סיכום שירות מילואים ראשון

אריקKS

New member
יש מישהו שיוצא מחר (יום א')לבאלי"ש?

לא יודע אם זה המקום.. אני יוצא מחר ל31 יום מילואים, אני מש"ק מודיעין בגדוד הנדסה ואנחנו יוצאים ל31 יום תעסוקה מבצעית, ואני ממש לא יודע איפה, אני רק יודע שיש לנו לפני זה אל"ל בבאלי"ש רציתי לדעת, אולי יש כאן אנשים שיודעים לאן שולחים אותנו, ואולי יש כאן בכלל איזה מישהו שגם נוסע מחר לצאלים מהצפון (חיפה) ויכול לארגן טרמפ ? או לחלופין, האם יש למישהו מידע בקשר להסעות שיוצאות מהצפון לכיוון צאלים.. כי אני זוכר שפעם היו בימי ראשון בבוקר הסעות ישירות מחיפה לבאלי"ש באוטובוס והיה ממש נוח להגיע. בכל מקרה, אני אשמח לשמוע מכם מידע חיוני שיוכל לעזור לי ומאחר ואני יוצא מחר מוקדם בבוקר (ככה 0600 אני יוצא מהבית) אז אני אשאיר פה את המספר הנייד שלי למקרה שתרצו להגיד לי משהו חשוב : אריק- 056920901. תודה מראש !

