סיכום שבוע האלבום-!Help

Another Girl

New member
סיכום שבוע האלבום-!Help

השבוע עסקנו באלבום אהוב ונחמד במיוחד,הלא הוא !Help. בואו נראה מה העלינו בחכתנו:
התחלנו עם ביקורת שלי לאלבום.
המשכנו עם ביקורת נפלאה של ל נ ו ן לסרט.
כמו כן פינק אותנו ל נ ו ן עם תזכורת לפאשלות נחמדות בקליפ של Another Girl וכן הוכחה חותכת שלרינגו 3 ידיים!(כן ייטב.)
בפייבוריטים נוכל למצוא את Yesterday(כן,כן) את I've just seen a face ואת Ticket to ride אשר חשבתם שהוא שיר מיוחד מאוד.
ואי אפשר להשמיט את הוויכוח הסוער שהתעורר בנוגע לשיר You've got to hide your love away בעקבות טענתו של מקרטני שאין לשיר מנגינה.
השבוע נעבור לאבן דרך נוספת במסע הקסם המסתורי של הרביעיה עם האלבום...כן,איך ניחשתם? Rubber Soul. שבוע נעים

Another Girl

New member
../images/Emo41.gifשבוע האלבום-Rubber Soul../images/Emo41.gif

השבוע נקדיש מזמננו לאלבום נוסף שהיווה עוד צעד קטן בדרכם של הביטלס לגדולה אמנותית. בעיני רבים נחשב האלבום לפורץ הדרך העיקרי מבחינת איכות וחדשנות,כמו גם השתחררות מהתכנים הנדושים ומעבר ללחנים מעט יותר מתוחכמים ומורכבים. מה דעתכם? ואם כן,איזה מהשירים כאן מהווה פריצת דרך אמיתית? אפתח את השבוע עם הביקורת הנהדרת שהביא לנו Tomer123 לאלבום,ומקווה לקבל עוד ביקורות ממכם.

