סיכום שיחה מהמורָה של הבן השובב שלי

קא זו או

New member
סיכום שיחה מהמורָה של הבן השובב שלי

בני השובב נתפס ושקית של מים בידיו. בשל ההיסטוריה "האיומה" שלו הוחלט להשעותו מיום לימודים, אופס, המורה החליטה להשהותו מיום לימודים. וכך היא כתבה: שההשהיה היא כתוצאה .. וכו' אז מדוע יש נטיה אצל המורה הישראלי דווקא להשהות תלמיד ולא להשעות תלמידה?

אטיוד5

Active member
כי ...

לתלמיד יש פתיל (השהיה) ואילו לתלמידה יש פתיליה (לחימום שעווה). בסוף לא הבנתי אם המורה כתבה או שהיתה שיחה. לא נורא, התרגלנו.

קא זו או

New member
זה המשפט שדילגת עליו

"וכך היא כתבה: שההשהיה היא כתוצאה .. וכו'" גם אני התרגלתי לכך שקוראין רק חצי הודעה שלי. אז מה אתה אומר: השעיה או השהיה?

אטיוד5

Active member
להזכירך

שבראש הודעת כתבת "סיכום שיחה", משמע שהיתה שיחה, ואילו בתוכן כתבת ש"היא כתבה". אולי תתרגל לכתוב ברור, ואז לא תצטרך להתרגל לתת סימנים בקוראין.

קא זו או

New member
מדוע? איפה בדיוק היא כתבה את

הדברים לדעתך? נראה לי שאתה מתחמק מתשובה בענין השעיה-השהיה.

giba70

New member
אני חושב שהייתה אי-הבנה לגבי השיחה

אם היא הייתה איתך או עם הבן, לאחר שנתפס עם השקית. לפי מה שאני מבין עכשיו, הבן נתפס עם השקית ונערכה עמו שיחה שהסיכום שלה בכתב נמסר לך. אולי זה לא היה ברור בהודעה הראשונה.

skito

New member
עד שgiba70 מוציא אותך מהבוץ

אני מניח- מה מניח? בטוח! ש.. מת-חמק לנו מכאן

אטיוד5

Active member
נודניק

לא עונים פה על שאלות טריויאליות. יש תשובה בכל מילון. רק כדי לחסוך לך - * עומדים להשעות את ראש הממשלה מתפקידו בגלל שהוא משהה את ההתנתקות מעבר לזמן שהוקצב. * ישועתי ששהיתי שנתיים בשאהיב כי הישעו אותי מישעיהו.

קא זו או

New member
ענית למרות הכל

אני מעריך את ההקרבה שלך. וסתם כך - אתה חושב שלא ידעתי את התשובה? כמה צחוקים אתך, אטיוד.

בתור אחת שהשהו אותה

רק למדתי מזה בגיל צעיר למדי שהמבוגרים דבילים. היה נורא כיף להישאר בבית ולישון עד מאוחר... גם כן עונש!

g i g o

New member
היא פשוט רואה בו פצצה מתקתקת ../images/Emo59.gif

סתם אחד שעבר כאן.

נכוחה

New member
השעייה בגלל שקית מים ביד ?

מזכיר את הבדיחה על ההוא שנשפט לחמש שנות מאסר כי הוא נתפס עם מוט ברזל ביד בלילה ליד חנות תכשיטים...

לא להשעות ולא להשהות, להשעהות.

וברצינות, המילה המתאימה יותר להקשר המדובר היא, לדעתי, להרחיק. והמורה הייתה צריכה לכתוב: "ההרחקה ליום מן הלימודים (או ההרחקה מן הלימודים ליום) היא כתוצאה.... לחיזוק דעתי הנה מובאה ממילון רב מילים (ועיין נא במשמע 2 ובמשפט לדוגמא שבמשמע זה). הסבר מלא למילה הִרְחִיק פ' הפעיל 1. העביר למקום רחוק יותר; הניח במקום רחוק. • השוטרים הרחיקו את קהל הסקרנים ממקום התאונה. • כדאי להרחיק את כוסות הזכוכית מן הילדים הקטנים. 2. סילק אדם ממקום מסוים או ממסגרת מסוימת, ואסר עליו לשהות שם לפחות לזמן מה. • בשל התנהגותו הוחלט להרחיק אותו מן הלימודים לשבוע. אשר להשעיה, להלן משמעויותיו, וניתן לראות שאינן מתאימות כל כך להקשר שבו שיבצה אותה המורה: הסבר מלא למילה הַשְׁעָיָה שֵם נ' הוצאה זמנית של עובד מעבודתו (בעיקר כשתלוי ועומד נגדו בירור משפטי או משמעתי), עד שתתקבל בעניינו החלטה סופית ומוסמכת; הפסקה זמנית של פעילות או קשרים בין גופים ציבוריים, חברות, מדינות וכד'. • לאור החשדות שהועלו נגד מנהל הסניף הוחלט על השעייתו עד תום הבירור. • בית הדין המשמעתי רשאי להטיל על עורך דין שהורשע בו עונש השעיה או הוצאה מן הלשכה. • הפיגוע החבלני גרם להשעיית שיחות השלום בין שתי המדינות.

גנגי

New member
מה צריך לעשות בשביל הרחקה כזאת?

כי הבנות שלי בטח ישמחו להורחק ככל האפשר מבית בית הספר..

Mנטה

New member
פתרון די פשוט

אני מכירה כמה ילדים שההורים שלהם החליטו על home schooling והויכוחים אצלם בבית נראים ככה: "אני הולכת לבית ספר מחר!" "את לא" "אני כן! עכשיו אני עוזבת את המדורה/מסיבה/חברים והולכת לישון כדי לקום מוקדם מחר!" "אני לא מוכן לויכוחים האלו יותר, את לא הולכת לבית ספר!" נשבעת. בחיי.

למעלה