סיכום מחזור 5 - תפוז IFL

RoyBehar

New member
סיכום מחזור 5 - תפוז IFL

בשבוע החמישי של העונה קיבלנו שני משחקים צמודים ביותר ושני משחקים פחות...
בנוסף, פציעות והbye weeks מתחילים לתת את אותותיהם על חלקנו.

המשחק הראשון בין Bears Do Magic שהגיעו במאזן 3-1 לBlack Devils שעדיין מחפשים את הניצחון הראשון שלהם השנה.
הדובים ניצחו בקלות בעיקר בזכות טוני רומו ו73 הנקודות שלו. האינטרספשן בסיום אמנם גמרה לקאובויס על המשחק, אבל לדובים היא לא הזיזה במיוחד. עוד 29 נקודות מג'וליוס תומאס הטייט אנד של הברונקוס, ואפילו העובדה שעל הספסל של הדובים ישב לו טי וויי הילטון עם 34 נקודות לא פגעה בהם.
מן העבר השני טום בריידי ביום מאכזב ביותר, שבר את רצף 52 המשחקים הרצופים שלו עם מסירה לט"ד וסיפק רק 7 נקודות. התוצאה הסופית 219-140 לדובים שעולים למאזן 4-1, בעוד שהשדים ימשיכו לחפש ניצחון ראשון העונה.

במפגש בין Pack Pack לחמציצים מחיפה ההפרש היה פחות גדול, אך עדיין מרשים. פאק פאק, אשר הגיע למשחק במאזן 1-3 הפתיע את החמציצים שהגיעו במאזן 2-2 בניצחון מרשים 183-157.5
ארון רוג'רס (28), ג'יימס ג'ונס (26) וג'ייסון וויטן (24) עזרו מאוד להתקפה של פאק פאק, אבל הMVP שלו השבוע הייתה ההגנה של הניינרס עם 35 נקודות.
מן העבר השני מתיו סטאפורד עשה 22, לשון מקוי 20 וורנון דיוויס 19, אבל תצוגות פחות מרשימות מרג'י וויין, ברנדון מרשל, MJD וג'ורדי נלסון (כולם 10 או פחות נקודות) לא הספיקו לחמציצים כדי להישאר בתמונת המפגש הזה.
לשתי הקבוצות היו אלטרנטיבות על הספסל שיכלו לשנות את התמונה. באופן מפתיע, פיליפ ריברס על הספסל של פאק פאק הרשים עם 42 נקודות (ואני בכל זאת שונא אותו), ואלשון ג'פרי עשה 34. כמובן שכשאתה מנצח, הדברים האלה מפריעים פחות.
בעבר השני של המתרס, כמובן נעים פחות - 30 הנקודות של ג'סטין בלקמון, ה16 של דני וודהד ואפילו 29 הנקודות של אנדרו לאק - כולם על הספסל לצערו הרבה של בעלי חיפה השבוע.
שתי הקבוצות מוצאות עצמן במאזן 2-3 בעקבות המשחק.

ולמשחקים הצמודים של השבוע -

במפגש הראשון בין שני הבעלים החדשים שלנו בליגה גברו השלדים מתל אביב על דולפיני המקום האחרון בהפרש של 3.5 נקודות - 179-175.5
למרות הפציעה של מייקל ויק (16 נקודות בלבד לפני שעזב את המשחק) הצליחו השלדים לנצח בזכות פרד ג'קסון (24), דז בראיינט (29) והגנת סנט לואיס (29)
הדולפינים נהנו מיום לא רע של דרו בריז (34) וג'מאל צ'ארלס (27). פרנק גור תרם עוד 17, אבל חוץ ממנו רוב הקבוצה הציגה מספרים מאכזבים יחסית. ראוי לציון גם שון לי הליינבקר של דאלאס שהפיק 19.5 נקודות. (הערה לא קשורה ספציפית למשחק זה - יש מצב שלפני העונה הבאה צריך לעשות איזה דיון בנוגע לשיטות הניקוד של שחקני הגנה בליגות שלנו?)
מבחינת ספסלים - אצל הדולפינים לא היה שחקן עם ניקוד בשמיים שנשאר על הספסל, אבל במשחק כזה צמוד גם ה16 של דמאריוס מור מאוקלנד או ה-15 של מייק וואלאס ממיאמי היו יכולות לעשות את ההבדל.
אצל השלדים על הספסל מאט ראיין עם 38 נקודות, אבל כיוון שהפציעה של ויק לא הייתה צפויה, אי אפשר להאשים את הבעלים שבחר לפתוח איתו. בכל מקרה, השלדים לא צריכים להיות מודאגים מידי ממצבו של ויק כשעל הספסל מחכה ראיין.
ההגנה של הפאטס עם 30 נקודות על הספסל של השלדים. מרשים, נכון. אבל רק נקודה אחת יותר מההגנה של הראמס, ככה שלא קרה כלום.

