סיכום ל"האם יש אלוקים?"

lordjek

New member
סיכום ל"האם יש אלוקים?"

בשעה טובה ומוצלחת, אחרי 280 הודעות של רעיונות , השגות, קוונטים, השמצות, ומטמטיקה גבוהה, אני גאה להציג את השאלות המרכזיות לנושא "האם יש אלוקים?" מהשרשור: סטרא ב05/01:קיומו של כוח עליון כל יכול הומצא על ידי אנשים לפני כ 3500 שנה בערך כדי לענות על הפרדוקסים הרבים שהעולם שרוי בהם, כגון , מאיפה הכל התחיל, מהו האינסוף ואיפה הוא נגמר ומה יש מעבר, מהי התודעה שלי, איך דברים פועלים ? סיטרא ב05/01: אתה לא חושב שצריכים אנחנו לשבת ולחשוב טוב טוב מה רצונו של אותו כוח עליון ? הרי לא הגיוני בכלל שיטרח כ"כ ויברא עולם שלם בשביל הכיף, חייבת להיות סיבה שירצה משהו,איך תמשיך לחיות את חייך כרגיל ולא להתעמק באותה שאלה, שכן הוא ראשית כל, הוא יצר אותך, הוא הוא העולם. אחרי שאנחנו מגיעים להכרה בקיומו צריכים אנו לשבת ולחשוב הרבה, מה הוא רוצה מאיתנו מהן הפונקציות שלו ? מה אני עושה כדי לרצותו... בקיצור, ככה - אם אתה לא מאמין בכלל - סבבא ! המשך לחיות כאוות נפשך. אם אתה מאמין - כבדהו וחשוב איך אתה עובד אותו וסוגד לו. אבל אתה לא יכול להגיד, "יש אלוהים" ואני לא מעניין אותו, והוא לא מעניין אותי. או בלשון שלי: אמת מוחלטת היא אמת מחייבת לפעולה. יאנוס ב05/01: מי אמר שאלוהים בראה את העולם? תוכיח שאלוהים בראה את העולם. עמלק ב05/01: תנו לי ניסוי מדעי אמין שיוכיח שיש אלוקים , ואז אני אצטרף למיליונים... דיזקן ב05/01:אתה מתכוון לאלוהים שמתעניין במעשי אדם ומגיב עליהם. אם איננו מתערב אין בכלל חשיבות לשאלת קיומו. jessus ב07/01: כדי שיוכח קיום אלוהים צריך להתחולל ארוע שישכנע את כולם טלמון סילבר ב07/01:: מבחינתי המילים "אעאעאעא" ו"אלוהים" חסרות משמעות במידה שווה. אני ב08/01: ריק מוחלט אינו קיים וזו אחת מטענות הפתיחה לנושא בריאת העולם. הטענה תתמקד בכך שהמציאות אינה תואמת את התנאים האידיאליים כפי שאנו יכולים לדמיין אותם. מחוסר מציאות של ריק מוחלט ניתן להסיק אודות נצחיותו של היקום(טענת אריסטו). אחלה. רבותי, אתם מוזמנים כעת לעמוד על דעתכם האישית בממוקד כלפי כל סעיף.

L7

New member
אכן שאלה מבריקה של לורד ג´ק.

תשואות. השתחוות קלה. הדרן. לורד, חוסר הצניעות שלך קצת דוחה. אע"פ כן מישהו צריך לשאול את השאלה בפורום זה מידי פעם. ועל כך הוקרתנו והשתאותנו מההברקה.

preacher

New member
אני חייב לדעת משהו

יש איזו פואנטה לכל העניין? העלת שאלות נדושות ביותר, קיבלת את כל התשובות שאנשים התאמנו עליהן כאן במשך חודשים, ועכשיו... מה זה היה בדיוק? מה הבלוק טקסט המבולבל הזה? זה אוסף משפטים על אלוהים, שלא מתחברים לשום אמירה אחידה. בקיצור, או שאתה הרבה מעבר להבנה שלי, או שאתה סתם מבלבל תמוח. חיכיתי מספיק זמן כדי לראות אם יש לך איזו פואנטה, משהו קונקרטי שאתה רוצה להגיד, אבל אני מבין שזה לעולם לא יקרה. אני גם לא מבין מה אתה רוצה שנעשה עם מה שכתבת. בקיצור, אתה פשוט לא מתקשר.

רון סי

New member
"אבל אתה לא יכול להגיד

"יש אלוהים" ואני לא מעניין אותו, והוא לא מעניין אותי." לא רק שאפשר להגיד את זה, למעשה זו האמירה הכי הגיונית במה שקשור לאלוהים ויחסו לבריאה. כלומר, הכי הגיוני להגיד (ולחשוב) שאלוהים, משסיים את פרוייקט הבריאה, לא מתעסק בו יותר, לא מתחזק אותו, ולכן גם לא מתעניין בו (אולי באופן סביל, כצופה משועשע, אבל לא באופן פעיל, שזה מה שיכול לשנות לנו משהו).

