתימות שעה וחצי, עמד בפני עוד שעה וחצי חתימות וכאמור אחרי שלוש שעות של צילומים (אני יודעת על חצי שעה הפסקה שעשה ובטח גם עשה עוד אחת אבל עדיין, רבאק, מ9, וקפצתי אח"כ ב16:30 והוא עדיין חתם) והוא היה רכון על השולחן כמו ילד שעושה שיעורי בית. חבל שלא יכולתי לצלם כי זה נראה משעשע משהו. הגעתי עם 4 פריטים להחתים, שזה המקסימום (גם בגלל שחברים ביקשו, גם בגלל שזה קונה לי עוד זמן לחפור לו! צומי!) ונתתי לו סביבון-טארדיס ( http://dreidels.are-cool.net ) והוא הרים את הראש משיעורי הבית בשמחה, ואמר תודה..
שאלתי אם הוא יודע מה זה.
אמר לא.
הסברתי והוא ניסה לסובב אותו.. ונכשל כשלון חרוץ, הסביבון טייל לאורך השולחן עד אליי ונפל.
אז נזפתי בו - אתם הגויים! אתם לא יודעים לסובב סביבונים!!
והרמתי ונתתי לו :)

(הו כן, גליה התחצפה למאט סמית!)

חזרתי להרצאה. אני לא זוכרת את ההרצאות שהיו במקביל לחתימות כי זה אותם אנשים כמו ביום הקודם אז זה קצת מתבלגן.. ("איזה כוח על הייתם רוצים שיהיה לכם?" זאת שמשחקת את ג'ני: "היעלמות, שאוכל לרגל אחרי אנשים". קובאריאן: "היכולת להשתיק אנשים טיפשים. שהם ימשיכו לדבר אבל לא ישמעו אותם." דוריום: "היכולת לגרום לאנשים צבועים להראות את הצביעות שלהם." לא זוכרת מה הסילוריאנית אמרה)
מארק שפרד וסטוארט מיליגן (זה ששיחק את ניקסון) השוו את הסצינה בסוף Day of the Moon (שמארק מאוד אהב כי זה שם הומואים במקום טבעי, לא משתמש ב"הומואיות" שלהם בתור מאפיין של האופי או הסיפור של קנטון) לעמידה במשתנה בשירותים.. איך שהם מדברים אבל לא מסתכלים אחד על השני. אני לעולם לא אראה את הסצנה הזאת באותה צורה כמו קודם.

ואז! ראיון עם מאט! שנראה עדיין קורן, מה נסגר עם הבחור? הוא גם היה נורא נחמד לילדים, וגם לאחרים - לאחת השואלות פנה ב "היי קאט. את רואה?? אני זוכר שמות!!"
כלומר, זה לא שאני משבחת אותו בגלל אובססיה, זה שאני מפתחת אובססיה כי יש על מה לשבח אותו. כי הוא באמת עשה מעל ומעבר. הוא גם נתן הקדשה על חתימה אחת לכל אחד למרות שהוא לא היה אמור בכלל, והוא חתם לכולם למרות שעקרונית לא הבטיחו כלום והיו יותר מדי אנשים ואמרו שהאחרונים אולי לא יקבלו. קיבלו.
גם המנהל מאוד התרשם מזה. ומזה שהוא ניצח בהתערבות עם מישהו אם כולם יקבלו חתימות או לא. הוא היה נורא רשמי אבל אחר כך בשיחה איתו הוא עשה "אומג אומג" בדיוק כמוני :) (כבר אמרתי כמה אני מעריכה אותו? את המנהל, כלומר)

לא הלכתי לשאול שאלה כי היה תור מטורף ואני לא אוותר על מקום בשורה ראשונה! לו הייתי יכולה הייתי שואלת (א) אם הטארדיס היתה נוחתת בפתח דלתך והיה יוצא דוקטור ואומר: בוא תעזוב את החיים שלך כשחקן מצליח בסדרה וטייל ביקום איתי. אחרי שהיית מתגבר על המוזרות שבעניין. היית הולך? ו (ב) האם במקרה יש קשר בין הסדק ביקום למערכת הכוכבים פרסיאוס, כי יצא לי להרים עיניים לשמיים לזהות מערכות שאני מכירה וראיתי את הסדק

ואז!
שאלו את מאט משהו על הפרק האהוב עליו והוא אמר שזה the astronaut's wife. ואז הוא המשיך לדבר פרקים ועל הפרק הזה ספציפית, וכולנו מתלחשים לנסות להבין על מה הוא מדבר. אבל כולם אנגלים מנומסים אז הם מעדיפים לא להבין מה שהוא אומר על פני להגיד לו.
ואז עולה צעקה מהשורה הראשונה.
נחשו ממי.
"אין דבר כזה astronaut's wife! זה או the doctor's wife או the impossible astronaut!"
והוא עונה - אה, התכוונתי ל impossible astronaut .. ואז מוסיף: וואי, את/ם בטח חושבת/ים שאני כזה לוזר, שאני לא זוכר את השמות של הפרקים, שאני לא יודע כלום... ועשיתי לו כזה פרצוף של "נו נו נו" שאני לא יודעת כמה ממנו הוא ראה.