ובמשחק הצמוד האחרון פגשו הRogues מגותהאם את הרדסקינס מירושלים.
גם המשחק הזה הסתיים בהפרש של 2.5 נקודות 176-173.5 והוכרע מעשית על חודו של יארד (אגיע לזה תיכף)
אדומי העור פתחו חזק ולאורך רוב המשחקים היה נראה כאילו הניצחון בידיים שלהם (לפחות על פי התחזיות של אי אס פי אן, עד כמה שהן רלוונטיות לליגה שלנו). 26 נקודות מריי רייס, 19 ממארשון לינץ', 20 מג'ימי גראהם ו27.5 מההגנה של קנזס סיטי נראו כאילו יספיקו לניצחון. קאם ניוטון ושלושת האינטרספשנז שלו פגע מאוד בניקוד (17 בלבד) אבל יום קשה בליינאפ של גותהאם השאיר את המשחק צמוד רוב הזמן (שבוע החופש של דאג מרטין, וינסנט ג'קסון ופייר גארסון + הפציעה של מגטרון). תצוגות מאכזבות מויקטור קרוז, קריס דורהם וברנרד פירס השאירו את הסקור של גותהם נמוך מאוד ואת הכל בידיים של פייטון מאנינג. ואיזה ידיים אלו.... 68 נקודות של מאנינג + 25 של מורנו עדיין לא הספיקו, ורק בסאנדיי נייט (מאנדיי מורנינג) בין אוקלנד וסאן דייגו נוספו 17.5 של צ'ארלס וודסון (השחקן הראשון של אוקלנד אי פעם בקבוצה שלי וגם זה מחוסר ברירה בגלל הביי של מינסוטה).
בסופו של יום ראשון ההפרש היה 14 נקודות לטובת גותהאם, כאשר רק שחקן אחד עדיין לא שיחק - ג'וליו ג'ונס במאנדיי נייט עבור אדומי העור יהיה זה שיכריע את ההתמודדות. ג'ונס סיים עם 99 יארד ו-11 נקודות. יארד אחד נוסף היה מעניק לו עוד 4 נקודות ואת הניצחון לירושלמים.
חוץ מהאקים ניקס על הספסל של ירושלים (19 נק') לא נרשמו שחקני ספסל בעלי ניקוד גבוה במיוחד (בעיקר כי לפחות אצלי לא היו ממש שחקני ספסל חוץ מאלה שבחופש או פצועים)
גותהאם עולים למאזן 4-1 בעוד שירושלמים נפלו ל 3-2

בשבוע הבא גותהאם נגד פאק פאק, ירושלים נגד השדים השחורים, חיפה נגד הדולפינים והשלדים נגד הדובים.

ומנצל את ההודעה הזאת לפנייה לחברי הליגה - שלחתי כבר כמה טריידים אבל כלום לא ממש יוצא מהם בינתיים - אני (גותהאם) מחפש טייט אנד להחליף את אואן דניאלס. יש לי כמה שחקנים די אטרקטיביים שאהיה מוכן לשקול להכניס לטרייד בקונסטלציה כזו או אחרת (חוץ מפייטון, אל תחשבו על זה אפילו). מי שבעניין ויש לו טייט אנד טוב להציע לי, אני אשמח לשמוע או לקבל הצעות טריידים.

