סיכום שבועי

סיכום שבועי

אז מה היה לנו השבוע? נתחיל הפעם מהסקר - הצביעו 21 אנשים, כאשר מתוכם 47% (10) הצביעו על המילה "אסיפה" כעל המילה העברית לקוון, 33% (7) הצביעו להותיר את המילה כפי שהיא, ו"גרעין" קיבלה 9% (2). לכן, לפחות לגבי הפורום, אשתדל להשתמש במילה "אסיפה" כמילה העברית לקוון. דבר חשוב נוסף הוא פגישת הפגנים שב-13 לנובמבר בת"א. עד כה לא קיבלתי עדכון לגבי המיקום (אם כי הרוב מסתמן לכיוון "קפה סטארבאקס"... מי ירצה להפגש ליד שיפודי התקווה? שם עוד ישפדו אותנו, חס וחלילה
). אז שיהיה לכולם סופ"ש מהנה ופורה!

Justin Angel

New member
ולא לשכוח

שצריך לאשר הזמנות באתר של המפגש. וגם לסיכום השבועי, ג´סטין עוזב בשלבים את הפורום :)

עדכון...

כרגע ראיתי באי-מייל: הפגישה תהיה ביום רביעי, 13 לנובמבר, בשעה 19:00 - קפה סטארבאקס, רח´ אבן-גבירול מס´ 70, תל אביב.

מי אגם

New member
באמת רצוי...

למשל איזה אוטובוס לוקחים מהתחנה המרכזית בת"א, ובאיזו תחנה לרדת, ואם יש משהו גדול ליד סטארבאקס שאפשר לזהות.

DaniZisserman

New member
האם גם מי שלא ממש פאגאני יכול לבוא?

קשה לי להגדיר את עצמי "פאגאני" במובן הויקאני או הדרואידי של המלה (שזה, אני מתאר לעצמי, פחות או יותר הנטיה של רוב האנשים) - אבל הייתי שמח לפגוש אנשים שמתעניינים בדתות אלטרנטיביות... אינני משתייך לשום דת "ממסדית", אלא הולך בדרכי מערכת דתית אישית למדי... תחום העניין שלי הוא יותר נפש ורוח האדם - והביטויים השונים שלהן - כולל זה הדתי. אם זה בסדר שאבוא למפגש - אז אנא הודיעו לי על כך... דני

מי אגם

New member
אני לא יודעת מי הרוב שמתכוון

להגיע לפגישה, אבל דווקא רוב הפאגאנים שאני מכירה באופן אישי לא משייכים את עצמם כוויקנים או דרואידים.

מי אגם

New member
לא תמיד צריך הגדרות ושמות

אני לא ממש יודעת איך להגדיר את עצמי... אני פשוט אני, ובאופן די מצחיק זה מתאים גם להרבה אספקטים אחרים בחיים שלי שקשה לי לתת להם שמות.

Justin Angel

New member
את מיוחדת :)

יש לך עבר עם אנשים שמגיעים למפגש שהם פאגאנים, ככה שאני יודע שאת תנחתי על הרגלים במפגש, אבל מישהו זר לחלוטין שלא מכיר אף-אחד שהוא לא פאגאן, פשוט לא ישתלב טוב לפי דעתי.

Justin Angel

New member
תראה...

אני, מדבר עכשיו כג´סטןי אנג´ל ולא כמארגן, אומר לך שלפי דעתי זה לא במקום להגיע לכזה דבר לאנשים שהם לא פאגאנים. אם אתה חושב שיש לך דעות ואידאולוגיה פאגאניות, אז אחלה, אבל אין לך את הדת שלנו. פיזית, אין לי שום דרך\רצון לעצור אותך מלהיכנס, אבל הדבר המכובד יהיה לא להגיע, לפחות לא בפעם הראשונה עד שכולם יוכלו להחליט על זה. מעיין, את החריגה כאן :) רוב האנשים שמגיעים הם כן פאגאנים, וזה כולל את אספקט המנהגים ואלוהות. לפי דעתי האישית זה יהיה לא-בטעם ממישהו שהוא לא פאגאן להגיע למפגש הראשון מהסיבה הברורה שאני חושב שמפגש פאגאני צריך להישאר פאגאני לפחות בהתחלה. המפגש הוא מאוד לא-רשמי, וזה לא לשבת להקשיב להרצאות, זה לדבר עם אנשים (לא לתחקר), ולכן אני לא בטוח שזה יהיה רעיון טוב ומומלץ לאנשים שהם לא פאגאנים להגיע. אבל שוב, זה היה כג´סטין אנג´ל, כמארגן אני אומר לך שאם אתה חושב שתשתלב, אז תבוא :)

DaniZisserman

New member
עכשיו דווקא יש לי מוטיבציה לבוא..:)

ולו בכדי לראות אם אכן נבואות "חוסר ההשתלבות" שלך יתגשמו או לא...:) דני

moon dancer

New member
ולאף אחד אין מה להגיד על זה...?

