סיכום עשור בפורום דנה אינטרנשיונל
חלק א ..

סיכום עשור בפורום דנה אינטרנשיונל ../images/Emo41.gifחלק א ..

ערב טוב גולשים יקרים ואהובים ושבת שלום ומבורכת לכולם , לפני מס שבועות יצא פורום דנה בפרויקט "סיכום עשור בפורום" , פרויקט המסכם את פועלה של דנה במהלך העשור האחרון לקראת כניסתנו לעשור חדש , בסיום הפרויקט אנו נצא בפרויקט חגיגי שבו אנו נבחר את שיר העשור של דנה , מתוך כל השירים שהיו לדנה בעשור האחרון אנו נצביע ונבחר יחד את השיר הטוב ביותר של דנה במהלך 2000 ועד ל 2009 . פתחתנו את הפרויקט עם שנת 2000 , דנה אחרי הנצחון באירוויזיון משחררת אלבום בינלאומי בעולם ובישראל בגרסא מיוחדת המכילה מס שירים בעברית בניהם "עד סוף הזמן " שהפך ללהיט גדול . אחרי שחזרה דנה לזירת המוסיקה בישראל הפתיע דנה את כולם כשהודיע כי היא עובדת על אלבום אולפן חדש כולו בעברית , אלבום הצפוי לצאת בשנת 2001 , האלבום המלא הראשון שלה בעברית בעצם מאז "מגנונה" ב 1996 , 5 שנים לקח לדנה לעבוד על אלבום ישראלי חדש כאשר ב 5 שנים האלו הספיקה דנה לשחרר אלבום אוסף "דיוה" ואלבום בינלאומי כאמור " חופשיה" דנה בוחרת לעבוד על האלבום החדש עם יוצאי לקהת הקליק דני דותן ואלי אברמוב ונראה כי דנה מכוונת גבוהה והפעם מתכננת להוציא אלבום בוגר ומופק היטב , העבודה בין הצוות מסקרנת ובחודש מאי 2001 משחררת דנה אינטרנשיונל לרדיו סינגל ראשון מתוך האלבום החדש "למה כתבת לי שיר" . אם כולם ציפו שסינגל הקאמבק בעברית של דנה יהיה שיר דאנס מקפיץ הרי שדנה מפתיע ושחררת דווקא בלדה אלקטרונית מופקת היטב בעלת לחן סוחף ומיוחד . השיר מצד אחד מתקבל בביקורות אוהדות מצד התקשורת , אך מצד שני מתקשה להפוך ללהיט ואולי דווקא בגלל המלנכוליות שלו המוזרות שלו ואולי הייחודיות שלו . דנה לא פעם אמרה כי היא מרגישה שלעיתים קשה לרדיו הישראלי לעכל שירים עם סאונדים מיוחדים והפקה אירופאית . למרות חוסר הצלחתו של השיר בתחנות הרדיו בישראל לא ניתן להתעלם מיופיו של השיר ואיכותו , דנה שרה על בחורה שבורת לב מאהבה כוזבת : " ואתה למה נתת לי להאמין שכל מילה שלך שווה זהב" ... ההפקה המוסיקלית של השיר מרשימה ומיוחדת , עמוסה בגיטרות אלקטרוניות וכילים ממוחשבים היוצרים שיר בעל הפקה משובחת שללא ספק מקדמת את כל סצינת הפופ בארץ כמה צעדים קדימה , השיר עומד במבחן הזמן ולימים הופך לאחד האהובים בקרב מעריציה של הזמרת . הסינגל צועד 5 שבועות במצעד הישראלי של רשת גימל ומגיע עד למקום ה -15 וכמו כן לטופ 20 של גלגל"צ. דנה מקדמת את הסינגל בתכנית האירוח של יאיר לפיד שם היא מבצעת ביצוע יפיפה לשיר בשירה חיה , המופע לווה בראיון בו דנה מספרת על חוויות מהופעות במדינות שונות באירופה בניהם הנשיא אוקריאנה שהתחיל עם דנה ונגע לה בציצי
..... http://www.youtube.com/watch?v=-YfGmlO48TQ יוני 2001 - חודש הגאווה בתל אביב , הוא חודש עמוס במיוחד על הדיוה הישראלית , ולמעשה נראה כי תחילתו של הקאמבק מתחיל דווקא בחודש זה . "ניצחתי" הסינגל השני שמשחררת דנה אינטרנשיונל מהאלבום - שיר שבעצם בא לענות לכל המבקרים שבחרו לבקר את דנה על איך היא לא הצליחה בחו"ל כפי שצופה , ניתחתי הוא שיר מיוחד מלא בכח ועצמה שמספר על דרך ועל אמונה , על היכול לקום אחרי כל נפילה , על היכולת להאמין בעצמך ןלהמשיך ללכת בדרך האישית שלך . דנה שרה : " הטוב והרע נראים די דומה אחרי כל הדברים שעשיתי , ביום ובלילה אותם כוכבים מעל החומות שבניתי , אני לא יודעת מה חושבים אחרים על הדרך שבה הלכתי לא חשוב לי מה אומרים , אני ניצחתי - הצלחתי נכשלתי נפלתי - וקמתי ! " . דנה מופיע לראשונה את הסינגל בבכורה בטקס פרסי האופנה של הערוץ ה 2 , ולאחר מספר ימים במופע ענק במצעד הגאווה בל אביב . המופע במצעד הגאווה בפארק הירקון באותו החודש היה מופע גדול ומיוחד , דנה מלווה בהרכב נגנים חי בניהם אף אלי אמרמוב ממפיקי האלבום מבצעת LIVE להיטים גדולים מכל הזמנים ואף לראשונה מספר שירים מהאלבום החדש , דנה מתקבל בתשואות רבות והקהל פותח זרועותיו באהבה לדנה ששבה ובענק .