(הו, כן. גליה התחצפה למאט סמית - פעמיים!)

כמובן שהכל בצורה ידידותית וחיוכים וזה, כן? למען הסר ספק.

כמה דברים זכורים לטובה, חוץ מהספוילרים שכתבתי כבר בשרשור אחר -
(חלק ליאורה הזכירה ואני פשוט רוצה לנסח את זה בדרך שלי) (יענו בחפירה) (אגב, מי שאשכרה קורא את כל החפירה - תגידו. אני מניחה שרוצים יותר מידע אבל לא יודעת אם איבדתי כבר את כולם) (הציטוטים לא מדויקים)

מה היה בחדר של הדוקטור ב THE GOD COMPLEX?
מאט לא יודע, אבל (וכאן הוא התנצל בפני ילדים קטנים על הדימוי) מה שהוא דמיין היה 11 חבלי תלייה בשורה, על 10 מהם תלויים אנשים וה-11 ריק. פאקינ שיט.

"אני רוצה לשאול אותך ואח"כ את הקהל בהצבעה, מה דעתך על הדאלקים החדשים?" (דאלקים פאוור ריינג'רס / סקיטלס)
"לא נראה לי שצריך הצבעה, נראה לי שכולנו פה יודעים מה תהיה התשובה. תשמע, טעויות קורות." והיה נחמד שהוא באמת לא ניסה לטאטא כלום ואמר דוגרי, בסדר, כולנו בני אדם, למדנו לקח. "אבל חכה חכה לעונה 7.."

לא זוכרת מה היתה השאלה אבל מתישהו הוא אמר (בספונטניות) משהו על זה שיש לו עוד הרבה דוקטור הו לצלם.. (וכמובן כל הקהל מריע), וזה נחמד לעומת מקרים אחרים בעבר שהוא אמר משהו כמו "יש לי עוד את

pennylane11

New member
אותי לא איבדת~

מאט נשמע ממש מקסים. וזה כ"כ ישראלי (או: כ"כ לא בריטי) לצעוק לו את זה, שזה אין לתאר.

ailag

New member
זהו אחר כך "צחקו עליי" על זה..

אבל בארץ אפילו לא היו מחכים לסוף ההסבר שלו. אם לא מבינים למה הוא מתכוון - אומרים לו באותו רגע, אחרת בשביל מה הוא מדבר, סתם?

אני רק חושבת שהוא לא חשב עד הסוף וחשב שזו סתם הערה קטנונית. אולי אחר כך הוא תפס שלא. רוב הסיכויים שהוא פשוט שכח מזה. נו, ואני זכיתי בעוד קצת צומי לאוסף...

ailag

New member
כתבות + הקלטה

הקלטה - היה אסור אבל זה אורח כבוד שהקליט :)
http://soundcloud.com/blogtor-who/matt-smith-at-the-11th-hour
היו גם מצלמות וידאו של האירוע, אז נקווה שיפיצו את זה.

קצת ציטוטים של מארק
http://www.kasterborous.com/2012/06/doctor-who-guest-stars-at-the-11th-hour/

אגב, סיימון כמה פעמים זמזם את השיר של התוכנית "דא-דם דא-דם, דא-דם דא-דם..." והחזקתי את עצמי מלהעיר לו - זו טעות נפוצה, נדמה לי שגם מאט עושה אותה - זה "דא, דא-דם, דא, דא-דם".. (ראיתי גם כל מיני אנשים שמתפעלים מזה שארבע הנקישות של המאסטר הן בדיעבד המנגינה של התוכנית, אבל הן לא! המנגינה היא 3! נדמה לי שבאחת הגרסאות לפני איזה 30 שנה היא היתה באמת 4 אבל זה זניח)

רשמים של הקומיקסאי
http://www.tonylee.co.uk/?p=386
שהזכיר לי שביום האחרון הוא הצליח לשרבב לכל מיני תשובות את התוספת "... במדי משרתת", מה שגרם לי לדמיין אותו במדי משרתת, דבר שהיה מצחיק ומטריד בו זמנית.

shaharEB

New member
THE GOD COMPLEX,
נשמע ממש

מעניין מה שהוא דמיין לו

מעניין אם האנשים התלויים הם 10 הדוקטורים הקודמים..

אני לא מאמינה שהתחצפת למאט
!!!
איזה כיף לךך

ailag

New member
The God Complex

אגב, המלון של הכנס די הזכיר את ההוא מהפרק.. הוא לא היה בסגנון ישן בכלל אז זה בטח סתם כי רצינו שהוא יזכיר :) אבל עדיין.

לי לא היה בו חדר.

הייתי במלון אחר :)

וכן, הוא התכוון שה10 הם הדוקטורים הקודמים. הוא לא התכוון לרמוז אלא התכוון להגיד שה10 (שזה משהו שהוא המציא בשביל לשחק את התפקיד כמו שצריך, לא סתם לעשות פרצוף נדהם סטנדרטי אלא להגיב למשהו "אמיתי") הם הגרסאות הקודמות שלו, שזה הזכיר לו מה שקורה לו בהתחדשויות, ושלא רחוק היום בו זה יקרה לו שוב.