ניר נגר

New member
היי אריק, בטח כבר לא תקרא את

התגובה שלי, אבל בכל זאת: שיהיה לך מילואים ממצים ומהנים ושמור על עצמך

אריקKS

New member

טוב, מישהו שאל אותי איך היה במילואים הראשונים שלי (תעסוקה מבצעית בעזה, גזרת רפיח-ים והסביבה) אז כתבתי בפירוט על השבוע השני ואם זה כבר כתוב, אז הנה אני מפרסם את זה גם כאן.. נ.ב. בסדיר הייתי מש"ק מודיעין (ג'ובניק) בצאלים. טוב אז : בשבוע האחרון שמרתי בעמדה במוצב של חיל הים שנקרא "אלוף" , זה החוף הכי דרומי בארץ, על גבול מצריים, ליד כפר פלשתיני שנקרא "הכפר השוודי", בקיצור, היינו 6 אנשי חי"ר מהגדוד הנדסה, ועשינו משמרות של 3-6 שזה אומר שאתה שומר 3 שעות ויש לך 6 שעות לנוח עד המשמרת הבאה (כי יש 2 עמדות שמירה סה"כ) - די מפחיד שם, יריות כל הזמן בגזרה, למוצב שלנו אף אחד לא התקרב, אבל כל הגזרה שהגדוד שלנו תופס היא לא גדולה במיוחד, מה שכן היא אחת מהעמוסות ביותר בפעילות חבלנית. חוץ מאיתנו היו שם כמה חברה סדירים של חיל הים וקצין אחד שלהם, שמשרתים שם קבוע (זה נראה לי מוזר קצת לשרת כל השרות במוצב כזה קטן, ממש 4 חדרים, מקלחת אחת, שרותים, מועדון עם טלוויזיה ו-YES, מטבח וזה הכל) - מקום ממש אינטימי שכזה, אין שם סגל, רק חיילים - את האוכל מכינים לבד, יש אספקה כמה פעמים בשבוע, והם התחלקו איתנו ככה שאנחנו המילואימניקים נכין ארוחות צהריים, והם יכינו ארוחות ערב, היה לנו מזל כי אחד מאיתנו (לא אני..) ממש מבין בבישול, ואירגן ארוחות גורמה נחמדות מאוד, וגם הסדירניקים צברו קצת נסיון בחודשים הרבים שהם משרתים שם, וארוחות הערב היו גם ממש טובות, ובנוסף היו מנות חמות למי שהיה רעב בין לבין. בסה"כ מקום לא רע בכלל - למעט הזבובים - זאת היתה המכה הכי נוראית שבכל המילואים האלה - אינסוף זבובים - אני לא מגזים בתיאורים כאן, זה היה פשוט בלתי ניתן לתיאור - אפשר לישון רק בין 00:00 ל04:00 בבוקר, מעבר לשעות האלה, הכל מלא זבובים שמזמזים לך באוזניים כל הזמן, אם אין לך שמיכה דקה שמכסה את כל הגוף, אתה לא יכול לישון, אחד מהעיסוקים במועדון מלבד צפייה ב YES הוא מעיכת זבובים עם עיתון מגולגל. השמירה, 3 שעות - ביום זה עובר לפעמים דווקא די מהר, בלילה לא - קר ומשעמם, אין מה לעשות, איזו טעות שלא הבאתי טרנזיסטור למילואים - זה היה מעביר לי את השמירות בכיף. אני עם M16 ארוך-בורקס ועכברוש (לא להבהל - זה רק אמצעי ראיית לילה, מן משקפת קטנה כזאת שרואים בה הכל בירוק, מה שנקרא - "מגביר אור כוכבים"), משקפת ליום ומכשיר קשר כמובן. ברור שהיה בעמדה גם אפוד קרמי נגד כדורים, אבל מהר מאוד כולם שמו לב שכולם לא לובשים את האפוד כי הוא פאקינג כבד מדי , נו מילואימניקים - זורקים זין... הבאתי איתי ספר עבה באנגלית ולא יצא לי לקרוא אותו, לא יודע למה. עם כל שמירה שעברה נהיה יותר משעמם בשמירה הבאה, התחלתי לחשוב פה ושם על חברה שלי לשעבר, בסוף המילואים זה הצטבר לי יותר מדי בראש, וגם היה איזשהו צירוף מקרים מוזר שקשור בה, אז שלחתי לה SMS והתכתבנו קצת, ועכשיו אני מרגיש שעדיף וזה לא היה קורה בכלל.. - אכן טרנזיסטור הוא ציוד חובה למילואים, בפעם הבאה אני אזכור את זה. סיגריות נגמרות הרבה יותר מהר במילואים מאשר בכל מקום אחר, וזה כולל פאב או מועדון, את זה למדתי. יום שישי, 04:00 בבוקר, נגמרה המשמרת שהתחילה ב 01:00 בבוקר, ואני יודע שעוד שעתיים מגיע סיור לאסוף אותי מהמוצב למפקדת הגדוד שיושבת בפאת שדה (שם הייתי בשבוע הראשון סמב"צ) - שעתיים לישון, אני קם ומגלה שהסיור ברח לי כי הקפיצו אותו לנגיעה בגדר שהייתה שני קילומטרים משם, סבבה, יש לי זמן לסדר את התיק, הם חוזרים ואני נכנס לסופה הממוגנת, כולי נמחץ, עם תיק בגודל שלי, וקיטבג שמלא בדברים לא שימושיים כמו דובון, סוודר, גטקעס מוזרים ושמיכת סקאבייאס - שמנופקים על פי פקודה וללא צורך לכל חייל מילואים. 10 דקות נסיעה, ואני במפקדת הגדוד, השעה כמעט 7 בבוקר, יש לי אוטובוס ב-8 , קצת משלים מידע עם הסמבצים האחרים, פה שם, איך היה, מה נשמע.. אפסנאות: קח ממני את הנשק הזה, השק שינה, הקיטבג. שלישות: אני נכנס לשלישות, דופק על הדלת ושואל את קרן אם היא ישנה, היא ממלמלת בעייפות שלא, אני פותח את הדלת ,היא במיטה... טוב נו - אז תביא לי משם את הקלסר, נו, כן טופס ככה וככה, הנה חתימה תן לביטוח לאומי תקבל תשלום על המילואים, והנה לך שוברי נסיעה חזרה הביתה, נשיקה על הלחי (??!!) וחוזרת לישון, אני בדרך לתחנת האוטובוס אחרי שנפרדתי לשלום מהאנשים הנחמדים שהכרתי בשבועיים האלה. בתחנה אני מדבר עם שריונר סדירניק, אחד מהצוות שבטעות ירו לתאילנדי בפיקה של הברך כי הם חשבו שהוא ערבי בלילה מרחוק (היה בעיתון), הוא מבקש ממני סיגריה אבל אין לי, פתאום ממש משמיים אני רואה קופסת לאקי על הרצפה, יש מצב שזה נפל למישהו כשהוא העמיס תיק לאוטובוס ובעצם היא לא ריקה ? יש ! סיגריה אחת בפנים, ומצית משופצרת באיזולירבנד (לאקי זה בדיוק בדיוק מה שאני מעשן... ) אוטובוס מגיע---אוזניות--->אני מתעורר בכיסופים: חייל :"גבר, כיסופים" , אריק :"תודה גבר, אבל אני ממשיך לאשקלון" ---> אזנייות--->מתעורר באשקלון---אוכל חלקי פרה מעובדים במקדונלדס--->אוטובוס לת"א--->אזניות--->מתעורר בת"א--->(כאן צירוף מקרים שקשור בחברה שלי לשעבר, וסשן של SMSים שנמשך כל היום)--->תוך כדי נסיעה לחיפה--->חיפה--->ק.אתא--->אמא אבא, נשיקה, מקלחת, קצת מחשב וטלוויזיה, לישון לישון לישון. לסיכום - חוץ מהזבובים היה אחלה ! המג"ד שלי בחור כארז, מתייחס לכל חייל וחייל אישית, הוא הפתיע אותי כשבא ו"התנצל" והסביר למה הוא מעביר אותי מלהיות סמב"צ למוצב שבו אני צריך לשמור (ואני הייתי נבוך שמג"ד בא ואומר לי כאלה דברים, אמרתי לו שאני חייל ועושה מה שאומרים לי ואין צורך בשום התנצלות)