Another Girl

New member
Rubber Soul-ביקורת אלבום/Tomer123

He´s A Real Nowhere Man... אם יש אלבום של הביטלס שאפשר להגדיר כאלבום התפנית, "Rubber Soul" הוא האלבום הזה. אנחנו מדברים כאן על סביבות קיץ 1965. הביטלס בשיא ההצלחה, אחרי חמישה אלבומים, שני סרטים והצלחה חסרת תקדים ברחבי העולם, הם משנים כיוון ומקליטים את היצירה המורכבת הזאת. האלבום הזה מציג ביטלס שונים ממה שהכרנו. אם בHelp", שיצא רק כמה חודשים קודם, הביטלס נראים על העטיפה קופצים במעילי שלג. כאן הם כבר רציניים, מצולמים מלמטה ומסתכלים במבטים קודרים על המצלמה. אבל למעשה, השינוי באלבום הזה פחות ניכר במוסיקה (השינוי המוסיקלי יבוא ב"Revolver"), שמתפתחת די בהדרגה, אלא במילים. לא עוד שירי אהבה פשוטים ומתקתקים, אלא דברים יותר מעניינים. הנה דוגמה טובה: He’s a real nowhere man Sitting in his nowhere land Making all his nowhere plans for nobody אבל אל תטעו. זה לא השלב שבו הביטלס הפסיקו להופיע והחליטו שהם מתמקדים בעבודת אולפן. ההופעות ממשיכות, אבל נעשות פחות ופחות נסבלות, והחברים מפסיקים להיות אכפתיים כלפי ביצועי לייב. אותם מעניין איך זה ישמע באולפן, וזה אכן נשמע טוב. מתוך האלבום הזה, רק שני שירים בוצעו על הבמה באותה תקופה ("Nowhere Man" ו"If I Needed Someone"). אז מה גרם לשינוי הזה? לא, לא מותו של פול מקרטני, אלא ההתפתחות הטבעית של לנון, מקרטני וגם הריסון ככותבים. גם "Help" הציג שינויים מרומזים בשירים ובטקסטים, אבל כאן זה מקבל שינוי הרבה יותר משמעותי. כנראה שהם התחילו לקחת את עצמם יותר ברצינות. האלבום עצמו משלב שירים רוק´נרול במיטב המסורת לצד שירים עמוקים יותר, והלהקה מתחילה לשלב גם כלים חדשניים יותר. השיר הפותח, "Drive My Car", הוא רוק´נרול פשוט, בסיסי וכיפי. הגיטרה בפתיחה, המעבר של הפסנתר וכמובן השירה של לנון-מקרטני עושה אותו לשיר שפשוט כיף לשמוע, גם אם הוא לא הצהרת כוונות של הבאים אחריו. "Norwegian Wood", השיר הבא, הוא כבר משהו אחר. הקצב שלו איטי יותר, משהו שמזכיר קצת פולק-רוק דילני, ההרכב הכלי שלו מוזר (אין גיטרה חשמלית ותופים, ג´ון באקוסטית ורינגו בטמבורין) והכי מוזר: הכלי שג´ורג´ ניגן בו, ולמעשה גילה לעולם. זהו הסיטאר, כלי הודי דמוי גיטרה, עם סאונד שלעולם המערבי היה די קשה לקבל בזמנו, למרות שאחרי זמן מה הוא קיבל אותו בברכה. "You Won’t See Me", השיר הבא, הוא שיר מקרטני טיפוסי. לעומת התוקפנות המסוימת במילים של השיר הקודם, השיר הזה חוזר להיות שיר אהבה קטן, מקסים ונשכח קמעה. אגב, זה רק אני, או שהגיטרה כאן נשמעת כמו חצוצרה? על "Nowhere Man", השיר הבא, כבר אמרו הכל. השיר הראשון של הביטלס שלא נכתב על אהבה, שמסמל באופן ברור את מהפכת "Rubber Soul". הטקסט הרציני של השיר, שזורם בתוך לחן יפהפה, ובו מתאר ג´ון את הרגשותיו באותה תקופה. הייתי אומר שזה מין שדרוג ל"Help". התרומה של ג´ורג´ הריסון לאלבום מתחילה בשיר הבא, "Think For Yourself". שיר מהפכני לאותה תקופה, במיוחד לאור השימוש הראשון בהיסטוריה (!) בבס בדיסטורשן. גם כאן הטקסט די עמוק, ומתחיל את חיפושיו של הריסון אחרי משמעויות נסתרות בחיינו, בעיקר לאור התאהבותו בהודו והמזרח. "The Word", השיר הבא, הוא שיר חביב ונחמד, עם הרמוניות של ג´ון-פול-ג´ורג´, יחד עם אורגן, גיטרה והרמוניום (מעין כלי שנשמע כמו אקורדיון). הטקסט נשמע בהתחלה כמו שיר פוליטי, אבל בפזמון הם מסבירים את הכוונה התמימה ("say the word/the word is love"). על השיר הבא, "Michelle", אין הרבה כבר מה לומר. שיר האהבה המקסים והרגיש, שבעיני הוא אחד מהמייצגים של הכתיבה של פול מקרטני. אחד הלהיטים הגדולים של האלבום בפרט והלהקה בכלל, וזה די ברור למה... "What Goes On" היא הרצועה הבאה. רינגו מקבל קרדיט על הכתיבה לצד לנון-מקרטני, וגם שר סולו. קאנטרי חביב וקליט, שמתאים בול לקול של רינגו. השיר הבא איכשהו פחות אהוב עליי, "Girl". בעיקר כי הוא די איטי ומרוח, למרות שהספק-גיטרה-ספק-סיטאר של ג´ורג´ וההרמוניות של פול וג´ורג´ הן יפהפיות. "I’m Looking Through You", השיר הבא, הוא אחד השירים הטובים של האלבום הזה. האמת, קצת קשה לי להסביר בדיוק למה, אבל יש משהו פשוט ענק בשיר הזה. ומה כבר לא אמרו על השיר הבא? "In My Life" המקסים, המרגש, ומה לעשות, הטחון עד כדי סתימת אוזניים. אבל אם מסתכלים על השיר הזה מעבר לאופיו הלהיטי, בעיני זו בהחלט אחת ההברקות של לנון בביטלס, ולא פלא שזה הפך לכזה להיט. השיר הבא הוא אולי השיר הכי פחות ידוע בתקליט. אבל איכשהו לי תמיד יש נטייה לאהוב את השירים הכי פחות ידועים, ו"Wait" מצטרף לזה. לא יודע למה, אני פשוט אוהב את השיר. "If I Needed Someone" הוא אחד השירים האהובים עליי מבית היוצר של הריסון. גיטרת ה 12 מיתרים של הריסון, שהופיעה כבר ב"A Hard Day’s Night", נלקחה ע"י הבירדז והפכה לסמל שלהם. הריסון, מצידו, החליט לעשות מחווה קטנה וכתב שיר שמזכיר קצת את החקיינים שלו. שיר גדול! השיר שחותם את האלבום הוא פשוט רוק´נרול מעולה ומותאם להופעות (למרות שאת השיר הספציפי הזה הם לא ביצעו על הבמה)."Run For Your Life", של לנון, הוא שיר שפשוט כיף לשמוע, והאלבום נסגר כמו שהוא נפתח, ברוק´נרול שעושה באמת טוב. לסיכום, "Rubber Soul" הוא התפנית הטקסטואלית של הביטלס, שיצרו כאן יצירה מורכבת, מתוחכמת ורצינית הרבה יותר מקודמיה. מה הפלא שכשבריאן ווילסון, הגאון המוסיקלי שהנהיג את הביץ´ בויז, שמע את האלבום הזה, הוא התחיל להתלהב (או שהוא היה בטריפ?) ויצר את "Pet Sounds"?

