סיכום עונה 14

dararo

New member
יאללה, אני ../images/Emo58.gif

הפרק הראשון היה עשוי בצורה מאוד טובה לדעתי, וזה המשיך דיי טוב בלגים האירופאים. ואז באה הודו עם לג לא משהו שקצת עצבן אותי אבל תאילנד היה פצוי די טוב. אבל מה זה התעצבנתי שהיו 2 לגים בסין(אחד כפול) בגלל תמי וויקטור(אפילו שהיו כמה משימות שאהבתי בסין) הגמר היה לא משהו לדעתי ונורא רציתי שלוק ואמא שלו ינצחו אבל, כרגיל, לוק התבייכן במחסום ולא הצליח. אני לא מרוצה מהמנצחים, נכון, הם ניצחו הכי הרבה לגים, אבל לא אהבתי אותם, הם ממש ממש עצבנו אותי ובקיצור: קארה וג'יימי שליטעעעעעעעעע אמצע-סוף ספטמבר-עונה 15
PEACE OFF דניאל

Luanne

New member
לוק ואמא שלו?? ../images/Emo5.gif

הזוג הכי מעצבן בעונה. אחרי מה שקרה עם קישה וג'ן, שלא רק שלוק דחף אותן (פעמיים), ואז עוד קילל אותן ועשה איתן ברוגז עד ההדחה שלהן. הבן אדם נמצא בשלב התפתחות מנטלית של ילד בן חמש. ודווקא אמא שלו, שאיכשהו אפשר היה לצפות ממנה להפגנת בגרות ואחריות, היתה מגעילה לגמרי וגם לעגה להן כשהן התקשו במשימת הבריכה. מתי בדיוק הן צחקו על החירשות שלו?! האישה הזאת חיה ב-ס-ר-ט!!! מאוד רציתי שקישה וג'ן יעלו לגמר, אבל במחשבה שניה לא נראה לי שמישהו שלא יכול להתאפק עשר שניות מללכת לשירותים ראוי למעמד של גמר. תמי וויקטור - דווקא זוג נחמד, הגיע להם לנצח. לא הבנתי למה לא ממש אוהבים אותם פה. קארה וג'יימי אכן שולטותתת (לקח לי לפחות שבעה פרקים להבין מי זו מי) ורציתי שהן יזכו. וגילוי נאות לסיום - טרם ראיתי את פרק הגמר, אני ארה ש.ח בסופ"ש, אבל ידעתי מההתחלה מי ניצח. סה"כ עונה לא מרגשת במיוחד, ולא נקשרתי התרגשתי בצורה מיוחדת מאף זוג (אולי מל ומייק ואמנדה וכריס, אבל הם עפו די מהר
)

גםצופה

Member
מנהל
אני לגמרי מסכימה איתך

עוד לא גמרתי לראות את העונה - זה שמור לי במקס... אבל ראיתי אותה בשידור יחסית ישיר (דרך האתר הזה) ומהפרק בו מרג'י ולוק שמו את ה'סיבוב פרסה' - למרות שהם היו במצב יחסית בטוח התחלתי ממש לראות עד כמה הם חצופים... בפרק ה-3 לא הבנתי למה לוק משתמש רק בשפת הסימנים (לא הבנתי מהדיבורים שלהם בהתחלה שלוק בכלל לא קורא שפתיים...) וזה די מפליא אותי - נכון שזה לא כ"כ קל לקרוא שפתיים - אבל אם זאת 'שפת התקשורת' שלך אז אם תרגולים אפשר בהחלט להתמודד עם זה... (אז יתכן שלוק יש איזה קושי לימודי או שזה אובר-פינוק מצד המשפחה שלו...) ולגבי המקרה עם קישה וג'ין (שאני דווקא חיבבתי אותן ואת צורת המירוץ שלהן..) גם אני שמתי לב שלוק היה זה שדוחף - עברתי על הקטעים האלו כמה וכמה פעמים וממש רואים שהוא זה שהיה לא בסדר.. ובסוף הוא זה שהתבכיין
ואני אישית גם חיבבתי את ויקטור ותמי - היתה להם עבודת צוות נהדרת שהובילה אותם קדימה.

