סיכום פרק: שמואל א' פרק י"ז

פלגיה

New member
סיכום פרק: שמואל א' פרק י"ז

אני מביאה את תמצית השרשור של השבוע שעבר, שעסק בפרק מרתק - מלחמת דוד בגוליית. ראשית אצטט את עמיש שכתב : "מראשית ועד הסוף עומד כאן סיפור מרתק, מלא אנושיות, קצב, שירה ואמירות נצחיות הממלאות אותנו ברטט וגאווה גדולה. לפעמים אני נוסע באיזור האירוע ומנסה לדמיין לעצמי מה בדיוק היה. ושימו לב בעיקר לקצב, קצב ההליכה האיטית והמגושמת של גלית לעומת הקצב המהיר של דוד. " ו י ל ך - ה פ ל ש ת י - ה ו ל ך - ו ק ר ב ...וימהר-וירץ-וישלח-ויקח-ויקלע-ויך את הפלשתי" וכמובן "אתה בא אלי בחרב ובחנית ובכידון ואנוכי בא אליך בשם ה' צבאות אלהי מערכות ישראל אשר חירפת"" שאלות שעלו בדיון:
מדוע לא מכיר שאול את דוד?
שאלה טכנית - מה גובהו של גלית במטרים? (לא יודעת לתרגם גָּבְהוֹ, שֵׁשׁ אַמּוֹת וָזָרֶת לקנה מידה...)
האם ניתן למצוא עוד הקבלות בין הסיפור הזה לסיפור יוסף ואחיו - מלבד העניין ששניהם נשלחו ע"י אביהם אל אחיהם?
האם יש לפרש את הפרק כעומד בפני עצמו, או כחלק ממארג הפרקים והסיפורים הדנים בדוד המלך? וכאן אני מביאה את שאלתה העקרונית של shushu השאלה היא באם ניתן לנתח פרק מסוים בלבד, והאם באמת פרק זה עומד בפני עצמו. יש פרקים מיוחדים בתנ"ך שעומדים בפני עצמם, הם עוסקים בפרשה שמתחילה ומסתיימת באותו מעמד והם באים להאיר את התקופה מבחינה מדינית או רוחנית, כפי שנמצא 2 פרקים מעין אלו בספר שופטים

סמיאגול

New member
הגובה תלוי

במידות. אין הסכמה בקשר למידת אורך אמה והדעות נעות בין 30-50 סמ. אם ניקח את הממוצע הרי שגובהו 2.45 מ

למעלה