בהצלחה לכולם בשבוע 6!

roy2211

New member
סיכום שבוע 6 בפנטזי

קודם כל אני רוצה לפרגן לרועי על הסיכום השבועי המושקע של הליגה שלנו. אני לא קיבלתי שום הצעה לטרייד מוכן להקשיב להצעות על טוני G.
השבוע היה שבוע מאוד מאוד מעצבן.
השבוע החלטתי בשביל לנצח צריך "לשבור את הכלים" כי היה מצ'אפ קשה. בכלל גיליתי שצריך המון גמישות ולא להיות מקובע בכדי להצליח.
אז פתחתי עם ויק ועם דיוויד "אני עדיין לא מאמין שלא בחרתי את רג'י בוש" וילסון ששניהם לא סיימו אפילו מחצית אחת!!
למזלי ההימור על פרד ג'קסון השתלם כי סי ג'יי ספילר לא שותף הרבה וקיבלתי ממנו 24 נק'.
וכמובן דז בריאנט שכל שבוע נותן תפוקה (אפילו שהיתה לו תפיסה ל80 יארד שעצרו אותו על ה4 יארד ומנעו ממני עוד 11 נק').
מי שמאוד תרמו היו שחקני ההגנה שהביאו 35 נק' וההגנה של הראמס שקצת פישלה מול הג'אגס אבל נתנה 29 נק'.
מסקנות מהשבוע:
לא לסמוך יותר על ויק!
וגם לא על ווילסון.
להמשיך לחפש כל שבוע את המצ'אפים הטובים גם לשחקנים בינוניים.
ולא להתייאש....מסתבר שאפשר לנצח (עם המון מזל) גם בלי נק' משמעותיות מה QB.
שבוע 6 חצי קבוצה פצועה או בשבוע חופש ככה ששוב צריך להתחיל להמר ועוד נגד אחת הקבוצות הטובות בליגה הסיכויים לא לטובתי אבל למדתי השבוע שהכל יכול לקרות.
אז אני כרגע במאזן חיובי 3-2 אומנם עשיתי הרבה טעויות וסבלתי מהמון מזל רע ואין לי רסיברים נורמלים חוץ מבריאנט (טרייד מישהו??) אבל יחסית לשנה הראשונה שאני משחק אפשר להיות מרוצה המטרה השנה היא לא לסיים במאזן שלילי.

שיהיה לכולם בהצלחה

RoyBehar

New member
טפו טפו חמסה חמסה וזה...

תכלס, לא יכול לנכחיש. גם בעונה שעברה וגם העונה היו לי כמה משחקים עם הרבה מזל. זה חלק מהעניין לדעתי.

והאמת היא שאחרי הדראפט לא הייתי הכי מבסוט מהקבוצה שלי וחשבתי לעצמי שבלי כמה מהלכי פרי אייג׳נסי ממש טובים בהמשך הדרך יהיה לי מאוד קשה השנה. אבל בינתיים
they're growing on me

eran113

New member
סיכום והצעה בנוגע לפנטזי בשנה הבאה

טוב אז למי שלא יודע אני הבעלים של הדובים (ד"א השם הוא לא בגלל אהדה כלשהי לשיקגו) ואני גם בליגה של Tapuz IFL.
השבוע באמת היה אחד השבועות הטובים שלי והרבה בעזרתו של רומו שכאמור סיים עם יותר מ 70 נק'.
בכללי אני חושב שהקבוצה שלי מאוזנת מאוד השנה הרבה בעזרת אסטרטגיה נכונה בדראפט וגם קצת מזל לא מזיק.
דווקא הבחירה הראשונה שלי (ספילר) היא המאכזבת ביותר אבל אני עדיין מאמין שהוא ישתפר ככל שהעונה תתקדם.