JAMES DEAN

New member
../images/Emo58.gif הסיכום שלי:

נתחיל כמו שכבר כתבתי בהודעה הקודמת שאהבתי את הפתיח. בכל עונה תמיד על הפרק הראשון או השני כבר יודעים מי יודח על ההתחלה ומי ישאר לגמר. בעונה הזאת זה היה שונה כי כל פעם היו תהפוכות ושינויים והקצב זז מהר ואתה כבר לא יודע מה או מי נשאר. האבא והבן הגייז הפתיעו אותי שהגיעו למקום דיי גבוה. ג'ן וקישה הייתי בטוח שהם ינשרו בשלבים הראשונים. מארק ומייקל הגמדים שיחקו אותה למרות הקשיים שהיו להם. ניצלו פעמיים אבל שילמו על זה ביוקר. מרג'י ולוק אותם דוקא כן אהבתי והם בשבילי היו ההפתעה של העונה. נכון שלוק בכיין וחייב תשומת לב אבל הילד כשרוני ויש לו יכולות לעשות דברים שאחרים לא יכלו לעשות. אין על פיל שכל פעם מראה להם איזה מקום הם בשפת הסימנים. אפילו אני כבר יודע איך אומרים/עושים "אתם צוות מספר..." קארה וג'יימי ממש לא חיבבתי אותם כי הן היו מאוד שחצניות ומתנשאות. היתה להם חוצפה ישראלית כזאת חחח. אתן באות לארץ שונה תתנהגו בהתאם גם אם אתן במירוץ. אהבתי שהפקידה מהתחנת מוניות אמרה להן בווקי טוקי ש|היא עובדת בשבילהן" היה גם קטע מוזר שהן דיברו עם אחד הצוותים בנייד ולא רצו להזדהות, זה היה מצחיק כי לא הבינו איך במזרח מדברים איתם ללא מבטא.
לבסוף הזוג האחים תמי וויקטור שלמרות שבהתחלה קיבלו קצת שוק איפה הם שיחקו אותה והתקדמו כמה פעמים למקומות הראשונים. מה אני אגיד לכם נדלקתי על תמי.

retard boi

New member
עונה מאכזבת../images/Emo58.gif

מהפרק הראשון של העונה זה היה ברור ש CBS ממש נואשת לקבל זוכות נשיות וליהקה 3 צוותי נשים אתלטיים מול קאסט שמורכב מאנשים בגיל העמידה ואנשים שסובלים מנכות כזו או אחרת (או שילוב של השניים). לא הבנתי את היוזמה בעיקר בגלל שזה העיד על חוסר הבנה מולט של המפיקים של התוכנית ללמה צוותי נשים לא מצליחים בה (להלן כשלי ניווט מביכים והסתבכות עם שטויות) ועובדה שלמרות שהן הגיעו למקומות גבוהים יחסית לא נראה לי שהיה אפשר להגיד ראף אחד משלושת הצוותים הללו שצוות חזק אפילו בהשוואה לקאסט ה"מיוחד" של העונה הזו. אני אוסיף ואציין שלמרות שאין לי מושג איך הלך להם בעונה הבאה ודלפו תמונות מתחרים לאינטרנט בזמן המירוץ) יהיו לשם שינוי 3 צוותי גברים נורמלים (להן שני המתחרים מתחת לחמישים שלא וסבלים מהשמנת יתר/מגבלה פיזית קיצונית). למרות הקאסט בצבעוני העונה אני לא יכול להגיד שאני התחברתי לאף אחד - רק למל ומייק (שהלך להם הרבה יותר טוב ממה שהמלהקים חשבו ומצויין על כך) ומעט לדיילות. איכשהו כבר בחמישיה האחרונה לא היה אף צוות שרציתי שינצח הם היו משעממים מידי (המנצחים המהוללים) , גרועים מידי (האחיות והאחים) או סתם אנשים דוחים ומעצבנים(מאמא ולוק והפוצות האדומות). אז יש לנו עוד מנצחים משעממים וסתמיים , אין חדש תחת השמש. לגבי מארג'י ולוק - לדעתי העורכים של התוכנית החמיצו הזדמנות מושלמת עם הצוות הזה וכנראה שחשבו הצופים ילכו על הפוליטקלי קורקט וממש יעודדו אתם למרות שהם היו בכיינים,שיחקו מלוכלך ולוק היה ילד מפונק וחסר תועלת שאמא שלו עשתה הכל בשבילו (מהרגע שהם החליטו שהוא עושה את הרודבלוק זה היה ברור לי שהם מפסידים) - מעט מאוד עבודה יכלה להפוך את הצוות המעיק הזה לרשעים הולמים שהם היו באמת וממיר אותם לצוות ממש משעשע ומעניין ולא לסתם אנשים מעצבנים. בכל מקרה מקווה שהעונה הבאה תהיה מוצלחת יותר ומקווה לקצת יותר נהיגה עצמית בנוסף.

