סיכום סופרבול אישי, בערך

Yo-man

New member
סיכום סופרבול אישי, בערך

בערך סיכום, לא בערך אישי...
ביום שני לא היה לי כח או חשק לכתוב. המשחק היה טרי מידי בראשי והאכזבה מרגיזה.
למחרת היה יום של עבודה וסידורים, ונורא רציתי לכתוב אבל ממש לא מצאתי זמן לזה.
וככה עברו הימים, והינה אני כאן - לא זוכר חצי ממה שרציתי לכתוב, וחושב שמה שאני לא אכתוב עכשיו יהיה מחזור של מה שכתבו כבר לפני בכל מיני מקומות. (מחיר ההתמהמהות)

אבל זה לא יעצור אותי

רגע לפני תחילת המשחק הופיעה שקופית שאמרה שדבר לא ניצחו השנה אף קבוצה שהיתה מדורגות בטופ 10 של ההגנות.
הם הפסידו לסן דיאגו (8) בשבוע 15 ולניו אינגלנד (10) בשבוע 12. ואת שתיהן הם ניצחו אח"כ בפלייאוף.
אבל ברשימה הזו נמצאת גם פילדלפיה (9), אותה הם קרעו 52-20 בשבוע 4, אז אולי לא קראתי נכון את השקופית...
בכל מקרה, די ברור עכשיו שנגד ההגנה של סיאטל היה לפייטון הרבה יותר קשה.
אני האמנתי שפייטון ימצא מישהו פנוי, כי אי אפשר לשמור חזק על 4 או 5 מטרות, אבל סיאטל הוכיחו לי ולפיטון כמה לא הבנתי את חוזק ההגנה שלהם.
אחרי הפשלה הראשונה, ואחריה ה-3 and out, משהו נראה משובש, אבל ההרגשה היתה שעוד כמה מהלכים הוא יתאפס ואז יתחיל הכיף.
הכיף לא הגיע המשחק הזה. פייטון לא רץ לליין לשנות את המהלכים כמעט. כאילו לקחו ממנו את הזכות לנהל את המשחק כמו שהוא רגיל ורוצה.
אולי זה באמת מה שקרה, ואולי הוא "צ'ואקר" כמו שכולם אומרים ואני מסרב להאמין.
אחרי הסייפטי (שעליו נאמר כבר מספיק) חיכיתי למשהו. כשהיה FG שהביא ל-5-0 אמרתי - לא נורא. עוד שניה זה מתחיל.
8-0, עדין שמרתי על אופטימיות. אבל אז האינטרספשן. ואח"כ כמה פספוסים ושוב הרחקה ופתאום המחצית והתוצאה היא 22-0

מופע המחצית היה אחד הגרועים בעיני, ואני תוהה אם זה כי הייתי כל כך מאוכזב מהמשחק שזה השפיע על החוויה הזו גם?
ואם אנחנו כבר במחצית, אז גם הפרסומות עד אותו שלב לא התעלו ליבול אליו התרגלנו בסופרבולים קודמים, לדעתי.

במחצית סיפרתי לעצמי מה קורה בחדר ההלבשה של דנבר, ואמרתי שמפה יבוא השינוי.
ואז באה החזרה של בעיטה קצרה וקופצנית ל-TD. איך זה יכול להיות?! אבל זה היה.
מפה המשחק היה מיותר לחלוטין ולא היה למה לחכות. זה היה כמו טיפול שיניים. ההרדמה כבר פועלת ורק צריך לחכות שהרופא יגיד שהוא סיים.
היינו 8 אנשים שראינו יחד את הסופרבול. 2 אוהדים שרופים של דנבר, 5 שמעודדים אותם ואחד שרק הימר על סיאטל, לא מחבב אותם איפלו,
שגרם לכל האירוע הזה להיות עוד יותר מעיק עם צחקוקי השמחה שלו כל פעם שקרה משהו נורא לדנבר, ולזה היה לעיתים תכופות, למרבה הצער.

הקטע המייאש בכל המשחק הזה הוא שלדנבר יש קבוצה ממש טובה. פייטון נהנה מהגנה מעולה.
יש לו 5 שחקנים שלכל אחד 10+ TD העונה, שזה כמובן פעם ראשונה שזה קורה בליגה.
פייטון שבר שיא ליארדים ולטאצ'דאונס העונה. עוד כמה שיאים אישיים. מתקרב לשיאים אבסולוטיים של פארב.
ההגנה לא מושלמת אבל רחוקה מלהיות בעייתית, ועם ההתקפה הכי טובה בהיסטוריה של הספורט, זה היה אמור להספיק.
השנה זה לא היה, ושוב באוגוסט יתחילו הדיונים העלובים של אלה שטוענים שאיליי טוב יותר כי יש לו 2 טבעות אליפות.

אין לי מושג מה דנבר יכולים לשפר בדראפט ובאוף-סיזן כדי לשפר את הסיכויים שלהם. אולי דווקא להחליף מאמן.
מה שכן - התחנה הבאה היא עוד חודש, אז פייטון יעבור בדיקות ונדע אם הרופאים מחזירים אותו למגרש,
או שהוא סיים את המירוץ שלו לאליפויות.

