סיכום שבוע

lily kane

New member
סיכום שבוע

איך עבר השבוע במשפט או מילה?
בא לכם להרחיב?

משהו חדש ומעניין?
משהו ישן וטוב?

האם הרגשתם זהות מגדרית מסוימת השבוע?
האם קרה משהו בהקשר ג'נדר קווירי חיובי?
האם קרה משהו בהקשר ג'נדר קווירי שלילי?

שווה צפייה?
שווה קריאה?

איזה איקון בתפוז הכי מייצג אתכם ולמה?

עם בא לכם לצרף תמונה מגניבה או אפילו תמונה שלכם מוזמנים

מוזמנים גם לענות על מה שרוצים ולא על כל השאלון

ליזי133

New member
עונה...

איך עבר השבוע במשפט או מילה? סביר, בערך, נראה לי....

משהו חדש ומעניין? לא....
משהו ישן וטוב? גם לא....

האם הרגשתם זהות מגדרית מסוימת השבוע? הרגשתי רע בנוגע לזהויות מגדריות ומה שזה לא יהיה, אבל לא נראה לי שהרגשתי בזהות מגדרית אחת/ד השבוע...
האם קרה משהו בהקשר ג'נדר קווירי חיובי? אני חושב/ת על זה עכשיו אבל אל עולה לי משהו לראש....
האם קרה משהו בהקשר ג'נדר קווירי שלילי? אולי, בערך....

שווה צפייה? דיי הרבה דברים שווים צפייה.
שווה קריאה? גם דיי הרבה דברים...

איזה איקון בתפוז הכי מייצג אתכם ולמה? לא יודע/ת....
...
אין לי הכי מה לסכם השבוע...
הכנתי פודינג בטעם שוקולד, מהשקיות האלה של האינסטנט פודינג. יצא דיי טעים....

lily kane

New member

מיאו אני רוצה לשמוע את הדבר השלילי של הבערך
כי לא יודעת את נשמע עצוב

ליזי133

New member
אני לא חושבת שאני אכתוב על זה, אבל תודה רבה

על התמיכה והכל

באמת הרגשתי הרבה יותר טוב אתמול עם כל התמיכה פה

הייתי עצובה דיי רוב השבוע אבל דווקא היום הרגשתי טוב יותר, היה לי מצב רוח ממש טוב, ואתמול היה לי חלום ממש נחמד שממש אהבתי

בכל מקרה, זה באמת פורום מדהים!

lily kane

New member

הפורם הזה מדהים כי הא/נשים בו מדהימימיות
אני פשוט מרגיש/ה כזו ברת מזל שנתנו לי לנהל אותו.

טוב

אני לא רוצה לדבר יותר מדי אבל באמת השבוע הזה היה בשבילי סוג של סוויץ' מוחלט בראש. קודם כל ההחלטה להירשם לתפוז ולהתחיל לכתוב ולהיחשף כאן בפורום, שזו היציאה הראשונה שלי למעשה באופן רשמי.. ואז עם העידוד והתמיכה שלכם, נתתי לעצמי יותר דרור גם בתוך עצמי וגם בעולם האמיתי בחוץ, והיה באמת מדהים!
אז אולי אפשר להגיד שקרה כאן משהו ג'נדר קווירי חיובי..למרות שזה ממש בחיתולים ובגישושים.
נזכרתי בסרט שראיתי פעם שממש ריגש אותי, זה על בת שיצאה כבן, יצרה מערכת יחסים עם בחורה ונרצחה אני לא זוכרת את השם של הסרט ובא לי לראות אותו שוב, אז אם מישהו/י יודע על מה אני מדבר אני אשמח
ועוד דבר אחרון, כשאני מרגישה אישה, אני באמת נהיית ממש פמיניסטית, כאילו חושבת שגברים, או לפחות הגבריות המערבית הרגילה, הם באמת ברובם יצורים עם אגו ענקי, שתלטנים ורדודים וחסרי רגישות ואינטליגנציה רגשית, עד שלפעמים זה נראה לי כאילו הם באו לעולם עם כוונה שילמדו את עצמם ללמוד מהנשים ולוותר קצת על האגו שלהם. אני תוהה אם נקבה ג'נדרקוויר כשהיא מרגישה כגבר, אם היא לא נהיית כזאת גם , ואם לא מתנפח לה האגו... כי אני כשאני מרגיש כגבר כאילו נעצרת לי החשיבה הרגשית, אני מרגיש פתאום אטום כזה