ביקורת מדהימה!

אבל יש לי שאלה... היא לא התפרסמה פעם? בכל מקרה, אכן: אחד האלבומים הכי טובים של הביטלס (אל תתנפלו עליי), ובמיוחד השירים (אל תתנפלו עליי שוב): michelle nowhere man you won't see me

Miss CB

New member
סחתיין על הביקורת...

אבל אנ ידווקא אוהבת את GIRL... כל אחד וטעמו הוא

ביקורת טובה ../images/Emo176.gif

אני לא כל כך מכירה את השירים, אבל בהחלט ביקורת טובה... ו - "אני לא יודע למה, אבל אני פשוט אוהב את השיר"? יש לך משהו לספר לנו?

Ofirka991

New member
וואוו

יפה, אתה כתבת או שזה הופיעה איפושהו??? ואם אתה כתבת אז זה מ-ד-ה-י-ם!

Another Girl

New member
../images/Emo35.gif

בחייכם... טוב,אני אתחיל: אז יש כמה שירים: If you won't see me- לדעתי פשוט שיר מדהים. Norwegian wood- כולנו מכירים ואוהבים,אי אפשר שלא. Wait- לא יודעת למה אני אוהבת את זה,אולי בגלל הקטע שפול שר באמצע..זה פשוט הופך את השיר למושלם. Run for your life- נכון,המילים נשמעות מאיימות משהו אבל הקצב נפלא,אני מתה עליו.

למה להכליל?

ואני מצטט... "כולנו מכירים ואוהבים, אי אפשר שלא". מנין הידע המקיף על אהבותיו המוזרות של מקרטני שאינו אוהב שירים חסרי מנגינה? למעשה, מתברר שאת מכלילה דווקא על השירים היחידים שהייתי אומר עליהם שאני לא אוהב אותם...