ואגב, מי שמכיר אותי מספיק טוב לא היה מאמין אם לא הייתי מתחצפת אליו.. אם היית בעולמות בהרצאה על חורים בעלילה בדוקטור אני זאת שהעירה ממש יותר מדי הערות. וזה לא כי אני כזאתי חכמה, זה כי אני הטיפוס שיצעק למאט הערה מהקהל :)

ailag

New member
חלק ה': יום אחד אחזור. כן, אחזור.

עד אז, שלא יהיו שום חרטות, שום דמעות.

(תפוז חתך לי!)
ים שוב.

לא זוכרת מה היתה השאלה אבל מתישהו הוא אמר (בספונטניות) משהו על זה שיש לו עוד הרבה דוקטור הו לצלם.. (וכמובן כל הקהל מריע), וזה נחמד לעומת מקרים אחרים בעבר שהוא אמר משהו כמו "יש לי עוד את השנה הזאת" וצהובונים הוציאו את זה מההקשר ואמרו שהוא פורש עוד שנה. אמנם בטח מאז הוא עבר הרצאות ע"י מחלקת המדיה שלהם, אבל עדיין זה נראה ספונטני ואי אפשר להוציא את זה משום הקשר.

ובתחילת הראיון אמרו משהו על התגובות כשהוא נכנס לתפקיד, והוא התחיל לקטר: "אוי לא, הדוקטור הכי צעיר.. אויש נו..." כאילו זה עדיין מציק לו, כל הטררם שהיה אז.

אם אזכור עוד משהו אוסיף בתגובות..

זהו, אחרי זה טקס הסיום, והתחיל להיות עצוב כי נגמר הכנס. כל אורח אמר כמה מילים. וכשסיימון פישר-בקר עלה הוא אמר (בערך):

This has been a good convention, and it is now over. But it's all still waiting for you. The fields of Trenzalore. The fall of the eleventh. And the question. The first question. The question that must never be answered, hidden in plain sight. The question you've been running from all your life. Doctor who? Doctor who? DOC-TOR-WHO?

עכשיו תדמיינו את זה משורה ראשונה! הוא עשה טיזינג לזה כל הכנס, כמו שכתבתי בפייסבוק נראה לי שחצי קהל חטף geekgasm.

וזהו. התחילה מסיבה, ניב נשארה לרקוד באולם, עד שחזרתי לשם היא כבר הלכה. אני נשארתי לשבת עם חברים ולרייר על 3 הימים שהרגע עברנו. וקצת גם עם המנהל רגע אחרי שהפאנבוי ישב על אותה במה עם מאט :) מארק (שהפך להיות אליל הבנות) (כן, ליאורה, שקט) ישב בשולחן ליד אבל לא הצטרפנו כבר. נכנסתי קצת למסיבה שכאמור היה שם נחמד וחבל שבאתי רק בסוף. נשארתי שם עם כמה אנשים עד שנרדמתי בישיבה. וזהו.

אפשר שידור חוזר?

ailag

New member
עוד שאלה: מה בא קודם, התרנגולת או הביצה?

מאט (שוב, לא ציטוט מדויק בכלל, זה רק מה שאני זוכרת בערך):
התרנגולת. לא, הביצה. לא, התרנגולת. אני יכול לחזור אליך על זה? יש לזה בכלל תשובה? אני חושב שהתרנגולת. ובטח יש לדוקטור את התרנגולת הזאת מסתובבת בטארדיס, מחכה להטיל את הביצה / מטילה ביצים (שוב, לא זוכרת בדיוק מה הוא אמר אבל זה היה אחד הרגעים שהוא פתאום נגנב מכמה שהדוקטור מגניב)
הוא גם העיר שהדוקטור מגניב יותר ממה שהוא (מאט) יכול להיות, לא זוכרת באיזה הקשר.

(אגב, התשובה היא הביצה, כי היו ביצים של דברים אחרים לפני שהיו תרנגולות. רואים?? לא צעקתי לו שהוא טועה אז!! אני בסדר.)

jacobyd

New member
זו הביצה. גם אם מדובר רק בביצה עם תרנגולת

לפי ההגיון שלי לפחות

אם את מסתכלת על קו ההתפתחות האבולוציונית של התרנגולת ועושה זום אין להפרדה בין החיה הראשונה שנקראה תרנגולת וזו שלפניה
- אני מודע לזה שההפרדה בין מינים שכזו היא בלתי אפשרית בגלל שאין שינוי מספיק משמעותי אבל כתרגיל מחשבתי זה עובד-
בכל מקרה החיה שלפני התרנגולת היא לא תרנגולת
הביצה שלה היא ביצת תרנגולת כי היא מכילה את התרנגולת הראשונה
והתרנגולת שתצא ממנה היא התרנגולת הראשונה

אז התשובה שלי היא הביצה!

אבל גם פה אפשר להיכנס לסמנטיקה ולשאול אם כשאומרים ביצת תרנגולת מתכוונים לביצה שתצא ממנה תרנגולת או לביצה שנוצרה ע"י תרנגולת

עד כאן :)

למעלה