בהמשך להערה של רועי יש לי מספר הצעות בנוגע לליגה בעונה הבאה למרות שזה עדיין רחוק. אני חושב שאפשר לוותר על שחקני ההגנה או להקטין את הניגוד שהם יכולים לקבל.
בנוסף הייתי מעלה את ההגבלה הקיימת ל RB ו WR מארבע כיום באחד לפחות.

Yo-man

New member
אני אשמח אם תזכיר לי את ההצעות שלך

בשנה הבאה, לפני שנתחיל את הליגות.
לי אין בעיה עם זה - למרות שהשבוע קיבלתי 15 נקודות מ-אד ריד עם חטיפה, פאמבל ו-TD שהוא עשה

roy2211

New member
מסכים

חייבים להעלות את מספר ה RB מ4 כי זה ממש מגביל במיוחד עם פציעות ושבועות חופשיים. לגבי ה WR אני חושב ש6 מספיק.

y63s

New member
אני נגד + הצעה לשינוי מאוד משמעותי

כן, זה מגביל לפעמים. אבל העלאה יכולה רק לפגוע.
שלא כמו רסיברים שיש שניים או שלושה לפחות בכל קבוצה ב - NFL שאפשר לשחק איתם, רצים יש מעט. אחד בכל קבוצה אם בכלל.
מעבר ל - 5 עשוי להוביל ליותר מדי אנשים ש"אוגרים" רצים.
רסיברים טובים/סבירים תמיד יהיו בוייברס, רצים יש אולי אחד או שניים כל שבוע.

בנוגע לשחקני הגנה אני גם נגד. אני מאוד אוהב IDP בפנטזי.
בלעדיהם זה קצת משעמם, להתעסק רק בהתקפה נמאס לפעמים.

לי יש הצעה אחרת אבל אין לי מושג אם היא אפשרית.
משגע אותי לראות הכרעות כתוצאה ממזל במצ'אפ.
יכולה להיות קבוצה מאוד טובה שמפסידה על אף שעשתה הרבה מאוד נק' ואם באותו שבוע היו שמים אותה מול כל קבוצה אחרת בליגה היא הייתה מנצחת.
בליגה שלי לדוגמא, Tapuz AFC, הקבוצה שנמצאת במקום השני בכמות הנק' שעשתה נמצאת רק במקום ה - 6.
למה? כי היא "ספגה" את הכמות השלישית בגובהה בליגה.
אבל זה לא שהשחקנים שהוא בחר בדראפט פחות טובים, להפך.
אם הוא היה משחק מול הקבוצות שאני שיחקתי מולן, הוא כנראה היה במקום הראשון.
אני עם התקפה מאוד חלשה (8) אבל "הגנה" במקום הראשון בפער אדיר והתוצאה היא מקום שני.

מכיוון ומדובר בפנטזי ולא באמת משחקים אחד מול השני אלא אמורים להימדד על פי טיב שחקני הקבוצה שנבחרו, עדיף היה אם הליגות היו בפורמט של "כולם נגד כולם" ולא "ראש בראש". בליגה כזו באמת אפשר לדעת למי השחקנים הכי טובים, ולא למי היה הכי הרבה במזל בלוח המשחקים.

אני לא יודע אם זה אפשרי, אבל אני חושב שראיתי פעם אפשרות כזו בהגדרות.

Shachar Manor

New member
מסכים ולא מסכים

מסכים בכל מילה לגבי RB, אני נמצא בעוד ליגות וכאשר אין הגבלה אם לא פגעת בינגו בדראפט הלכה לך העונה כולה, כי אנשים שומרים שישה RB ברוסטר, למרות שארבעה מהם הם בינוניים.

בעד IDP, פעם ראשונה שלי כך, אבל זה כיף.

נגד "כולם נגד כולם" כל הקטע זה לשחק נגד מישהו ולזמבר אותו בנקודה וחצי. בסופו של דבר הסטטיסטיקה מתיישרת, אם בחרת טוב בדראפת כנראה שתסיים בטופ 4.