לאחר מספר ימים טסה דנה לסן פרנסיסקו כשהוזמנה ע"י העירייה לקבל אות כבוד תעודת שגריר מהעירייה , ולהופיע במצעד הגאווה אל מול קהל של מליון איש ! ביקורה של דנה בסן פרנסיסקו זוכה לתיעוד ע"י צוות התכנית פספורט שמשודרת בערוץ ה 2 . http://www.flix.co.il/tapuz/showVideo.asp?m=2513903 במסגרת הביקור דנה מתארחת בסרט מתח אמריקאי CORKY'S HOT ICE שם היא מופיעה את "דיווה"... דנה נמתחת ב"פספוסים" על רקע הקלטת השיר "ניצחתי" בה שלומי שבת כאילו "גונב " את השיר מדנה .. בה נתבע המושג "נבללללללללללה"! http://www.flix.co.il/tapuz/showVideo.asp?m=2318817 http://www.flix.co.il/tapuz/showVideo.asp?m=2319875 יולי 2001 - "ניצחתי" מסתמן כלהיט גדול , ולהמנון של הקיץ , הוא צועד 6 שבועות במצעד הישראלי של רשת גימל ומגיע עד למקום ה 5 . דנה מקדמת את "ניצחתי" בתוכניות טלוויזיה רבות בניהם אלי יצפאן , בטברנה , מני פאר מארח בערוץ ה 1 , וכו' ... http://www.youtube.com/watch?v=ayobW_uQ_gM - אלי יצפאן http://www.youtube.com/watch?v=LYMs16K611o- בטברנה השיר ניצחתי מלווה בקליפ רשמי ומיוחד שהוא בעצם מאין סיכום דרך של דנה מתחילת הקריירה , כשצופים בקליפ ושמים לב לאיזו דרך ארוכה דנה עברה מבינים בעצם את משמעות השיר ואת הדרך שדנה עברה - ניצחתי הקליפ - http://www.youtube.com/watch?v=k_of5aWnygM אוגוסט 2001 - דנה אינטרנשיונל משחררת את הסינגל השלישי מהאלבום "ואחרי הכל" שיתוף פעולה מיוחד בין דנה ליהודה פוליקר ויואב גינאי , פוליקר על הלחן שאף מתארח בשיר ויואב גינאי על המילים , בזמנו הסביר יואב גינאי שהשיר נכתב על דנה שמאחורי הקלעים , על דנה שמאחורי המסך ומתחת לכל הנוצץ והזוהר . מדובר בשיר אישי ומרגש וזו הבלדה השנייה שמוציאה דנה מהאלבום . דנה שרה בפזמון : " צל חולף של מישהו מתוק שאחרי כל הלבד אלמד שוב לאהוב " השיר זוכה לפרגון גדול וביקורות מחמיאות מצד התקשורת ואף נכנס למסגרת ההשמעות של גלגלצ . השיר צועד במצעדים הן של רשת גימל והן של גלגלצ 10 שבועות ומגיע בשניהם עד למקום ה 2 והמכובד דנה מופיע את השיר פעם אחת בלבד בתכנית של יוני רועה "בטברנה" . בספטמבר 2001 דנה אינטרנשונל משחררת באופן רשמי את אלבומה החדש אחרי 3 סינגלים " יותר ויותר" . דנה מתארחת כמעט בכל תכנית רדיו אפשרית לספיישל מיוחד אודות האלבום , ומספרת על השירים , דנה מודה כי כל החוויה של "דיוה" באירופה ביגרה אותה וכישלה אותה והיא הרגישה צורך לעבוד על אלבום בוגר ואיכותי שיצליח לפנות לקהל רחב של אנשים . בחרנו להשקיע המון תשומת לב בהפקות המוסיקליות ובסאונדים ולהפיק אלבום פופ שיעמוד בקנה מידה עם כל מה שקורה באירופה הסבירה דנה , ביו היתר מדברת דנה על מה שקרה בחו"ל כמה קל לעמוד מצד ולשפוט אבל שאתה במרכז העיניינים הדברים נראים אחרת , הפער הגדול בין מה שמדמיינים כשקורה שזוכים באירוויזיון לבין מבחן המציאות שמצריך עבודה אינטנסיבית ותובענית. האלבום זוכה לביקורות מעורבות , מצד אחד היו שטענו כי מדובר באלבום אחיד בהפקתו ללא ספק בוגר ואיכותי אלבום שהקדים את זמנו , מצד שנים היו כאלה שטענו כי מדובר באלבום קשה לעיכול לאוזן הישראלית . דנה מופיע בטקס נערת השנה עם שיר מהאלבום החדש "אתה הדי ג'י שלי" וגרסת רמיקס מיוחדת לשיר דיוה . במקביל ליציאת האלבום דנה משחררת את הסינגל הרביעי "אלף ימים של אהבה" שיר ציני וקליל המספר על העדפתה של בחורה על לילה אחד של אושר מאלף ימים של אהבה .
השיר לא מצליח ומושמע מעט בתחנות הרדיו , הוא מגיע עד למקום ה 20 בלבד במצעד הרשמי של רשת גימל .