גםצופה

Member
מנהל
לגבי הנהיגה העצמית... ../images/Emo58.gif

כשהסתיימה העונה היתה לי תחושה שבכלל לא היתה נהיגה עצמית העונה. אבל בפרקים הראשונים שמתי לב שכן הייתה.... יכול להיות שבאזורים מסוימים בעולם לא שווה למפיקי התוכנית לתת לצוותים לנהוג באופן עצמאי (מטעמי ביטוח ועוד..) - כמדומני, למשל בעונה 10 - באזורים במזרח אסיה הצוותים לא נהגו בהם בכלל...

retard boi

New member
נכון ברובו...

זה ברור שבאסיה זה לא ממש בטיחותי לנהוג - ואם זכור לי נכון בעונה 10 היתה בכלל משימה שכל מהותה היתה לעבור מבחן נהיגה בהודו. אבל עדיין זה נראה לי כמו מגמה שנועדה לשמר את הצוותים קרוב אחד לשני ככל האפשר ולצמצם פערים, החל מעונה 12 לא זכור לי עונה שבה היתה נהיגה עצמאית ביותר משניים או שלושה לגים וגם בלגים האירופאים לרוב זה לא התקיים , אני יכול להגיד אותו הדבר בנוגע לטיסות שבעבר תכנון שלהן היה בר משמעות רבה ועכשיו זה נהיה יחסית שולי ולרוב הצוותים עולים על אותו מטוס. בעונות היותר מוקדמות היתה נהגיה עצמאית בערך בחצי מהלגים וזה אכן גם ללא מעט בעיות בגלל שזה לפעמים תקע צוותים הרבה מאחור בשל טעויות ניווט או חוסר שליטה ברכב (ידית הילוכים היוותה גורם הדחה למס' לא מבוטל של צוותים) ואפילו פעם אחת לתנואה די מזעזעת שכמעט קיפחה את חיוו של הצלםפ של הצוות (בריאן וגרג בעונה 7 ) וזה אכן גרם לצוותים להיות מרווחים ולפחות מתח בהגעה לפיט סטופ אבל אז לפחות הצוותים מתקדמים על פי היכולת שלהם ולא סתם על פי מזל מוניות אקראי וחבל.

גםצופה

Member
מנהל
../images/Emo58.gif האמת שאני לא יודעת..

מה באמת הוא הגורם שמעכב צוותים... לפעמים זאת טיסה מחורבנת (וגם בעונה האחרונה היה מקרה כזה בטיסה לרומניה...), לפעמים זה רכב שנתקע ולפעמים העיכוב נגרם בגלל איזה נהג מונית (דבר שקרה גם בעונות הקודמות.. בעונה 6 למשל היידן ואהרון נתקעו עם מונית שלקחה אותם למקום אחר...) ואת האמת אני דווקא יותר אוהבת לראות איך זוגות מתקדמים/מתעכבים בזכות היחסים שלהם - ההתמודדות שלהם עם אנשים במקומות שונים בעולם מאשר אם הם מתעכבים בגלל קשיים בנהיגה...

גםצופה

Member
מנהל
אחרי צפייה די מעמיקה במירוץ....

אפשר לסכם שחלק מהלגים אהבתי. אהבתי ברוב הלגים את המשימות... אבל בשום פנים (וזה אולי גם פני העונה שאני עד כדי כך משווה אותה לעונה השישית של המירוץ - שאותה ממש לא אהבתי -) לא אהבתי את הצוותים.... תמיד יש בעונה 2-3 צוותים שאתה שונא/לא מסמפט... כאן זה היה הרוב.... הכי הגעילו אותי היו מרג'י ולוק שניגנו כל הזמן על הלקות של לוק ולעגו על הצוותים האחרים בלי סוף..... וגם הצוות שניצח בסוף לקראת סוף המירוץ די לא סבלתי אותם... כי הם היו מאד מאד מאד אנוכיים.....

למעלה