שינוי שכן הייתי מוסיף זה מספר השחקנים בליגה, לטעמי 8 זה מעט מידי, המשחק הופך להיות קל כשכל קבוצה יש חבורה של סופרסטארים והוויבר ווייר הופך להיות פחות רלוונטי+אין טריידים.

kibibo1

New member
מצטרף לדיון כמה הסכמות וכמה לא

אני הייתי הראשון שזיהה והתריע וביקש מיורם בתחילת העונה להוסיף לפחות עוד רץ אחד שיהיה חמישה רצים .... כנראה הוא שכח (סלחתי) בכל זאת היתה לו פתיחת עונה קשה עם חגים ימי הולדת ואהדה לפילדלפיה איגלס.
מגבלה של 5 רצים ו5 תופסים נשמעת לי סבירה
נעבור ל- IDP ... לפי דעתי מאוד מעניין ומאתגר ומוסיף עוד לאתגר , אני אפילו הייתי מגדיל לעשות וללכת על 7 שחקני הגנה 2 DL 2 LB ו 3 DB
לגבי הניקוד שלהם לדעתי הוא מצויין
לפי דעתי יש בעיה עם הניקוד של הקבוצות הגנה , הם מקבלים ניקוד גבוה מדי לטעמי
לסוגיה האחרונה ליגות בלי משחקים ראש בראש יהיו מאוד משעממות לדעתי
מה גם שבנינו רוב הפנטזי זה בעיקר מזל ככה שזה עובד לשני הכיוונים

Hines86

New member
בתור המנהל של הקבוצה מהדוגמא

אני חושב שאסור לוותר על שיטת הראש בראש. יש בזה משהו מאוד מציאותי. לא משנה כמה אתה טוב או מה הפוטנציאל שלך - אתה חייב לקחת משחקים. ואם אתה מפסיד כל העונה בנקודה אחת כל משחק אתה עדיין במאבק על מקום טוב בדראפט ולא בפלייאוף.
לא יודע איך מכוונות ההגדרות במשחק, אבל לטעמי הדרך הטובה ביותר וגם היחידה לתת תגמול על "איכות" של קבוצה וסקור גבוה במהלך העונה הסדירה הוא במתן ייתרון לקבוצות עם מספר הנקודות היותר גבוה כשזה מגיע למאצ'אפים פנימיים.

בקשר למגבלות - כמה שזה מציק (כבר הפסדתי על זה לפחות שלושה שחקנים שרציתי מהפרי אייג'נסי ולא יכולתי להרשות לעצמי), זה שומר על התחרותיות. המשמעות של ראנינג בק נוסף בכל קבוצה היא שאנחנו מגיעים לשחקנים שהמאמנים של הקבוצות לא מכירים. וזה לא שאתה שומר אותם על הספסל, אתה צריך להעלות אותם לדשא ביום ראשון כי זה מה שנשאר...

אני מוצא את שחקני ה-IDP כסוג של הימור נטו. וזה בהשוואה לשחקני ההתקפה שהם בגדר הימור מושכל (?)... הייתי מוריד עמדה אחת כדי לצמצם את הנזק.

RoyBehar

New member
שחקני הגנה

לא התכוונתי שאני רוצה ליגה ללא שחקני הגנה.
פשוט זה משהו שיצא לי לדבר עליו עם יעל - שיטת הניקוד בהגנה (שכל תיקול צובר נקודות) גורמת לכך שדווקא שחקנים בהגנות גרועות נמצאים יותר זמן על המגרש ולכן מתקלים יותר וצוברים ניקוד גבוה. על הקטע הזה צריך לחשוב שוב לדעתי.
מעבר לזה, אין לי שום בעיה עם הפורמט בליגות.
ואני חייב לציין שעד עכשיו יצא לי יותר להרוויח מעניין הניקוד בהגנה מאשר להידפק בגללו, פשוט זה מרגיש לי כמו משהו שהוא קצת יותר רנדומלי, או לפחות משהו שלא יוצר נקודות בהכרח לשחקנים הטובים יותר.

eran113

New member
תגובה

אני חושב שיש רוב לכך שהתמודדות צריכה להיות ראש בראש וגם אני בעד. זה מוסיף הרבה יותר עניין ואתה יודע שיש לך סיכוי לנצח גם אם לא הלך לך הכי טוב השבוע כי יש סיכוי שלמתמודד שמולך גם לא ילך.

