סיכום פרוייקט העברת החסכונות הפנסיוניים

Tetrahedron

New member
לא, התכוונתי בוודאות ל-The ofer

אבל תודה גם לך על המידע.
אני לא רואה במה שכתבת אף נקודה שסותרת משהו שאמרתי.

Tetrahedron

New member
סיכום פרוייקט העברת החסכונות הפנסיוניים

השבוע הכרזתי על ניצחון במבצע מסובך שמטרתו לחלץ את החסכונות הפנסיוניים המשפחתיים מציפורני מדינת ישראל, ולהעביר אותם ל-RRSP בקנדה, בלי לשלם הון עתק במס.
המבצע החל פחות או יותר בשאלה שכתבתי כאן בפורום ב-2015.

מכיוון שאנשים מתעניינים בנושא לעיתים קרובות, וקשה למצוא אינפורמציה מסודרת, ויש הרבה בלבול (כולל כאן בהמשך הדף), טרחתי והכנתי לכם סיכום מסודר.

[URL]https://docs.google.com/document/d/16RJB0VR0Nj1xGZu7OPzZj7tFW1KZrZRVkK3E15zR8PU/edit?usp=sharing[/URL]

בקשה:
אשמח מאוד לקבל פידבק מכל סוג שהוא. אבל אם יש לכם תיקון או שיפור מהותי להציע, אנא כתבו לי הודעה פרטית (באימייל שמופיע בגוף המסמך, או דרך הפורום), כדי שלא יווצר פה שרשור מבלבל שנוגע לגירסאות של המסמך שכבר אינן קיימות.

הצהרה:
התהליך שאני מתאר פה אינו תיאורטי, והוא תקין לחלוטין מבחינת הרשויות. אני יודע אז זה כי השלמתי אותו בהצלחה בעצמי, עם תמיכה של שני בעלי מקצוע שהיו מאבדים את פרנסתם אם היו מנסים לעשות פוילעשטיקים עם רשויות המס.

דיסקליימר:
(מופיע גם פעמיים בתוך המסמך, אבל למען הסר ספק)
לי עצמי אין ומעולם לא היתה הסמכה כרואה חשבון, יועץ מס, עורך דין, יועץ השקעות, משגיח כשרות, רופא קרדיולוג, או טכנאי אנטנות. כל מי שעושה שימוש במידע הזה עושה זאת על אחריותו הבלעדית. שלא תעזו לנסות את זה בלי תמיכה צמודה של רו"ח מוסמך. ראו הוזהרתם.

תבורך ארבעון

חכיתי לסכום שלך מאז שהבנתי שאתה בתהליך.
בנתיים רק מספר קטן של שאלות:
איזה סוג של יועצים ובעלי מיקצוע השתמשת?
האם התייעצת עם יועץ מס בישראל?
לא ציינת באיזה סוג של חסכונות פנסיונים מדובר?.....כוונתי היא שיש הבדל גדול בין חסכונות ישנים שנהנים מ"הגנה" של משרד האוצר , לחסכונות חדשים. גם מבחינת החישוב של כמה נקבל בסוף ...ללא קשר לכמה כסף יש שם.
תקנו אותי אם אני טועה.

Tetrahedron

New member
תודה ותשובות

1. אני עובד עם רו"ח ישראלית-קנדית מצוינת באיזור ונקובר. את ה-RRSP פתחתי אצל יועצת השקעות מ-Investors Group סניף ויקטוריה. אשמח למסור שמות וכתובות בהודעה פרטית.
2. לא היה לי יועץ מס בישראל, אבל האמת שזה לא רעיון רע. רוב העיכוב במשיכת הכספים נבע מחוסר הבנה ו/או נאיביות מצידי לגבי המערכת הישראלית.
3. כן ציינתי שמדובר בקרנות פנסיה, ביטוחי מנהלים, וקופות גמל. נכון מאוד שיש הבדלים מהותיים בתנאים ובשיערוך של חסכונות מסוגים שונים ומתקופות שונות. זה נושא גדול וסבוך, שבכוונה לא נכנסתי אליו. אני מקווה שברור מהמסמך שפדיון מוקדם הוא לא התשובה הנכונה לכולם... צריך לבדוק כל מקרה לגופו.
אם יש לך ספקות, תמצאי יועץ מס או יועץ פנסיה טוב בישראל שיעזור עם החישובים.

CanBonly1

New member
לא לגמרי הבנתי מה מיוחד בתהליך

אולי פשוט לא הבנתי נכון
יש לי כסף מזומן (לא משנה המקור כרגע) שמתי ב RRSP וקבלתי החזר מס.
האם לא זה התהליך?
אפשר ל״תרום״ עד 18% בכל שנה ומכסימום משהו כמו 27K$

The ofer

New member
אני אענה לך בקצרה...