רון סי

New member
אבל הוא עושה כל כך הרבה דאווין

שיהיה מעניין לראות אם הוא מסוגל להגן על אמירותיו. מכיון שאחת ממטרותיו בפורום היא לעשות פרסומת עצמית לאיזה שירות שהוא אמור לתת, ראוי לבחון את יכולותיו המנטליות למעשה.

איך הצלחתָ לפענח

את "אמירותיו"? האמירה היחידה שהצלחתי לפענח היא, שהשואה היתה לטובה. בהצלחה.

lordjek

New member
רבותי

ראשית: כל, רק אם נאמין, ובלי שום דאווין... שנית: פרסומת עצמית בפרום היא לא הדבר הקובע.בשביל פרסוצות יש לי את לוח המודעות שכונתי. לכל אלה שלא גרים אצליבשכונה, מוזמנים לעיין בכרטיס האישי שלי. שלישית: התאמנו עליהם חודשים? סבבה, זה אומר שהטיעון יזרום חלק. לאלה שיצליחו לפענח יותר משני מילים ברצף שאינו כולל מילים "שואה" ו"אונס" רביעית: רון, בניתי גדר חשמלית סביב הבית , והלכתי לישון. כעת משיגי גבול יתחשמלו ללא קשר לנוכחותי. אם הוא יצר את היקום, הוא הכניס בתוכו חוקים אשר גורמים ליקום לפעול לפי רצונו. כעת אין לו צורך להכות בברק את כל אלה אשר לא שמים על רצונו- היקום כבר יגרום להם סרטן בלוטות הלימפה...

lordjek

New member
אופס, שכחתי

000000000000000000: תשובותי: למה לי? למה לי? כן,כן,כן,כן,פרה פרה, פרה פרה, מאחר ויש לי, שתי השאלות האחרונות לא רלוונטיותץ

רון סי

New member
בדיוק ככה!

לפי זה, מה "רצונו" של אלוהים? בפשטות: חוקי הטבע. מה הוא רוצה מאיתנו? את מה שהטבע רוצה. אלוהים שווה הטבע. איך נברר מה רצונו של הטבע? נקשיב לדחפים הפנימיים שלנו, ליצרים, לתחושות. נחקור את הטבע באמצעות הכלים שאלוהים נתן לנו ואשר מתבטאים כיום במדע. כמה קל ככה פשוט.

אהא.

חשבתי שלקחת על עצמך את המשימה לסכם את טענות כולם. אם אינך מעוניין לסכם את טענותי בשרשור ההוא, תוכל מצידי להשאיר את כולם בבורות עצומה וחשכת ימי הבינים. דע לך, שהטיעונים שלי הם היחידים שאפשר לשקול כנכונים, ושאינני טועה לעולם. ֹ000000000000000000 (AKA אלוהים)

2 שגיאות לוגיות:

1. לא שאלתי שם שום דבר. 2. לא ענית שם תשובות לאף אחד (אלא אם כן הניק "amirjak" שייך לך). אגב... אתה ממש מחזיק מעצמך, מה?

יאנוס

New member
תשובה ללורדג´ק - סיכום ל"האם יש...

אלוהים": סעתי האישית אחרי שקראתי את כל הדעות המתומצתות: ללורדג´ק יש אלוהים וקוראים לו לורדג´ק. תעיינו בכרטיס האישי שלו

lordjek

New member
ולדעתך

הפעולה הבאה שלי היא לשכנע את החברה לסגוד לי? מה אני, פרה קדושה? אין לי מושג כיצד הגעת למסקנה הזאת, אבל, קצת רצינות לא תזיק... (את העובדה כי איני מחב"ת,כבר ציינתי?) (בטח שציינתי, אנשים פשוט לא פיענחו אותה)

אני חושב שהאתאיסטים צריכים להודות

ל-lordjek על תרומתו להצגת הדת באור נלעג ביותר, על פעילותו האנטי מחב"תית הנמרצת.

lordjek

New member
עוד אחד...

אני לא אנטי!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! וטלמון, כל הפוסל במומו פוסל. אם משהו נלעג...

הוא השתעשע בך, lordjek...

הענין הוא שאת השרות האנטי מחב"תי הגדול ביותר - עושים המחב"תים עצמם. תוכל לראות לדוגמא את השרשור הזה, שבו זה בדיוק מה שקרה. אולי אתה לא רואה עצמך כמחב"ת, אבל אתה בהחלט משרת את האתאיסטים היטב.

יאנוס

New member
לורדג´ק, אולי אתה לא פרה

אבל אולי ברצונך להיות קדוש? אז אולי אינך מחבת ואינך סיר ואין לך מכסה אך אתה יכול להיות מסיונר. מסיונר יהודי.

למעלה