בנוגע למגבל שקיימת בעמדת ה RB וה WR אני חושב שלהוסיף 1 זה עדיין ישמור על תחרותיות ועדיין יהיה ניתן למצוא שחקנים חופשיים.

IDP נראה שכרגע הרוב בעד להשאיר אבל כמו שרועי אמר יש לבדוק את נושא הנקודות.

הערה נוספת שמישהו העיר ואני חייב להסכים יהיה יותר מעניין על הליגה תהיה של 10 קבוצות ולא של 8.

roy2211

New member
תיקוני פנטזי

RB חייבים לתת עוד 1 לא חושב שיהרוס
WR לדעתי 6 מספיק אולי כדאי להוריד ל 5 (כמו RB)
שחקני הגנה להשאיר מוסיפים עניין אולי כדאי לשקול ניקוד מחדש
הגנה כדאי לשקול ניקוד מחדש
מספר קבוצות אני חושב ש 10 קבוצות יהיה הכי מתאים. (אם לא כולם מסכימים אפשר לעשות ליגה של 10 של כל מי שרוצה)

BOSTON 86

New member
מצטרף לדיון השינויים

שימו לב שמי שמבקשים להוסיף 1 למכסת הרצים כנראה נמצאים בליגה של 8 קבוצות ; (8 כפול 4 = 32) והם מעדיפים להעלות את מכסת הרצים (8 כפול 5 = 40 רצים).
אבל מי שכבר נמצא, כמוני, בליגה של 10 קבוצות (אין ספק - הרבה יותר מעניין) הוא כבר כעת בליגה של 40 רצים (10 כפול 4 = 40).
לכן בליגה של 10 קבוצות העלאת המכסה ל - 5 גוררת ליגה של 50 רצים ; הרבה יותר מידי.
בקשר ל - IDP ובכלל הגנה - מוסיף הרבה עניין, במיוחד לדראפט כאשר אתה מתלבט מתי להתחיל לאסוף אותם. ויש שחקנים כמו וואט, קוצלי, קושינג, ההגנה של סיאטל ועוד הרבה שהם ממש לא עניין של מזל (יעל באמת עשתה בשכל כאשר לקחה LB של הג'גוארס).

omrili77

New member
עם כמה RB ו-WR אתם פותחים

שאתם צריכים כ"כ הרבה?
כל הקטע הוא להכריח מנג'רים לשחרר שחקנים מדי פעם, לא יתכן שהספסל יהיה כ"כ עמוק שאפשר לעבור עונה שלמה בלי להטריד את עצמכם עם שבועות ביי ופציעות, יש כ"כ הרבה יותר בפנטזי מאשר רק דראפט מוצלח...

roy2211

New member
זה בדיוק העניין

אם יש לך RB פצוע ועוד אחד בחופש אתה תקוע וחייב לשחרר עכשיו למה לשחרר שחקן מאוד טוב רק בגלל שהוא לא יכול לשחק משחק אחד.
דוגמא:
סטיבן ג'קסון כבר פצוע משבוע 2 וכל שבוע ביום רביעי ESPN מוציאים אותו מ OUT ושמים לו D ואז כל הקבוצה שלי תקועה כי אני לא רוצה לשחרר רץ כי אני יודע שג'קסון לא ישחק.
השבוע זה עלה לי בטרייד מאוד טוב שיכלתי לעשות. אבל המערכת לא נתנה לי כי היו לי לכאורה 5 רצים

omrili77

New member
נו, בדיוק, המטרה היא לגרום לך לשחרר אותו

או לשאת בתוצאות, ולא לאפשר לך לשבת על פוטנציאל ווייבר רק כי אתה יכול.
אני שואל שוב, עם כמה RB ו-WR אתם פותחים? זה פרט חשוב במשוואה שאתם כמנג'רים בליגה יודעים אבל אני כקורא לא יודע

למעלה