ל RRSP אפשר להפקיד רק לפי ה ROOM שיש לך... שזה אחוז מסויים מההכנסה שלך בשנה הקודמת עד גבוך מסויים כך שבדרך כלל לא תוכל להפקיד 100000 דולר ל RRSP... כי יהיו קנסות ובלגנים < אני מניח שאין לך את ה ROOM להפקדה >
&nbsp
ההעברה שמפורטת בפוסט הזה לא קשורה לכמה RRSP ROOM שלך... תוכל גם להעביר 1000000 דולר אפילו אם אין לך ROOM
&nbsp
ואם יש לך ROOM, יהיה לך אותו גם אחרי ההעברה
&nbsp
לא הרבה בקנדה מכירים את השיטה להעביר ואת החוק שמוזכר בפוסט, וכמו שמוסבר בפוסט, צריך תכנון מסויים על מנת שתקבל את הקרדיט המלא בקנדה עבור המס ששולם בארץ
&nbsp
יתרונות להעברה? אולי אם אתה חושב שב RRSP תרוויח הרבה יותר ממה שתרוויח בתוך הפנסיה הישראלית...
&nbsp
בסופו של דבר תשלם אותו מס על המשיכות מהפנסיה, בין אם זה קרן ישראלית או RRSP
&nbsp
אני כתבתי על השיטה הזו פה מזמן...
&nbsp
שוב, מי שמחליט להעביר, והיה פה מישהו שאפילו עשה את זה לבד, צריך שתהיה הכנסה קנדית גבוהה, וכמו שכתוב בפוסט, לפעמים צריך לעשות את זה בכמה העברות לאורך מספר שנים במקום העברה אחת
&nbsp
&nbsp

CanBonly1

New member
אני חושב שעלית פה על נקודה חשובה מאד

הבנתי. תודה.
אני חושב שעלית פה על נקודה חשובה מאד ״למי שמחליט להעביר , צריך שתהיה הכנסה קנדית גבוהה״ כי החזר המס יהיה גבוה
אז זה משהו שאולי קצת חסר בפוסט, לא בטוח שהחזרי המס יכסו את המס ששלמת במידה ואתה למשל מרוויח 60 אלף דולר שנתי, האם אני צודק?

The ofer

New member
כן

ולדעתי זה כן מוזכר בפוסט... לדוגמה... אם בארץ מורידים 35% מס... צריך אחוז מס קנדי ממוצע < דגש על ממוצע ולא מדרגת מס > יותר גבוה.
&nbsp
מישהו עם 60 אלף הכנסה שנתית לא יוכל לעשות את זה
&nbsp
לפני שעושים את ההעברה בשיטה הזו מוכרחים לבדוק שבקנדה יהיה קרדיט מלא על המס ששולם בארץ
&nbsp
שוב, אין לי כל כך מושג מה היתרונות של להעביר את זה לקנדה אלא אם ה RRSP ירוויח הרבה יותר מהקרן בארץ... בדרך כלל אנשים שמתעקשים שהכסף יהיה בקנדה עושים את זה...
&nbsp
בסופו של דבר... כשמוציאים את הכסף בגיל הפנסיה... המס יהיה זהה או לפחות כמעט זהה ולא משנה אם הכסף יוצא מה RRSP או מהקרן בארץ...
&nbsp
&nbsp

Tetrahedron

New member
מה שעופר אמר, וגם

אם אתה פודה חסכון פנסיוני בארץ, לא משנה מה עשית עם הכסף אחר כך, הסכום שנפדה נחשב להכנסה בקנדה. זאת אומרת לא רק שמדינת ישראל תשמור חלק, אלא בתלות בשאר ההכנסה שלך אתה עלול להיות חייב כסף גם לממשלת קנדה. זה אגב נכון בין אם הפדיון הוא מוקדם או שהוא קורה כבר בגיל פנסיה.
הדרך למנוע את זה היא להעביר את כל הסכום ל-RRSP כמו שמתואר במסמך.
(אני לא מתייחס לשאלה איך CRA ידעו מה עשית עם הפנסיה שלך בארץ - אני מניח שאנחנו לא בקטע של העלמת מס).
&nbsp
אני אוסיף הסבר לגבי זה למסמך - תודה על השאלה.
ותודה לעופר שמאוד עזר לי בהתחלה

The ofer

New member
כן, חייב מס בקנדה

אבל תקבל קרדיט על המס שהורידו לך במקור בישראל

למעלה