snoopytush

New member
היי נטלי שמחה לשמוע

היה לי סיפור דומה עם הגילוי של האמיניות שלי.
לדעתי פמניזם אמיתי חותר לשיוויוניזם. כלומר שיוויון וכובד בין המינים.
לדעתי אין מין אחד עדיף על פני השני. לכל אחד היתרונות והחסרונות שלו.
זה נכון שבתרבות שלנו לא מספיק מכבדים נשים ( לדוגמא מכנים נשים
ששוכבות עם גברים למטרת כייף בכינויי גנאי), אבל זה לא בגלל הגבריות
אלא בשל חינוך לקוי ונורמות חברתיות שצריך להחליף

lily kane

New member
אני מסכים

הדבר הכי נורא שקורה היום
הוא שהתרבות מלמדת שגבריות יכולה להתבטא רק באלימות
וזה פשוט לא ככה יש כזה דבר רגישות גברית
ויש כזה דבר גבר פמיניסט
אני חושבת שהיתרון של גנדר קווירי עם ביולוגיה נשית
היא שבמקום מסוים פחות לימודו אותו שבשביל להיות בן הוא צריך להיות אלים

מסכימה

אז נכון שקולנוע הוא לא כלי חינוכי , אבל הוא עדיין משקף את התרבות

both

New member
זוכר את הסרט

אבל לצערי לא את שמו.
לגבי השאלה שלך- כן במידה מסויימת כגבר אני "אטום" יותר. כלומר, כאישה אני יכול לשים עצמי בנעליים של מישהו אחר יותר, להבין טוב יותר, להיות אמפתית יותר, רגישה יותר ואילו כשאני חש לגמרי כגבר, למרות שכן אכפת לי מהרגשות של האחרים, כאילו אני לא ממש מבין מה העניין ולמה עושים עניין גדול מכל דבר וכן האגו שלי בהחלט גדל ואני יותר שתלטן ואולי אפילו רדוד במידה מסויימת (חושב רוב הזמן כל סקס ועבודה). מה שכן, אני אנסה להבין ולעזור יותר מאשר גבר רגיל (מנסיוני) ינסה. אני גם חושב שזה תלוי אם האישה שבי נמצאת ברקע או שממש אני מרגיש גבר לגמרי באותו זמן. אם האישה שבי ברקע (מה שקורה רוב הפעמים במידה זו או אחרת), אני בעצם יותר רגיש גם כגבר ויותר חושב לעומק הדברים (מחשבות על החיים, השינוי שעברתי, תפיסות חברתיות וכו').

snoopytush

New member
אבל הצדדים בך לא מלמדים אחד את השני?

למשל האישה בך לא מלמדת את הגבר בלי קשר אליה להיות
רגיש יותר?

both

New member
כמו שאמרתי,

כשהאישה שבי נמצאת ברקע, אני רגיש יותר גם כגבר, אבל יש פעמים בהן אני 100% גבר (חוץ מבחינה גופנית כמובן) ואז אפשר להרגיש הבדל גדול בין איך שאני כאישה או כגבר דומיננטי עם האישה ברקע לבין איך שאני רק כגבר. קשה להסביר . רוב הזמן אני גבר שהוא רגיש יותר, משפחתי יותר ומבין יותר מגברים רגילים ואני שמח שככה אני רוב הזמן אבל מקבל את עצמי גם כשאני גברורק גבר אף על פי שאז אני יותר "אטום" ומרוכז בעצמי יותר

snoopytush

New member
כן אבל התכוונתי לזה שמשל

אדם שלצורך הדוגמא לא חברתי יכול ללמוד דבר או שניים
מאדם חברתי שהוא חובר אליו. מאחר שהאישה מחוברת אלייך ( :) ),
חשבתי שחוץ מההבדלים הניכרים באופי אולי גם הגבר שבך
טרח ללמוד מהצד הנשי דבר או שניים. ואני מדברת על מעבר
ללהיות מושפע ממנה כי היא ברקע אלא כי הוא באמת ראה
איך היא מתנהגת ולמד ממנה משהו

both

New member
אולי קצת אבל

בכללי הגבר עדיין די "אטום" לרגשות וקשה לו להיכנס לנעליים של אנשים אחרים כך שבעצם הוא יכול להבין בד"כ כשמרגיש הכל דרך הצד הנשי. קשה להסביר.

למעלה