Another Girl

New member
אה הא..

אז מה שאתה אומר זה שגם לשיר הזה אין מנגינה?... מכיוון שממש אין לי חשק לפתוח את הדיון הזה שוב אסתפק בלהגיד שזו דעתך,וזכותך. בקשר לעניין ההכללה- נכון,אולי הכללתי קצת,סה"כ אני אומרת את זה על סמך ידע על כמה אנשים שדווקא כן אוהבים את השירים האלה.עם אלה שלא-הסליחה.

ובכל זאת...

אני חייב להגיד את זה: לשיר אין מנגינה! ולהזכירכם... אמרתי נגינה עכשיו.

אלבום טוב....והשירים הם:

Norwegian Wood (השיר!) Nowhere Man (חחחח הוא תמיד מזכיר לי את הקטע מהצוללת הצהובה"מי זה חייב להיות לו שם...ואז בא השיר) Girl Run For Your Life

Tomer 123

New member
די את כל השירים

אבל אם למצות את זה, אז: You Won't See Me - שיר מקסים מהבית היוצר של מקרטני. שיר די פשוט וקטן, אבל אחד שכיף לשמוע. Nowhere Man - נורא צפוי, לא? אבל מה לעשות שזה שיר ענק If I Needed Someone/Think For Yourself - את שתי התרומות של ג'ורג' לאלבום הבאתי יחד, כי לדעתי הם מדהימים באותה רמה. ב"Think" עם הבס בדיסטורשן המהפכני (פעם ראשונה בהיסטוריה!) וב"Someone" עם הסאונד המדהים של הגיטרת 12 מיתרים. I'm Looking Through You - אחד השירים הבאמת מדהימים של האלבום הזה. עם גיטרה אקוסטית מקסימה ושירה עדינה כרגיל של פול. אם הייתי קצת יותר רגיש, זה היה מביא אותי לדמעות בקלות...

michalas

New member
נדחפת קצת...../images/Emo9.gif

פעם כתבתי פה משהו...אם מישהו זוכר...חיפשתי את השיר i should have known better...אבל רק שתדעו שאני תמיד פה...*מתצפתת*
אז...ראיתי תשאלה (כמובן אחרי שקראתי את הביקורת המעולה
) והייתי חייבת לענות עליה
השיר האהוב עליי באלבום הזה הוא ללא ספק run for your life
המילים...עצמתיות כאלה...יש בהן אסרטיביות... הלחן... מדהים
כל מילה מיותרת.... אבל מה שאני הכי אוהבת בשיר הזה זה את ג'ון...אני מסבירה...
הקול שלו...איך שהוא שר את זה... זה פשוט....אין לי מילים
זה כזה יפה
בהחלט נכנס לחמשת הגדולים אצלי...

Chocoholic

New member
The Word

אחד מהיותר אהובים עלי. לדעתי השיר הזה, מבחינת התוכן/מסר, מקדים ביותר משנה (שזה המון זמן במוזיקה של שנות השישים). מעניין לראות שהביטלס קלטו די מוקדם את מה שקורה מסביבם, את העליה בצריכת ה LSD ואת המסרים הגוברים של עשיית אהבה ולא מלחמה... הם בעצם קלטו את "הוויברציות החיוביות" האלה ושמו אותם בשיר שהכין את הקרקע ליצירה מסוג חדש.

Another Girl

New member
לא מתה עליו,לא יודעת למה...

נכון שיש לו את המסר האוונגרדי והנבואי אבל...יש פו פשוט משהו מעצבן קצת...מתנשא אולי.הכי פחות אוהבת מהאלבום.

אני חושב בדיוק הפוך...

המסר הוא קיצ'י ולא שווה שיר (חוץ מזה שיש לביטלס המון שירים עליו), אבל לעומת זאת, המנגינה... כפי שנאמר: ויאהב מקרטני שירים עם מנגינה!

למעלה