סיכום עשור שנת 2001 חלק ב ../images/Emo168.gif ....

ספטמבר 2001 דנה משחררת את אלבומה החדש "יותר ויותר" ומבקביל אליו יוצא הסינגל הרביעי מהאלבום "אלף ימים של אהבה" שמתקבל בצורה פושרת ע"י הרדיו בישראל ומגיע למקום ה 20 במצעד של רשת גימל . דנה מקדמת את הסינגל בתכנית הבידור של דודו טופז ז"ל , וחוזרת לאחר שבוע שוב ומבצעת הפעם את "ניצחתי" . ספטמבר 2001 המצעד הישראלי השנתי של רשת גימל , לדנה אינטרנשיונל יש 2 סינגלים הצועדים במצעד "ניצחתי" המגיע למקום ה 30 , ו "ואחרי כל" המגיע למקום ה 27 . ואילו בקטגורית זמרת השנה מגיע דנה למקום ה 2 והמכובד . באותה תקופה "תן לחיות" מהאלבום משוחרר כ B SIDE ומנוגן במספר תחנות רדיו איזוריות .
נובמבר 2001 - חוזרת דנה אינטרנשיונל למקום ממנו הכל התחיל - המועדונים - ומשיקה את אלבומה החדש "יותר ויותר" במסיבה ענקית במסגרת ליין הגייז של חיים פנחס " פלז'ר דום " כמובן במועדון ה DOME . המסיבה הייתה לאירוע מסוקר ומסקרן מיטב כוכבי הבידור בסצינה הוזמנו , שלל כלי תקשורת הגיעו לסקר בניהם צוות התכנית של גיא פינס שאף הקדיש להשקה תכנית שלמה . דנה עולה לבמה עם הרכב נגנים לתשואות הקהל ונותנת הופעה חיה בומבסטית ואנרגטית , היא מבצעת שלל להיטים בניהם דיוה סקס אחר ועוד , וכמובן שירים מהאלבום החדש בניהם ניצחתי , ואתה הדי ג'י שלי ועוד . בשנת 2001 דנה מוזמנת ע"י הBBC להנחות תכנית שנקראת I LOVE THE 90'S שסוקרת כל תכנית שנה מהעשור ...דנה מוזמנת להנחות את התכנית של 98' - כמו כן היא מופיעה בקדם האירוויזיון הספרדי - http://www.youtube.com/watch?v=WNoe3Y4z5Og לסיכום : שנת 2001 הייתה השנה שבה דנה שבה ובענק לתעשיית המוסיקה בישראל עם אלבום אולפן חדש ומפתיע "יותר ויותר" אחד הסינגלים המצליחים ביותר מהאלבום "ניצחתי" הפך לשלאגר ענק שרק הלך והשתבח עם הזמן , היום ניצחתי נחשב לשיר מאוד חשוב בקריירה של דנה , עד היום השיר מתקבל בחום רב בהופעות ואף סימן נוכחות במצעד העשור הגדול של גלגלצ וערוץ המוסיקה הישראלי 24 שהתקיים השנה . ניצחתי הפך להמנון בקרב הקהילה ההומו לסבית ולשיר דרך אצל המון אנשים , לא פעם יצא לנו להיחשף אפילו כאן בפורום בסיפור מרגש של מישהו ששיתף כמה ניצחתי עודד אותו ועזר לו להתגבר על קשיים ותקופות קשות .