ועכשיו אחרי שניקיתי את הבאסה מהמערכות, אפשר לחזור להסתכל באופטימיות על פילדלפיה.
עם ה-QB שסיים את העונה עם הרייטינג הכי גבוה, והרץ המוביל של הליגה - יש למה לחכות.

לגבי מי אתם אופטימיים לקראת העונה הבאה?

בימים הקרובים אני אפרסם את הרעיונות שהועלו לפעילויות עד שתתחיל העונה הבאה, ונעזור אחד לשני לעבור את הבצורת...

avishaiam

New member
אין יותר טוב היום מפייטון.

עם יד דרדלה, פחד מפציעות ומהירות יותר נמוכה משלי, עדיין פייטון יותר טוב מאיליי עם שתי טבעות (דהה) מניוטון עם הריצה, מווילסון עם היד הלא רעה+ריצה + טבעת, ואפילו (לדעתי) מבריידי בעל 3 הטבעות וללא ספק התחרות היחידה של מנינג על תואר הQB הטוב בזמנינו, וכל זה בעזרת ראיית המשחק המדהימה שלו.
אבל הוא לא ווינר, הוא לא מתעלה ברגעי האמת, הוא נופל לדיכאון כשהוא בפיגור בטח כשאלה שמסביבו נופלים, והוא מתקשה להרים אותם.
איליי, רק בעזרת ההגנה שלו ניצח את 2 הסופרבולים, אבל גם הווינריות שלו, למרות הבינוניות הביאה לו את הTD המנצח.

אז מאמן הוא יהיה, ראיית משחק יש לו, השאלה היא אם הוא יוכל להביא קבוצה בעזרת הדיכאון שלו על הSB.

philadelphia76

New member
צריך להיכנס לתוכנית להגנת אוהדי פוטבול לפגרה

דנבר צריכים לשפר את ההגנה שלהם. לדעתי הצנועה כמובן.
ואכן מופע המחצית היה שילוב בלתי אפשרי של שני סגנונות שלא משתלבים ואף אחד מהם לא הצליח להתרומם. ולא הכוונה לא למייקל סם...
היה באמת משעמם
גם שנה שעברה לא היה מופע יותר מדי טוב, אולי בהשפעת הפסקת החשמל.
לפני שנתיים - מדונה נתנה הופעת ענק, אני לא מחובבי מדונה, אבל היה מעולה וכשצריך להוריד את הכובע - צריך להוריד את הכובע!

roei90210

New member
אני יכול לומר שאני לא אופטימי לגבי דאלאס..

לא זוכר שנה בה הייתי כ"כ פסימי לגביהם.
I've seen a superbowl roster, and thats ain't it

המצב שלהם פשוט ישאיר אותם בבינוניות הזאת, אלא אם יהיה צעד יוצא דופן, ונכון למצב הקאפ שלהם, צעד יוצא דופן זה רק שחרור שחקני מפתח וירידה מטה.
כל שנה הם תקועים עם תקרת השכר והפתרון שלהם הוא בנייה מחדש של חוזים ודחיפת הכסף שנה אחת קדימה, מה שגורם לשנה שלאחר מכן להיות לחוצה עם תקרת השכר וחוזר חלילה.
בגלל זה הם לא יכולים להיות שחקנים פעילים בשוק השחקנים החופשיים (למרות ששם משלמים המון על שחקנים שברוב המקרים מעבר לשיא, אחרת הם לא היו בשוק החופשי).
מה שמשאיר להם את הדראפט. ויש יותר מדי חורים כדי להצליח לסגור אותם בדראפט אחד, שגם ככה הם לא המצטיינים בתחום הזה. מתוך 7 בחירות הם פוגעים בד"כ בשחקן אחד טוב, 1-2 בינוניים פלוס והשאר סבירים ומטה.

ושלא אתחיל עם עניין סגל האימון. הבלגאן חוגג שם..

מבחינתי, אם הייתי יודע שהחלון על הסגל הזה נסגר, הייתי מתחיל לעשות טריידים על שחקנים טובים ומבוגרים כמו דמרכוס וור. ולשחרר אחרים, לתת קצת מרווח בתקרת השכר. טוני רומו תקוע עם חוזה ענק, אבל הייתי משאיר אותו לעוד שנה ומתחיל לבנות את עצמי. בוחר ק"ב או OL הכי טוב שנשאר בבחירה ה-16/17 (מה שיצא בהטלת המטבע) ואת העמדה השניה בסיבוב השני. אני רוצה את הליין הכי טוב שיש לי כשהק"ב החדש שלי יעלה על המגרש בשנה הבאה.

אבל זה לא יקרה בחיים. לא עם ביצת הזהב שמגלגלת כסף בשביל ג'רי ג'ונס.

avishaiam

New member
רומו טוב האמת....

אני יודע שאני מסתכן בנפשי, והוא אמנם לוזר, אבל אחד הטובים במשחק היום.
צריך QB עם "פוטנציאל" שילמד ממנו מה כן ומה לא לעשות +חיזוק מנטלי לרגעי לחץ(החסרון העקרי של רומו).

בכל אופן, הייתי רוצה לראות את דטרויט מפיקה את המקס' מהסגל שלה ומגיעה לפלייאוף, גם דרך הWC.

למעלה