סיכום שבוע ראשון - וקישור

סיכום שבוע ראשון - וקישור ../images/Emo68.gif

כבר שבוע שלם קיים הפורום שלנו! שבוע שהתחיל בתרועה גדולה והסתיים בדממה דקה. שהחל בברכות ואיחולים וקריאות-שבח ומסתיים בדיאלוג מגומגם בין משתתפות מועטות ביותר (שחלקן דווקא כתבו בדם-ליבן, אם תשאלו אותי, ולא זכו בתגובה). אני מנסה לשאול את עצמי אם זה קורה משום שמטרת הפורום אינה ברורה דיה. ייתכן. אז הנה, אני מתקנת: מטרת הפורום, לדעתי, היא ליצור במה לשיח נשי תומך, הן ברמת הדיאלוג והעניין, והן ברמה מעשית של עזרה הדדית, אם יתאפשר (להלן: נגיעה רכה). אבל זה יותר מזה. מסביבתי הקרובה ומקהילת מאפו אני מקבלת תגובות שנעות בין "אני לא מתחברת לפורומים", "לא מרגישה נוח במסגרות כאלה" ועד - "פורום הוא ניגוד מוחלט לנגיעה רכה, משום שאינו מאפשר אינטימיות". אני מוצאת את עצמי מתחבטת הרבה בשאלות אלו: האם ניתן ליצור אינטימיות בפורום? (פורומים אחרים מוכיחים שכן), האם יש ניגוד בין הקהילה הפעילה החוץ-אינטרנטית לזו המקוונת? האם ניתן או צריך ליצור זיקה ביניהן, או שיכול להיות להן קיום מקביל ללא כל קשר? לא ניהלתי אף פעם פורום, ובוודאי שלא "הנהגתי" קהילה. אני פתוחה לשמוע עצות והדרכה ועזרה בעיצוב התפקיד. אשמח לשמוע איך אפשר לפתוח את הפורום ואת הקהילה למשתתפות חדשות, ומה יגרום להן לרצות לקחת חלק. ייתכן שיסתבר - ואני מוכנה לאפשרות הזו - שהמיזם הזה מתאים רק לקהילה מקומית, ולא לרשת. בואו נבדוק את זה. ובכל זאת - מתפרסמת היום ב"דף הירוק" (עיתון הקיבוצים הנודע) כתבה בשם "קהילות שטוב להיות שייכים אליהן". אנחנו ביניהן. בכתבה יש מספר אי דיוקים, אבל היא בסך הכל משקפת את הכוונות שלנו. (אם הקישור לא עובד - תגיעו לאתר הקיבוצים, והקישו בחלון "חיפוש" -"נגיעה רכה").

SuperGirl 25

New member
"שבוע שלם" זה לא כ"כ הרבה...

שירלי, אל ייאוש ואנא התאזרי בסבלנות! אני חושבת שפורום נבנה לאט-לאט...קודם כל אני חושבת שהוא צריך להתפרסם יותר כדי שיכירו אותו... בנוסף, אני חושבת שאנשים כאן מגיבים באופן טבעי לחלוטין: זה קל לאחל מזל טוב, אך פחות קל לבטא משהו אישי ולרשום זאת כאן לעיני כולם, כשבעצם עדיין לא ברור מי הם החברים הקבועים...אולי ישנה חשדנות טבעית-מה זה הפורום? מי האנשים? איך יגיבו? זה משהו שנבנה אט-אט, כמו מערכת יחסים... רשמת שייתכן והמיזם לא מתאים לרשת. אל לך לקפוץ למסקנות חפוזות. לפי התגובות והאיחולים יכולת אולי לקלוט שאנשים מתענינים ומסתקרנים ומעוניינים לתת יד בדבר...ושוב, זה שאנשים לא מגיבים זה אולי כי אין כאן עדיין את הקשר הוירטואלי החמים שמתפתח כשפורום כבר עבר את שלב ההתחלה... שוב בהצלחה!!

אין לי חלילה תלונה לאף אחד

שלא תבינו לא נכון! אלו חיבוטי הנפש שלי עם עצמי ועם "לאן פנינו"? אני עוד לא נשברת, רק מהורהרת. אבל תודה.

SuperGirl 25

New member
אני שמחה שאת לא נשברת!