בפינה הבאה של סיכום העשור : שנים 2002-2007 אלבום חדש ומפתיע לדנה , צינקוומילה זוכה לחידוש מרענן , ודנה נעלמת מהעין התקשורתית אך למעשה לא נחה לרגע - סיבוב הופעות בארהב , שלל הופעות במועדונים ברחבי אירופה קמפיינים ועוד ...... וכמובן בסוף אנו נקנח עם המצעד הגדול שבו אנו נבחר את שיר העשור של דנה ע"י הפורום הרשמי , וגם הודעה מיוחדת מדנה שבה היא מסכמת עשור מנקודת מבטה במיוחד לפורום הרשמי
שבת שלום לכולם
פורום דנה אינטרנשיונל - כי מלכת פופ בישראל יש רק אחת

philip1123

New member
סיקור יפה. דעתי על האלבום הזה ../images/Emo106.gif

תודה על הסיקור. לדעתי "יותר ויותר" היה אלבום לא פחות ממ-ד-ה-י-ם ומושלם. ההחלטה להיפרד מעופר ניסים היתה חשובה ומתבקשת. אין ספק שהבן אדם גאון ובלעדיו אולי לא היתה "דנה אינטרנשיונל", אבל היה חשוב לשנות פאזה ולעבור לסאונד בוגר ומגוון יותר. וזה מה שקרה עם "יותר ויותר". החיבור עם דני דותן ואלי אברמוב היה הדבר הכי טוב שקרה לדנה מאז הזכיה באירוויזיון. בדיוק לאחרונה כתבתי על זה למישהו כאן, שהסאונד כאן היה כל כך עשיר, משוכלל ומתוחכם, שלא היה דבר כזה בארץ. תקשיבו לשיר "יותר ויותר" למשל. אני כל כך פעם מקשיב לו ומגלה עוד ועוד ועוד סאונדים שהולבשו אחד על השני, אחד אחרי השני, בצורה גאונית פשוט. כל פעם אני מגלה משהו חדש. כנ"ל בגרסה של "עד סוף הזמן". ולגבי "ניצחתי" כל מילה מיותרת. כבר עכשיו אגיד שבשבילי זהו שיר העשור של דנה. כי אין שיר אחר שהוא כל כך מדבר על דנה, ואין שיר עצמתי ומרגש ואישי יותר בעשור הזה (הגם שהוא לא נכתב על ידה). הוא מושלם, מרגש וחזק מכל בחינה, מהמילים, הלחן והעיבוד המוסיקלי. ולראות את דנה מבצעת את השיר (כמה שנים אחרי זה) מול אריק שרון, כל פעם זה עושה לי צמרמורת. מבחינת השמעות ומכירות, האלבום והסינגלים שלו לא הגיעו לרמת הפופולריות של אלבומים משנות התשעים ואני תמיד אומר שאולי היה זה עניין של קידום לא מספק מצד חברת NMC, או שאולי זה באמת כמו שנכתב כאן - שהציבור הישראלי לא מסוגל לעכל הפקה ברמה כזו בינלאומית, ושונה ממה שקורה כאן. בשורה התחתונה, יותר ויותר היה אלבום ענק, שבו ראינו דנה כאמנית בוגרת יותר, סאונד עשיר וחם יותר, וגם תכנים עמוקים ומגוונים יותר.

