סיכום פרוייקט העברת החסכונות הפנסיוניים
השבוע הכרזתי על ניצחון במבצע מסובך שמטרתו לחלץ את החסכונות הפנסיוניים המשפחתיים מציפורני מדינת ישראל, ולהעביר אותם ל-RRSP בקנדה, בלי לשלם הון עתק במס.
המבצע החל פחות או יותר
בשאלה שכתבתי כאן בפורום ב-2015.
מכיוון שאנשים מתעניינים בנושא לעיתים קרובות, וקשה למצוא אינפורמציה מסודרת, ויש הרבה בלבול (כולל כאן בהמשך הדף), טרחתי והכנתי לכם סיכום מסודר.
[URL]https://docs.google.com/document/d/16RJB0VR0Nj1xGZu7OPzZj7tFW1KZrZRVkK3E15zR8PU/edit?usp=sharing[/URL]
בקשה:
אשמח מאוד לקבל פידבק מכל סוג שהוא. אבל אם יש לכם תיקון או שיפור מהותי להציע, אנא כתבו לי הודעה פרטית (באימייל שמופיע בגוף המסמך, או דרך הפורום), כדי שלא יווצר פה שרשור מבלבל שנוגע לגירסאות של המסמך שכבר אינן קיימות.
הצהרה:
התהליך שאני מתאר פה אינו תיאורטי, והוא תקין לחלוטין מבחינת הרשויות. אני יודע אז זה כי השלמתי אותו בהצלחה בעצמי, עם תמיכה של שני בעלי מקצוע שהיו מאבדים את פרנסתם אם היו מנסים לעשות פוילעשטיקים עם רשויות המס.
דיסקליימר:
(מופיע גם פעמיים בתוך המסמך, אבל למען הסר ספק)
לי עצמי אין ומעולם לא היתה הסמכה כרואה חשבון, יועץ מס, עורך דין, יועץ השקעות, משגיח כשרות, רופא קרדיולוג, או טכנאי אנטנות. כל מי שעושה שימוש במידע הזה עושה זאת על אחריותו הבלעדית. שלא תעזו לנסות את זה בלי תמיכה צמודה של רו"ח מוסמך. ראו הוזהרתם.