ואני שמחה גם שרשמת את חיבוטי נפשך. אולי זה יגרום לחברים כאן לומר את מילתם בנושא-האם הם מאמינים בדרך שנפתחה כאן? האם זה משהו שלדעתם מיותר? וכו'. שאלת האם ניתן לפתח אינטימיות בפורום. לדעתי כן! הפורום השני שאני שייכת אליו (זוגות מעורבים) הוא פורום חמים ונעים ולו רק בזכות האנשים שם! יש שם כמה אנשים שגורמים לי לחייך ואכפת לי מהם. ולמרות שמעולם לא ניפגשנו, יש שם כמה שאני פשוט אוהבת!

תירונה

New member
../images/Emo62.gifאכזבה או אתגר

באמת שבוע זה מעט בכדי להגיע למסקנות , לחיבוטי נפש - תמיד טוב יתכן שהפער בין הציפיות ומה שמתרחש כאן קיים - אבל מה היו הציפיות? כמות התגובות? איכותן? התפתחות חילופי דעות? בקשות לנתינה ובקשות לקבלה? הענות למעורבות פעילה בפורום ובקישורים שאליהם אפשר לפנות (את באמת מוצאת קישורים מעניינים!), בכלל אולי היוזמה שלך באה לבטא דרכים שלך לנתינה? והרי מדובר על כך שהרעיון של נגיעה רכה זו הנתינה ללא ציפייה לקבלת תמורה אבל האם יש מצב כזה באמת? או רצוי שיהיה איזה איזון ספונטני או מתוכנןבין שני הכיוונים יש המון נושאים שעולים אצלי בהקשר לשאלות שמעורר פורום זה. וישנה השאלה (שלגביה מתנהל שיח בתוך הקהילה של מאפו וגם כאן נגעת בו) של הפורום הוירטואלי לעומת קהילת מאפו - השוני והמשותף בין השניים. ככל שתגובתי נמשכת אני מבינה שהרצון שלי הוא לעודד אותך להמשיך להתחבט ב"קול רם" (תרתי משמע) ונקווה שירבו המשתתפים.

נועם@בת

New member
התגלגלתי לכאן, נעצרתי והתחלתי לקרוא

מודה שמהודעת המנהלת לא הצלחתי להבין מה מטרת הפורום, אבל עכשיו משקראתי את ההודעה שלך, מצאה חן בעיני הנגיעה הרכה שאתן רוצות לגעת בעולם. מוקדם מידי לעשות חשבונות נפש אחרי שבוע. שבוע זה ממש כלום זמן. לא רוצה לייאש אותך, אבל אחרי חודש בערך תעמדי מול פורום ישב ושומם ותרצי לבכות. אבל כמה ימים אחרי כן יתחיל טפטוף מחודש. טפטוף של הודעות כמו מים על אדמה חרבה. פתאום יהיו (א)נשים שהפורום יהפוך להם לבית. אחר כך יהיו המריבה הגדולה הראשונה
והטרול הראשון והסקנדל הראשון, ומעל הכל תהיה האניטימיות. מי שחושבת שאין אינטימיות בפורומים, פשוט לא מכירה את הפורום הנכון. סבלנות, זאת מילת המפתח. סבלנות ואמונה שאת עושה את הדבר הנכון. לא בטוח שמה שיצמח כאן זה מה שתכננת מראש, אבל עם הנגיעה של כולם יצמח כאן בית חם
. שבוע טוב נועם ~שיודעת מבשרה כמה פורום יכול להיות בית חם ואינטימי~

הקמתי (אם כי לא ניהלתי מעולם)

פורום פה ב"תפוז" שחשוב לי מאוד. אפשר פירסומת?
"חינוך ביתי וחלופי" # 728. הציפיות היו מאוד גבוהות ולצערי הוא התחיל בכמה חודשים מאוד פוריים לטוב ולרע... תקופות ארוכות של דישדוש ודממה... והיום ככה-ככה... אז זה לוקח זמן. ואני אישית חייבת להודות שקשה לי להתחבר לפורומים ההומים שממלאים שלושה דפים ביום... פשוט קשה לי טכנית להתחבר לקהילה כזאת (אומרת חגית שנכנסת למחשב בדר"כ יום כן- יום לא, אבל לא רוצה לפספס כלום !!).

למעלה