DBTK

New member
סיקור יפה../images/Emo140.gif כל הכבוד על ההשקעה!

אני מכיר את כל האלבומים של דנה בע"פ כמעט מ-1 ועד האחרון שיצא ב07. חייב להגיד שמעולם לא הכרתי אותה כמו היום ולא התחברתי אליה ממש כמו שזה קרה עם האלבום "הכל זה לטובה" - שבעיניי הוא ה-אלבום הכי טוב שקיים אצלה בדיסקוגרפיה! "הכל זה לטובה" זה אלבום מגוון בסיגנון שלו, שבו דנה מביעה את עצמה כאומנית מוכשרת ששותפה לכתיבה של שירים, שגם בעצם הפכו ללהיטים וגרמו למקפצה מחודשת שלה לתודעת הקהל אחרי 5 שנות שתיקה. דנה מראה צד אחר שלה אחרי כל השנים, אם זה בהתבגרות ב"לא מאמינה" או במבט אישי על החיים ב"יום הולדת". וכמובן גם מזכירה בין הדברים שהיא מלכת הפופ הגדולה ביותר שיכלה לצאת בארצנו - הDIVA של מדינת ישראל! כל תקופת 2007 היו לדעתי הדבר הטוב ביותר שיכל לקרות לה מאז הזכייה באירוויזיון. הכל מושלם בעיניי בתקופה ההיא ואיך שהיא ממשיכה כרגע עם הסינגל החדש שיצא וב"ה רק יגדל באלבום עתידי חדש שלה! אם יש אלבום שאני מצביע לו בגלל התרומה הגדולה שלו, ועל זה שהוא גרם לי להתחבר לאישיות של דנה בזכות כל מה שהביא יחד איתו - אז כמובן שההצעה שלי היא עבור "הכל זה לטובה" 2007!

nerod 72

New member
תודה על הסיקור...

ובכן 2001 היתה בהחלט שנה שבה דנה סוג של חזרה ללב המדיה הישראלית ולתעשייה ואני זוכר שנורא שמחתי שאחרי כל כך הרבה זמן שלא שמענו ממנה ולא היתה מוזיקה חדשה , היא חזרה ובגדול! "יותר ויותר" מבחינתי הוא אלבום שהקדים את זמנו בכל מה שקשור להפקות הנהדרות שהיו בו אני חושב שזה היה ניסיון נועז ליישר קו עם כל מה שקרה באירופה באותה תקופה ושומעים שהאלבום ספג השפעות ישירות מהאלבום "מיוזיק" של מדונה ומלהיטי הדאנס של אותה תקופה ("1000 ימים של אהבה שמסמפל את "גרוב ג'ט" של ספילר למשל) וניסיון מאוד חלוצי לעשות גאראג' טו-סטפ ישראלי ("הכל יהיה ורוד"") שהיה פופולרי בטרוף בבריטניה באותה תקופה .. מצד שני, אני חושב שהאלבום "סבל" מכמה שירים שיכלו לקבל מינוף יותר טוב מבחינה טקסטואלית... אי אפשר להשוות ממש שיר שכתוב ומולחן מדהים כמו "למה כתבת לי שיר" ל"אתה הדי גיי שלי" המביך או ל"תן לחיות" שאמנם הלחן שלו חמוד בפזמון אבל הוא די ממונף בבתים וכן לגבי "לקום בבוקר" ששוב ההפקה טובה אבל השיר פחות... מבחינתי השירים הכי טובים בו הם ניצחתי ואחרי הכל שיר בדרך אל החופש יותר ויותר הרגשה טובה דנה קבלה פרגון יפה במדיה מבחינת הופעות בTV ואני זוכר שבכל מקום הכתירו את "ניצחתי" כשיר הקיץ של 2001 ואת הכתבה הענקית ב"סופשבוע" שהיתה מעניינת מאוד ...

למעלה