ניר נגר

New member
היי אריק, נשמע שהיו לך מילואים

מהנים יחסית חחחח קודם כל טוב שחזרת אלינו בשלום, החוויות נשמעות אחלה אם כי אני חייב לא להסכים איתך בנוגע לטרנזיסטור...בלילה הידיד שלך וזה ששומר עלייך זה השמיעה שלך!!! טרנזיסטור יגרום למחבל המפגע להגיע קרוב אלייך בלי שתרגיש...או להיכנס לבסיס בלי שתרגיש...השמיעה שלך יכולה להציל את החיים שלך ושל חברייך... אפוד קרמי נועד בשביל להגן עלייך מפני אותו מחבל...אל תביא טרנסיזטור ושים אפוד קרמי, אילו הטיפים ממני אלייך לשירות הבא ותודה על השיתוף :)) נ.ב - יש לשמור על ביטחון שדה ולא לפרסם פרטים הכוללים שעות שמירה שומות בסיסים וכו'

אני נגד אפוד קרמי, זה "כסת"ח"...

...ולכן יש לי אימותים ללא סוף עם הסגל שדורש את לבישתו... אני מעדיף להיות זריז בתגובה ולא איזה "אביר" כבד משקל... כאשר אתה לובש את האפוד, הוא כבד מאוד, הוא מגביל את תפעול הנשק, במיוחד אם יש לך פק"ל יעודי...קשה ללבוש גם את האפוד קרב... חלק מהאפודים מתפרקים מירי קרוב...הרבה פעמים הכדורים פוגעים בין האפוד הקרמי לקסדה...קרי, המצח, הפנים, הצאוור, העורף... לכן אני מעדיף את האפוד הקלאסי הישן...הוא טוב נגד דקירות סכין, רסיסים ולפחות איתו אפשר להיות נייד ולבצע הסתערות וירי יותר טוב... מי שניגזר עליו לקבל כדור - יקבל אותו...

אריקKS

New member

ההודעה שלי לא קופצת, אז אני שם לינק אליה : http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=468&msgid=23362397 פרטים שהשמטתי : אני שייך לגדוד הנדסה, בתפקיד של מש"ק מודיעין בעקרון, אבל במציאות זה כל תפקיד שדרוש בגדוד, שזה אומר סמב"צ או שומר בעמדה לכל דבר. הייתי אמור לצאת ל-31 ימי מילואים, אבל ביום הגיוס ק. הקישור הודיעה לי שאהיה שם רק 12 יום, מכיוון שהם קיבלו הודעה על זה שאני סטודנט.

למעלה