למרות שמעט מאוד אנשים מהפורום באים למפגש, הנושא של "האם מי שלא פאגאן יכול לבוא?", גם כנושא רחב יותר ולא דווקא למפגש המסויים הזה, נראה לי די טעון וחשוב...אני אישית עדיין לא החלטתי מה דעתי, אבל כיוון שאני לא פאגאנית אני נוטה לכיוון של לאפשר לאנשים שלא פאגאנים לבוא...בינתיים הדעה שלך ג´סטין קצת עיצבנה אותי...
,אבל זו דעתך וזכותך, אז אני פשוט אחשוב על זה עוד קצת...

Cath

New member
הדילמה של הלא-פאגאנים...

הייתה לי גם בראש, כשחבר שלי, שחזר מהצבא ביקש להצטרף, הרי בכל מקרה שנינו צריכים לנסוע לתל אביב מסיבות שונות, והוא רצה להפוך את זה לבילוי מהבוקר עד יום למחרת.. כעבור כ-3 ימים החלטתי להשיב בשלילה, מכמה סיבות: 1.הוא אטאיסט "קלאסי", ולמען האמת, אף פעם לא לקח פאגאניזם ברצינות, אלא כמשהו נמחד בשביל משחק תפקידים. אז יש לו את כל הסיבות להשתעמם שם, או להיפך, להציק. 2.זהו באמת המפגש הראשון מסוגו, למרות שכבר זרקתי הצעות בנושא, מאז אני בפורום, אבל זה נגמר בשני וויקנים ואיש בתחפושת נקנקיה (ג´סטין יודע על מה אני מדבר:), ולכן אין לי שום מושג איך\מי\מה יהיה שם. כללית אין לי בעיה שכמה שיותר אנשים עם ראש פתוח יגיעו, אבל לא בהתחלה. טוב, כרגע אמרתי כמעט את מה שג´סטין ציין, רק בצורה פחות תוקפנית וגסה, ואני לא מוצא שום בעיה בעובדה, שבמפגש הראשון נמנע מלהזמין אנשים רחוקים מהדת, או כאלה שבאים מתוך סקרנות טבעית "מי הם ומה עבר עליהם?!"

Cath

New member
הדילמה של לא-פאגאנים..

..הייתה לי גם בראש, כשחבר שלי, שחזר מהצבא ביקש להצטרף, הרי בכל מקרה שנינו צריכים לנסוע לתל אביב מסיבות שונות, והוא רצה להפוך את זה לבילוי מהבוקר עד יום למחרת.. כעבור כ-3 ימים החלטתי להשיב בשלילה, מכמה סיבות: 1.הוא אטאיסט "קלאסי", ולמען האמת, אף פעם לא לקח פאגאניזם ברצינות, אלא כמשהו נמחד בשביל משחק תפקידים. אז יש לו את כל הסיבות להשתעמם שם, או להיפך, להציק. 2.זהו באמת המפגש הראשון מסוגו, למרות שכבר זרקתי הצעות בנושא, מאז אני בפורום, אבל זה נגמר בשני וויקנים ואיש בתחפושת נקנקיה (ג´סטין יודע על מה אני מדבר:), ולכן אין לי שום מושג איך\מי\מה יהיה שם. כללית אין לי בעיה שכמה שיותר אנשים עם ראש פתוח יגיעו, אבל לא בהתחלה. טוב, כרגע אמרתי כמעט את מה שג´סטין ציין, רק בצורה פחות תוקפנית וגסה, ואני לא מוצא שום בעיה בעובדה, שבמפגש הראשון נמנע מלהזמין אנשים רחוקים מהדת, או כאלה שבאים מתוך סקרנות טבעית "מי הם ומה עבר עליהם?!"

Justin Angel

New member
תראה

כל אחד שנרשם מראש חייב פשוט להביא איתו עוד מישהו ויש כאלו שמביאים שתיים, כדי לפצות על השתיים-שלוש אנשים שלא מביאים עוד מישהו. אז מה עם בסטארבאקס יש מקום בפנים רק ל20 איש וגם ככה אנחנו עכשיו 25? זה כבר באמת עבר את גבול הטעם הטוב. בפשטות אני אדבר עם כל הפאגאנים ואנסה שכולם יסכימו למדיניות: כל הפאגאנים בתוך סטארבאקס, כל הלא-פאגאנים מחוץ לסטארבאקס (איפה שגם יש מקום ישיבה והכל). כמובן שאף-אחד לא יסכים, אבל אני פשוט מעדיף שכל הפאשלה הזאת שמחכה להתגשם לא תהיה באשמתי.

למעלה